Poseidon Sea Resort (Neos Marmaras)

Wspaniałe rodzinne wakacje! Hotel położony w przepięknej zielonej dolinie. Jedzenie jest tutaj przepyszne i różnorodne (sami uprawiają warzywa i zioła). Obsługa zawsze miła i uśmiechnięta. Fajny basen i dosyć szeroka, czysta plaża. Można tutaj naprawdę solidnie wypocząć. Małym mankamentem jest przykry zapach kanalizacji w przejściu między hotelem a plażą. Mimo to gorąco polecamy. Mamy zamiar tutaj wrócić.

Dramat !!!!!! grzyb w łazience, pokoje nie sprzątane 4, 5 dni pod rząd. Dopiero za trzecią prośbą łaskawie posprzątali ale bez umycia PODŁOGI.

Uroczy i pięknie położony hotel. Solidne 4 gwiazdki. Oceniam pobyt 9,5/10.

Hotel bardzo fajny, kameralny. Pokoje czyste, zadbane. Brawo za to, że drobne usterki po zgłoszeniu zostały od razu naprawione 👍Obsługa bardzo miła. Plaża znajduje się dosłownie kilka kroków od hotelu. Duży plus, że nie trzeba walczyć o leżaki 😉. Basen idealny dla dzieci, nie jest głęboki, ale my woleliśmy odpoczywać głównie przy morzu. Jeżeli chodzi o jedzenie to typowe jak na wczasach all inclusive - każdy znajdzie coś dla siebie 😊. Polecamy wynająć samochód na jeden dzień i zrobić sobie objazdówkę po plażach Sitoni. Nasz urzekły plaże znajdujące się po drugiej stronie półwyspu😎

Hotel ogólnie bardzo ładny i kameralny, pyszne jedzenie i wspaniała plaża Niestety brak systematyczności sprzątania pokoi (a jak po złożonej prośbie pojawił się ktoś sprzątnąć to niestety polegało to tylko na wymianie ręczników oraz pościeli, nikt nie zmiata oraz nie odświeża łazienki)

Nazwa  Poseidon Sea Resort (Neos Marmaras)
Miejsce  Grecja / Chalkidiki / Neos Marmaras
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, tenis, bez paszportu

Bezpośrednio przy hotelu znajduje się ładna, piaszczysto-żwirowa plaża z łagodnym zejściem do morza.

Dla aktywnych: basen, kort tenisowy, siatkówka plażowa, piłka nożna, koszykówka.

Z myślą o najmłodszych: brodzik, animacje, mini klub, plac zabaw.

Złociste plaże otoczone sosnowymi lasami i turkusową wodą

Wyświetlono 91 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Alan

Zalety

Pyszne jedzenie Miła obsługa Ładna plaża Spokojna lokalizacja Optymalne pokoje

Wady

Niemiły zapach kanalizacji w drodze na plażę

2.7
Krzyszof i Katarzyna + 2 dzieci

Zalety

Bardzo miła obsługa

Wady

Dramat grzyb w łazience, pokoje nie sprzątane 4, 5 dni pod rząd. dopiero za trzecią prośbą łaskawie posprzątali ale bez umycia PODŁOGI.

Uroczy i pięknie położony hotel. Solidne 4 gwiazdki. Oceniam pobyt 9,5/10.

Zalety

Pięknie położony, jedzenie wspaniałe i urozmaicone, obsługa w restauracji i recepcji na najwyższym poziomie. Piękna plaża, duży basen, bezpłatne WiFi i smaczne drinki w barze. Pyszne białe wino. Zawsze wolne leżaki gdzieś się udało znaleść. Pokoje przestronne, czyste i wygodne, na każdym balkonie suszarka na bieliznę. Pisano w opiniach o braku wody w pokojach. My mieliśmy 2 butelki wody w pokoju na dzień dobry. A mając własną butelkę filtrującą można uzupełniać sobie wodę w barze. Polecam.

Wady

Minusy, ale maleńkie to odległość od lotniska - ok 2 godziny autokarem. Drugi maleńki minus to wejście do morza. Sama plaża jest piaszczysta i piasek jest kilka metrów ale dalej jest kamienisty ustęp na którym łatwo o wywrotkę lub skaleczenie. Bezwzględnie konieczne są buty do wody. Trzeci minusik maleńki to serwis sprzątający, a raczej komunikacja z pracownikami, którzy nie znają słowa po angielsku. Ale to są niuanse, nie minusy.

Iwona

Zalety

Kameralny, czysty. Urzeka fakt, że właściciel mimo podeszłego wieku cały czas przebywa na terenie hotelu i interesuje się opinią gości hotelowych.

Wady

Zalety

Pyszne jedzenie, przemiła obsługa, śliczna plaża

Wady

Brak wody w pokojach nikt tego nie uzupełnia a jesteśmy w ciepłym kraju Brak sprzątania pokoi Płatny bar na plaży to totalna pomyłka pierwszy raz spotkałam się z takim absurdem Dostawka dla dziecka 13 letniego to jakiś żart , płaci się jak za dorosła osobę a dziecko śpi na łóżku polowym , ktoś powinien się nad tym zastanowić

Hotel położony z dala od innych obiektów oraz w dość sporej odległości od najbliższego miasta. Dalekie, piesze wycieczki są raczej utrudnione. Czyni go za to wspaniałym miejscem na relaks z dala od tłumów i zgiełku. Byliśmy w składzie 2+2 (8 i 14 lat) i zgodnie stwierdzamy, że miejsce było idealne dla nas. Piękne, bardzo gorące morze, do którego prowadzi żwirowa plaża. Bez problemu można chodzić bez butów do wody. Trzeba jednak uważać, bo po podłoże po kilku metrach z żwirowego zamienia się na skaliste. Dzięki temu jednak woda jest bardzo ciepła, ale skaliste podłoże może powodować pewien dyskomfort. Plaża kameralna, hotelowa, leżaków nigdy nie brakowało. W pewnym monecie naszego pobytu na plaży było !kilkanaście osób - robiło to mega wrażenie (środek lipca). Droga z hotelu na plażę prowadzi przez wspaniałą roślinność, która daje przyjemny cień. Korzystaliśmy z boiska do koszykówki oraz do piłki nożnej. Wieczory umilały nam popisy wokalne oraz taneczne różnych artystów. Program all-in robił robotę, posiłki smaczne i urozmaicone, codziennie na stole nowości łącznie z owocami morza. Drinki bardzo dobre i dostępne praktycznie bez kolejek. Obsługa przesympatyczna i uśmiechnięta... lecieliśmy przez GRECOS, obsługa na bardzo dobrym poziomie. Skorzystaliśmy z wycieczki fakultatywnej - rejs po zatoce - skoki z rufy statu do rozgrzanego morza pozostaną w naszych wspomnieniach na długo :) Pobyt był wspaniałą przygodą. Wracaliśmy bardzo smutni, że wakacje się skończyły, co jest chyba najlepszą rekomendacją.

Zalety

- położenie hotelu, - przesympatyczna, uśmiechnięta obsługa, - czyste, sprzątane co drugi dzień pokoje, - przepyszne i urozmaicone jedzenie, nawet wybredne, dziecięce podniebienia mają pełne talerze, - możliwość zjedzenie posiłku zarówno w restauracji jak i na zewnątrz, - animacje dla dzieci, codziennie w porze kolacji mini disco, co pozwala na spokojne zjedzenie kolacji rodzicom mniejszych dzieci, - w basenie zumba oraz aqua aerobik, - bardzo klimatyczne wieczory z muzyką na żywo.

Wady

- Basen czynny w godzinach 10:00 - 18:00. - Hotelowy busik do Neos Marmaers to koszt 35E (3x10+1x5) w dwie strony - był bez klimatyzacji (temp. na zewnątrz 40st).

Danuta

Wspaniały hotel z przemiłą i pomocną obsługa. Pokoje czyste każdy z balkonem.Jedzenie smaczne a obsługa wita już przy wejściu. Przy basenie bar z miłymi barmanami. Prywatną plaża z pięknymi widokami,o każdej porze znajdzie się wolny leżak (bezpłatne ).Przy brzegu dno piaszczyste, głębiej płaskie kamieniste.Na terenie obiektu piękny ogród. Wieczorami muzyka na żywo. Dla dzieci w ciągu dnia animacje. Na terenie boiska do koszykówki, siatkówki, boisko do piłki nożnej. Niedaleko jest piękne miasteczko Neos Marmaras do którego można pojechać hotelowym busikiem, wystarczy się zapisać w recepcji. Płatny w dwie strony 10 euro. Doba kończy się o godzinie 11 i jeśli samolot jest później to spokojnie można zostawić bagaż , jest dostępna ogólna toaleta i do opuszczenia hotelu można korzystać ze wszystkiego. Ogólnie wszystko na plus.Polecam !!!

Zalety

Piękna prywatna plaża. Pomocna i miła obsługa.Wspanialy kompleks hotelowy.

Dobrochna

Cudowny hotel w lesie, przy morzu, jak ktoś chce wypocząć w spokoju z dala od zgiełku miasta i innych to idealny wybór. Bardzo dobre i świeże jedzenie, bezpłatna plaża, bardzo miła obsługa. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, pachnąco. Polecam z czystym sercem

Zalety

Otoczenie lasu sprawia, że nie jest gorąco, bliskość plaży, pyszne jedzenie, spokój

Wady

10 km od najbliższego miasteczka,

Ola

Bardzo udane wakacje. Kameralny hotelik, piękny ogród , przepiękne widoki. Smaczne jedzenie, świeże. Cieplutka woda w basenie i w morzu. Pyszna pizza codziennie na kolację, frytki o każdej porze dnia, co ważne, gdy ktoś podróżuje z dziećmi. Zawsze można było znaleźć wolne leżaki przy basenie i na plaży. Ładne okolice przy hotelu, piękne zatoczki, warto iść na spacer wzdłuż morza. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu .

Zalety

Pyszne jedzenie, bliskość do plaży. Duże pokoje.

Wady

Nic nie przychodzi mi do głowy

Wojciech

Hotel idealny, żeby wyrwać się od codzienności na kilka dni i odpocząć.

Zalety

- wysoki standard - uprzejma obsługa - pyszne drinki - przepyszne, świeże i urozmaicone jedzenie - możliwość niedrogiego wynajmu samochodu żeby podjechać do pobliskich miejscowości, wynająć motorówkę itp.

Wady

Wszystko było ok

Stanisław

Trochę brudu w przedpokoju. Rosjanki nas nie lubią.

Zalety

Wspaniały

Wady

Morze, las, jedzenie, obsługa. Animatorki

Jarosław

Hotel w ocenie od 1 do 10 od nas otrzymuje 9. Na wstępie urlop w Grecji spędziłem z żoną oraz trójką dzieci w różnym wieku (4,12,15 lat). Klubik Zorba dla każdego dziecka zapewniał rozrywkę. Szczególnie super że Panie (bardzo sympatyczne Pani Oliwia i jeszczce jedna niestety imienia nie pamietam) przez ponad 2 godz. Zapewniały opiekę najmłodszym. Dzięki temu my rodzice mogliśmy w tym czase spojoknie popływać. Jedzenie rewelacja To już nasz kolejny wyjazd do Grecji i ten hotel miał najlepsze jedzenie. Wybór ogromny, nie do przejedzenia. Od owoców morza po frytki i pizze. Uwaga! Dla małych łasuchów lody dostępne praktycznie cały dzień. Kolejna kwestia to porządek na terenie obiektu. Wszędzie czyściutko. Pokoje sprzątane codziennie. W restauracji również kelnerzy dbali o czystość należycie. W recepcji uśmiechnięci ludzie zawsze pomocni. Darmowe leżaki na plaży. Baseny dwa w tym jeden dla małych dzieci i tu się chwali bo córka mogła się sama kąpać oczywiście pod nadzorem. Krajobraz piękny, bardzo zielono. Minus to bar na plaży za dodatkową opłatą. Uważamy że dla osób palących powinny być wyznaczone miejsca, a nie osoby co niektóre nie szanują przestrzeni osobistej innych wczasowiczów i palą papierosy na leżakach. Gdzie ten fetor wdychają dzieci i inne osoby, które sobie tego nie życzą. Jeszcze mam uwagi do ratownika mało zaangażowany w pracę, była w czasie naszego pobytu pewna rodzina, (Serbia,może Rumunia) gdzie dzieci tej pary biegały nago na (oko chłopcy 6miesięcy i 5 lat) na dodatek oddawały mocz na przedmioty innych wczasowiczów i to za przyzwoleniem ich mamy do wody(mały basen). Ratownik przez okres 6 dni tylko 1 raz zwrócił uwagę na początku pobytu. Było to obrzydliwe i nie przyzwoite dla mnie nie dozaakceptowania. Jeśli miałbym jeszcze coś zaznaczyć choć może to bezpośrednio nie dotyczy hotelu to jest transfer z lotniska do hotelu. Dla osób z małymi dziećmi trzeba wziąć pod uwagę 120 km. Autokarem.

Zalety

Czysto w hotelu, na terenie obiektu i w restauracji. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone. Drinki, napoje, przekąski wszystko na plus.

Wady

Brak zaangażowania ratownika (większość czasu spędził patrząc w telefon). Dzieci biegające nago, sikające niestety również do basenu. Brak wyznaczonego miejsca dla osób palących (ludzie palą papierosy na leżakach gdzie obok wypotrzywają rodziny nie palące. Bardzo to mojej rodzinie przeszkadzało.

Konrad

Hotel kameralny i składający się z kilku bungalowów. Pokoje czyste i codziennie sprzątane. Codziennie były serwowane owoce morza, ryby, wieprzowina, kurczak - każdy znajdzie coś dla siebie. Głodny na pewno nikt nie chodził:) Piaszczysta plaża znajdowała się przy hotelu i nikt nie walczył o leżaki. Po wpłaceniu depozytu było wypożyczyć ręczniki kąpielowe. Codziennie organizowany był busik do miasta - ok. 15km od hotelu - cena wydaje mi się wysoka bo 10 euro za osobę (2 strony). Okolice hotelu to piękne widoki - sama natura :)

Zalety

Urozmaicona kuchnia, Czysto, Blisko morza, Dobre drinki

Wady

Nie wiem czy to wada, ale moim zdaniem miejsce wymarzone dla rodzin z dziećmi - dla mnie osobiście brakowało trochę atrakcji.

Grażyna

Hotel składający się z kompleksu budynków jest godny polecenia bez wątpienia pod każdym względem. Pięknie zadbany w pięknie zadbanym ogrodzie z cudownymi palmami oraz kolorowymi rabatami z kwiatami sprawia, że pobyt staje się fantastycznym przeżyciem. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, czy to rodzina z dziećmi, para, czy singiel. Basen, bliskość plaży tylko dla gości hotelowych z wliczonymi w cenę leżakami i parasolami to ważne elementy składające się na komfort wypoczynku.

Zalety

Piękne, czyste pokoje z dużym balkonem lub tarasem. darmowy sejf, Wi-Fi w całym hotelu, pool-bar serwujący napoje, drinki, przekąski, basen(140cm) z brodzikiem dla dzieci. Miła i uczynna obsługa hotelowa mówiąca w języku angielskim. Nie można pominąć restauracji oferującej wspaniałe i urozmaicone posiłki, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Ogólnie bardzo miła atmosfera w całym kompleksie. Bardzo dużo zieleni.

Wady

Odległość od lotniska (120km). Najbliższy przystanek autobusowy 3 km od hotelu nie gwarantujący odjazdu zgodnie z rozkładem jazdy.

Justyna

Resort czysty, zadbany. Pokoje codziennie sprzątane. Jedzenie ok ale bez szalu. Dla mnie monotonne ale głodni nie chodziliśmy. Do najbliższego miasta Neos Marmaras 13 km. Jeździ bus hotelowy, ale nie codziennie. Odpłatność w dwie strony wynosi 10 euro dorosły i 5 euro za dziecko. Na około hotelu sam las. Do głównej drogi jest około 6 km. Wiec żeby cos pozwiedzać zostaje bus, auto lub taxi. Komunikacja miejska na Chalkidiki nie istnieje :)

Zalety

Resort położony w lesie piniowym . Piękna piaszczysta plaża, zaraz przy hotelu. Bezpłatne leżaki, parasole. Piękne widoki.

Wady

Bardzo twardy materac do spania .

Mariola

Świetny hotel, super obsługa, pyszne jedzonko, trochę na uboczu warto wypożyczyć auto i pojeździć bo okolice piękne. Bardzo chętnie kiedyś wrócimy:)

Zalety

Jedzenie, czystość, plaża

Wady

Nie ma

Jestem pozytywnie zaskoczona. Hotel na uboczu, dookoła pełno zieleni. Basen z kilkoma poziomami głębokości. Plaża spokojna łagodne zejście. Nie jest to moloch nastawiony na ilość. O każdej porze znajdziesz wolny leżak (basen/plaża). Brak kolejek . Jedzenie bardzo nam smakowało. Każdy znajdzie coś dla siebie. Duży wybór. Obsługa miła i pomocna. Bardzo dobra opieka Rezydenta z biura (...)Pani Adrianny. Szczerze Polecamy

Mariusz

Pięknie położony hotel, na uboczu wśród lasu piniowego, którego zapach towarzyszył nam przez cały pobyt. Pokoje przestronne, odnowione, sprzątane co 1-2 dni. Do dyspozycji klientów duży basen oraz hotelowa plaża (żwirkowa). Duża ilość leżaków, przez co można było swobodnie znaleźć wolne miejsce przez cały dzień zarówno na plaży jak i na basenie. Jedzenie bardzo smaczne aczkolwiek zbyt bardzo powtarzające się oraz chłodne przez brak pokrywek w podgrzewaczach. Ujść uwadze nie może przepyszna pizza wypiekana na bieżąco podczas lunchu oraz kolacji, jedyny minus ponownie, że pizza po wyłożeniu szybko stygła, rozwiązaniem byłoby zastosowanie sufitowej lampy grzewczej. Sklepik hotelowy niestety słabo zaopatrzony. Polecamy wynajęcie samochodu i zwiedzenie Chalkidiki (Sithoni, Kassansry, Athos a także miejsc położonych wewnątrz półwyspu - przede wszystkim malowniczej Arnai) oraz Salonik.

Zalety

- Położenie w malowniczej i spokojnej Sithoni wśród lasu piniowego - Duża liczba leżaków i parasoli - Przepyszna świeżo wypiekana pizza - Duży wybór drinków w barze

Wady

- Chłodne jedzenie

Katarzyna wraz z rodziną

Bardzo udane wakacje! Wszystkim polecam! Hotel super! Czysto. Wspaniała obsługa. Fajnie zagospodarowana przestrzeń basenowa/ mieszkalna oraz rekreacyjna (boiska wraz z piłkami). Prywatna plaże z darmowymi leżakami. Opieka animatorek na 5+

Zalety

Zielona oaza z dala od miasta.

Wady

Jestem osoba niepaląca wiec dla mnie minus że przy basenie można wszędzie palić (szkoda ze nie ma wydzielonych stref)

Magdalena

Pobyt - Lipiec 2023

Pięknie położony hotel, otoczony lasami piniowymi z uroczą plażą z drobnym żwirkiem, na której mimo szczytu sezonu nie zabrakło leżaka dla nikogo. Jedzenie bardzo urozmaicone i smaczne. Obsługa miła, pokoje czyste, jak na zdjęciach, sprzątane codziennie łącznie z wymianą ręczników i co drugi dzień pościeli. Dwa razy podczas pobytu muzyka na żywo, dostępne są też boiska do kosza, piłki nożnej i tenisa, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo polecam ten hotel i z przyjemnością kiedyś tu wrócimy.

Zalety

Cudowne położenie, pięknie zadbana roślinność na terenie hotelu. Czysto i mimo szczytu sezonu nie czuje się tłoku.

Wady

Za słodkie drinki.

Poseidon Sea Resort (Neos Marmaras)