Potidea Palace

Pobyt w tym hotelu to prawdziwa przyjemność, czystość ,jedzenie, obsługa bez zastrzeżeń,polecam!!!

Hotel pod każdym względem godny polecenia. Pokój ładny, nowoczesny z dużym TV , bezpłatnym sejfem i lodówką -czysty, codziennie sprzątany; łazienka z nowoczesnym wyposażeniem. Obsługa wzorowa. Wyżywienie bardzo smaczne i urozmaicone. Plaża duża cały czas sprzątana

Mój najlepszy odpoczynek za ostatnie 10 lat. Udało się pokazać mamie - co to jest all inclusive i ona powiedziała - jestem w raju!

Hotel rewelacyjny. Polecam serdecznie dla rodzin z dziećmi i nie tylko.

Hotel z zewnątrz nie budził zachwytu, a już po wejściu szybko zmieniliśmy zdanie. Miłe przywitanie lampką wina i zaproszenie na kolację pomimo późnej godziny. Jedzenie estetyczne i bardzo smaczne. Codziennie coś innego. Bogata oferta mięs, ryb, owoców morza i przepysznych owoców. Do śniadania świeżo wyciskany sok pomarańczowy. Przez cały dzień dostępna lodówka z lodami, zarówno galkowymi jak i na patyku. Bardzo duża oferta alkoholi, drinków zarówno alkoholowych, ale także bez. Wszystko pięknie podane, bez oszczędzania na dekoracji. Przygodę z Nea Potidea Palace rozpoczęliśmy kilka dni przed otwarciem sezonu. W hotelu było może 30 osób, po kilku dniach było pełne obłożenie, a to nie zmieniło jakości obsługi. Team animatorów wspaniałe zajmował się dzieckiem, pomimo bariery językowej. Każdy dzień dostarczał nowych wrażeń. Przy wejściu/wyjściu zgloszenie dziecka. Po skonczonej zabawie dzieci byly odprowadzane do rodziców. Pokój bardzo komfortowy, czyściutki i pachnący. Codziennie sprzątany, wymieniane ręczniki i uzupełniany mini barek. W pokoju ekspres na kapsulki. Bez problemu przygotowano nam na wycieczkę lunch boxy. Na pożegnanie butelka wina w pokoju, bardzo miłe wspomnienie. To co nas zadziwiło to wszechobecna opieka (w wietrzny wieczór przy barze udostępnieniono nam kocyki) oraz czystość, również w toaletach przy basenie. Mieliśmy wrażenie jakby po każdym skorzystaniu były sprzątane. Okolica mało interesująca, ale warto wynająć auto i pozwiedzać, niedaleko piękne zatoczki.

Nazwa  Potidea Palace
Miejsce  Grecja / Chalkidiki / Potidea
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, tenis, rowery, parking

Złociste plaże otoczone sosnowymi lasami i turkusową wodą

Trzy malownicze półwyspy, każdy z unikalną atmosferą

Zabytki starożytnej Grecji, takie jak ruiny w Olynthos

Wyświetlono 26 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Wacław

Zalety

Wspaniałe jedzenie.

Wady

Brak informacji w języku polskim zarówno w recepcji jaki w pokoju. n.b EXIM zrezygnował z rezydenta co utrudnia możliwość zakupu wycieczek, czy uzyskania informacji o atrakcjach. Także Informacja touroperatora o odbiorze na lotnisku , jest niedostateczna. Należy z hali przylotów poruszać się niebieską linią która zaprowadzi po przejściu ok. 300m na parking na zewnątrz lotniska !

Liliia Andreieva

Zalety

Spokój, idealne jedzenie, czysto, obsługa na 100%

Wady

nie ma

Magdalena

Hotel rewelacyjny. Polecam serdecznie dla rodzin z dziećmi i nie tylko.

Zalety

Hotel czysty, przy samej plaży , miła obsluga

Ewelina

Pobyt - Maj 2024

Zalety

- czystość, a jestem osobą pedantyczną - jakość podawanego jedzenia, codziennie inne potrawy - ilość owoców morza - estetyka - codzienne jakościowe animacje - koncerty, pokazy tańca. - piękny ogród - przy hotelu jest sklepik z winami, dla gości czeka zaproszenie na degustację -

Wady

- pierwszy raz nie mam się do czego przyczepić i poważnie rozważam ponowne odwiedziny. Poprzeczka wysoko podniesiona :)

Pobyt - Maj 2024

Mój pobyt w hotelu był niezapomnianym doświadczeniem. Już od momentu przyjazdu poczułem się jak w domu, dzięki niezwykle uprzejmej i profesjonalnej obsłudze, która witała nas z uśmiechem na twarzy. Personel hotelowy traktował nas z serdecznością i troską, jakbyśmy byli częścią ich własnej rodziny, co znacząco wpłynęło na nasze ogólne zadowolenie z pobytu. Pokoje spełniły wszelkie nasze oczekiwania. Były przestronne, jasne i przede wszystkim niezwykle czyste. Łóżka były bardzo wygodne, co pozwoliło nam na regenerujący sen. Codzienne sprzątanie oraz uzupełnianie zapasów w minibarze sprawiało, że nie musieliśmy się o nic martwić. Z balkonu mieliśmy przepiękny widok na morze, co tylko potęgowało nasz zachwyt. Jedzenie w hotelu było wręcz wyśmienite. Śniadania, obiady i kolacje serwowane w hotelowej restauracji były prawdziwą ucztą dla podniebienia. Szeroki wybór dań, od tradycyjnej kuchni lokalnej po międzynarodowe specjały, sprawiał, że każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Wszystko było nie tylko pyszne, ale również pięknie podane, co dodatkowo podkreślało jakość serwowanych potraw. Obsługa w restauracji była na najwyższym poziomie. Kelnerzy byli zawsze uprzejmi, pomocni i gotowi spełnić każde nasze życzenie. Ich profesjonalizm oraz dbałość o detale sprawiały, że każda wizyta w restauracji była prawdziwą przyjemnością. Jednym z najważniejszych aspektów naszego pobytu była doskonała opieka nad dziećmi. Hotel oferował szeroki wybór atrakcji i animacji dla najmłodszych, co sprawiało, że nasze dzieci były nieustannie zajęte i zadowolone. Animatorzy byli pełni energii, pomysłowi i potrafili świetnie angażować dzieci w różnorodne zabawy i gry. Nasze pociechy miały możliwość uczestniczenia w warsztatach plastycznych, sportowych zabawach na plaży, a także wieczornych mini-dyskotekach, co dostarczało im mnóstwo radości i niezapomnianych wrażeń. Plaża była absolutnie przepiękna. Czysta, zadbana, z delikatnym, złocistym piaskiem i przepięknym, turkusowym kolorem wody. Leżaki i parasole były dostępne dla gości hotelowych, co umożliwiało nam wygodne spędzanie czasu na plaży. Woda była ciepła i krystalicznie czysta, co sprawiało, że każda kąpiel była czystą przyjemnością. Dodatkowo, dostępność sportów wodnych, takich jak kajaki, windsurfing czy nurkowanie, pozwalała na aktywne spędzanie czasu w wodzie. Hotelowy basen również zasługuje na szczególną uwagę. Duży, czysty, z odpowiednią ilością leżaków dookoła, stanowił doskonałe miejsce na relaks po całym dniu spędzonym na plaży. Bar przy basenie oferował szeroki wybór napojów i przekąsek, co pozwalało nam na pełne korzystanie z uroków tego miejsca bez potrzeby oddalania się na dłuższe przerwy. Nie sposób nie wspomnieć o hotelowym spa, które było prawdziwą oazą spokoju i relaksu. Profesjonalne zabiegi, masaże oraz sauna pozwalały na pełne odprężenie i regenerację sił. To miejsce było prawdziwym rajem dla ciała i duszy, a personel spa zadbał o to, by każdy zabieg był wykonany na najwyższym poziomie. Podsumowując, nasz pobyt w tym hotelu był doświadczeniem, które z czystym sumieniem możemy polecić każdemu. Wysoki standard usług, niezwykle uprzejma i profesjonalna obsługa, pyszne jedzenie, doskonała opieka nad dziećmi, piękna plaża oraz bogata oferta rekreacyjna sprawiły, że nasz urlop był w pełni udany. To miejsce, do którego na pewno będziemy chcieli wrócić i które będziemy polecać naszym znajomym i rodzinie. Jeśli szukacie miejsca, gdzie można odpocząć, zrelaksować się i poczuć się naprawdę wyjątkowo, ten hotel będzie doskonałym wyborem.

Zalety

Wspaniale jedzenie, bardzo dobre drinki, uprzejma obsługa, czyste pokoje, codziennie uzupełniany mini bar o wodę cole piwo i soczki dla dzieci

Wady

Absolutnie brak wad

Ireneusz

Pobyt - Maj 2024

Bardzo fajny hotel , obsługa uśmiechnięta , czyściutko i bardzo dobre jedzenie

Zalety

Obsługa , czystość

Wady

jedzenie czasami trochę zimne

Magdalena

Bardzo wysoki standard pokoi, doskonale jedzenie, przepiękna plaża sprawiły że Nasz wyjazd był idealny. Dużo zajęć dla dzieci, wieczorne mini disco i basen! Przy hotelu mini market z winiarnia i tona zabawek.

Zalety

Przepiękna plaża z turkusowa woda! Wysoki standard pokoi!

Wady

Mało wyciszone pokoje

Paulina

Pobyt - Maj 2023

Cudowny hotel! Jesteśmy zachwyceni - przepyszne jedzenie, obsługa przemiła, przepiękne i czyste pokoje. Żal było wracać do domu! Luksusowy hotel. Bardzo ładna plaża, leżaki dostępne bez opłatp.

Zalety

Przepyszne jedzenie (w tym też znanych marek), bardzo czysto, przemiła i bardzo pomocna obsługa, pięknne wykończenie całego hotelu, wspaniali animatorzy dla dzieci, piękna zadbana plaża

Wady

BRAK, hotel wysokiej klasy

Beata

Pobyt - Maj 2023

Spędzałam wspaniały tydzień w tym hotelu. Powitano nas już przed wejściem do hotelu i zajęto się naszymi bagażami. W trakcie formalności w recepcji podano nam powitalne napoje. Zaraz też okazało się, że hotel oferuje nam lepszy pokój niż był rezerwowany. Obsługa jest bardzo pomocna, miła i uśmiechnięta, choć wykonują ogromną prace. I jest to widoczne na każdym kroku. Tak szczególnej dbałości o czystość i niezwykłą dokładność w wykonywanych pracach nie spotkałam. Posiłki są po prostu wyśmienite! Wybór ogromny, codziennie ryby w różnej odsłonie, owoce morza, wspaniałe desery! Plaża czysta, woda o przepięknej barwie. Różnorodne zajęcia (dla dorosłych) pozwalają, jeśli ktoś tego pragnie, na oderwanie się od leniuchowania. Zajęcia prowadziła wspaniale Anastacia!!! Kilka razy w ciągu tygodnia wieczorem była muzyka na żywo: do miłego spędzania czasu w czasie zachodu słońca i sączenia napojów, a także do tańca. Wspaniali Panowie barmani podawali niezwykły ich wybór! Hotel otoczony jest przepiękną roślinnością, niezwykle zadbaną. Plaża wydawała się nie mieć końca i pozwalała długie na spacery!!! Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tam przyjadę....

Zalety

Wszystko: infrastruktura hotelu, kolorystyka wnętrz, wspaniali pracownicy, posiłki, plaża, kolor wody!!! Bliskość lotniska

Wady

Brak ,absolutny brak!

Aneta

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Maj 2019

Hotel super, nowoczesny. Składa się z 10 budynków. W hotelu bilard, Night Club. 2 mini kluby dla dzieci i splash park. Pokoje Suite- 2 pokoje : sypialnia i salon z sofą. Pokoje deluxe- nieduże, ale super standard, nowoczesne. W cenie mini bar, sejf i wifi. Pokoje economy- widok na ulicę , ale standard bardzo fajny. Ultra all inclusive - w cenie importowane Alkohole!! W hotelu jest spa. Hotel zarówno dla par jak i rodzin z dziećmi.

Sara

Pobyt - Maj 2019

Zadbany teren hotelowy jak i sam hotel, przemiła obsługa, sprawne kwaterowanie, dobre jedzenie. Najlepsze miejsce na wypoczynek

Zalety

piękna plaża przy hotelu dobre jedzenie miła obsługa czysto

Iwona

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Październik 2018

Hotel o bardzo dobrym standardzie, jak na ten rejon wypada na 5*. Duża infrastruktura hotelowa, kilka basenów, mostki, duży taras. Plaża bardzo ładna, bezpośrednio przy hotelu, ze słomianymi parasolami. W hotelu zatrudniona bardzo mila obsługa, jedzenie bardzo smaczne, także menu dla dzieci. W pokojach typu presidental restauracja a`lacarte w cenie. Pokoje typu suite- 2 pomieszczenia. Hotel nowoczesny, zadbany - spełni wymagania osób wymagających. Zdecydowanie jeden z lepszych wyborów, w tej okolicy.

Zalety

Menu dla dzieci, bogate all inc, ładna plaża

Wady

brak rozrywek w okolicy

Julia

Pobyt - Kwiecień 2018

Wyjazd z rodziną bardzo nam się podobał, hotel mega!

Zalety

wysoki standard,ultra all inclusive

Ola

Pobyt - Czerwiec 2017

Na tegoroczny urlop wybraliśmy się z dziećmi. Wybór tego hotelu to był strzał w dziesiątkę. Do hotelu jest krótki transfer, hotel leży tuz przy plazy i ma też mini park wodny dla dzieci. Nasze dzieciaki były zachwycone :) Dla dorosłych atrakcją jest ultra all inclusive :)

Zalety

przy samej plaży park wodny dla dzieci

Marian

Pobyt - Kwiecień 2017

Bardzo dobrze wspominamy pobyt w tym hotelu. Jest nowoczesny, zadbany, czysty, a obsługa bardzo profesjonalna. Dodatkowo dla dzieciaków jest mini park wodny, z którego bardzo często korzystały nasze :)

Zalety

nowoczesny mini park wodny dla dzieci ultra all inclusive

Marcin

Pobyt - Październik 2016

Hotel ma bardzo dobre położenie, jest świeżo odnowiony i posiada mini park wodny dla dzieci. Obsługa bardzo miła i w ogóle wakacje spędzone w tym miejscu bardzo miło wspominamy :)

Zalety

nowoczesny przy samej plaży

Dominika

Pobyt - Wrzesień 2016

Wybraliśmy się razem ze znajomymi i dziećmi, był to dobry wybór, ponieważ hotel ma świetną strefę zabaw dla dzieci na basenie. Ponadto plaża tu przy hotelu to duży komfort. Pokoje bardzo ładne i zadbane. Posiłki też bardzo dobre. Dla mnie pobyt był rewelacyjny :-)

Zalety

Plaża przy hotelu, w hotelu piękny basen ze strefą dla dzieci, pyszne posilki

Wady

Ciężko mi przypomnieć sobie jakieś wady

Mateusz

Pobyt - Sierpień 2016

Jeśli chodzi o wyjazd z dziećmi to niestety jak dla maluchów plaża była daleko, jednak w hotelu znajduje się basen co jest bardzo dobrą alternatywą, tym bardziej, że jest duży, a dzieci czuły się tam szczęśliwe. Dodatkowo dużym atutem jest także bardzo dobre jedzenie na stołówce, które jest także odpowiednio zróżnicowane. Nawet niejadek się tam naje. Obsługa bardzo chętna do pomocy!

Zalety

Miła i wielojęzyczna obsługa, dobre jedzenie

Wady

lokalizacja daleko od plaży

Pobyt - Czerwiec 2016

Miła i zawsze pomocna obsługa. Wnętrze hotelu przytulne, zadbane i czyste. Położenie znakomite - wszędzie blisko. Dużo atrakcji dla dzieci. Polecam hotel na wakacje.

Potidea Palace