Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
właścicielka traktuje hotel jak swoje mieszkanie a gości szczególnie z Polski jak intruzów, śniadania przez cały tydzień te same, bardzo mało miejsc parkingowych
Całkiem normalny hotel jak na Majorkę, wiadomo rozkwit turystyki w latach 60-tych. Nie jest to może nowy budynek, ale na pewno nie jest w nim brudno czy ponuro, jedzenie naprawdę dobre a posiłki urozmaicone, obsługa profesjonalna szczególnie w restauracji. Bardzo marny jest basen, bo zacieniony a przez to z lodowatą wodą (ale ratownik stoi na warcie codziennie:) Pokoje też czyste i schludne. Bardzo zachęcające są także wieczory w patio przy basenie... ale dla ceniących spokój:) Generalnie polecam hotel starszym osobom. Plaża jet tuż za rogiem, wcale nie brudna, a już na pewno nie znajdziemy na niej nawet kawałka peta, co rano jeździ maszyna do czyszczenia piasku z jakiś nieczystości, na plaży jest darmowe WC i prysznice, ba nawet jest mydło papier toaletowy itp... Jeśli chodzi o komunikację to naprawdę w Palmie działa bez zarzutu, przystanek jest tuż przy hotelu a autobusy odjeżdżają co ok 5 minut.
jest to hotel 3* chociaż kategoria oficjalna 4* , stary i niestety nie odnowiony chociaż w reklamach podaje sie remont w 2001 r. pokoje zdewastowane i brudne , byłam w hotelach 4* w Hiszpanii i stanem tego hotelu byłam zaskoczona .
Koszmarny hotel! Brudny, windy nie działające, kapiąca woda z klimatyzacji i na kolację resztki ze śniadania! Byliśmy zaskoczeni tym hotelem. Nie spodziewaliśmy się takiego szczerze mówiąc dziadostwa. Plaża mała, brzydka podczas deszczów wszystkie opady z miasta wypływają na plażę, to jest obrzydliwe, na drugi dzień nie dało się kąpać! W otoczeniu hotelu slumsy, dużo bezdomnych chodzi po ulicach, po prostu okropny widok. Położona kilka kilometrów od miasta Palma De Mallorca jest bardzo ładnym miastem, ale hotel i miejscowość Cala Mayor serdecznie odradzam. Proszę się nie dać oszukać czteroma gwiazdkami! Ten hotel jest wart 2 i pół!
Co do aquaparku polecam w miejscowości El Arenal. To podobno największy w Hiszpanii. Polecam też miejscowość Cala Rajtada.