Poseidon Playa

Hotel rewelacyjnie położony, bardzo blisko plaży, ok. 100m. Wszystkie pokoje z wspaniałym widokiem na morze, szczególnie z wyższych pięter. Położony w spokojnej części, Poniente. Luźniejsza zabudowa, widać także góry. Wypoczynek w drugiej części Benidormu - w części Lewante praktycznie moim zdaniem nie jest możliwy. Wspaniała promenada nadmorska przy plaży. Plaża w tej części bardzo szeroka, czysta, długa i spokojniejsza w porównaniu do Lewante. Basen hotelowy raczej mały, ale przyjemny, problemów z leżakami nie ma. Do wyboru basen lub plaża pod hotelem. Bardzo dobra baza do wycieczek: Alicante, Walencja, Altea, Calpe, Denia i La Vila Joiosa. Wygodny tramwaj (pociąg). Wyżywienie może nie jest bardzo urozmaicone, ale zawsze można coś znaleźć do siebie. Wybór Hoteli w Benidormie nie jest bardzo duży i myślę, że jest to bardzo rozsądna propozycja z uwagi na położenie przy plaży i wspaniałe widoki z okna. Hotel odnowiony, pokoje czyste i schludne.

Hotel zasługuje na najwyższą ocenę pod każdym względem. Profesjonalna obsługa, dobre jedzenie i czystość przez duże C. Do tego należy dodać dobrą lokalizację i wspaniały widok z balkonu. Piękna plaża po drugiej stronie ulicy i centrum na rzut beretem. Lubię wracać tam gdzie byłem już i na pewno tam wrócę.

Wspaniały hotel,czysty,zadbany.Przemiła obsługa.Doskonała lokalizacja.Wyśmienita kuchnia.Codziennie animacje.Polecam

Bardzo fajny hotel. Czysto i przyjemnie. Przepyszne jedzenie. Miła obsługa

Świetny hotel, rewelacyjne położenie, piękny widok z pokoju ( 13 piętro) na morze, jedzenie roznorodnie i bardzo dobre.Pokój i łazienka czyste, świetny balkon.Chętnie pojadę tam jeszcze raz.

Nazwa  Poseidon Playa
Miejsce  Hiszpania / Costa Blanca / Benidorm
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, darmowe wifi, golf, bez paszportu, parking

Złociste plaże otoczone palmami i błękitnym morzem

Malownicze miasteczka jak Alicante i Benidorm z licznymi atrakcjami

Doskonałe warunki do uprawiania sportów wodnych, w tym windsurfingu

Wyświetlono 12 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Położenie przy plaży i wspaniałe widoki z okna.

Wady

Raczej trudno wskazać.

Tomasz

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Zalety dla ciała to czystość, zróżnicowane jedzenie, wygodne łóżko, wszędzie blisko,łazienka z suszarką i środkami czystości,codzienne sprzątanie i wymiana ręczników, funkcjonalne windy, pomocny personel.... .Zalety dla ducha to piękny widok z balkonu, animacje, różne smaki w restauracji no i spokój.

Wady

Bez wad.Perfekcja,perfekcja i perfekcja.

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Czystość,lokalizacja , obsługa,kuchnia-wszystko super

Pobyt - Listopad 2023

Bardzo fajny hotel. Czysto i przyjemnie. Przepyszne jedzenie. Miła obsługa

Liliana

Pobyt - Grudzień 2022

Zalety

Położenie, obsługa, wyżywienie.

Wady

Bez wad, chyba, że komuś przeszkadza szum morza przy otwartym oknie.

Grzegorz

Pobyt - Listopad 2022

Jak na trzy gwiazdki OK. Czysto, obsługa recepcji uprzejma i pomocna. Pokoje sprzątane codziennie. Super widok z balkonu pokoju. Relacja ceny do usługi warta pobytu. Unikać pobytu all inclusiv. Generalnie hotel wart polecenia.

Zalety

Doskonała i spokojna jak na kurort lokalizacja, czysto, super basen, plaża pod nosem - niestety leżaki płatne, ale to standard kraju. Pasaż wzdłuż morza super na wieczorne spacery - mnóstwo sympatycznych knajpek z atrakcyjnymi dla nas cenami (taniej niż w Polsce)

Wady

posiłki monotonne i bez smaku jak w każdym hotelowym kombajnie, obsługa sali za mała dla ilości gości - szczególnie w weekend. Bar nieprzytulny, wieczorne zadane przez hotel imprezy nudne - kwestia gustu - to tylko moje odczucia i może niekoniecznie prawdziwe dla innych gości.

Pobyt - Luty 2020

Pobyt w tym hotelu spełnił moje oczekiwania !!!Nie mam nic do dodania , serdecznie polecam !

Zalety

widok na morze,balkon,lokalizacja,obsługa,jedzenie

Urszula

Pobyt - Wrzesień 2018

W 2019 r. jedziemy do tego hotelu po raz szósty i niech to będzie zamiast opinii. Po prostu wszystko jest super !!!

Pobyt - Sierpień 2018

super hotel, chętnie wrócimy tam w przyszłym roku

Zalety

blisko plaża, pyszne jedzenie, miła obsługa, możliwość zamiany posiłków (przy HB śniadanie + lunch lub śniadanie + kolacja), piękne widoki , wszystkie pokoje na morze, blisko sklepy, puby i restauracje, przy promenadzie.

Wady

czekanie na windy

Halina Madej

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel spełnił moje oczekiwania, ale w środku sierpnia jest już bardzo tłoczno, koniec lipca zdecydowanie luźniej, chociaż ten rejon plaży jest i tak mało zajety i moim zdaniem najładniejszy, fajne parki terra miticca ( raczej dla nastolatków niż małych dzieci), aqualandia i mundomar typowo dla maluchów, ładna wycieczka do Guadalest - Michał bardzo fajnie ją prowadzi. Na szczególne podkreślenie zasługuje jednak praca rezydentki Pani Jagny Orzechowskiej. Jeżdżę od kilkunastu lat na zagraniczne wakacje ale po raz pierwszy widziałam tak zaangażowaną i troszczącą się na każdym kroku o urlopowiczów rezydentkę. Jak tylko mogła to starała się maksymalnie pomóc i cały czas uchwytna natychmiast pod telefonem, dzieląc się w każdym momencie różnymi cennymi radami . Po raz pierwszy widziałam tak starającego się przez cały czas rezydenta, chciałoby się powiedzieć oby wszyscy tacy byli, ale po tylu latach mogę niestety powiedzieć że taki rezydent jest jednak rzadkością.

Zalety

piękny widok z 17 piętra na morze , piękna plaża i morze - szczególnie dla dzieci, darmowe Wi- Fi w pokoju, stale działająca klimatyzacja - nawet po opuszczeniu pokoju, codziennie zmieniane ręczniki, ładnie sprzątane pokoje, bardzo miła i pracowita obsługa, plaża zdecydowanie mniej zatłoczona niż Lewante, przystanek autobusowy pod hotelem (ale tylko w jedną stronę) obok hotelu Carrefour z niskimi cenami

Wady

trochę daleko do centrum i innych przystanków autobusowych, mały i nieciekawy basen, małe otoczenie hotelu (brak terenów zielonych) dominują turyści z Hiszpanii i animacje są przede wszystkim dla nich, dobre ale monotonne śniadania

Irena Smoleń

Pobyt - Czerwiec 2015

Pobyt w hotelu uważam za udany, obsługa bardzo miła, niedaleko do centrum miasta , a więc wieczorem nie można się nudzić. Wzdłuż plaży bardzo ładnie zagospodarowana promenada. Położenie hotelu gwarantuje spokój. Obok hotelu przystanek autobusowy, którym można dojechać do centrum miasta / pieszo 15-20 minut promenadą/ , do dużego centru handlowego.

Zalety

blisko plaży, widok z każdego pokoju na morze

Wady

do około 4 piętra dochodzi huk od klimatyzacji czy wentylacji jest nieprzyjemnie

Karola

Pobyt - Styczeń 2009

Mnie nie obchodzi to że hotel ma tylko 3* i nie mam tego co oferują 5* hotele. Pokój był czysty, widok na morze, plaża biała, jedzenie na poziomie, nigdy nie wyszłam z restauracji niezadowolona. All inclusive takie jakie powinno być. Żadnych pobocznych irytujących opłat. Bukujcie pokoje na wyższych piętrach wtedy widok jest jeszcze bardziej powalający. Kulturalna obsługa była także dużą zaletą tego hotelu. Bez wątpienia to miejsce jest na liście hoteli które jeszcze kiedyś odwiedzę.

Poseidon Playa