Playacanela

2020 opinii

Położony przy przepięknej plaży - można spacerować godzinami. Hotel czysty, wyżywienie ok. Zajęcia na basenie słabe 2 x w tygodniu po 15 minut. Wieczorami występy, gry i zabawy. Pieszo 10 minut przez most cudne miasteczko, malutki kościółek, klimatyczne uliczki.

Pobyt bardzo udany. Położenie super na wyspie. Przepiękna plaża blisko hotelu-jedna z najładniejszych. Na plaży nie ma tłumów w sezonie-dla mnie na plus. Sam hotel duży ładny fajne baseny animacje dla dzieci i dorosłych wieczorem zawsze jakieś mini koncerty i disco dla dzieci. Pokoje słabe,małe ale jest wszystko czego potrzeba oprócz czajnika, mini baru .

Pokoje słabe, nie wolno palić na terenie całego hotelu. Jedzenie ok. Piękna plaża, miła obsługa, ciasno przy basenie, ale plaża jest cudowna i prawie pusta. Nie polecam wykupowania wycieczek fakultatywnych bo to wyrzucone pieniądze, lepiej samemu zwiedzać. Pani przewodnik zrobiła szybki trip po zakupach na Algarve i tak naprawdę zamiast pokazać piękne plaże Algarve i to co najpiękniejsze to biegaliśmy za zakupami i jedzeniem dla przewodnika.

Hotel spełnił wszystkie nasze oczekiwania, byliśmy po sezonie wiec nie było problemu z tłokiem. Jedzenie smaczne, obsługa miła i pomocna. Blisko hotelu bardzo duża ładna plaża. Bardzo polecam!

Dobre miejsce dla osób dorosłych, atrakcje dla dzieci raczej monotonne.

Nazwa  Playacanela
Miejsce  Hiszpania / Costa de la Luz / Isla Canela
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, rowery, golf, bez paszportu

Atrakcyjna lokalizacja: w niewielkim kurorcie, przy granicy z Portugalią, ok. 300 m od centrum Punta del Moral.

Udogodnienia dla dzieci: bogaty program animacyjny (gry, konkursy, zabawy), miniklub, brodzik, plac zabaw.

Przy hotelu szeroka, 7-kilometrowa, piaszczysta plaża.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

5.7

Wyświetlono 23 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Plaża cudna.

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Położenie, rozrywka, baseny ,plaża przy hotelu .

Wady

Pokoje małe dla rodzin z dziećmi .

Agata

Pobyt - Wrzesień 2021

Zalety

Miła obsługa, dobre jedzenie i piękna plaża i pogoda.

Wady

Mało atrakcji i strasznie głośno przy basenie.

Patrycjusz

Pobyt - Październik 2019

Zalety

Piękna szeroka plaża, dobre jedzenie, miła obsługa.

Wady

Położenie hotelu, żeby coś zobaczyć ciekawego trzeba wynająć auto albo wsiąść do autobusu który jeździ nieregularnie.

Przemysław

Pobyt - Październik 2019

Dobre miejsce dla osób dorosłych, atrakcje dla dzieci raczej monotonne.

Zalety

dobre świeże jedzenie, czysto w pokojach, blisko do oceanu (bezpośrednie dojście na plażę), basen wewnętrzny, ciekawe atrakcje w weekendy (w tygodniu codziennie te same zabawy dla dzieci), stół do tenisa stołowego, bulle i mini golf, dobra i bardzo miła obsługa (wymiana zgubionej karty nie wiązała się z dodatkowym kosztem), duży wybór markowych alkoholi (gin, brandy, whisky, wódka - produkty wysokiej jakości), nie oszczędzano na alkoholach, drinki przyrządzane zawsze tak samo

Wady

niewiele atrakcji na zewnątrz hotelu

3.8
Martyna

Pobyt - Październik 2019

Piękna szeroka plaża.Hotel dla nie wymagających ,zero rozrywek,2 sklepy port i na tym koniec atrakcji.Nie ma pokoi z widokiem na morze,a nawet na basen ,raczej jeden drugiego obserwuje z balkonu .

Zalety

Brak. Piękne zdjęcia na folderze i na tym zalety się kończą .

Wady

Beznadziejne jedzenie ,mały wybór...sztucznie zapelniany bufet . Byłam w Hiszpanii wielokrotnie ,ale ten hotel będę wspominała najgorzej . Nie wiem ,nie rozumiem dlaczego ma on tak pochlebne opinie .Przed wyborem hotelu zawsze czytam opinie i jest to dla mnie jakaś sugestia ,jakaś średnia ... wiem,że każdy ma jakieś uwagi .Sami Państwo oceńcie jak dla mnie porażka .

Przemysław

Pobyt - Październik 2019

Zalety: basen, dobre jedzenie, czyste pokoje jednak jest daleko od innych miejsc turystycznych

Zalety

basen, dobre jedzenie, czyste pokoje

Wady

daleko od innych miejsc turystycznych

M

Pobyt - Lipiec 2019

Bardzo fajny hotel na rodzinne spokojne wakacje. Duży przestronny hotel. Pyszne jedzenie, bardzo duży wybor, zarówno mies jak i ryb owoców sałat ciast pieczywa itp itd. Mimo dużego wyboru jedzenia na parterach, codziennie do każdego posiłku kucharze dodatkowo piecza miesa, ryby na świeżo, robią makarony czy naleśniki. Hotel czysty. Miła obsluga, niestety średnio jest z mówieniem po angielsku. Plaza ogromna z pięknym piaskiem, naprawdę jest gdzie się polozyc i to niekoniecznie przy innych ludziach. Miasteczko obok malutkie i spokojne, ale jest gdzie spacerować deptakiem np z wózkiem z dzieckiem czy jeździć rowerem. Dużo Hiszpanów.

Zalety

Pyszne jedzenie, świeże, ogromny wybor. Czystość odpowiednia. Ogromne piękne piaszczyste plaże. Fajny deptak do spacerowania np z wózkiem czy do jazdy na rowerze.

Wady

Nie wszystkie pokoje sobie rowne, w ost dzień przyjechało dużo Hiszpanów i trochę się zrobiło glosno.

Wyjazd rodzinny

Pobyt - Maj 2019

Polecam! Wspaniały zielony w środku i na zewnątrz hotel. Bardzo dobre jedzenie i przyjazna obsługa. Czyste pokoje i bliskość wody. Animatorzy na wielkie plus!

Zalety

Byliśmy w maju 2019, cudowny hotel, przyjaźni animatorzy, bardzo dobre jedzenie. Byliśmy z dzieckiem-alergikiem, kuchnia zawsze przygotowała odpowiednie dla niego posiłki. Pokój przestronny z olbrzymim łóżkiem. W łazience suszarka, wanna. W pokoju lodówka. Brak czajnika. Bardzo blisko "osiedlowy" sklep. Do restauracji i sklepów około 700 m. Podczas spaceru można spotkać kraby i jaszczurki. Poza głównym sezonem, woda w zewnętrznych basenach bardzo zimna ale jest basen wewnętrzny. Świadczenia all inclusive poza sezonem trochę uboższe w przekąski dla dzieci ale wystarczyło poprosić obsługę i zapewniali wszystko. Komunikacja tylko w języku hiszpańskim (oprócz recepcji). Plaża bardzo szeroka. Droga prowadzi przez cudny zagajnik. Na płazy można spotkać morskie stworzenia. Czysto, miło. Polecam

Wady

Jeśli ktoś liczy na imprezy, jeden klub około 700 m od hotelu i w hotelu animacji dla dorosłych do 24:00. Ale i tak uważam, że hotel mega!

bea

Pobyt - Sierpień 2018

Tak naprawdę jestem średnio zadowolona z hotelu ale atmosfera to ludzie i to aby się nie nakrecać że wyobrażałam sobie że bedzie bardziej ekskluzywnie trzeba cieszyć sie chwilą i sobą nawzajem wiec tak zrobiłam , chłonęłam słońce ,plażę ,otoczenie i dlatego wróciłam szczęśliwa

Zalety

piekna plaża , miła obsługa ,w miarę smaczne jedzenie

Wady

sprzatanie pokoi po najmniejszej lini oporu, wystrój do zmiany wieje starością

Jacek

Pobyt - Sierpień 2018

Niesamowita plaża -rozległa, drobny piasek, bez tłoku. Hotel ok, - pokój czysty praktycznie prawie nowy , ręczniki, wymieniane, Nie ma problemu z leżakami przy basenie, Wyżywienie b.dobre, smaczne , zawsze świeże ryby (,owoce morze, lagustynki itp, wołowina, drób itp co kto lubi , Alkohole markowe, Camparii, Ballantais , Gordon, Bacardi , Jegemaister itp. ale polecam ich lokalne np brandy Magno, Vatel.. . wina , rum, bardzo bore o ile nie lepsze od markowych znanych. Dużo podróżowalismy, Sewilla Algavre, Ayamonte, Real San Sebastian. Część nowa miejscowości znajduje sie po stronie hotelu, natomiast zebu przejść do wioski należ przejść groblą-polecam wieczorem jak są czynne i pełne lokale. Wiedzieliśmy iż hotel jest na uboczu ale to nie stanowiło dla nas problemu. W systemie All inc. zamiast opasek są karty.

Zalety

Hotel czysty , dobre wyżywienie, Czysta rozległa plaża.

Wady

Dla mnie nie było wad . Jedyna wada to nie wiadomo nigdy jak kursuje komunikacja miejska ale to nie wina hotelu.

Grzegorz

Pobyt - Lipiec 2018

Wszystko dobrze zorganizowane, Rainbow potwierdza dobre opinie

Zalety

Blisko piękna plaża, ładne spokojne otoczenie, miła obsługa, wygodny pokój, niezłe jedzenie - dużo ryb i owoców morza, program animacyjny dla dzieci

Wady

Trochę ciasno przy basenie,

Natalia

Pobyt - Październik 2017

Wszystko super, bylismy zadowoleni, pogoda jak na pazdziernik idealna ciagle 30 stopni, kursowalismy miedzy basenem a plaza. Nigdzie jeszcze nie spotkalismy tak sympatycznej obslugi jak w tym hotelu. Polecam dla ceniacych spokoj, o rozrywce niestety mozna zapomniec.

Zalety

- obsluga - wybor posilkow - dobrze rozwiazany podzial na HB/ALL - pokoje - basen - pobliska plaza

Wady

- polozenie (nudaaaaa) nic dookola, nie ma po co wychodzic z hotelu, chyba ze na dalsza przejazdzke

Rafał

Pobyt - Sierpień 2017

Hotel bez zarzutu z jednym jedynym wyjątkiem - w łazience na suficie w kącie był grzyb. Poza tym rewelacyjny - bardzo dobre jedzenie (no może śniadania mogłyby być bardziej zróżnicowane), super alkohole, świetna plaża.

Zbigniew

Pobyt - Lipiec 2017

Wszystko ok polecam. poza transferem z Sewilli masakra!

Zalety

spokój

Kasia z rodziną

Pobyt - Lipiec 2017

W najbliższej okolicy poza hotelami i sklepem nic nie ma, więc jeśli ktoś szuka rozrywek i życia nocnego to nie jest to hotel dla niego.

Zalety

Blisko przepięknej plaży, fantastyczne baseny, i naprawdę świetne animacje, animatorzy hiszpańscy bardzo zaangażowani. Moja trzyletnia córka do dziś śpiewa hiszpańskie rymowanki:)

Wady

Jedzenie niezbyt smaczne i powtarzalne zwłaszcza śniadania .

Tan

Pobyt - Czerwiec 2017

Architektura hotelu bardzo ładna, hotel duży z dużą restauracją. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie w czasie obiadokolacji wyśmienite, bardzo duży wybór owoców i ryb. Śniadania monotonne. Hotel położony w mega spokojnej lokalizacji, praktycznie żadnych sklepów, kafejek, przez cały dzień nic się nie dzieje. Jedynie w pobliskiej marinie kilka knajpek i sklepików. W hotelu przeważają Hiszpanie. Plaża cudowna szeroka piaszczysta, jednak wiał bardzo duży wiatr przez cały pobyt, brak serwisu plażowego, polecam knajpkę przy dojściu do plaży. Najgorszy jest transfer z lotniska z Sewilli trwał on 4 godziny, co razem z całą podróżą zajmuje sporo czasu. Nie polecam wycieczek fakultatywnych z RainbowTours, szkoda pieniędzy. Zwiedzanie z przewodnikiem Sewilli trwało od 11 do 13.30, bardzo skromne informacje, odwiedzone zaledwie 3 miejsca, potem czas wolny. Zwiedzanie pobliskiego miasta z okien autokaru ? żenada.

Zalety

architektura, obsługa, dostęp do plaży

Wady

hotel w bardzo spokojnej okolicy, nie dla osób szykających rozrywek

Lidia

Pobyt - Maj 2017

Oceniam bardzo pozytywnie. Dobry pokoj z widokiem na ocean i rozlewiska. Nieco meczacy tlum Niemcow na stolowce

Zalety

Blisko oceanu , przy spokojnej promenadzie i jednoczesnie mozliwosc dostania sie do pobliskich miasteczek nawet w Portugalii

Turysta z Rodzinką

Pobyt - Sierpień 2016

Generalnie odradzam, basen malutki, zdjęcia zakłamują rzeczywistość. Woda w basenie zimna, pokoje ciemne, śmierdzące stęchlizną. Jedzenie słabiutkie. Obługa w trakcie posiłków czai się na talerze i kubki, wystarczy zostawić napoje na stole i na chwilę odejść po jedzenie a można już zapomnieć o napoju. Słabiutko, oj słabiutko jak na 4* hotel :(

Zalety

Blisko pięknej plaży nad oceanem

Wady

Stęchlizna w pokojach i łazienkach, mega TWARDE materace na łóżkach, monotonne i niezbyt smaczne jedzenie

Pobyt - Czerwiec 2016

Hotel bardzo fajny, pyszne jedzenie, bardzo dobre alkohole w wersji all. Bardzo fajne rozwiązania organizacyjne dla osób z all i z HB, hotel przyjazny dla turystów, obsługa bardzo miła i pomocna. Wady - animacje tylko jęz. hiszpański i niemiecki, potem trochę angielskiego się pojawiło.

Zalety

blisko plaży, pyszne jedzenie, świetna obsługa, blisko promenada do spacerów

Wady

okolica nudna, miasteczko to port rybacki bez większych atrakcji, łóżka 2 małżeńskie dla 2 dorosłych i 2 dzieci, także dzieciaki śpią w jednym łóżku bezpośrednio przy rodzicach (przy małych dzieciach fajnie , ale tak 8-10 jak my mieliśmy to dyskomfort)

Playacanela