Playa Blanca

2.5

Czysto, obsługa pomocna idzie na rękę, pokoje duże z kuchnią, lokalizacja dobra, jak najbardziej polecam

Pokuj czyst i schludny , na pewno wymagają już remontu ale nie ma co narzekać.

Generalnie słaby hotel w dobrej lokalizacji , dodatkowo bardzo zniszczony to jeszcze dałoby by się przeżyć ale braku klimatyzacji już nie. Jako ciekawostkę dodam iż wszędzie na kazdym kroku są zdjęcia właściciela ( Jest Wiekowy i chyba nie chce mu się już inwestować a tutaj naprawdę przydałby się remont ). Nawet doniczki na kwiaty ma ze swoją podobizną :) Ogólnie max za 1500zł z przelotem ok jeśli drożej odradzam...

W hotelu śmierdzi, wszędzie wyblakłe sztuczne kwiaty, obiecany minigolf zarośnięty , zerdzewiały, niedosprzątane pokoje, grzyb, stare windy, które przytrzaskują ludzi i się trzęsą. Jedzenie okropne, żadnych warzyw - nie licząc fasoli z puszki, szynki śmierdzące , kwaśne, kawa z jakimiś syfami, jedynie co jedliśmy przez cały pobyt to bagietki z masłem. Nie polecam, te zdjęcia w internecie to chyba 20 lat temu ktoś robił.

Odradzam anex. Reszta OK. Na Majorce największe upały są końcem lipca i początkiem sierpnia. Duża wilgotność potęguje odczuwanie temperatury. Było tak gorąco, że smartfon z ekranem AMOLED\'owym (czarny ekran) został uszkodzony przez Słońce i wysoką temperaturę.

Nazwa  Playa Blanca
Miejsce  Hiszpania / Majorka / S'Illot
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, bez paszportu

W pobliżu 2 piaszczyste plaże z łagodnym zejściem do morza (plaża S'Illot wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi).

Udogodnienia dla dzieci: wydzielona część w basenie dla dzieci, minigolf, animacje (lipiec-sierpień).

Atrakcyjne położenie: ok. 200 m od centrum miejscowości Sa Coma, w pobliżu sklepów, barów i restauracji.

Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami

6.1
5.5

2.5

Wyświetlono 11 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Daniel

Pobyt - Październik 2023

Artur

Pokuj czyst i schludny , na pewno wymagają już remontu ale nie ma co narzekać.

Zalety

Przyjemna obsługa, cisza i spokój.

Wady

Zdjęcia właściciela na każdym kroku

4.1

Zalety

Lokalizacja , śniadania.

Wady

Brak Klimatyzacji co w warunkach Majorki to jakaś pomyłka dodatkowa opłata za lodówkę + ogólnie kiepski stan całego hotelu.

2.8

Pobyt - Listopad 2018

Zalety

Do zalet hotelu mogę zaliczyć położenie i niektóre miłe osoby z obsługi.

Robert

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Basen, jedzenie, bliskość morza.

Wady

Brak klimatyzacji w pokojach.

Barbara

Pobyt - Lipiec 2018

Hotel dla ludzi niewymagających dla których bardziej liczy się dobre położenie hotelu. Sam w sobie hotel nie jest za ciekawy bo nie dzieje się w nim nic, zero animacji. Basen, bar w lobby, stołówka -tyle, Wystrój hotelu to lata 70te wszędzie sztuczne kwiaty (nawet pomiędzy palmami). Opis dużego zadbanego ogrodu jest niezgodny - może był ale 30 lat temu ;) Te niedociągnięcia rekompensuje położenie hotelu. Lokalizacja pomiędzy S\'illot a Sa Coma. 3 min od głównej promenady łączące te małe 2 miejscowości. Promenada S\'illot - pełna urokliwych knajpek, bardzo przyjemna na spacery zakończone lampką sangrii z widokiem na morze. Natomiast promenada Sa Coma niezagospodarowana,. Wzdłóż niej są tylko hotele, ale tutaj mamy wspaniały widok na cudowną plażę. Szeroka, wszystkie odcienie lazuru, cudowny piasek jak mąka, łagodne zejście do morza. Warto wybrać się na sam koniec plaży gdzie kończy się promenada, jest tam kilka skałek, dużo mniej ludzi, kameralnie i za plażą znajduje się Ranczo na otwartym terenie - konie przychodzą czasem pospacerować po plaży :) Ogólnie polecam dla ludzi którzy nie lubią spędzać czasu w hotelu a spacerować, zwiedzać, cieszyć się pięknymi widokami cudownego morza i Majorki oraz spędzać czas na plaży - idealne miejsce!

Zalety

- położenie blisko pięknej plaży i głównej promenady - duży basen , zawsze są jakieś wolne leżaki - smaczne jedzenie i duży wybór (lody, owoce) - bezpłatnie napoje i wino do posiłków

Wady

- wystrój (wszędzie sztuczne kwiaty) - brak animacji dla ludzi młodszych niż 70 lat - właściciel w podeszłym wieku który patrzy na hotel tylko ze swojej perspektywy (wystrój , \"koncerty na żywo\" - same szlagiery), nie zauważa młodszych ludzi którzy spędzają urlop w jego hotelu

wczasowicz

Pobyt - Sierpień 2017

Jeśli ktoś traktuje hotel jako miejsce tylko do przekimania to jest ok, chociaż w nocy bywa głośno. W pokoju telewizorek kineskopowy chyba 14\" i to tyle z udogodnień. Na plus to, że jest blisko do morza, do wyboru 2 plaże a w okolicy ciekawe miejsca do zwiedzania i super widoki (bardzo klimatyczne zatoczki). Bardzo dużo sklepów w okolicy. Dostępny jest basen hotelowy + bar w pobliżu.

Zalety

blisko morza, dużo jedzenia, drinki, basen hotelowy, atmosfera

Wady

brak klimatyzacji, stare meble w pokoju (ale było czysto), odgłosy z ulicy (cicho było tylko między 1 a 4)

Denis

Pobyt - Sierpień 2016

Naprawdę szczerze mogę polecić ten hotel. Jak na swoje 2 gwiazdki to jest naprawdę super, do tego dochodzi cena i mieliśmy naprawdę ciekawe wakacje w przepięknej miejscowości ;). Obsługa miła, zawsze pomogą nawet przy kiepskiej znajomosci języka, pokoje czyściutkie, kolacje naprawdę smaczne. Mimo wczesnej godziny przylotu pokój dostaliśmy już od 10 do tego śniadanie, z reszta podobnie było przy powrocie kolacja, do tego pokój żeby wsiąść prysznic przed podróżą ;) zdecydowanie polecam.

Zalety

Blisko do morza, świetne posiłki ( poza śniadaniami ) pokoje zawsze czyste,

Wady

Brak animacji, klimatyzacji,

Pobyt - Lipiec 2011

Przyjemny hotel, w swojej klasie naprawdę w porządku. Wygodne pokoje z balkonami, smaczne jedzenie i wyjątkowo sympatyczna obsługa (nie mówiąca w ogóle po angielsku , ale jakoś i tak można się porozumieć w każdej sprawie).Brak klimatyzacji to wada hotelu, dlatego odradzam pobyt podczas największych upałów, ale na wrześniową pogodę OK. W razie potrzeby na recepcji można wypożyczyć duży wentylator (17 Euro/tydzień) i to w zupełności wystarczy.

gwiazda

Pobyt - Kwiecień 2011

Bardzo dobre wrażenie z wyjazdu. Hotel położony w spokojnej miejscowości. Można zwiedzać pieszo sąsiednie miejscowości lub poruszać się autobusem.Blisko hotelu znajduje się informacja turystyczna-polecam dla zwiedzająch. Pokoje codziennie sprzątane. Śniadania codziennie te same, a obiady urozmaicone i bardzo dużo owoców.Mile byłam zaskoczona obsługą hotelową każdy pomocny i miły. Urlop zaliczam do udanych.

szafir

Pobyt - Maj 2006

hotel turystyczny dla mniej wymagających z dobrą lokalizacją (blisko plaża i promenada oraz niedaleko centrum sa coma)

Playa Blanca