Porto Skala Village

Hotel a właściwie domki z pokojami usytuowane w niedalekiej odległości od Skala. Transfer busikiem za 1.5 Euro/osoba.Basen leżaki ibar czynny w ciągu dnia z napojami i przekąskami. Plaża za uliza nie trzeba było daleko chodzić. Greków pomógł w wynajęciu samochodu. Super miejsce. Polecam Spotkaliśmy kilka rodzin z naprawdę małymi dziećmi.

Hotel bardzo przyjemny, jedzenie przepyszne, w większości obsługa bardzo miła, dyży basen, leżaki zawsze dostępne. Brak imprez i animacji, ani głośnej muzyki uważqm za wielki atut tego hotelu. Z każdego balkonu rozpościera się widok na morze. Pokoje codziennie sprzątane. Mała kameralna kamienista plaża z krystaluczną wodą i bogatym życiem podwodnym, wspaniała do snurkowania. Cały urok pobytu przekreśliła zepsuta klimatyzacja i niekompetencja personelu. Problem z zepsutą klimatyzacją został zgłoszony na recepcję przez rezydenta 4krotnie, po trzecim razie przyszedł pan z obsługi i uczył nas jak obsługiwać pilota klimatyzacji. Po 4 dniach bez klimatyzacji i 30 stopniach w pokoju wymieniono nam pokój w którym mogliśmy się delektować chłodem.

Hotel w spokojnej okolicy. Klimatyczny. Obok hotelu 2 małe, urokliwe zatoczkowe plaże. Kolacje obłędne. Niebo dla podniebienia. Wypożyczyliśmy auto i eksplorowaliśmy wyspę. Cudne plaże, z obłędnie turkusową wodą. Z uwagi na to że nie udało się zobaczyć wielu pięknych miejsc napewno wrócimy. Pani Małgosia Rezydentka wspaniała osoba. Serdecznie polecam niezdecydowanym. Byłam na 4 greckich wyspach, ta dla mnie numer 1.

Domki bardzo czyste, wyremontowane, sprzątaczki wymieniają ręczniki i zmieniają pościel. W pokojach klimatyzacja, lodówka, czajnik. Restauracja z przepysznym jedzeniem, desery przepyszne, obsługa hotelu bardzo miła i pomocna. Jedyne co, no to lokalizacja od miasta skala ok. 3km z buta w upał ciężko iść, ale można pojechać busem za 1,50 euro.

Hotel w fajnym miejscu cisza i spokój. Pokóje urządzone staro ale czysto i schludnie .

Nazwa  Porto Skala Village
Miejsce  Grecja / Kefalonia / Skala
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, golf

Cudowne plaże otoczone zielonymi klifami i krystalicznie czystą wodą

Zabytkowe klasztory i kościoły z pięknymi freskami

Doskonałe miejsca do nurkowania i podziwiania podwodnego świata

5.7
6.5

Wyświetlono 15 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Adam

Zalety

Spokój cisza blisko morza. Transfer z i na lotnisko. Pyszne jedzenie. Przestronne pokoje z łazienka i tarasem.

Wady

Może to nie wada ale nie obowiązywał zakaz palenia tytoniu w pokojach. Mając dwoje palących sąsiadów nie było to przyjemne.

Adam

Zalety

Pyszne jedzenie, czyste pokoje, miła obsługa kelnerska, przed zameldowaniem hotel oferujemożliwość zjedzenia śniadania.

Wady

Niekompetencja obsługi w sprawie nieaprawnej klimatyzacji.

Basia

Zalety

Kameralny, w pięknym miejscu, czysty.

Gabriela Budek

Zalety

Jedzenie było przepyszne, bardzo cicho i czysto. Basen zadbany jak i pokoje.

Wady

Przy obiedzie nie ma za darmo picia

Michał

Zalety

Miła obsługa. Można odpocząć

Wady

Brak zasięgu sieci komórkowych i interentu

Michał

Pokoje sprzątane codziennie może staro urządzone ale wszystko jest by spokojnie odpocząć

Zalety

Hotel położony w spokojnej okolicy ma blisko plaże niestrzeżona kamienistą ale mało ludzi cisza spokój czysta woda idealna do snurkowania dużo rybek .

Wady

Problemem jest tam zasięg sieci ciężko się dodzwonić . Hotel ma wifi ale najczęściej nie działa .

Pięknie położony, kameralny hotel ze świetną plażą. Idealne miejsce dla par.

Zalety

Kameralna architektura, pyszne jedzenie i bliskość uroczej, kamienistej plaży z czystą wodą.

Konstanty

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel cena/jakość. Świetne jedzenie. Bardzo miły i pomocny personel. Blisko do plaży. Krystalicznie czysta woda, świetna do nurkowania. Bardzo dobry hotel dla osób ceniących spokój i ciszę. Jeśli chodzi i osoby, które odpoczywają to głównie z UK i Niemiec.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, czysto w pokoju, sympatyczna i pomocna obsługa. Czyste, przezroczyste morze.

Wady

Problem z internetem w pokojach. Daleko do miasta.

Barbara

Pobyt - Lipiec 2019

Siga siga ...........................................................................................................................................

Zalety

Wady

Mała łazienka z klaustrofobicznym prysznicem

Zbigniew

Pobyt - Lipiec 2019

Nieduży kameralny hotel, miła obsługa, czysty, duży basen, znakomite jedzenie, bliskość niedużych plaży.

Zalety

Nieduży kameralny hotel, miła obsługa, czysty, duży basen, znakomite jedzenie

Wady

Słaby zasięg LTE i komórkowy, mało kanałów TV

Pobyt - Lipiec 2019

Najważniejsze jest pozytywne nastawienie. Co dziwne, podczas mojego pobytu nie spotkałam malkontentów, co niezbyt często się przytrafia. Warto zabrać buty do wody (są również dostępne w każdym sklepiku) i pamiętać o kremie do opalania z wysokim filtrem. Resztę znajdziecie na miejscu.

Zalety

Największą zaletą hotelu jest brak tłumu turystów. Pomimo, że budynków jest kilka , nikt nikomu nie przeszkadzał, nie ma kolejek przy posiłkach i na basenie zawsze były wolne leżaki. Brak animacji. Bardzo miła obsługa. Świetne posiłki. Na kolację , co drugi dzień owoce morza (krewetki , omułki, ośmiornice, kalmary). Przepyszne jedzenie. Pokoje sprzątane. Otoczenie hotelu - piękna, zadbana roślinność. Choć większa plaża znajduje się 3 km od hotelu nie jest to żadną przeszkodą, bo po zapisie w recepcji może dowieźć was tam bus hotelowy. Może również odebrać.

Wady

Nie znalazłam.

5.2

Pobyt - Czerwiec 2019

Mieliśmy samochód, bez którego nie sposób zwiedzić piękną wyspę jaką jest Kefalonia

Zalety

Fajny widok z okna

Wady

Z okien pokoi w pierwszej linii od brzegu widać główną drogę prowadzącą wokół wyspy, na której ruch odbywa się przez całą noc. Beznadziejna szefowa kuchni, której wydaje się, że zjadła wszystkie rozumy. Zdarzały się braki podstawowych składników posiłków, np. tzatziki, jajecznica. Z niewyjaśnionych powodów obsługa restauracji nie pozwalała robić zdjęć na sali restauracyjnej. Śniadania monotonne. Kolacje znośne, ale niezbyt kuszące z racji braku sosów i świeżych warzyw, surówek. Nie jest to ciche miejsce. Leżąc na basenie cały czas słychać samochody

Damian

Pobyt - Czerwiec 2014

Polecam każdemu, super miejsce, super widoki, super osługa ogólnie MEGA :)

Zalety

Blisko pięknych 2 \"dzikich\" plaż, czysto w hotelu, miła obsługa, smaczne jedzenie, komunikacja z fajnym miasteczkiem co 1h hotelowym busem za darmo.

Wady

brak odbioru kanałów podczas MŚ :D

para

Pobyt - Maj 2014

przepiekne kolery domków. widok z balkonu na morze niesamowity. zaraz po drugiej stronie ulicy klify z plaza kamienista. turkusowe kolory. obsluga bardzo mila i pomocna. darmowy bus hotelowy co godzine odjezdza do pobliskiego centrum. pokoje schludne, reczniki codziennie wymieniane. Wada moze jest to ze jest slaby internet wifi i nie zawsze łapał w domku, trzeba bylo zejsc na dol do holu lub przy basenie, ale to zaden problem bo przy tak pieknej pogodto tylko przyjemnosc wyjsc na zewnatrz

DW44

Pobyt - Czerwiec 2013

Hotel bardzo sympatyczny, rodzinna, kameralna atmosfera, przyjazne podejście. Przyjemnie kolorowe budynki toną w kwiatach i zieleni. Pięknie położony, na skarpie, z dala od zgiełku, z rozległym widokiem na morze. Od zejścia na plażę dzieli droga, którą oprócz aut codziennie maszerują pobrzękujące dzwonkami kozy. Obok hotelu w zagrodzie kilka prześlicznych krów. Do Skali ok. 3 km - miły spacer wzdłuż wybrzeża, chodnikiem. Hotel zapewniał też podwózkę busikiem co godzinę od 10 do 18-tej. Plaże ? pełny wybór: ?cywilizowana? w Skali, dzika piaszczysto-kamienista ? 1,5 km od hotelu w stronę Skali, pod wiszącym na skarpie okrętem-tawerną. Stamtąd morzem dostęp do kilku zatoczek i sporej, ciekawej groty. Pod samym hotelem 2 urzekające kamieniste zatoki, ok. 1 km w stronę Skali ? kolejna, cudowna zatoczka. Różnice poziomów w hotelu znaczne, samo wejście do głównego budynku oznacza pokonanie wielu schodów. Nasz pokój (2 osobowy) był funkcjonalnie wyposażony, dobrze oświetlony, dość obszerny, chłodny i czysty. Łazienka dość mała i nie w 100% odnowiona. TV mały, stary, TVP Polonia z fatalnym dźwiękiem. Dużym utrudnieniem były problemy z zasięgiem telefonu komórkowego. Atutem hotelu jest wyżywienie. Szefowa kuchni osobiście prezentuje co wieczór swoje potrawy, przeróżne śródziemnomorskie smakołyki, owoce morza itd. Czasem realizuje nawet życzenia gości. Sałatki wg indywidualnego zamówienia przyrządzane na poczekaniu. Świeżych warzyw i owoców nie brakowało też na śniadaniu. Można było robić sobie tradycyjną grecka kawę zaparzaną w tygielku, w żarze. Nie zabrakło też pełnego zestawu do frappe. Długie godziny posiłków pozwalały dobrze się wyspać, a także swobodnie zdążyć na kolację po całodniowej eskapadzie. Nie było też problemów z uzyskaniem śniadania wcześniej (od 5 rano). Posiłki spożywać można na ocienionej werandzie, z pięknym widokiem na morze. Do kolacji napoje płatne. Dość słaby bar przy basenie. Na przekąskę lepiej byłoby wybrać się na krótki spacer do sąsiadujących tawern.

Porto Skala Village