Prestige Resort

Hotel Super, obsługa hotelu Super. Oferta itaka nie zgodna z zakupem wakacji. Proszę mieć na uwadze krótkie łóżka na dostawkach dla dzieci, syn 175 wzrostu nogi wystają 40 cm poza łóżko turystyczne metalowe mimo, że opłata jak za dorosłego(15lat)Częste braki jedzenia na stołówce nawet godzinę przed wydaniem ostatnich posiłków ale jedzenie smaczne, kolejki do automatu z kawą 15 minut, braki sztućcy, mleka to standart, o snack bar możecie zapomnieć. Opcja alinclusive na barach to porażka. Podróżowaliśmy z różnymi biurami z itaka pierwszy i ostatni raz. Pani rezydent brak profesjonalizmu i kompetencji. Nie polecam!!!!!!!

Nie jest to hotel pięciogwiazdowy i nie jest warty oferowanej ceny. Na standardy europejskie jakieś 3, w porywach 3,5 gwoazdki. Hotel ma potencjał, ale niestety widać wyraźnie, że Albańczycy są przyzwyczajeni do niskich standardów. Pokoje są duże, wygodne i ładnie urządzone. Jest dobra klimatyzacja, TV, sejf, mała lodóweczka. Budynki hotelowe też są ładne, eleganckie, a baseny duże, ładnie rozplanowane. Niestety: - wykończeniówka nie jest mocną stroną Albańczyków. W i wokół basenów kafelki odpadają całymi partiami i leżą sobie w wodzie, pełno jest pęknięć, odprysków, itp. Budynek, w którym zakwaterowano gości Itaki, nie jest jeszcze ukończony, a już wymaga remontu- odpadają kartongipsy i tynki, panele w pokojach są bardzo porysowane (i są b kiepskiej jakosci) i też w części do wymiany - goście all inclusive mogą korzystać tylko z głównej restauracji (o której ponizej) i jednego baru przy basenach, pozostale restauracje i bary są płatne - główna restauracja to właściwie stołowka, zupełnie nie spełniająca wymogów 5*, a i w 3* byłaby nie na miejscu; nie ma deserowych talerzyków i sztućców, także wszystko (z ciastem czy jogurtem włacznie) trzeba jeść na wielkich obiadowych talerzach dużymi widelcami/łyzkami do zupy; nie ma szklanek, tylko plastikowe kubki, w których serwowane jest nawet wino; brakuje serwetek, nie ma przyprawnikow na stolach - jedzenie jest niesmaczne i monotonne- -z 5* nie ma nic wspólnego; wybór ubogi, dania "ciepłe" podawane są na zimno; kawa tylko do śniadania i to z automatu.... - goście z zewnątrz w tej samej "restauracji" są obsługiwani dużo lepiej niż all inclusive, dostają nawet wino w kieliszku oraz solniczkę i pieprzniczkę (!!!!!) - hotel ma dwie spore plaże, niestety obie są dosyć brudne; leżaki i materace na plaży i przy basenach też w części są brudne i stare, a parasole plażowe pordzewiałe. - standardem jest składowanie staroci gdzie popadnie (np starych leżaków, podstaw od parasoli - nad samym morzem...) - nie ma animacji, chyba że uznać za nie wieczorne "koncerty" smutnych panów/pań śpiewających do kotleta (a właściwie już po kotlecie) - teren hotelu poza plażą i basenami też nie jest zbyt czysty, na środku jest śmietnik i składowisko staroci.... Plusem jest położenie, ilość basenów i leżaków oraz mila obsługa. Przy czym obsługa jest niestety mocno zagubiona i mimo chęci średnio pomocna Podsumowując- ok ale 3 * i połowa ceny

Hotel rewelacja , czyste , przestronne pokoje , codziennie sprzątane , wymieniane ręczniki , nawet mieliśmy wymieniona pościel . Bardzo sprawnie działająca klimatyzacja , duży balkon.

Hotel nowy, czysty, na wysokim poziomie Duży nowy Aquapark Obsługa arogancka, lekceważąca, uprzejme i pomocne są jedynie Panie sprzątające pokoje Kelnerzy oszukują każdorazowo przy wydawaniu reszty Kuchnia Warzywa i owoce na plus i w dużych ilościach Śniadania, obiady i kolacje to przeważnie jajka i parówki/kiełbaski na 10 sposobów w cieście francuskim, drożdżowym , w całości , w kawałkach itd Uwaga przy zamawianiu taxi za pośrednictwem hotelu - drożej + brak rachunku Godzina 22.30 -nagle zostajemy przeniesieni do innego pokoju bez wyjaśnień , w ręcznikach po skorzystaniu z prysznica Recepcjonistka prosi o dowody osobiste po czym bez naszej zgody i wyjaśnień robi zdjęcia dokumentów Rezydent Itaka - człowiek widmo , brak jakiejkolwiek pomocy. Pan Karol odbiera telefon i wiadomości po 2 dniach, pomoc nie należy w jego obowiązkach - trzeba radzić sobie samemu zwłaszcza przy odzyskaniu zaginionych walizek - komunikacja z lotniskiem plus dojazd na lotnisko, wszystko to w swoim zakresie, żadnych opcji pomocy. Kiedy pobyt idzie zgodnie z planem rezydent jest dostępny, kiedy pojawia się problem unika kontaktu ( z grubą 8 osób oczekujących pomocy chociażby przy komunikacji w obcym kraju) Nie skorzystamy więcej z tej oferty

Więcej wad niż zalet.Jedzenie poniżej 2 gwiazdek. Hotel położony w bardzo ładnym miejscu, ładne plaże,piękne pokoje ,piękne zachody słońca. Czysty. Duży teren .AguaPark w remoncie , super wypoczynek na dachu tylko na zapisy ,trzeba czekać kilka dni , restauracja a' la carte podaje to samo,co było w menu ogólnym. FATALNE WYŻYWIENIE. CHYBA ZAPOMNIANO O DZIECIACH - nie miały co jeść szczególnie te 2-6 lat. Brak placu zabaw - jest brodzik.Zamiast aquaParku oddano nam vipowski basen ,ale nie wpuszczano tam dzieci. BYŁY 3 bary przy basenie -ale tylko 1 dla opcji all ,pozostałe dla vipów.Bar dla all inclusive pokazałam na zdjęciach ,asortyment opisałam poniżej. Rezydent podpisywał skargi turystów .PO OGROMNEJ AWANTURZE zaczeto nam podawać obiad w formie bufetu. O SZTUĆCE TEZ NALEŻAŁO ZAWALCZYĆ.brak jakichkolwiek animacji .Wieczorami hotel zamierał w przeciwieństwie do hoteli przy promenadzie. Może w sezonie będzie lepiej.

Nazwa  Prestige Resort
Miejsce  Albania / Riwiera Albańska / Golem
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, golf

Dziewicze plaże z turkusowymi wodami Morza Jońskiego

Malownicze miasteczka jak Saranda i Himara z historycznymi zabytkami

Przepiękne krajobrazy górskie i nadmorskie, idealne scenerie do zdjęć

5.7
3.2
4.9
4.9

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Sierpień 2022

Zalety

Obsługa Super, czysto. Po rozmowie z menadżerem cytuję,, takie warunki wykupiła dla Państwa itaka,,

Wady

Łóżka metalowe na dostawce. Syn 40 cm nogi wystają poza.Materac gruboś" jak w łóżeczku dziecięcym. Reakcja rezydenta-możecie reklamować🙈

3.9
Dorota

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Położenie, ilość basenów, duże pokoje .

Wady

Brud, bałagan, fatalne jedzenie .

Krystyna

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Hotel położony na rozległym terenie , ogromna przestrzeń , nikt nie wchodzi sobie w drogę mimo dużej liczby gości . Dwa baseny , duża liczba leżaków i parasoli , dostęp do prywatnej plaży , każdy znajdzie dla siebie miejsce.

Wady

Brak drabinek by wejść bezpośrednio z morza , na teren hotelu , uszkodzone , leżą na kamieniach , ten sam problem na basenie .

4.2

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Lokalizacja Baseny Nowoczesny design

Wady

Kuchnia Obsługa

4.1
KRZYSZTOF

Pobyt - Czerwiec 2022

Wady

WYŻYWIENIE FATALNE.Przez pierwsze 3 dni obiad podawany był z karty -ale czekać trzeba było na podanie jedzenia do stolika 1,5 godziny a i tak otrzymywaliśmy nie to co było zamawiane ,choć były tylko dwie opcje . BRAK MENU DLA DZIECI. BRAK dystrybutorów z napojami,nawet te z wodą były tyko w restauracji i często puste,o sok dla dzieci należało doprosić się podczas posiłku. Brak przekąsek w barze-tylko piwo w butelce ,wino w plastiku ,green cola i napój gazowany w puszce. Brak animacji i muzyki

2.3
Dorota

Pobyt - Czerwiec 2022

To NIE jest Hotel 5*!!!!! To są góra 3* i to mocno naciągane! ITAKA nabija ludzi w butelkę sprzedając ten hotel jako 5*. Kupiliśmy pokój 3 osobowy. Po przylocie okazało się, że w tym hotelu NIE MA pokoi 3 osobowych. Są pokoje z jednym dużym łóżkiem i dostawką w postaci łóżka polowego!!!! Jeśli kupujesz pokój 3 osobowy i myślisz, że dla Twoje dziecko, które ma 18 lat będzie miało sofę to się mylisz! Dostanie polówkę! Przyjechaliśmy do hotelu o 5 rano, wchodzimy do pokoju a tam zaskoczenie - 3 osoby i tylko jedno, duże łóżko. Idę do recepcji powiedzieć im, że się pomylili i poproszę o pokój 3 osobowy. Recepcja mówi, że nie ma mowy o pomyłce, bo taką mają rezerwację z ITAKI i co najwyżej mogą wstawić polówkę. Dzwonię od rezydenta i o dziwo dowiaduje się tego samego!!!! Pokój 3 osobowy to pokój 2 osobowy i polówka!!! Płacisz 10 tysięcy za tydzień i Twoje dorosłe dziecko śpi na polówce przez tydzień, bo rezydent niczego Ci nie załatwi. Nie odpisuje nie sms'y. Nie czyta messengera!!! NIC! Ale to dopiero początek .....Idziesz na śniadanie i chcesz się napić kawy - a tu na cały hotel jeden gość robi kawę!!! Ale to i tak wypas po dwóch dniach im się nudzi robienie kawy i ....wstawiają automaty vendingowe do kawy! Tak - w 5* hotelu stoisz po kawę 15 minut bo taka jest kolejka i dostajesz lurę w plastikowym kubku! A kolejnego dnia kolejka jest jeszcze większa, bo jeden automat się psuje! Ale, ale - ciesz się, że w ogóle za 10 tyś dostałeś kawę, bo kawa w tym hotelu ALL INCULSIVE jest tylko od 7:30 do 10:00. Później płacisz ! Jedzenie jest OBRZYDLIWE! Jeśli coś się nadaje do jedzenia to tylko warzywa i owoce. Małe dzieci kompletnie nie mają co jeść. Jak nie zjesz na śniadanie parówek, to na 100% dostaniesz je na obiad, tyle tylko, że z makaronem! Napoje w ALL INCLUSIVE - tylko piwo nadaje się do picia. Żadnych drinków - chcesz drinka - idziesz na miasto i płacisz. Personel niemiły i nie znający podstawowych słów po angielsku. Goście ITAKI to dla nich zło konieczne. W porze lunchu połowa restauracji ( w tym stoliki w cieniu, na zewnątrz) wyłączona, bo podają dania a'la carte (oczywiście nie dla ITAKI) W restauracji brakuje serwetek, solniczka jedna na cały hotel! W całym hotelu ani jednej małej łyżeczki! Jogurt jesz dużą łyżką do zupy! W strefie basenowej brud! Palenie jest dozwolone wszędzie, więc z prawdopodobieństwem 99% będzie obok Ciebie na leżaku ktoś cały dzień będzie palił. Lub będziesz jadł w towarzystwie palaczy. Toalety przy basenie nie sprzątane cały dzień, nigdy nie ma papieru. W piątki i soboty w hotelu, na dachu jest dyskoteka, oczywiście wstęp płatny. Nawet jeśli na nią nie idziesz to i tak nie będziesz spał. I na koniec hit - strefa VIP czyli zamknięty basen i plaża niedostępne dla gości ITAKI. To tyle! Jeśli masz możliwość zmiany rezerwacji to serdecznie polecam. Ja idę z ITAKA do sądu, bo zbyt ciężko pracuję na wakacje, żeby ktoś urządzał sobie ze mnie kpiny!

Wojciech

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel świetny z pięknym położeniem przy samym morzu. Pokoje przestronne, z pięknym widokiem i super tarasem i balkonami od strony morza. Jednak na tym koniec superlatyw. All inclusive dla gości z Polski to kompletna porażka, można było odczuć, że raczej maja nas gdzieś (delikatnie mówiąc). Jedzenie monotonne, mało smaczne, codziennie praktycznie to samo, nawet na kolację można było zjeść cześć śniadania w innej formie, oczywiście bez jakichś ekskluzywnych dań. Osobiście na śniadanie mogłem zjeść jedynie oliwki i sałatki, bo ciepły bufet pozostawię bez komentarza, jedynie niektóre warzywa były naprawdę smaczne, chociaż to chyba zasługa słońca a nie kucharza.(: Obiad czy kolacja kiedy były serwowane a nie ułożone na szwedzkim stole były o wiele lepsze mimo że składały się tylko z dwóch menu powtarzanych cały tydzień. Ohydna kawa z przelewowego ekspresu i to tylko do śniadania. Z alkoholi niesamowity wybór : piwo, wino wytrawne młode, i ciepła rakija polewana z pięciolitrowej butelki po wodzie mineralnej. Na cały pobyt dostaliśmy jedną wodę pół litra i butelkę mieliśmy uzupełniać z dystrybutorów. Po pięciogwiazdkowym hotelu spodziewałem się odrobinę więcej. Na dodatek po dwóch dniach zrobili dla nas słomiany bar z naszymi wybitnymi trunkami, żebyśmy nie korzystali z baru przy plaży. Nie polecam na pewno opcji "all" , chyba że po naszych codziennych interwencjach coś zmienią jednak wątpię bo każdy menadżer bez przerwy ustalał nowe zasady nie koniecznie dla nas dobre. A to co na chwilę udało nam się uzyskać np. opisy menu na stołach czy możliwość korzystania z baru plażowego, po jednym dniu już zniknęły. Reguły gry zmieniane i nieprzewidywalne jak w przypadku naszego rządu. Kiedy ktoś chce się odchudzić i odpocząć to polecam ten hotel , jednak dla wszystkich spragnionych degustacji nowych smaków i drinków z palemką opcję all.. odradzam stanowczo. Obsługa niestety również musi się wiele nauczyć, najbardziej miłe były sprzątaczki i podstawowa obsługa. Ogólnie polecam wycieczki do Albanii bo nawet mimo tych drobnych niedogodności było naprawdę świetnie. Jeszcze gdybym nie wiedział że w innych hotelach nasi znajomi mieli naprawdę super jedzenie, drinki, miłą obsługę i ogólnie wypas pewnie by mnie to tak nie poruszyło bo pomyślałbym, że jest tak w całej Albanii, jednak jak się okazuje inni po prostu uczą się wolniej. POZDRAWIAM

Pobyt - Wrzesień 2018

Jest to najlepszy hotel w bliższej i dalszej okolicy.... Było cudownie ;)

Zalety

Najlepsze miejsce na wybrzeżu...

Wady

W zasadzie brak...

Pobyt - Wrzesień 2018

Albania musi się jeszcze sporo nauczyć o przygotowywaniu posiłków (ciepłych!!!) Gdyby nie kwestia posiłków jeszcze bym tam wróciła.

Zalety

-piękny nowy hotel -codziennie sprzątane pokoje, -wokół hotelu od 7 rano wszyscy sprzatają, podlewają krzewy i trawę,dbają o porządek -barrrdzo miła i życzliwa obsługa,

Wady

-darmowe drinki hmmm..drinki? na posiłkach postawione na stole butelki ze sztuczą Fantą, colą,sprite w butelkach wino czerwone, białe do woli (wytrawne tylko) brandy i alkohol ja k na all średniej jakości, -barman przy barze potrafi zrobić whysky z colą, mohito i może jeszcze dwa rodzaje (oczywiście płatne) ale z oryginalną colą i sprite - największym minusem jest jednak JEDZENIE!!!!!!! jeśli chodzi o jedzenie daje 1 gwiazdkę z minusem wszystko zimne pomimo punktualnego przyjścia na stołówkę, nie smaczne MASAKRA dobrze że byliśmy bez dzieci byliśmy pod koniec września ale to ich nie usprawiedliwia ponieważ płaciliśmy 2 tys. za osobę, w hotelach 3,5 gwiazdki maja lepszą restaurację -piękne drzewa dające śliczny efekt i cień przed upalnym słońcem lecz codziennie koło 18tej przylatują wróble i tak hałasują i robią \\\"pod siebie\\\" że od 6 rano zamiataja wszystkie chodniki bo się przejść nie da. -pod koniec wrzesnia tak strasznie wieje chłodny a nawet zimnym wiatrem że musieliśmy się poobstawiać innymi materacami z leżaków obok aby dało się odpocząc, woda w basenie ZIMNA! NIE PODGRZEWAJĄ NIE POLECAM

Pobyt - Czerwiec 2018

Bardzo ładny kompleks położony na końcu miasta. Dużo zieleni i pięknych widoków. Pokoje czyste zadbane, dość wysoki standard. Obsługa bardzo miła i pomocna. Kuchnia okej ale sporo dań się powtarzało i na śniadania to samo. Niestety w porównaniu do innych państw turystycznych, albańskie hotele powinny kłaść nacisk na wyżywienie i więcej atrakcji wieczorami. Bar tylko do 23 i słaba jakość alkoholi w porównaniu z innymi kurortami.

Zalety

-obsługa -jakość -standardy pokoi -ładna plaża

Wady

-wyżywienie - brak rozrywki

Prestige Resort