Poseidonia Beach

Może i ten hot ma jakieś i tam ale nie mogą one przesłonić nam -.Hotel jest na pewno tym czym jest zawyżona kat na 4 i oprócz braku siatkówki plażowej ,co dla mnie było prio a miała być gratis w kat pisało ale była obok płatna Hot sprawi wielką frajdę miłośnikom zwierząt , hotel prowadzi fermę kotów i jak na 4 gwiazdki za dużo ich nie było ,no ale cztery to minimum były zawsze.Dobre jedzonko atut restauracji ,gdzie należy do kolacji nosić długie spodenki ciasta super.Okolica brudna plaża też ,co mnie początkowo zadziwiło ale tak tam jest w tej okolicy.Ogólnie spokojny obiekt ,klasycznie wymagający od gości bycia leniem i trąci trochę ub w za te pieniądze naprawdę warto.Godny pol dla kogoś kto rozumie po co tam przyleciał.

Hotel w porządku ale bez rewelacji. Był odnawiany ale w środku czuć starością. Meble wczesny Gierek, na stare stoły i szafki naklejone nowe blaty. Pokoje od ulicy głośne, ulica ruchliwa w nocy uciązliwa. Łazienki bardzo ładne, odnowione, czyste. Sprzątane codziennie i zmieniane ręczniki. Jedzenie trochę montonne ale dużo i bez ograniczeń. Obsługa rosyjska niezbyt miła. Basen nie jest duży ale czysty i głeboki, brodzik też wystarczający. Plaża przy hotelu,- niestety piasek czarny i niesprzątana. Ogólnie bardzo drogo. Bilety autobusowe 1,80 euro za osobę liczą też za dzieci. Warto pojechać do Aqua Parku. Hotel napewno nie zasługuje na 4 gwiazdki. Ogólnie jesteśmy zadowoleni ale ceny mają z kosmosu.

Sanatorium!Jak masz ochotę jeść, pić i leżeć-to hotel super.Rozrywki beznadziejne.Hotel przy plaży, basen mały ale czysty.Pokoje ok, czyste, meble stare, klima działa, łazienki po remoncie. Jedzenia opór, picia też, przed zamknięciem limitnują ilości, szczególnie jedna chuda. Koty i muchy są wszędzie, ale człowiek się przyzwyczaja;-).Dyskoteka jest,ale nie działa.Uwaga na miejscowych staruchów, którzy chcą wyrywać turystki, ohyda! Rezydentka Itaki, delikatnie mówiąc, przyjechała na wakacje. Okolica mało rozrywkowa, wycieczki drogie, jak wszystko, ale jak ktoś poprowadzi z kierownicą z prawej, to najlepiej wynająć samochód.Gdyby nie sympatyczni ludzie, których poznałam, pewnie ten wyjazd wpominałabym gorzej,ale było przynajmniej wesoło.

Jeśli ktoś nie ma zbyt wygórowanych wymagań to proszę bardzo, ale hotel absolutnie nie wart 4 * , a obsługa beznadziejna nie uprzejmy , brudne sztućce kieliszki i talerze lub ich brak:(((

Byliśmy w tym hotelu w czerwcu 2013 roku. Położony nad samym morzem, wszystko w zasięgu ręki, bez konieczności ubierania się i wchodzenia do hotelu (z wyjątkiem kolacji, gdzie obowiązywały stroje formalne, ale bez przesady). Mało atrakcji w okolicy, wcześnie zamykane sklepy, być może w sezonie jest inaczej. Ale i tak polecam!

Nazwa  Poseidonia Beach
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Limassol
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, rowery, golf, rozrywka i życie nocne, parking

Plaża publiczna przy hotelu, piaszczysta z szarym piaskiem i łagodnym zejściem do morza

Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami

Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem

Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami

Wyświetlono 28 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
AREK

A

Pobyt - Czerwiec 2013

turystka

Pobyt - Kwiecień 2013

Byłam w tym hotelu w marcu 2013- jestem bardzo zadowolona. Wykupiłam HB- z ITAKA ( tanio) . Pokój od strony ulicy- rzeczywiście ruch duży- ale okna szczelne i absolutnie wygłuszają hałas. Jedzenie bardzo dobre, pokoje sprzątane codziennie. Plaża przy hotelu- piękny widok, wspaniała promenada, basen i leżaki do dyspozycji bezpłatnie. Piasek faktycznie ciemno-szary- nie zachęca do leżenia- nie przypomina naszych bałtyckich plaż A koty? - rzeczywiście jest ich bardzo dużo- ale to nie dotyczy tylko tego hotelu. To chyba dotyczy całego miasta - przy każdym hotelu, a jest ich mnóstwo- po kilka kotów. Reasumując- chętnie tam powrócę.

Artur

Pobyt - Wrzesień 2012

Hotel starszy ale dobrze utrzymany, obsługa super, jedzenie przepyszne w All praktycznie do 23godz. Drinki szczere, od serca polacam( YOUZO FANTASY) ogromnie kopie. Mało Polaków za to dużo Rosjan, nam to nie przeszkadzało. Ogromny plus to, to że hotel leży przy samej plaży, rewelacja. Polecam wypożyczenie samochodu i koniecznie zwiedzić Ayia nape i Laura beach.

Iwona

Pobyt - Czerwiec 2012

Pomimo negatywnych opinii (nie wiem dlaczego się takie pojawiały)spędziłam tam tydzień beztroskich wakacji.Plaża super.Wyżywienie super.(od owoców morza po pyszne torty). Pokój codziennie sprzątany,ręczniki codziennie zmieniane, kosmetyki uzupełniane. Suszarka w pokoju,telewizja z 6-ma kanałami informacyjnymi,klimatyzacja posiada 3 skale mocy chłodzenia.Łóżka z czystą pościelą bardzo wygodne.Za 1 euro dojazd autobusem do centrum Limassol. Wszędzie blisko, polecam spacery.Spożywanie posiłków w barze przy plaży z widokiem na morze i szumem fal nieocenione.Polecam Iwona.

Ola

Pobyt - Maj 2012

Hotel stary ale czysty. Jedzenie typowo hotelowe ale dobre i świerze - zawsze można było znaleźć coś dla siebie. Kawa tylko była niedobra. ma duży plus taki że jest przy samej plaży i ma ładny ogród. Ogólnie polecam. Dla snobów nie się nadaje bo jest za mało luksusowy ;)

Pobyt - Maj 2012

W Posejdoni na Cyprze byliśmy 13 maja z biura Itaka.Po przylocie już na lotnisku dostaliśmy koperty z kartami do pokoju z opaskami więc nie trzeba było już potem stać w recepcji-duży PLUS dla Itaki za organizację, rezydenci OK.Pogoda była super bardzo ciepło,ale też bardzo wiał wiatr.Morze krystalicznie czyste.Plaża przed hotelem nie duża ale sprzątana każdego ranka.Piasek szary. Promenada przy plaży.Z wczasów byliśmy bardzo zadowoleni. Hotel duży z lat siedemdziesiątych ale czysty,sprzątane pokoje każdego dnia,ręczniki pościel wymieniane ,dokładane żele pod prysznic, szampony. Łazienki odnowione pokoje, meble stare ale przecież w pokoju tylko się śpi więc nie jest to jakis wielki problem.Pokój mieliśmy od strony drogi było głośno ale jak się zamknęło podwójne drzwi to było już spojnieJSauna Jacuzzi i siłowania korty tenisowe ping pong w all.Basen nieduży ale fajny-3,5m głebokości.Leżaków pełno więc nie trzeba szybko rezerwować.Jedzenie bardzo dobre śniadania dla wielu monotonne ale jak się bierze każdego dnia coś innego to jest tego bardzo dużo.Obiady i kolacje bardzo dobre każdego dnia coś dokładanego w menu bardzo dużo jedzenia,owoców soków . Obsługa bardzo szybko sprząta stoliki donosi jedzenie i jest bardzo miła.Bar na paży i przy recepcji-barmani super,pyszne drinki lokalne piwo KEO wino białe czerwone napoje gazowane.Bardzo miła animatorka Alexandra.W hotelu dominowali Rosjanie,Anglicy i Polacy.Do centrum Limasol 1,5godz piechotą lub autobusem 1euro.Ogólnie hotel wczasy i obsluga pozytywnie jak za takie pieniądze w LAST MINUTE.Polecam. W razie pytań proszę pisać na maila... pitw3@wp.pl

Aga

Pobyt - Kwiecień 2012

Byłam z mężem jeszcze przed sezonem, tj. w kwietniu, aby uniknąć całego tego ścisku turystycznego. Uważam, że obdsługa jest bardzo miła, zwłaszcza pani barmanka i szef sali Andreas. Morze znajduje się bardzo blisko, co sprawia, że śpiąc przy otwartym oknie ma się wrażenie jakby spało się na plaży. Cypru nie polacem tym, którzy nie lubią kotów, bo jest to wyspa tych zwierząt, a właściwie całych kocich gangów :))

Dorota

Pobyt - Styczeń 2012

Hotel nie zasługuje na 4*!!! CZYSTOŚĆ Brud - ściany wind zachlapane brązową cieczą, korytarze nie sprzątane (śmieci przeleżały cały tydzień), drzwi do pokoi i łazienek zalane, okna szare, firanki buro-szare z dziurami, ręczniki dziurawe, koce w plamach i sprawiające wrażenie dawno nie pranych, balkony w ogóle nie sprzątane, nie wymieniane szklanki w pokoju, nie czyszczone popielniczki (w pokoju). POŁOŻENIE Hotel położony przy makabrycznie ruchliwej czteropasmowej ulicy, na wprost dodatkowa ulica dojazdowa - czyli praktycznie przy skrzyżowaniu. Spanie w pokoju od strony ulicy jest niemal nie możliwe. Żądanie dopłaty do pokoju z widokiem jest absurdem, bo to jest dopłata do ludzkich warunków wypoczynku. UWAGA: Cenę dopłaty można negocjować na miejscu - jest ponad 2 razy niższa niż proponowana przez biura. OBSŁUGA Regulamin hotelu absurdalny - klient all inclusive może zamówić tylko jednego drinka jednorazowo. Zasada jest tak głupia, że nagminnie łamana. Samo przerzucanie na klientów 4* hotelu tego rodzaju wymagań stwarza pytanie: "kto jest dla kogo?" Obsługa idąca na łatwiznę: od sprzątania pokoi, aż do kolacji (podobno eleganckiej i wymagającej tzw. "Luźnej elegancji" z obsługą kelnerską), podczas której żadnemu kelnerowi nie chce się podchodzić do gości z pytaniem czego się napije, za to kieliszki z winem ustawione na stoliku i każdy bierze co chce (jak w stołówce piętro niżej). Drinki w barze głównym (przy recepcji) podawane w plastikowych kubkach to dla hotelu 4* obciach. Kompletny brak obsługi przy bagażach - to również nie są standardy hotelu 4*. Jedyne co zasługuje na pochwałę w kwestii obsługi to szybkość sprzątania stolików, dostępność czystych naczyń i sprawna wymiana półmisków z jedzeniem. Coffe Shop (śniadanie i obiad) to po prostu zwykła stołówka. W holu prowadzącym do stołówki cieknące sufit i wiecznie brudne ręczniki na podłodze i ostrzeżenie "Uwaga ślisko" KOTY Fajdają na plaży. Te same koty sikają na meble plażowe, bo nikt ich nie sprząta całymi dniami. WIDOK Z pokoju od strony morza piękny.

Tomasz

Pobyt - Grudzień 2011

Bez szału ,ale nic nie było poniżej przyzwoitego poziomu. Za cenę 900zł za tydzień trudno o lepszą ofertę.

doramal

Pobyt - Listopad 2011

Hotel Nie zasługuje na 4*. Makabrycznie brudny - ściany wind, korytarze, drzwi do pokoi i łazienek, okna szare, firanki, koce brudne dodatkowo balkony w ogóle nie sprzątane, nie wymieniane szklanki w pokoju, nie czyszczone popielniczki (w pokoju). Hotel położony przy makabrycznie ruchliwej czteropasmowej ulicy. Spanie w pokoju od strony ulicy niemal nie możliwe. Żądanie dopłaty do pokoju z widokiem jest absurdem, bo to jest dopłata do ludzkich warunków spania i wypoczynku. CENĘ DOPŁATY MOŻNA NEGOCJOWAĆ W RECEPCJI - WTEDY JEST PONAD 2 RAZ NIŻSZA. Plaża z czarnym piachem, do którego fajdają koty. Te same koty sikają na meble plażowe, bo nikt ich nie sprząta na noc, czy w czasie deszczu. Drinki podawane w plastiku to dla 4* hotelu obciach.

tess

Pobyt - Listopad 2011

Bardzo ładne ;położenie, hotel, jedzenie znakomite, wspaniała obsługa. Jedyny minus- plaza z czarnym piaskiem!!!

rafal

Pobyt - Październik 2011

polecam wszystkim to miejsce,choc ja bylem poza sezonem bo w grudniu,ale i tak niezle sie ubawilismy,ogolne wrazenie bardzo dobre

ela

Pobyt - Czerwiec 2011

Bardzo dobre położenie, spokojne pokoje od strony morza, jedzenie wyborne, tylko jeden minus w hotelu nic się nie dzieje, tylko raz w tygodniu wieczór cypryjski, a szkoda bo piękny fortepian stoi w rogu sali

3.8
magda

Pobyt - Marzec 2011

Hotel z naprawdę bardzo kiepską obsługą . Często przebywam za granicą i pierwszy raz się spotkałem z takim niskim poziomem . Miałem wykupioną opcję all inclusive i doba hotelowa kończyła się o 12 godzinie a wylot miałem o 2 godzinie w nocy . Miałem wykupioną opcje gdzie moja doba hotelowa kończyła się 22 godzinie , niestety menadżer hotelu stwierdził , że potrzebuje pokój i mnie usunął oraz nie otrzymałem posiłku za , który miałem zapłacony . Naprawdę jest wiele innych hoteli do wyboru na tej pięknej wyspie . Hotel nie należy do najtańszych .Brak zapłaconych animacji . Pozdrawiam,

ruda

Pobyt - Sierpień 2010

nie polecam.Nudno,plaża brudna,animatorka do kitu,wieczorem dziadek udaje że śpiewa.Barmanka wydziela drinki jest.Ogólnie hotel beznadziejny a sam szef nie zna podstawowych zasad dobrego wychowania

3.8
gocha

Pobyt - Sierpień 2010

Zgadzam się z rudą w 100 procentach.Nie polecam tego hotelu,te 4 gwiazdki mają za łapówki!

Poseidonia Beach