Q Premium Resort

Hotel ładny wewnątrz, pokoje dość czyste ale bardzo ciemne. Światło w łazience jest mega słabe tak samo przy lustrze do malowania.

Bylismy mega zadowoleni i jak nigdy nie wracamy w te same miejsca to tu wrócimy i to pewnie za rok :) jedynie co nam przeszkadzało że wszędzie można palić i osoby niepalące niestety mają problem jak trafią po bokach na palaczy ale to nie wina hotelu jedne z lepszych wakacji

Hotel ogólnie ok, ładny, animacje ok, obsługa ok. Jednak nie wszystko działa tak jak trzeba. Podczas pobytu średnio 1 osoba z pary miała zatrucie pokarmowe. To samo mówili inni goście. Z tego powodu nie polecam.

Super Często sprzątnę ciągle widać obsługę przy basenach w windach ciągle ktoś sprzątał. Czysto Pięknie zagospodarowany teren. Przepiękna plaża

Hotel bardzo ładny, ciekawy architektonicznie, położony blisko centrów handlowych. Około 1,5 godz. drogi od lotniska. Plaża tuż przy hotelu.

Nazwa  Q Premium Resort
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, parking

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża z łagodnym zejściem do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi.

Atrakcyjne położenie: ok. 2 km od centrum Okurcalar ze sklepami, ok. 8 km od Avsallar, ok. 35 km od Alanyi.

Udogodnienia dla dzieci: 2 brodziki, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje, foteliki dla dzieci w restauracji.

Bogata oferta rekreacyjna: 2 baseny, basen z 2 zjeżdżalniami, centrum fitness, animacje dla dorosłych, wieczorne przedstawienia.

6.5

Wyświetlono 24 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.3
Dominika

Zalety

Uważam że basen i plaża były okej. Miła obsługa Polecam kolację w restauracji włoskiej

Wady

Jedzenie było takie sobie. Drinki były obleśne…. Nie wymagam nie wiadomo czego ale no podstaw to tam nikt nie zna żeby nie było mohito albo zwykłego aperola…. Pokoje ciemne, dużo osób miało zatrucia więc warto wziąć z soba leki. Hotel nastawiony na osoby z wschodu bo bardzo często pracownicy są Rosjanami i w tym języku mówią

Ola

Zalety

Wszystko niema czego się przyczepić

Dominik

Pobyt - Październik 2023

Klaudia

Jola

Zalety

Na pierwszy rzut oka ok. NIE POLECAM!!!!!!

Wady

1. Brak klimatyzacji (oszczędności) w restauracji, kawiarni. 2. Wszechobecny bród w restauracji ( raczej w jadłodajni) - lepiące się stoły i krzesła - brudne talerze, szklanki i sztućce - brak reakcji obsługi na strój, w którym przychodzili na posiłek goście hotelowi - bardzo monotonne jedzenie - niejednokrotny brak jedzenia pod koniec czasu otwarcia restauracji oraz wyłączanie światła, by szybciej pozbyć się jedzących - pokoje standardowe, sprzątanie polegało tylko na pościeleniu łóżka.

Malgorzata

Pobyt - Lipiec 2023

Odradzam stanowczo wakacje w tym hotelu. 5 gwiazdek, to jakiś żart. 3 gwiazdki to tak, ale nie więcej. Remont aż się prosi. Jedzenie monotonne, zimne. Napoje, alkohole rozcieńczone. Klei się i lepi w pokoju, na basenie. W toalecie koszmar, na dzień dobry nie sprzątnięte, kosz rdza, światła prawie brak.

Zalety

Blisko plaza

Wady

Jedzenie, czystość, obsługa, brak klimatyzacji na korytarzu, oszczędzane światło w toalecie na korytarzu.

Bożena

Pobyt - Maj 2023

Hotel położony przy samym morzu z własną plażą i leżakami dla gości. Na terenie hotelu dwa baseny. Hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi. Obsługa bardzo miła i uprzejma. Pokoje ładne i duże. W pokojach oświetlenie bardzo słabe, uniemożliwiające czytanie książki do "poduszki". Brak czajnika w pokoju.

Zalety

Wiele ciekawych zajęć dla dorosłych i dzieci m.in.gimnastyka przy basenie i w basenie, gra w rzutki, zajęcia dla dzieci. Animacje organizowane rano i wieczorem.

Wady

Najsłabszą stroną hotelu jest stołówka i jakość jedzenia. Niestety wielu gości skarżyło się na problemy żołądkowe łącznie z wymiotami. Z mężem również musieliśmy pozostać w pokoju dwa dni przez te dolegliwości. Jedzenie niezbyt smaczne, mało doprawione, właściwie nijakie. Bar hotelowy przy basenie otwarty tylko do godz. 16, oferujący m.in. chrupiącego , panierowanego kurczaka smażonego na bardzo starym tłuszczu. Kawa i herbata serwowana w papierowych kubkach. Na stołówce tylko 1 expres do kawy.

Mateusz

Pobyt - Sierpień 2022

Świetny hotel za bardzo rozsądną cenę - czysto, przestronnie i elegancko. Moc atrakcji dla dzieci i bardzo urozmaicone jedzenie, które wydają praktycznie wszędzie. Codzienne wieczory animacyjne. Jedynym minusem jest brak animatorów z Polski i rezerwacje leżaków przez gości hotelowych.

Zalety

Położenie przy plaży, przestronność

Wady

Rezerwacje leżaków przy basenie - od 6:00 pojawiają się już ręczniki, które czasem leżą cały dzień bez właścicieli

Paulina

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel na samym początku wydawał się super Piękne lobby Pokoje średnie pokój bardzo mały na 3 osoby my duże lozko córka mniejsze ciężko było chodzic po tym pokoju Łazienki bardzo ciemne . Mąż nie mógł się golić tak było ponuro zapałał światło na korytarzu golił się z otwartymi drzwiami by wpadało więcej swiatla … Hotel 5* hmm na pewno na nie nie zasługuje będąc w innych hotelach te 5 * zawsze miało w pokoju mały ekspres kawka herbatka a tam nic … Internet to jakaś kpina działał w lobby nie było szans porozumienia się z rodzina . Jedzenie monotonne bez szału Desery tylko ładnie wyglądały , a owoce wciąż to samo jabłko melon arbuz w sezonie a brak jakichkolwiek owoców … wakacje nie takie a nie jestem zadowolona . Także średnio polecam Co do leżaków o 7 trzebabylo lecieć z ręcznikami

Zalety

Zalety to miła obsługa

Wady

Brak ekspresu w pokoju Monotonne jedzenie Walka o leżaki Kiepskie wi fi Zaduch w lobby

2.6
Patrycja

Pobyt - Lipiec 2022

Nie wróciłabym tam nawet gdyby mi ktoś dopłacił,hotel nie ma nic wspólnego z tym co widać na zdjęciach w ofercie

Zalety

Animacje

Wady

Brud, obsługa, wszystko dodatkowo płatne ,brak klimatyzacji

2.7
Patrycja

Pobyt - Czerwiec 2022

Nie polecam absolutnie,chyba że ktoś sobie chce zmarnować urlop. Hotel robi wrażenie na wejściu i na zdjęciach i tu można powiedzieć,że kończą się jego zalety ,chyba że ktoś spędza urlop na kryształowym żyrandolu.... Hotel nie jest klimatyzowany, klimatyzowane są pokoje ,w lobby,windach i co najgorsze w restauracjach zaduch totalny i setki much. Opcja ultra all inclusive istnieje tylko w ofercie , wszystko czynne od 7 do 23. Jedzenie monotonne, minimalny wybór owoców ( jabłka,arbuz i melon- koniec) ,częsty brak sztućców,a jak są to zdarzają się po prostu brudne. Pokoje czyste,sprzątane codziennie ale tu uwaga - za pobrudzony ręcznik hotel życzy sobie 35 euro 😂bezpieczniej chyba jechać ze swoimi ,żeby przypadkiem nie ubrudzić hotelowych. Wszystko dodatkowo płatne ,internet dostępny gratis tylko na poziomie -2 ,poza tym 15$ za tydzień na jedno urządzenie. Wynajem lóż nad basenem to koszt od 20$ dziennie. Zdecydowanie za mała ilość leżaków na basenie co sprawia,że o 8 już brak miejsc. Jest to hotel ,który ewidentnie próbuje nadrobić finansowo czas pandemii i zdziera na czym się da. Nie polecam na pewno.Gdyby była to nasza pierwsza wizyta w Turcji to z pewnością skreslilibysmy ten kraj z listy wakacyjnych destynacji.

Zalety

- animacje - dostępność sportów wodnych na plaży

Wady

- jak wyżej

Pobyt - Wrzesień 2019

Witam.. Byliśmy z mężem 6 września w tym hotelu i możemy z czystym sumieniem polecić. Hotel piękny.. Pokoje czyste, przestronne. Łazienka w pełni wyposażona tzn szampon, mydełko, płyn do kąpieli czyste ręczniki i suszarka do włosów. Za Wi-Fi w pokoju trzeba dopłacić - 15 dol.za tydzień. Jedzenie bardzo smaczne i ogromny wybór.. Kelnerzy uśmiechnięci i dbajacy o to żebyśmy ciągle mieli pełne kieliszki ???? Napiwki nawet nie wielkie ale mile widziane. Plaża kamienista trzeba pamiętać o butach do wody. Na basenie czy na plaży wygodne leżaki nie trzeba brać ze sobą ręczników plażowych, hotel je gwarantuje i wymienia codziennie na czyste. Jednym słowem byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu i będziemy polecać.

Zalety

Dobre jedzenie i obsługa.

Wady

W spa nachalnie namawiają na kolejne zabiegi.

Adam

Pobyt - Kwiecień 2018

Hotel bardzo elegancki,pracownicy (z wyjątkiem recepcji-masakra)bardzo uprzejmi i życzliwi.Pokój czysty ale nie dokładnie sprzątany.mini bar uzupełniany tylko w wodę. Posiłki OK ale mało urozmaicone. W ofercie lody których nie było!!!!!!!!!!!!!! Hotel posiada 3 baseny +bordzik dla dzieci oraz basen kryty. Ręczniki można brać na poz -3, leżki przy basenie jak na hotel 5* szału nie robią. są zalewane wodą ale nie są napewno czyszczone,te na plaży wcale nie są lepsze. Plaż wąska i kamienista(ma wiele do życzenia) ,morze ciepłe i spokojne nie to co u Nas. Animacje tylko w języku rosyjskim ale każdy znajdzie coś dla siebie : fitnes , zumba ,rzutki, taniec brzucha,aerobik wodny, siatkówka w wodzie i wiele innych....każdego wieczoru jest coś organizowane np .konkurs tańca,wybory miss hotelu itd. Największe zastrzeżenia mam do rezydentki której zgłaszane problemy.....nic nie interesoawły....w odpowiedzi usłyszałam np.tu jest Turcja, jeszcze nie ma sezonu(byliśmy od 25.04),albo nikt nas nie musiał odbierać z lotnika..................porażka z taką rezydentką........... Zgłosiłam wszystkie uwagi do biura Itaki... Jednak personel w barze przy plaży i restauracji nadrabiają za to -mega OK

Zalety

Hotel przy samej plaży 3 baseny+brodzik i basen kryty

Wady

Plaża wąska i kamienista Posiłki(obiad) letnie lub zimne np .mięso

2.4
Marek P.

Pobyt - Wrzesień 2017

Wróciłem z Hotelu Q PREMIUM z pobytu 12-dniowego 13 wrzesień 2017 r Moja opinia jest całkowicie odmienna od innych prawdziwa i rzetelna.Hotel nocą i za dnia robi na zewnątrz wrażenie...., i bliskość do morza z plażą kamienistą - z od linii brzegowej dwa metry i głęboka woda- czysta turkusowa woda z pływającymi rybami - należ mieć obuwie ochronne. i TU KONIEC ..! Koniec zalet. Litania wad i przekleństw ---- Pokój sprzątanie polega tylko na wymianie pościeli -( choć tu bym miał obawę ),kosz ze śmieciami na pobycie 12- dniowym ,był wymieniony 7 razy,toaleta nie sprzątana,zapachy które nie mogły wyjść z łazienki szły na pokój-PONIEWAŻ NIE MA KRATKI WENTYLACYJNEJ, POBYT ULTRA ALL- BRAK CZAJNIKA DO HERBATY I KAWY, WAGI ŁAZIENKOWEJ- A TU ZAGADKA ręczniki były wymieniane przypadkowo,zamiast do rąk do do stóp chodniczek,ilość śmieszna nas było trzy osoby a ręczników 2 dopiero po interwencjach po 7 dniach jeszcze gorzej popsuło- ciągłe proszenia i uwagi -TO KOSZMAR. nie wiem CO MÓWIĄ O PANI Z BIAŁORUSI-ale ona nic też nie pomogła -i żadnej uprzejmości nie widziałem z jej strony!!!!!!!!!!!!!, Ciągła walka o leżaki na plaży -ZERO ! ORGANIZACJI ZE STRONY HOTELU... trzeba było iść o godz.6.15 aby zarezerwować miejsce .A TERAZ BAR przy plaży PIWO JEST PODAWANE W PLASTIKACH KTÓRE SĄ W OBIEGU CIĄGŁYM PO NIE DOKŁADNYM UMYCIU, ZBIERANE Z PLAŻY POZOSTAWIONE PO TURYSTACH..feeeee.., to sanepid u nas by się wywrócił do góry nogami-ZERO HIGIENY.TERAZ s t o ł ó w k a-Nie restauracja w P R L-u . były o wiele smaczniejsze produkty.Zaznaczam iż byłem w TURCJI 7-RAZY ale czegoś takiego nie widziAŁEM...DANIA był jakości nie do przyjęcia.. jak nie dogotowane ,to twarde i o wątpliwej jakość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -brak słów.zero smaku. GOŚCIE TO ROSJANIE 98%,,.tworza klimat hałastry-tylko alkohol zjedzą wszystko..nawet GÓ....O .libacja pijanstwo ŻYGOWINY I LALECZKI PREKRASNYJE -LECZ żeby się nie odzywały TO OK. toalety PRZY PLAŻY JEST TYLKO JEDNA -DWIE KABINY I JEDEN PISUAR, szok.

Zalety

Na folderze opis Hotelu robi wrażenie... otoka hotelu to dwa baseny i bliskość do morza- z plażą kamienistą- ale to nie koniecznie minus... woda super turkus i czysta ... pływające ryby widoki przepiękne.To tyle..

Wady

Brud ..brak komunikacji interpersonalnej,brak właściwej organizacji w restauracji hotel tylko z przeznaczeniem dla Rosjan... co odbija się na wszystkim co do czego się można przyczepić.Kultura ,smak obejście to popsucie przez 98% osób ze wschodu.

Mirosław

Pobyt - Maj 2017

Byliśmy w maju 2017 , pogoda dopisała , animacje w języku rosyjskim okey, przecież uczyliśmy się priekrasnawa jazyka w latach 70-tych w szkole , około 85 % to Rosjanie , mili i kulturalni , nadużywania alkoholu ogólnie dostępnego nie było. Hotel do polecenia dla ludzi starszych jak i rodzin z dziećmi , w basenie woda umiarkowanie ciepła. Parasole , leżaki okey. Lecieliśmy z biura ITAKA przedstawicielka biura okey . Wróciliśmy do Polski wypoczęci i zrelaksowani.

Zalety

Ładne ,czyste ,elegancko urządzone pokoje , łazienka też ,chociaż bez bidetu.Jedzenie wyśmienite , \\\"obżarstwo skutkowało nie przespaniem nocy. bardzo miła recepcjonistka z Białorusi świetnie włada kilkoma językami .

Wady

bliskość innych hoteli , ale to raczej konieczność przy brzegu nadmorskim.

boguslawa

Pobyt - Maj 2016

Nie polecam tego hotelu. to był mój 5 pobyt w Turcji.

Zalety

Hotel bardzo ładny, pokoje super

Wady

plaża bardzo kamienista ,wejście do wody kamieniste .Hotel położony na bardzo małym terenie , jedzenie bardzo słabe

Łukasz

Pobyt - Maj 2016

generalnie najlepszy hotel w jakim byliśmy na wakacjach, czysto, miło, ładnie, smacznie, tanio, bez tłumów, bez parawanów;) Warto wiedzieć że wycieczki fakultatywne taniej są w lokalnych biurach podróży niż np. w Itace. Jedno czy dwa euro sprawią że obsługa będzie jeszcze lepsza, choć i bez tego jest dobrze.

Zalety

blisko plaży, kilka basenów, dużo leżaków (free), miła obsługa, dobre jedzenie

Wady

to taka mała wada ale jednak- porozumiewanie głównie po turecku i rosyjsku, po angielsku mówią tylko niektórzy z obsługi

Izabela

Pobyt - Sierpień 2014

REWELACJA, super czysto , przemiła obsługa, przepyszne jedzenie - niesamowite ilości , brak kolejek i czekania na wolny stolik. Blisko centrum handlowe.

Zalety

Hotel przepiękny, super położony bezpośrednio przy plaży.Obiekt luksusowy ! Obłędne bzdury wypisuje pani Magdalena na temat tego hotelu!!! Wszyscy łącznie z Niemcami byli zadowoleni z hotelu. Codziennie do pokoju dostarczane były do lodówki napoje Fanta, Cola, Sprite jedzenie wyśmienite- codziennie inne potrawy i super ciasta- desery. Sushi , dzień kuchni tureckiej, świeże przekąski przy basenie o 12.00 , bardzo dobre drinki, fajna dyskoteka , czyściuteńkie lobby. W tym roku również jedziemy do Q :) POLECAM , będziecie na pewno zadowoleni bo standard tego hotelu jest naprawdę na bardzo wysokim poziomie :)

Wady

BRAK !!!

Sylwia

Pobyt - Lipiec 2014

Imponujące lobby, cudowne, przestronne, bogato wyposażone pokoje z pięknym widokiem, tylko zastrzeżenia można mieć do położenia, blisko morza ale wszędzie daleko, plaża kamienista (bez specjalnego obuwia nie ma opcji żeby wejśc do wody), pyszne jedzenie i bardzo duży wybór na obiadach i obiadokolacjach (śniadania dość monotonne jak zawsze na wakacjach), ogromne 2 baseny dla dorosłych i 2 małe dla dzieci (ze zjeżdżalnią i brodzik dla najmłodszych)

Zalety

hotel, piękny, nowy zadbany, robi wrażenie

Wady

położony pośrodku niczego ale super blisko morza

Edyta

Pobyt - Czerwiec 2014

hotel spełniał wszelkie wymagania ,jedzenie wyśmienite ,obsługa miła i pomocna ,dobra komunikacja z hotelu ,wszystko na najwyższym poziomie. Można mieć pretensje o małą ilość leżaków przy plaży czy basenie ale biorąc pod uwagę to ,że zajmowali je Rosjanie i Polacy o 5 rano a przychodzili o 12 na godzinę i wracali do hotelu to nie można za to winić obsługi hotelu czy właściciela ,taka pozostałość po komunie ,że dobrze coś mieć nawet jak się tego nie używa.Poza tym dla mnie rewelacja.

Zalety

hotel piękny ,funkcjonalny blisko plaży ,pokoje gustownie urządzone ,łazienki wyposażone we wszystkie potrzebne sprzęty bary i restauracja serwują pyszne jedzenie kolorowe drinki

Wady

nie zauważyłam

Q Premium Resort