Atrakcyjna lokalizacja: ok. 2 km do Torremolinos, ok. 7 km do Selwo Marina, ok. 10 km do Benalmadena.
Tylko 100 m do piaszczystej plaży.
Udogodnienia dla najmłodszych: program animacji, plac zabaw.
Gratka dla amatorów gry w golfa: 3 km do najbliższego pola golfowego.
Pobyt w hotelu oceniam bardzo pozytywnie. Hotel umiejscowiony jest w pierwszej linii od plaży, wzdłuż której ciągnie się promenada także bardzo ładne otoczenie z miejscem do spacerowania. Sam hotel jednak znajduje się na końcu miejscowości co oznacza szybszy transfer z lotniska, jednak dalsza droga do centrum. W samym hotelu dostępne są dwa baseny - większy oraz mniejszy oraz leżaki i parasole. We wrześniu jeśli przyszło się odpowiednio wcześnie to nie było problemów z dostępnością, jednak jest to dosyć mała przestrzeń i myślę, że w środku sezonu może to być problem. Dodatkowo baseny umieszczone są między budynkami, przez co przez jakiś czas basen jak i niektóre leżaki są w cieniu, aby mieć leżak cały dzień w słońcu, trzeba przyjść odpowiednio wcześnie. Plaża jest prywatna, trzeba opłacić bilet wstępu, ale znajduje się zaraz po drugiej stronie ulicy. Hotel w porządku, pokoje przestronne, codziennie sprzątane. Jedzenie było okej, każdego dnia kolacja jest tematyczna, jedzenie nawiązuje do innego kraju. W przypadku śniadań - każdego dnia były takie same. Drinki na all inclusive w porządku, wielu kelnerów leje alkohol aż do momentu gdy nie powie się stop. Na miejscu była też możliwość wykupienia all inclusive gold, na co się zdecydowaliśmy, daje to możliwość m.in. jedzenia posiłków na tarasie z widokiem na morze, do barów oraz przy wejściu na jadalnię znajdują się oddzielne kolejki aby zapewnić szybszą obsługę, poza tym większy wybór napoi wliczonych w cenę oraz 3 kolacje a'la carte w cenie (chyba dostępne są również dla gości bez all inclusive gold, ale za dopłatą). Średnia wieku gości hotelu ok. 60-70 lat, także hotel dosyć spokojny. W ciągu dnia w hotelu działają animatorzy (głównie na basenie), w hotelu możliwość wzięcia udziału w sesji zdjęciowej (sama sesja darmowa, płatność za wybrane zdjęcia - jeśli żadne się nie spodoba, nic się nie płaci). Obsługa bardzo miła.
- miła obsługa płynnie rozmawiająca po angielsku - pokoje przestronne - świetna lokalizacja hotelu
- usytuowanie basenów i dostępność leżaków cały dzień w słońcu
Byliśmy z mężem i 11 letnią córką na majówce. Nie wiem czy to taki termin czy taki hotel ale średnia wieku to 70 lat, nie wiem jak się do tego ustosunkować, przynajmniej było spokojnie, cicho ale jednak trochę brakowało jakiejś rozrywki. animacje dla dzieci, malutkich- coś tam się działo. Hotel ok, jak na 4 gwiazdki byliśmy miło zaskoczeni. Pokój spory i przestronny, jednak tylko udostępniona połówka szafy z wieszakami, brak miejsca na walizki, sejf płatny. Łazienka duża , wanna , suszarka działająca. Codziennie sprzatane pokoje z dostarczeniem szamponów i mydła, czysto i zadbanie. Panie bardzo miłe, zresztą jak i cała obsługa, bez zarzutu. Mieliśmy pokój z widokiem na morze, super duży balkon ze stolikiem i krzesłami, jednak rodzina również z Polski mimo dopłaty do pokoju z widokiem na morze go nie dostała i miała robaki w pokoju- może taki traf, więc nie wiem jak to jest, mielśmy może farta. Brak baru i leżaków na plaży, tylko na ternie hotelu. Bar przy restauracji oblężony przez dziadków, kolejki kilometrowe. Alkohol może być- leją do szklanki dopóki nie powie się stop- pierwszy raz się z tym spotkałam. Bar przy basenie plus przekąski- naprawdę pyszne tosty, frytki i dużo innych ciekawych rzeczy z typu fast food. Generalnie jedzenie było dobre, na pewno smaczne zarówno posiłki jak i desery ale minusem dosyć sporym to ich monotonia. Codziennie to samo, do obiadu było dodawany jakis inny posiłek. Z owoców tylko pomarańcze, ananasy i arbuz, z warzyw pomidor bez smaku i sałata. Dużo różnych sałatek jednak nie na moje podniebienie. Z powodu obłożenia brak możliwości przedłużenia pobytu, ale możliwość przechowania bagażu.
Miła obsługa, dobre jedzenie, czysto, na basenie brak możliwości rezerwacji leżaka - tylko przez godzinę mógł leżeć na nim ręcznik, dla mnie super bo zawsze było wolne miejsce - ale to maj, może dlatego
woda lodowata w basenie- szkoda że nie podgrzewany- no ale to maj. Monotonia w jedzeniu, mega długie kolejki do baru, 4 windy w hotelu jednak czas oczekiwania na nie - wieczny. Brak baru i leżaków na plaży
Byliśmy tam całą rodziną w lipcu 2009. Wyjazd był drogi ale uważam że zupełnie nie warto było wydać tych pieniędzy. Hotel Ok, plaża Ok, jedzenie pod anglików, rozrywki pod anglików. Łącznie z tym że anglicy byli na opcji All Inclusive a wszyscy Polacy na HB, nasze dzieci z zazdrością patrzyły jak tamte dzieciaki objadały się frytkami w południe. Śniadania straszne ale obiady już dużo lepsze bo urozmaicone. Poranna wojna o leżaki nad basenem. Wprowadzili tam jakiś dziwny system że o 8 rano dopiero dają leżaki więc ludzie siedzieli od 7 i pilnowali parasoli, totalna paranoja. Ogólnie raczej nie polecam
bylismy w sierpniu 2008- hotel ogolnie ok, mielsimy HB wiec jedzenie 2x dziennie- w sumie mozna powiedziec ze wystarczy, choc przydałoby sie jednak miec all inclusive. hotel bardzo blisko plazy- max 50m od plazy i to jest najwiekszy plus- reszta hoteli oferowanea przez biura z PL maja po kilkaset metrów lub min 2 km to plazy a wtedy wyjscie na plaze to juz wycieczka a nie odpoczynek..... Powazny minus to to ze hotel znajduje sie praktycznie nakoncu Torremolinos i wieczorami naprawde niewiele sie tam dzieje, a do centrum miasta jest min 2km. Autobus konczy kursowac o 21 wiec zostaje taxa. Co najważniejsze dopieo im blize j miasta cos sie zaczyna dziać w barach, bo w okolicach hotoelu niwiele sie dzieje. Animacje raczej malo ciekawe
Super hotel polecamy jak najbardziej właśnie wróciliśmy z urlopu i napewno będziemy polecać jedzenie super , all inclusive bardzo dobry!!!!!
Bardzo blisko plazy , bardzo dobre jedzenie i obsługa hotelu .Grupa animatorów rewelacyjna
pobyt 7- dniowy. Uwagi zgłaszane telefonicznie TUI i rezydentowi na miejscu. Walka z managerem hotelu o zmianę zakwaterowania lub hotelu przez 3 pierwsze dni pobytu. W reakcji pokój z 3 łóżkami, a zapłaciliśmy za apartament!!!! Reklamacja złożona pisemnie do TUI, rozpatrzona negatywnie mimo dokładnego opisu i udokumentowania zastanych sytuacji. Treść odpowiedzi kuriozalna w każdym akapicie ... sami złośliwie hodowaliśmy karaluchy w pokoju ku udręce TUI etc. Reasumując nie polecamy nikomu, nawet wrogom iz daleka od TUI !!!!!!
blisko plaży, dobra komunikacja
zastany stan nieadekwatny do 4 \"gwiazdek\" i deklaracji TUI, \"apartament\" to 2 małe i ciemne izdebki, wysoki stopień zużycia infrastruktury obiektu, braki w dostawie prądu, w łazience smród (dosłownie) z kanalizacji, robactwo (karaluchy i mrówki), kolejki do stołówki zakładowej, zastawa stołowa niedomywana,
Jest sporo gości co jednak nie przeszkadza gdy spędza się czas na przepięknej plaży zaraz obok hotelu - bardzo fajne widoki z odpowiednich pokoi.
Bardzo przyjemny hotel
Brak szczególnych mankamentów
Bardzo sprawne kwaterowanie, umieszczony w bardzo dobrej lokalizacji - Obłsuga i serwis nienaganne.
Świetna Lokalizacja, bardzo dobre jedzenie
Polecam to miejsce i ten hotel, naprawdę dobry, super jedzenie i wersja all, szampan od śniadania, kuchnia tematyczna każdego dnia, dużo owoców, tylko za cenę wersji last. Dobry lot, króciutki transfer4*, blisko lotniska, samoloty nie przeszkadzają, ale bez szaleństw. Myślę, że kwota 3500 to zbyt dużo.
Super położenie, przy cudownej plaży,widoki urocze, opcja all bardzo dobra, bez żadnych ograniczeń, bardzo dobra kuchnia, wybór naprawdę ogromny, całkowity relaks i odpoczynek, spokojnie, po 23-tej naprawdę spokój w całym kompleksie, niewielu Polaków i Rosjan co podnosi jakość pobytu, goście w różnym wieku ( lipie- dużo dzieci)i z całej Europy.
duży hotel, kilka budynków, zatem dużo gości, latem dzieci, może to stwarzać wrażenie ścisku, niestety chyba to przywara wielu nacji - zajmowanie od rana leżaków bez korzystania z nich, ale wynagradza to plaża, do centrum trochę trzeba iść promenadą.
Polecam, dobry hotel, cudowne miejsce do odpoczynku, spokój, fantastyczna plaża.
wersja all, lokalizacja, kuchnia, baseny, plaża , położenie
dużo dzieci
Położenie rewelacyjne. Warto, wziąć pokój z widokiem na morze - nawet boczny. Zaskoczeniem było brak klasycznej kołdry ale to podobno standard. W kwietniu bardzo wietrznie co może być bardzo zdradliwe wychodząc na słońce. Na plażę przydadzą się buty ponieważ na zejściu do można jest dość kamieniste - ale później piasek. Polecam Hiszpanię. Portal wakacje.pl w pełni zadbał o nasz komfort - jednak następnym razem wybierzemy się na własną rękę.
położenie
po za sezonem generalnie obsługa słabo mówiąca po angielsku.
Byliśmy w hotelu w październiku. Super położenie, widoki, blisko do Malagi. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.
Położenie, posiłki, obsługa
Odradzam pobyt w tym hotelu , dużo za wysoka cena w stosunku do jakości . Szczegóły w zaletach i wadach hotelu .Proszę sprawdzać czy nie lecicie LOT-em bo mają zawsze loty dosyć mocno opóźnione a tym samym skracane pobyty .
Bliskość plaży , dobre jedzenie / poszli na jakość nie na ilość , dobra baza wypadowa do zwiedzania.
Bardzo mały basen , mało leżaków i parasoli przy basenie , leżaki \"przydzielane\" są po odstaniu w kolejce od ok. godz. 9 -10 / godz. od widzimisie pracownika odpowiedzialnego za basen / , ponieważ leżaki są obkręcone na noc łańcuchami i zamknięte na kłódki . Wejście do hotelu już odrzuca / zapach naftaliny i wygląd holu , podobnie wygląda jadalnia . Hotel max powinien mieć 2*a w biurze Reinbow Tours ma w ofercie 4*
Hotel to taki moloch w którym przeważają emeryci, ludzi z nadwagą oraz geje, tak samo zresztą jak w samej miejscowości. Pokoje są duże, do obsługi nie mam zastrzeżeń. Jedzenie jest dobre i aż szkoda, że nikt nie pilnuje, żeby na kolację Panowie przychodzili w długich spodniach, a Panie trochę bardziej schludnie ubrani. Byłam w tym hotelu na początku czerwca. Ponieważ był to mój pierwszy pobyt w Hiszpanii zasięgnęłam opinii u pracownika biura odnośnie temperatury wody, a Pani poinformowała mnie, że temp. wody jest 20 st i spokojnie można się kąpać. Czytałam przed wyjazdem opinie na temat zatłoczonego basenu przy hotelu, ale ponieważ i tak za zwyczaj nie korzystam z basenu, a z morza, było to dla mnie bez znaczenia. Na miejscu jednak okazało się, że woda w morzu jest lodowata. Zaryzykowałam wejść do morza (większość ludzi nie wchodziła), ale dłużej niż 2-3 min nie dało się wytrzymać. W tym momencie okazało się, że basen jest istotny. Sam basen mikroskopijny (drugi jeszcze mniejszy), wrzeszczący animatorzy przy nim, od rana przy basenie walka o leżaki, a woda w nim też nie była zbyt ciepła, chociaż w porównaniu do morza... Reasumując, jedynym plusem jest wyżywienie (chociaż to kwestia smaku, ponieważ nie wszystkim to jedzenie odpowiadało). W samej miejscowości właściwie nic się nie dzieje, ale nie jest to też miejsce w którym panuje cisza i spokój. Nie ma tam ani spokoju tak jak np. na wyspie Thassos, ani rozrywek w postaci dyskotek. Jest dużo knajp, ale tam tylko można się napić lub coś zjeść. Plaża publiczna. Hotel jest prawie na końcu miejscowości, co wcale nie jest plusem. Do tak zwanego centrum trzeba iść na piechotę około 3 km, a samo centrum ze sklepikami jest czynne tylko do 22 godz. W czerwcu były silne wiatry, nie wiem jak jest w innych miesiącach. Aaa i jeszcze kilka słów na temat rezydenta - nadęty facet, którego interesowała jedynie sprzedaż wycieczek.
Dobre wyżywienie
lodowata woda w morzu, zatłoczony basen, wrzask przy basenie
hotel podobno 4gwiazdkowy,brak lodówki w pokoju,brak suszarki do włosów .w restauracji sniadania na papierowych \\\"obrusach\\\",kolejki przy wydawaniu posilkow,za mala restauracja,nieprzyjemny zapach w holu hotelowym
Kelnerzy niesympatyczni, naburmuszeni. Obsługa hotelowa obsesowa. Wszyscy sprawiająa wrażenie jakby byli znudzeni pracą. Łazienka sprzątana słabo. Przez 7 dni leżału śmieci za drzwiami, których sprzątąjące nie widziały??. W ogóle nie sprzątane i brudne są tasasy, gdzie swoja teolate robią sobie ptaki. Pewnie nie polecę nikomu tego hoteli. Miałam zapłacony pokój jednosobowy przez Biuro LOGOSTOUR we Wrocławiu. Dostałam zupełnie w innym miejscu hotelowym w starych nadających się do remontu bungalowach. Tak się robi Polaków za ich ciężko zapracowane pieniądze. Biuro wysyłając informację do klienta gwarantuje wycieczki fakultatywne na miejscu, po czym po przyjeździe do hotelu okazuje się, że nie ma miejsc!!. Pierwszy raz z czymś taki sie spotykam. Pani Krystyna Stempolska, która jest jakby opiekunem Seniorów zrzucała całą winę na Biuro i nie wykazała odrobiny zainteresowanie. Prosiłam i ja i pozostali uczestnicy, bo wszyscy chcieliśmy zwidzić piekna miasta Andaluzji. W pakietach było podanych 6 miast do zwiedzenia. Ta Pani mogła mam zaoferować tylko wyjazd do Sevilli. Czy to nie jest paranoja i chora sytuacja. Jaka szkoda, że tak późno się zorientowałam i zadzwoniłam do przedstawicielki Neckermana. Usłyszałam, żę mogła mnie zabrać bez problemy na wszystkie wycieczki i nie widziała w tym żadnego problemu. Może ktoś z SanWeb sprawdzi jak to wszystko prosperuje, bo to cenna inicjatywa Rządu Hiszpanii skierowana do Seniorów jest w sposób beznadziejny niszczona przez nieudolne biura w polsce i byle jakich opiekunów na miejsc, którzy widzą tylko własny interes i mam na to dowody.
Widać, że hotel się rozwija. Pokoje i korytarze są wyremontowane i ładne, elewacja sprawia trochę gorsze wrażenie. Kolacje jada się w hotelu obok, Grand Hotel. Przejście nie jest uciążliwe, ale tłok, jaki się tworzy przy takiej liczbie gości, owszem. Minusem była także późna pora kolacji (20.30-21.30). Jedzenie zróżnicowane, zarówno greckie, jak i "ogólnoeuropejskie".
Hotel ładny, duży. Pokoje czyste ;) Posiłki codziennie te same, czasami trzeba stac w kolejce aby dostac stolik ! żenada Bar- drinki do 23:00, po 23 już trzeba płacić :/ Jeśli ktos chce skorzystac z lezakow na basenie musi juz byc o 9:00 bo pozniej żadnego leżaka juz sie nie dostanie ! Plaża po drugiej stronie hotelu z placem zabaw.
Gigantyczny kołchoz. Stołówka jak w GS-sie z lat 70-tych, kolejki, ścisk, hałas. Setki włochów drących gębę, przy basenie ścisk. Żeby odpocząć trzeba stamtąd wyjść .... omijać z daleka. Adam.
Hotel na końcu miejscowości ale spacer do centrum to sama przyjemność. Plaża tylko przez ulicę i to chyba największy plus. Posiłki jak dla mnie SUPER, zwłaszcza śniadania. Basen mały i tłoczny, nie stanowiło to jednak problemu, kto by korzystał z basenu mając morze tak blisko. Polecam zwiedzanie. Hiszpania jest cudowna.