Popi Star

Słaby

3.5

Hotel raczej dla osób dorosłych. Jako baza wypadowa do zwiedzania ok. Pokoje czyste. Śniadania monotonne ale smaczne.

Hotel przyzwoity jak na ceny po których jest sprzedawany. Czysty, przestronny z basenem w którym można swobodnie popływać. Bardzo dobre położenie, blisko plaży, przystanku autobusowego, marketu, sklepów a wybór restauracji przyprawia o zawrót głowy. Pokoje duże, jest lodówka, łóżka wygodne, meble słabe, łazienka przestronna, ręczniki, żelki itp., dziennie sprzątane. Śniadania bardzo słabe ale można się najeść. Obsługa miła i życzliwa, w hotelu bar + lodówka z której można zakupić wode i browary. I jeszcze jedno, Gouvia jest bardzo blisko lotniska, co przekłada się na szybki transfer,

Bardzo przyzwoity, czysty hotel, duże przestronne pokoje, solidny bufet śniadaniowy, przesympatyczna obsługa. Pani z recepcji z własnej inicjatywy wydrukowała mi kartę pokładową na samolot. W hotelu w każdym pokoju znajduje się darmowy sejf, pokoje codziennie sprzątane, łóżka słane, na wyposażeniu komplet ręczników i kapcie jednorazowe. Niedaleko przystanek autobusowy skąd można dojechać do miasta Korfu (20 minut) lub w inne części wyspy. Na rozkładzie jazdy podane są nawet ceny biletów. Mankamentem hotelu jest to, że jest w niedalekiej odległości od ulicy dojazdowej do Korfu i słychać uliczny hałas. Jako baza wypadowa hotel bardzo dobry, szukającym ciszy nie polecam. Gouvia to mała, klimatyczna wioska, wszystko na miejscu - restauracje, bary, biura turystyczne, bankomat, sklepy. Niedaleko od hotelu bardzo dobra burgerownia i kebabownia. Plaża w Gouvii to niewielka zatoczka, ale cisza, spokój i są drzewa, które dają cień. Na północy wyspy lepsze plaże.

Zacznę od dobrych stron, miła obsługa, czysto w hotelu. A teraz konkrety: okolica jak w slamsach, wszędzie bród, syf, śmieci. Widok z balkonu na rozsypującą się budowę wstrzymaną z 6 lat temu, z okien widok na burdel na podwórku prywatnej posesji, bród, śmieci, szczury brrr. Było mi wstyd przed dzieckiem, że je zabrałem w takie miejsce! Śniadania bardzo ubogie! Obsługi, opiekuna, przedstawiciela biura podróży nie było ani minuty z nami. Transfer na lotnisko to dramat! Nikt nic nie wiedział! Wylot o 16:30 a hotel chce nas transferować o 08:00 na lotnisko (a dojazd to 30 minut) czyli mielibyśmy siedzieć na lotnisku 8 godzin! Pisałem do wakacje.pl ale umywali ręce twierdząc, że hotel na pewno wie co robi. Dzwoniłem do biura organizatora (bo wakacje.pl NIE CHCIAŁY POMÓC) ALE NUMER MIEJSCOWY NIE ODPOWIADAŁ! Dopiero po dłuższym czasie udało się połączyć z obrażona panią (bo dzwoniłem po 22:00) i ustalić , że transfer jest ustalony na godziną 12:30. Stanowczo odradzam ten hotel, chyba, że standard komunistycznego fwp was kręci!

Bardzo przyjemny hotel za niewygorowana cene. Blisko plazy, biur turystycznych z wycieczkami, restauracji, supermarketow oraz komunikacji miejskiej, skad mozna dojechac do Kerkiry za 1.20 euro. Przyjazny personel. Polecam znajomym.

Nazwa  Popi Star
Miejsce  Grecja / Korfu / Gouvia
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem

Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami

Malownicze wioski z autentyczną grecką atmosferą

Słaby

4.2
4.1
4.3
1.5
3.8

3.5

Wyświetlono 17 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Blisko do plaży i restauracji. Spokojna okolica

jan

Zalety

Położenie, stosunek ceny do jakości

Wady

Stare meble, oprócz wymienionych drzwi wejściowych, słaba akustyka ścian (ale do przeżycia), nie jest to hotel dla dzieci (brak przestrzeni i infrastruktury), śniadania

Barbara

Pobyt - Maj 2023

Zalety

czysty, przestronne pokoje, dobry bufet śniadaniowy, przystępna cena, dobrze skomunikowany z pozostałymi częściami wyspy

Wady

ulica dojazdowa do miasta Korfu w niedalekiej odległości - hałas, ale ja jestem na hałas bardzo wyczulona, może innym to nie przeszkadza.

Mirosław

Pobyt - Sierpień 2022

Wady

Ubogie menu śniadaniowe, syf w otoczeniu hotelu, śmieci, gruz, odpadki, szczury. Brak klimy, brak kanałów anglojęzycznych typu eurosport czy cnn. Grzyb w łazience, widok na slamsy, rozsypującą się konstrukcję żelbetową.

Malgorzata

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Swoboda w hotelu, czystosc, dobre sniadania, duzy wybor jedzenia i napojow, mily personel, spokoj

Wady

Nie ma gdzie trzymac wypozyczonego sprzetu np roweru, jedyne miejsce to uliczny parking przed hotelem niezbyt bezpieczny. Rower musialam codziennie odstawiac do wypozyczalni i odbierac go rano. Brak miejsca na jakis sprzet sportowy.

Pobyt - Kwiecień 2022

Hotel dobrze przedstawiony w ofercie. Bez rozczarowań… Skromnie, ale czysto i miło. Codziennie było sprzątane i ewentualna wymiana ręczników. Bardzo miła obsługa!!! Proste, ale smacznie śniadania: świeże warzywa, pyszna feta, dobre pieczywo. Jakiś owoc, coś słodkiego. Obok sklepy, tawerny, plaża z leżakami. Basen prosty, nie za duży- jak na foto. Basen dla tych, co pływają. Nie dla małych dzieci. Warto podkreślić, ze jest to hotel i miejscowość bez infrastruktury dla dzieci. Jest ok już dla nastolatków! Dużo wypożyczalni aut i skuterów. Obok lekarz i apteka. Blisko do autobusów, dzięki którym można zwiedzać wyspę. Przemili ludzie! Bardzo udany pobyt.

Zalety

Skromnie, ale czysto. Widać zaangażowanie personelu. Mili i pomocni ludzie.

Wady

Za tę cenę nie ma się do czego przyczepić!

1.8
Staszek

Pobyt - Wrzesień 2017

Jeżdżę od lat 2 - 3 razy w roku ale w takim \\\" hotelu \\\" nigdy nie byłem jeżeli ktoś ceni sobie pobyt z perspektywy dostępności do baru tj. podstawowych alkoholi lokalnych to może się nie zawiedzie , jeżeli jest ktoś niedosłyszący to może wyścigi na motorach nie wystraszą ,jeżeli ma się syf w domu to wylewająca się woda z pod brodzika wraz z ściekami nie będzie przerażać . Jedzenie brak słów ale nie umrze się z głodu podejrzewam że w zakładach penitencjarnych ogłoszono by protest . Obsługa sympatyczna i dostępność do komunikacji to jedyne plusy. O wielkości pokoi, basenie, korytarzach i wielu innych problemach nie piszę bo brak mi sił gdyż wczoraj wróciłem a muszę zregenerować siły przed powrotem do pracy .

Zalety

Wady

ogólnie ten obiekt nie spełnia podstawowych funkcji hotelu zlokalizowanego w Europie .

2.6
Maciej

Pobyt - Wrzesień 2017

ogólnie słabo, lepsze plaże na północy Korfu. Myślę że można zaleśc dużo lepszy hotel w lepszym położeniu za takie same pieniądze.

Zalety

blisko przystanek autobusowy

Wady

Śmierdząca i brudna łazienka

Anna i Amelia

Pobyt - Sierpień 2017

hotel wcześniej nazywał się FEAKIO. położony jest przy dość ruchliwej ulicy. do morza 10 minut spacerkiem. plaża kamienisto-żwirowa. woda ciepła. obok przystań jachtowa. w hotelu głównie Polacy i południowi sąsiedzi. pokoje czyste, sprzątane codziennie. z klimatyzacji nie korzystaliśmy. basen czysty, zawsze były wolne leżaki. wersja all inclusive całkiem dobra. piwo, drinki, wino w porządku. jedzenie dobre. w miasteczku pełno barów i tawern. wycieczki radzę kupować na mieście, dużo taniej. warto wybrać się na Paxos i Antipaxos ( 25 euro ). blisko hotelu przystanek. łatwo dotrzeć na inne plaże lub do miasta Korfu. pobyt uważam za udany. poznaliśmy fajnych przyjaciół. pozdrowienia dla Basi i Darka z Jaworzyny Śląskiej :)

Zalety

blisko morza, dobre, jedzenie, dobra baza wypadowa do zwiedzania

Wady

hotelowy ogród

Basia z mężem

Pobyt - Sierpień 2017

Hotel raczej skromny, ale jeżeli kupicie wycieczkę za nieduże pieniądze, to z czystym sumieniem możemy hotel polecić. W hotelu jest czysto, jest fajny basen. Śniadania były skromne, obiady i kolacje smaczne. W barze drinki również dobre. W Melody byliśmy na przełomie sierpnia i września, pogodę mieliśmy ładną. W morzu woda była cieplejsza niż w basenie. Rezydenta Itaki często widywaliśmy w hotelu. Urlop spędziliśmy w super towarzystwie Ani i Amelii z okolic Gdyni, które bardzo serdecznie pozdrawiamy. Chcielibyśmy jeszcze spotkać się z Wami na wakacjach.

Zalety

Dobra lokalizacja, blisko plaży, i centrum miasteczka; w pobliżu tani supermarket.

Wady

W sąsiedztwie ruchliwej drogi.

arko

Pobyt - Lipiec 2017

ITAKA oszukuje !! hotel nie ma 3 gwiazdek o czy się dowiecie na miejscu. Wyposażenie beznadziejne. jednym kluczem otwieramy większość drzwi. Posiłki- na śniadanie przez 7 dni był ten sam jeden gatunek sera i wędliny,poza tym pomidory ogórki i jakieś regionalne sałatki. Obiad- dwa razy kurczak,poza tym kolejne obiady nie wiem z czego były. Nie można było uświadczyć menu,kawałki mięsa w przeróżnych warzywach i makarony oraz jakiś sos. Kolacje- jakieś kawałki mięsa nie wiadoma z czego. raz były frytki ale zabrakło dla mnie. BAR- tylko ouza czyli grecka anyżówka i jakaś wódka w nieopisanej butelce. jak chciałeś coś lepszego musiałeś płacic. napoje tylko najtańsze gazowane typu nasza cola z najtanszych sklepów. Pepsi, fanty czy sprite nie uświadczysz chyba ze sam pójdziesz do sklepu(tak robiłem) wódka podawana w plastykowych kubkach od napoi w ilości śmiesznej. do tego kubka barman wlewał ok 25g.wódki a jak prosisz o podwójną to patrzy i udaje ze nie wie oco chodzi (udaje greka) za napój niegazowany w barze kazali sobie płacić!!! było jeszcze piwo i to jedyne co było znośne. nie polecam tego hotelu. za te same pieniądze bywałem w o niebo lepszych. Osobiście żałuję wyjazdu.

Zalety

Wady

wnętrze ja mój internat w 1985 r.

2.0
Kamil Balcerzak

Pobyt - Lipiec 2017

Itaka robi ludzi w konia. Hotel w tej cenie przypominający wczasy pod gruszą. Do tej pory najgorszy hotel w jakim byłem i na pewno nie jest wart tej ceny. Wystarczy nie dużo dopłacić i można mieszkać w normalnym, a nie warunkach gorszych niż w naszych komunistycznych akademikach. Jeżeli wycieczka jest naprawdę tania można zdecydować się na ten hotel. Rezydent nie ma nic do gadania wciska tylko wycieczki fakultatywne, bo z tego żyją, a biuro umywa ręce. Gdy przelejesz pieniądze na konto mają Cię już totalnie gdzieś. Nie można liczyć na zwrot pieniędzy zmianę hotelu czy cokolwiek podobnego. Więc nauczka na przyszłość skoro hotel ma mniej niż 3 gwiazdki i zdecydowałeś się na opcje all inclusive z Itaki nawet nie zaprzątaj sobie takimi ofertami głowy. Gdy chciałem zmienić hotel na lepszy kilka dni przed odlotem po zapoznaniu się z opiniami tego hotelu dowiedziałem się, że pokazując w ofercie zdjęcia basenu hotelu Popi Star wszystko działa zgodnie z umową, a rezygnacja wiąże się pokryciem 90% kosztów czy całość przepada w moim przypadku dobrze ponad 5000 zł za dwie osoby za 11 dni ubezpieczeniem. Naprawdę długo można było by pisać na temat wad obsługi biura podróży ewidentnego, oszustwa reklamując jako hotel godny polecenia, wprowadzając klientów w błąd. Każdy z przybyłych turystów ma podobne zdanie określając pobyt jako da się przeżyć... Z pewnością będę reklamował tą wycieczkę! Jeszcze raz dodam biuro z premedytacją poleca ten hotel, zamiast w ogóle z niego zrezygnować lub powiedzieć jakie naprawdę warunki tu panują. Jeszcze raz oszuści kanciarze i naciągacze! ps. Zapewniam, że po pobieżnym zapoznaniu każdy hotel w okolicy jest lepszy od tego. Ten jest najgorszy spend brud i ubóstwo!

Zalety

wódka i piwo bez limitu

Wady

hotel to nora

1.6
Rodzina

Pobyt - Lipiec 2017

Ogólnie hotel to bardziej.PRL owski ośrodek wczasowy napewno nie skorzystalibyśmy kolejny raz.

Zalety

Basen obsługa ok panie sprzątające bardzo fajne i starają się codziennie sprzątane

Wady

Pokoje dość ubogie.łazienki zakamienione jedzenie monotonne napoje najtańsze alkohol to uozo i wódka oraz piwo brak jakichkolwiek atrakcji dla dzieci I

Wczasowiczka

Pobyt - Czerwiec 2017

Ludzie nie dajcie się nabrać, szkoda oszczędności całorocznych żeby się flustrować. Tego miejsca nie nazwałbym nawet hotelem a niby ma 3 gwiazdki. Nie zasługuje na ani jedna i nie dajcie się nabrac, że jest po remoncie. Popi star to zupełnie inny hotel a to jest feakio.

Zalety

Wady

Hotel położony przy głównej ulicy. Zdjęcia są mocno podrasowane. Ogólny brud, smród. Stare meble, w łazience rdza i kłaki włosów pod prysznicem. Stare, śmierdzące koce na łóżku. Nie przyjemne miejsce dla dorosłych a tymbardziej dzieci. Jedzenie to jakaś porażka, żadnego bufetu, jedno danie.

1.2
Tomek

Pobyt - Czerwiec 2017

Witam. Odradzam wszystkim ten obskórny hotel (tego miejsca nie nazwałbym nawet hotelem). Bród i smród wszędzie, Stęchlizna, wykładzina na korytarzu mocno zakurzona, w łazience rdza, kamień. W dniu w którym przyjechaliśmy była awaria wody i po podróży nawet nie było jak się umyć. Obsługa nie była gotowa na nasz przyjazd , basen brudny, bar zamknięty, nawet nie można było kupić szklanki wody dla dziecka (pomijając fakt że była to forma all inclusive). Plac zabaw w opłakanym stanie, połamane huśtawki itd. Zdjęcia zamieszczone z itakii były z innego hotelu....za płotem. Nigdy nie spodziewał bym się luksusu w 3 gwiazdkowym hotelu.....i nastawilem się na skromny pobyt ale ten barak mimo opisu w ofercie ze ma 3 gwiazdki, miał 2 i to o 2 za dużo. Żal rozpisywać się dalej. Lepiej zostać w domu niż jechać w takie miejsce.

Zalety

Brak jakichkolwiek zalet

Wady

Bród, widok z okna na głośną ulicę, kiepska obsługa itd

1.6

Pobyt - Maj 2016

Obrzydliwe miejsce ....fatalna obsluga a jedzenie obrzydliwe...nie polecam nawet za kwotę 500 zl

Zalety

Wady

Wiele

1.2
Mac

Pobyt - Lipiec 2014

Dużo można opowiadać o ty miejscu ....ale niestety nic pozytywnego .Jakość , czystość , położenie , basen , czystość pokoi i łóżek (brudne przepocone materace!!!!!, brudne zasłony ściany , a stan pilota do telewizora to tragedia.(nie opisuję tego ponieważ nie przyjechałem do Grecji oglądać tv, tylko z/w estetycznych) Proszę wszystkich o zwrócenie uwagi na ofertę biura Necekrmann Polska , może też i innych biur( ja kupiłem od Neckermann. Ten hotel ma tylko 2 gwiazdki a dowiecie się o tym dopiero na miejscu , taka mała niespodzianka !!!!.Położenie hotelu przy stacji oczyszczania ścieków .Brak dwóch basenów i wielu innych rzeczy wskazanych w ofercie.Uwaga na szczury przy basenie, Jedzenie bez komentarza , totalny brak słów, no ale cóż dwie gwiazdki. Nie polecam nikomu kto chce spędzić wakacje tak jak sobie zaplanował i wykupił według przedstawionej oferty. Bardzo duży minus dla Neckermann Polska za sprzedaż takiej oferty , jawne nabijanie w butelkę i brak poszanowania dla swoich klientów.

Zalety

Brak zalet ,

Wady

Dużo wymieniać

Popi Star