Praia Dourada

Hotel położony w stolicy wyspy Porto Santo. Znajduje się w cichej spokojnej okolicy idealny jako baza wypadowa do zwiedzania wyspy. Spacerkiem można dojść do pięknej plaży.

Hotelik dość skromny, ale bardzo czyściutki, usytuowany w cichym, lecz dogodnym miejscu. W samym centrum miasta, skąd blisko jest praktycznie wszędzie. Bardzo sympatyczna i pomocna obsługa, plaża piękna, także wyjazd wspominamy baaaardzo pozytywnie:)

Wyspa jest miejscem dla ludzi, którzy nie lubią wielkich kurortów oferujących głośne imprezy. Byłem tam na podróży poślubnej i uważam to miejsce za RAJ NA ZIEMI!! Od hotelu nie wiele oczekiwaliśmy więc nie wiele dostaliśmy. Natomiast wyspa pozwoli odpocząć b. aktywnie. Słowa p. rezydentki proszę traktować z wielką rezerwą, !na wyspie są dobre restauracje (niekoniecznie polecane przez nią)!, w których zjemy pyszne miejscowe specjały w niskiej cenie. Miejsce jest idealne do podróży pieszych, KONNYCH (polecamy klub jeździecki!), wypożyczenia rowerów. Miejscowi ludzie są życzliwi. JEŻELI TAM POJEDZIECIE, PROSZĘ ABYŚCIE NIE POPSULI TEGO MIEJSCA, BO TAKICH PUNKTÓW NA NASZYM GLOBIE JEST CORAZ MNIEJ.... M.i A.

Hotelik niewielki i skromny. Pokoje bardzo czyste, sprzątane codziennie, jedzenie przyzwoite, a momentami nawet bardzo dobre. Obsługa przemiła. W nocy troszkę głośniej - chyba, że się zamknie okna. Ręczniki plażowe za kaucją zwrotną 2 euro. W hotelu jest wifi i dostęp do komputera - dla gości bezpłatny. Basenik marny, ale przecież do oceanu pare kroków :) Wyspa przepiękna, ludzie przesympatyczni, a widoki zapierają dech. Polecam

Hotel kameralny, bardzo przyzwoity jak na \"majową\" cenę. Miejscowość Villa Baleira jak i cała wyspa kameralna, bardzo czysta, ludzie uśmiechnięci i zadowoleni. Wyspa ma około 10km x 4 km wiec pokonaliśmy ją całą pieszo. Niby to Europa ale czas jakby się zatrzymał. O komercji. Ceny w knajpeczkach bardzo przystępne. Plaża drobny piaseczek -cudo, woda super czysta a temperatura jak to w Atlantyku.

Nazwa  Praia Dourada
Miejsce  Portugalia / Porto Santo
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Długie, złociste plaże z ciepłą, krystalicznie czystą wodą

Spokojna atmosfera i brak masowej turystyki

Malownicze krajobrazy z wulkanicznymi formacjami i trasami trekkingowymi

Wyświetlono 5 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Maj 2021

Pobyt - Lipiec 2011