Atrakcyjne położenie: bezpośrednio nad morzem przy błękitnej lagunie, ok. 2 km od centrum Vassilikos.
Udogodnienia dla dzieci: plac zabaw, opiekunka (na życzenie - odpłatnie), łóżeczka dla niemowląt (na życzenie).
Tuż przy hotelu żwirkowa plaża z łagodnym zejściem do morza.
Tylko ok. 15 km od lotniska (krótki transfer).
Wakacje wybraliśmy ze względu na basen i morze przy samym hotelu, ale niestety okazlo się, ze zdjecia w ofercie nie są aktualne bo basenu juz okolo 2 miesiące nie ma… Zostaliśmy wprowadzeni w błąd przez co byliśmy mocno rozczarowani…;/ Ogólnie miejsce przyjemne, ale w najbliższej okolicy nic nie ma. Leżaki na plazy hotelowej płatne, wiec trzeba odejść na bok jeśli się nie chce z nich korzystać. Obsługa miła i to ratowało sytuacje. Jedzenie smaczne, ale tylko o wyznaczonych trzech porach. Pomiędzy głównymi posiłkami nie ma przekąsek mimo all inclusive. Napoje w plastikowych kubeczkach. Pokój mieliśmy malutki, łazienka do odświeżenia…
Plaża przy samym hotelu.
Brak basenu, który jest na zdjęciach w ofercie… ;/ to zdecydowanie zepsuło humor juz na samym początku wakacji :(
Pobyt w hotelu oceniamy pozytywnie,bo z takim nastawieniem jechaliśmy z mężem na wakacje.Hotel trochę odcięty od świata,dla osób naprawdę potrzebujących wyciszenia,naładowania baterii słońcem, plywaniem w czystym,ciepłym morzu.Nie znajdzie się tu żadnych rozrywek,nie ma też basenu,ale jest rozległa plaża.Pokoje dobre na wyższym pietrze.Jedzenie w miarę,rewelacją są rózne ciasta tortowe i inne.Napoje oryginalne w kartonach i butelkach.Wykupilismy dwie wycieczki fakultatywne.Wycieczkę na Wyspę Kafalonia okrasił p.Marcin z Itaki,posiadal olbrzymią wiedzę na temat wszystkich wysp jońskich,którą przekazał w bardzo ciekawy sposób,dziękujemy.Dziekujemy również sympatycznej rezydent p.Patrycji za opiekę.Z obsługi sympatyczny starszy barman.
Położenie nad samym morzem
Brak sklepów,dla innych może być to zaletą.Dla mnie wadà był brak możliwości spacerów,do głównej drogi,do autobusu ok 15 min.
Hotel Porto Zorro na pewno jest miejscem dla osób bez większych wymagań ale w końcu to tylko 3 gwiazdki . Ogólnie pobyt uważam za udany pomimo kilku mankamentów z których największym było bardzo słabe wyżywienie a szczególnie śniadania codziennie to samo oraz przetwarzanie wszystkiego co zostało z poprzednich posiłków na następne... choć zdarzało się zjeść coś naprawdę smacznego.Pokoje bardzo skromnie urządzone ale czyste klimatyzacja działająca łazienka ok jednakże całość na pewno wymaga poprawy estetyki zwłaszcza zaśmiecone otoczenie hotelu.Napewno na plus trzeba zaliczyć położenie jeśli szuka się spokojnego wypoczynku obiekt mały na odludziu za to przy pięknej plaży z super widokiem na morze można naprawdę odpocząć i się zresetować.Obsługa tak jak reszta mocno średnia oprócz pań barmanek i starszego pana barmana którzy z uśmiechem na twarzy przyrządzali solidne nie rozcieńczane drinki niestety w plastikach.. ciężko szczerze polecić czy odradzić ten obiekt kwestia gustu i oczekiwań dla mnie tyle samo wad co zalet.
Położenie widoki plaża cisza i spokój oraz bardzo pomocny i sympatyczny nadżer
Słabe wyżywienie brak basenu wiele mankamentów estetycznych problemy z wodą
Za ta cenę standard pokoju był niski bardzo mała łazienka i kabina prysznicowa
Plaża była tylko atutem tego hotelu
W opisie był basen i możliwość korzystania z leżaków przy basenie, basenu nie było leżaki płatne wszędzie.
Tragedia! Wczoraj wróciliśmy z wakacji, będziemy składać reklamacje! Hotel jest straszny, wszędzie jest brudno, jedziecie okropne i zepsute, mój mąż zatruł się tam. Nie jest wart tych pieniędzy. Zdecydowanie nie polecam!
Przy plaży
Zepsute jedzenie, zniszczone pokoje, niemiła obsługa, szczury w hotelu
Kalimera :) Przedwczoraj wróciłam z tygodniowego pobytu w Porto Zorro. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Niektóre z opinii moich poprzedników mnie mocno dziwią- byliśmy przecież w tym samym czasie.. Zgadzam się co do jednego- śniadania słabe, codziennie to samo, jaja na twardo, ser żółty, jakaś smętna mortadela.. natomiast plusy, to pyszna kawa z dużego profesjonalnego ekspresu, smaczne ciepłe rogaliki, dżem figowy czy masło orzechowe... Ser feta- trochę wstyd, że w ogóle serwują coś takiego w Grecji.. Obiady i kolacje- duży wybór dla każdego. Wiele lokalnych smakołyków, nieziemskie ciasta, świeżutkie arbuzy, melony, jabłka, gruszki, nektarinki, banany.. Brak przekąsek znanych mi z all (byłam 5ty raz w Grecji), ale nie jechałam się tam obżerać.. pyszne zimne piwko, polecam także drinki z rumem w barze all, drugi płatny- nie próbowałam, także nie mam opinii i to tam niestety jedynie pracuje legendarny juz barman Spiros. Słaba obsługa części restauracyjnej i barku all, w połowie to nie byli Grecy, nie wiem jakiej narodowości były te młode osoby, ale ich sposób bycia pozostawia sporo do życzenia, smętne miny, brak komunikacji w j.angielskim, czasami okupowali w grupce barek all..włączali jakąś tam swoją muzykę.. Mój pokój (nr 205) był naprawdę ok. Lodówka, czyściutka, duża szafa, cicho i dobrze działająca klimatyzacja, spory balkon z bocznym widokiem na morze. Jedyny minus, to grzyb w paru miejscach w łazience, niestety przy takich temperaturach i wilgotności, nalezałoby częściej te miejsca szorować.. personel sprzątający (też nie były to osoby narodowości greckiej) powinien się na tym skupić, a nie bez sensu wchodzić do pokoju, aby jedynie złożyć prześcieradło w kostkę, czy pomachać miotłą... Wadą jest, że nie ma zawieszki informującej, że nie chcemy, żeby pokój był \"sprzątany\", czy po prostu, żeby ktoś w ogóle do niego wchodził. Wycieczki fakultatywne- super, byłam na trzech, każda bardzo fajnie zorganizowana. Pozdrowienia dla Pani Marii z Grecosa- wspaniale opowiada o Zakynthos :) Dziękuję także kierowcom autobusów, którzy nas wozili- mistrzostwo świata w pokonywaniu tych lokalnych krętych, wąskich dróg. Brawo :) Hotel cudownie położony, czyściutka woda, mnóstwo wolnych leżaków, plaża niestety publiczna, także zdarzył się kilka razy najazd turystów z Włoch czy innych nacji.. dosyć hałaśliwych niestety. W hotelu w zasadzie sami Polacy większość to młode pary, albo 50 plus. Mili, kontaktowi, żadnych Januszków czy Grażynek ;) Generalnie- polecam Porto Zorro.. myślę, że jeszcze tam kiedyś wrócę :)
Śniadania
Jedzenie tragedia gorzej niż w barze mlecznym , jedliśmy w knajpkach płatnych , takie all jak oni maja to rzygac się chciało , stołówka tez tragedia !!! Nie polecam i w życiu już nie pojadę do tego hotelu , jedynie plus to ze hotel przy plazy .
Tragedia więcej tam nie pojadę , pokoje wogole nie sprztane lecz tylko zamiatane z piasku ??????? Sama musiałam myć podłogi biorąc od nich mopa który leżą na korytarzu , ostatni dzień wyjazdu nikt nie sprztal cyf na całym korytarzu ! Nie polecam
Tragedia !
Nie polecam , nie polecam , nie polecam , nie polecam
Nic wszystko koszmar ! Jedynie to. Ze przy plazy . Basen to nie basen , zwykły basen zabity deskami .
Zapomniałam jeszcze dodać ze się zatrułam , To było szok , najgorsze wakacje ever ! Jedynie barman spiros super , te kelnerki i sprzątaczki miały takie miny każdego dnia jakby z łaska co kolwiek tam robiły to było straszne , a przekąska przy barze to bułki Ala maślane i stare każdego dnia pewno wykładane , drinki to był koszmar nie dobre w ciul , wogole nic ki tam nie smakowało , Wszytsko co poczułam chciało mi się wymiotować nawet pijąc wodę ! Pokoje bez zasłonki czy drzwi do wc ???? także kiedy siedzisz na toalecie twoja druga połówka cię widzi ???? i jedyny plus to fajnych Polaków można poznać :) reszta na nie :) wycieczki z biura które oferują drogie są lepiej samemu auto wypożycz i łódkę i zwiedzania cały dzień a nie płacąc za 2-3 h . Także tyle na ten temat , dobrze ze ja nie widziałam szczura bo zawał na miejscu murowany !!!
Miłe zaskoczenie - przepięknie położony kameralny (ok 70 osób) hotel bez głośnych imprez itp z idealną piaszczystą plażą i ciełym morzem, co przy malowniczych skalistych wybrzeżach rzadko się zdarza, jedno z 3 najczystszych mórz na świecie, co widać podczas kąpieli na większych głębokościach, na miejscu niedrogie ciekawe wycieczki z polskim przewodnikiem organizowane przez Grecos (polecamy szczególnie kąpiele ze statków, objazdówkę po wyspie, żółwie oraz Zakhintos nocą), posiłki smaczne, codziennie jakaś zmiana, obsługa z grecką gościnnością, jedne z najlepiej wybranych wakacji - polecamy!
Położenie - wychodzi się z hotelu bezpośrednio na plażę, kameralny, cichy hotel w oddali od innych hoteli i miasta w malowniczym miejscu, piękna piaszczysta plaża, urozmaicone posiłki, miła obsługa, klimatyzacja, lodówka w pokojach bez dopłat.
trochę małe pokoje
Czystość pokoi, wyżywienie
Hotel położony jest trochę na odludzi, dlatego jeśli nie chce się leżeć tylko na plaży, warto wypożyczyć auto i zwiedzić tę piękną wyspę. W pobliskim Vassilikos - wypożyczenie samochodu na 3 dni kosztuje 100 Euro. Polecam.
Wspaniałe położenie, dobre wyżywienie, miła atmosfera.
Położenie jest idealne, jeśli chodzi o zwiedzanie wyspy autobusem, bez wypożyczania auta. Bez problemu dojedzie się do Zakynthos, na Gerakas, Banana Beach, czy Laganas. Jedzenie skromne, jednak uważam że każdy znajdzie coś dla siebie i nie będzie głodny. Czasami potrawy są bardzo smaczne, innym razem nie do końca, więc trzeba iść po coś innego, co przecież nie jest wielkim problemem. Tak więc jedzenie to najsłabszy pkt programu, jednak nie uważam tego za ogromną wadę. Widoki przy hotelu niezapomniane-zachody słońca romantyczne, skałki zachwycają rownież podwodną florą i fauną. Woda czysta, mozna podziwiac rozgwiazdy, rybki, kraby i mniejsze krabiki. W hotelu obsługa rozumie po części język Polski (poza kelnerami i paniami sprzatącymi ). Pozdrawiam barmana Spirosa i recepcjonistę Vasilisa ! :) Ogólne wrażenie bardzo dobre, polecam, ale nie dla rodzin z dziećmi -brak animacji,basen malutki i dziecko się nie ma czym zająć. Dla nas był to plus, gdyż cenimy sobie ciszę i spokój.
Położenie, piękne widoki, blisko przystanek autobusowy, cudowna obsługa, pokoje sprzątanie codziennie
Ubogie posiłki jak na wersję all inclusive- ktoś kto o tym nie wie, może się mocno zdziwić
Porto zorro gorąca polecam osoba ceniacym spokój i ciszę:)
Olbrzymią zaletą jest bliskość plaży oraz spokój i cisza. Brak tłumów na plaży o każdej porze znajdzie się wolny leżak. Lokalizacja dla ludzi ceniących spokój i ciszę z dala od miasta i zgiełku. Pokoje małe ale bardzo czyste codziennie wymieniane ręczniki. Obsługa rewelacyjna, miła i pomocna - nie trudno przejść obojętnie obok znanego barmana Spirosa- kto był ten wie o kim mowa. Jedzenie smaczne- nie za wysoki standart ale codziennie potrawy są świeże i urozmaicone. Każdy znajdzie coś dobrego do przekąszenia. Desery rewelacja - mały wybór ale to w zupełności wystarczy bo są wyśmienite!!! Lokalizacja hotelu jest zaletą jeśli masz w planach wynajem auta/quada w innym przypadku ciężko wydostać się z kurortu. Jeździ autobus do zakyntos przez argassi ale jest ich mało i ostatni do zakyntos jedzie o 19 a powrotny ostatni o 18- nie pomyliłam się niestety tak jest. Taksówka z zakyntos koszt 25 euro można negocjować do 20.
Po części lokalizacja jeśli jestes niemobilny A chcesz pozwiedzać wyspę. Sam wyjazd do zakyntos wieczorem i obejrzenie zachodu słońca z zamku już może być problematyczny bądź kosztowny- bo po 18 nie masz jak wrócić do porto zorro. Daleko od miasta brak miejsca na wieczorne spacery, nie ma nawet malutkiej promenady żeby się gdzieś przejść. Bez auta ani rusz. Mały basen głównie dla dzieci- wynagradza to oczywiście bliskość morza ale zależy kto co lubi. Właściciele mogli by sami posiadać kilka samochodów na wynajem wierzę że by się im to opłacało;)
Hotel cichy, czysty codziennie sprzątane pokoje, jedzenie bardzo dobre. Plaża przed samym hotelem bardzo fajna i czysta. Polecam.
Spokojny, czysty i bardzo miła obsługa.
Pan Maciej napisał dokładnie to co chciałem, pozwolę go zacytować \"Były to moje 3cie wakacje w Grecji i jak do tej pory najgorsze. Pokoje były brudne i ciemne - pajęczyny w kątach, przez cały tydzień było raz zamiecione, pełno mrówek, a przy prysznicu nie było nawet zasłonki. Codziennie były podawane dokładnie te same posiłki - śniadanie to fasolka, jajko na twardo i parówki, które moim zdaniem były odgrzewane po kilka razy, obiad to gotowane ziemniaki i pieczony kurczak, a kolacja to lasagne i gulasz. Nawet warzywa nie były świeże... Przekąski polegały na podaniu kanapek z tego, co zostało po śniadaniu. Po 2 dniach takiego jedzenia u większości turnusu zaczęła się rewolucja w żołądkach. Rozmowa z rezydentką też nic nie przyniosła, tłumaczyła się, że hotel jest na tyle mały, że nie będzie tu takiej różnorodności. Większość obsługi to albańczycy, którzy nie ogarniali angielskiego. Jedyny plus to położenie nad samą plażą. Wycieczki, które wykupiliśmy też nie spełniły naszych oczekiwań tak do końca, okolica była na prawdę piękna, ale zatoka wraku i wyspa żółwia były jak Krupówki bez straganów - ogrom ludzi, który nie dał odczuć magii tych miejsc. Niestety dałem się zwieść pięknym widokom z internetu, które nie miały odzwierciedlenia w rzeczywistości. \"
Bliskość do plaży.
Jedzenie!!! Czystość w pokojach
Właśnie wróciłam z przyjaciółmi z hotelu porto Zorro niestety wszystkie opinie negatywne są prawdziwe jedzenie okropne po którym chyba każdy czuł się zle soki sfermentowane ale co się dziwić jak stały cały dzień w ciepłym pomieszczeniu albo na słońcu barmanka z wielka łaska obsługiwała przekąski to bułka ze stara sucha parówka nic poza tym jedyny pozytywny człowiek w tym miejscu to barman Spiros . Pokoje z robakami radzę zajrzeć pod materac basen brudny strach się kapać nie dziwie się ze szczury tam biegały które widziałam na własne oczy , jedyny plus to plaża ale płacąc za all człowiek chciałby również dobrze zjeść i w normalnych warunkach odpocząć .
Plaża
Wyżywienie czystość
Czytając wcześniejsze opinie bardzo obawiałem się o ten hotel ale wiedziałem że Polaki cebulaki lubią trochę przesadzać i za bardzo narzekać patrząc na to że płacą załóżmy 2000zl za wycieczkę. Sam pobyt wspominam bardzo dobrze chyba najładniejsze wakacje,w hotelu niczego nie brakowało fajne klimatyczne chodz małe pokoje,bardzo fajny miły barman Spiros teraz również zaczęła pracę przemiła barmanka. Jedzenie może faktycznie monotonne jak to często na tańszych all inclusive ale dość smaczne i duży wybór wiec na pewno każdy coś dla siebie znajdzie,nie biegają żadne szczury w pokojach dość czysto,basen faktycznie zaniedbany za mojego pobytu nawet nieczynny ale jest zupełnie niepotrzebny bo do pięknego morza jest 5 metrów od hotelu,można wypożyczyć auto z Polskiej wypożyczalni podstawiają auta i to całkiem niezle pod sam hotel w dobrej cenie,do sklepu daleko wiec jak już iść to lepiej wziąć jakieś większe zakupy,wyspa bardzo ładna warto skorzystać z wycieczek a nawet bardziej wynająć auto i objechać na spokojnie samemu.W razie jakichkolwiek usterek od razu pojawia się koleś który ma tam chyba 9 etatów i wszystko naprawi.Duzo więcej starszych ludzi,pobyt w tym miejscu raczej typowo do wypoczynku i jescze raz powtórzę żeby raczej nie sugerować się tymi idiotycznymi komentarzami Januszów. Rezydentka taka sobie mało pomocna wszystko raczej chciała by robić pod grecosa typu wycieczki czy wypożyczalnie itd. bo nie chce udzielać za bardzo informacji co gdzie jest gdzie wypożyczyć auto itd.Reasumując za te pieniądze bardzo polecam ten hotel
Bardzo blisko morza,bardzo fajni barmani,bardzo ładne morze,szybka pomoc w razie małych usterek,pokoje z widokiem na same morze,bezpłatne leżaki,dbałość o czystość w pokoju ,fajny ogólny klimat hotelu
Daleko do sklepu
Każdy kto szuka odpoczynku i dobrej atmosfery, wspaniałych widoków i kojącego morza będzie zadowolony.
Doskonała lokalizacja, hotel bezpośrednio przy plaży. Brak innej zabudowy wokoło, co daje pełen spokój i odpoczynek. Dla spragnionych imprez nie polecam. W celu zwiedzania wyspy pożyczyliśmy auto i to wystarczyło. Spaliśmy przy otwartych oknach a morze szumiało ... Plaża piaskowa.
Fatalny basen, do likwidacji, zupełnie niepotrzebny.
Byliśmy na wakacjach w hotelu Porto Zorro od 13.06. Jest to ciche, spokojne miejsce. Więcej osób starszych. W razie usterki pojawia się gość-człowiek orkiestra, który pracuje tutaj na 9 etatów i wszystko potrafi zrobić. Nie ma szczurów, wiec nie zgadzam się z komentarzami. Jedynie można znaleźć małe niegroźne jaszczurki na ścianie. Na przekąski podawane są bułki z serem, ale można zawsze zabrać sobie coś z obiadu jakieś owoce, wiec nie jest to problem :) desery bardzo dobre. Dostaliśmy fajny pokój z widokiem na morze.
+ blisko do płazy +błękitne morze + barman Spiros +pokoje czyste, ładne, klimatyzacja +spory wybór jedzenia, natomiast monotonne +bezpłatne leżaki +spokoj, cisza +lody do obiadu +dobra mrożona kawa w barze
-brudny basen, lecz nie jest potrzebny ze względu na bliskość do morza -daleko do sklepu (25 minut na nogach) + wyjście pod górkę -mało przyprawione jedzenie -rezydentka nie udziela dodatkowych informacji gdzie można znaleźć skutery, auta, wycieczki. Pewnie ze względu na dobro finansowe swojego biura
Na Zakynthos po prostu TRZEBA być , a hotel Porto Zoro to urokliwe , ciche miejsce pełne życzliwości i słońca od ludzi też.Pokoje niewielkie, ale bardzo czyste , świeżo po odnowieniu,Jedzenie bardzo smaczne i wybór dla wszystkich.Napoje cała prawie dobę do dyspozycji , co kto lubi.Hotel na uboczu ale można np. za 3 dni wypożyczyć samochód za 75 Euro i zwiedzić dokładnie cała wyspę , która jak mnie pamięć nie myli to jakieś 25 km x40 km. Poprosiłam w recepcji aby zadzwoniono do okolicznej wypożyczali ,Przyjechał po nas właściciel wypożyczali , zawiózł do biura ,gdzie wypełniliśmy formalności ,( nie potrzebna żadnych zabezpieczeń na karcie kredytowej ).Po trzech dniach odwiózł nas po oddaniu auta do hotelu.Zawsze życzliwi są tam ludzie. Cała wyspa zielona i słoneczna,Urokliwe zatoczki i piękne szmaragdowo,szafirowe morze jońskie.Czasami białe plaże z drobniutkiego piasku (plaza siarkowa -koniecznie do odwiedzenia ). Wyjeżaliśmy o 5 rano i choć kuchnia jeszcze nie czynna to kawa ,herbata i drobne ciasteczka przed odjazdem czekały na nas , niby taki drobiazg ale wążny przed odlotem. Przed wyjazdem czytałam opinie o tym hotelu i uważam że są krzywdzące dla ludzi tam żyjacych , pracujących i dla hotelu. To jest Grecja po prostu taki jej urok. Było cudownie , smacznie i pięknie , Na pewno tu wrócę. Dodam na koniec ze byłam juz na wiekszości wysp Greckich i mam porównanie.
Uroczy mały( to zaleta ) grecki hotel. Bardzo życzliwi Grecy . Zawsze uśmiechnięci i pomocni o kazdej porze dnia i nocy. Jedzenie wspaniale i urozmaicone.Jak na nasze polskie przezyczajenie trochę chłodne, ale przy tamtych temperaturach to nie problem.
Wad nie zaywazyłam