Playa Bachata Resort (ex. Riu Merengue)

Hotel bardzo przestronny, pokoje duże i czyste. Bezproblemowo znajdziesz leżaki przy basenie jak i również przy Oceanie. Dużo owoców na śniadanie, duży wybór jedzenia.

Pobyt w hotelu oceniam na 10/10. Pokoje zadbane, obsluga hotelowa bardzo pomocna j wyrozumiała. Mozna rozmawiac w jezyku angielskim i hiszpanskim. Pokoje sa codziennie sprzatane, wode czy srodki higieniczne mozna wziać od osoby z recepcji hotelowej. Sam obiekt jest bardzo duży, plaża bardzo zadbana. Z leżakami nie było problemu, ale polecam rozglądać się i zajmować od razu we wczesniejszych godzinach przed śniadaniem. Można rowniez isc do sklepikow, na pizze lub lody do hotelu obok i mamy te rzeczy w cenie. Ogolem jestesmy bardzo zadowoleni i polecamy playabachata. Wspaniali i usmiechnieci ludzie :)

Pokoje duze. Nie najgorsze. Proste wypisazenie. Lozko dosyc wygodne. Posciel czysta.

Hotel bardzo słaby Wszystko do remontu.Otrzymanie klucza z zamkiem do sejfy graniczy z cudem. Co niektórzy barmani nie widząc w ręku napiwku omijali mnie gdy czekałem przy barze.Pomimo tego że codziennie dawałem napiwki. W restauracji na kolację brak talerzy i długie oczekiwanie za posprzataniem stolika. Dla mnie jedzenie ok.

Hotel przyzwoity, na 3*, na pewno nie na 5. Pokoje dla polskiej grupy głównie nieodnowione, o standardzie lekkiej 3*. Obiekt ogólnie przyjemny, baseny, blisko plaża i morze, deptak hotelowy, restauracje i bary. Nie polecam z małymi dziećmi z uwagi na niski standard, brud, niedostępność ciepłej wody czy ręczników. Niestety w rozmowie z innymi gośćmi hotelu, nie tylko z Polski - podzielają opinię braku standardu nawet na 4*.

Nazwa  Playa Bachata Resort (ex. Riu Merengue)
Miejsce  Dominikana / Puerto Plata / Puerto Plata
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, sporty wodne, tenis

Hotel położony jest w zatoce Maimon Bay, bezpośrednio przy złotej, piaszczystej plaży.

Do dyspozycji gości jest 5 restauracji (posiłki serwowane w formie bufetu lub a'la carte) i 5 barów (w tym bary przy basenach).

Na terenie hotelu znajdują się 3 baseny zewnętrzne ze słodką wodą zlokalizowane w otoczeniu tropikalnej roślinności.

Codzienne animacje dla dzieci i dorosłych.

5.9

Wyświetlono 81 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Marzena

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

Przestronność i dużo przestrzeni

Wady

Jedynie kiedy zamknęli naszą restaurację i wówczas na innej restauracji były tłumy i kolejki nawet po sztućce

Aleksandra

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

Usmiechniety i pomocny personel kazdego dnia, komfort i luz :)

Wady

Klimatyzacja raz w pokoju przestała działać, ale od razu otrzymalismy Pana serwisanta i zostalo naprawione.

2.5
Danuta

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

Ladny zadbany ogrod.

Wady

Nigdy nie narzekalam na hotele, na wyzywienie. Tym razem jednak musze napisac jak bylo. Niedogotowane warzywa, niemal surowe .Niedopieczone twarde mieso, ryby!. Muchy chodzace po potrawach( jeden tylko raz widzialam jakies swiece zapalone miedzy talerzami na bufecie. ) ciagle braki kawy, filizanek, misek W pokoju zapach kanalizacji..plesni. Dla mnie pobyt zakonczyl sie pobytem w szpitalu od soboty do wtorku po poludniu gdzie na sygnale zawiozlo mnie pogotowie . Zapalenie jelit i zolodka. .

3.4
Sylwester

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Bardzo fajna plaża poza tym hotel bardzo słaby.

Wady

Bardzo słabe pokoje a w szafie nie można było trzymać rzeczy bo śmierdziało jakby ktoś nasikał.

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Baseny, plaża, widoki, położenie, obsługa sympatyczna

Wady

Brud, stada mrówek w pokoju, dziurawe moskitiery, permanentny brak ciepłej wody, czystych ręczników pokojowych i plażowych, monotonne jedzenie- dużo, ładnie, ale wątpliwej jakości, miejsce zabaw dla dzieci zaniedbane

Lena

Pobyt - Styczeń 2024

Otoczenie piękne, dużo zieleni ale niestety to ocean i woda nie jest lazurowa. Bardzo barwny ogród na terenie hotelu, ogromny hotel. Niestety słabe wifi tylko w lobby. Przy wyjściu z hotelu bez problemu można złapać taksówkę, można zwiedzić miasto puerto płata za polowe taniej niż rainbow ma w ofercie. Ludzie i obsługa bardzo przyjaźni, chętni do pomocy.

Zalety

-super baseny - dobre drinki ( mohito) - bardzo dobre jedzenie - piękny ogrod - przepiękne widoki - codziennie sprzątano pokoj ale bardzo niedokładnie

Wady

-walka o leżaki -słabe wifi tylko w lobby - pokoje do odświeżenia, śmierdzące stęchlizną - w pierwszy dzień brak cieplej wody

EWA

Pobyt - Styczeń 2024

Niestety właśnie złożyłam oficjalnie reklamację do Rainbowa. Warunki w hotelu dalece odbiegają od standardów europejskich. Wszechobecna pleśń, połamane drewniane poręcze schodów, porwane zasłony w oknie, niesprzątane pokoje, notorycznie zabierane ręczniki z łazienki bez wymiany na czyste( każdorazowo trzeba było biegać za Paniami z obsługi i prosić o ręczniki ale może Panie uznały że jak nie ma ciepłej wody to niepotrzebne są ręczniki ,w mojej łazience zepsuty prysznic i brak ciepłej wody w całym hotelu, w moim pokoju przez cały pobyt( nie było możliwości kąpieli ).Plaża przy hotelu niesprzątana, leżaki mocno już wyeksploatowane ale o dziwo już troszkę dalej w hotelu Senator wszystko jak za dotknięciem magicznej różdżki mimo że ten sam włściciel hotelu.

Zalety

Dobrze że chociaż restauracja i posiłki rekompensowały wady a najbardziej to że było gdzie spacerować, hotel położony w fajnym miejscu

Wady

Hotel lata świetności ma już dawno za sobą wymaga remontu ale najbardziej dyskwalifikuje go brak reakcji na zgłaszane uwagi.

2.0
PATRYCJA

Pobyt - Styczeń 2024

Dramat. Nie polecam. Jeżeli pada to w hotelu nie ma kompletnie co robić. O wszystko trzeba się prosić. My i tak mieliśmy szczęście. Słyszeliśmy opowieści innych turystów, którzy zostali okradzeni, oszukani, pogryzieni przez pchły, zmuszeni do mieszkania w zalanym fekaliami pokoju itd.

Zalety

Przy plaży.

Wady

Brzydkie, stare pokoje i łazienki. Słaba obsługa. Brak opisanych w ofercie barów i restauracji. Jedzenie bardzo średnie. Ciągle czegoś brak. W restauracjach brakuje talerzy, trzeba czekać i polować, również na stoliki. Wakacje spędzone na proszeniu się o wodę do pokoju, ręczniki itd. Wieczny brak ręczników basenowych. Zepsuty ekspres przy jednym z barów był naprawiany 3 dni więc. Ogrom komarów. W części pokoi były karaluchy jak również pchły, które pogryzły gości. Dużo by pisać... Nie polecam

Renata

Pobyt - Grudzień 2023

Piekna plaża, super atmosfera, pyszne jedzenie. Rewelacyjne animacje

Zalety

Plaża

Wady

Pozytywny klimat nie sprzyjał szukaniu wad ;)

1.0

Pobyt - Grudzień 2023

Serdecznie z całego serca odradzam pobytu w tym hotelu. Spędziłam w tym hotelu tydzień z rodziną i w takich warunkach na wakacjach jeszcze nie miałam okazji przebywać za tyle tysięcy złotych. Pierwsza sprawa : Pokoje śmierdzą stęchlizną, jest wilgoć (Biuro rainbow w odpowiedzi na reklamacje stwierdziło, że to normalne że śmierdzi w tym regionie i wystarczyło otworzyć okno i wywietrzyć ... ponadto, stwierdziło, że nie zgłaszałam nic rezydentce (Szkoda tylko że rachunek za połączenia do rezydentki wyniósł 500 zł za zgłaszane sprawy). Domki, które oferuje hotel są do całkowitego remontu. Nie wspomnę o kanalizacji - trzeba było wąchać swoje odchody, gdyż woda w toalecie niestety nie spłukiwała tego co się tam zostawiło :) . Przez cały tydzień nie było ciepłej wody - nie tylko u nas w pokoju, w całym hotelu nie było ciepłej wody! Basen nie był chlorowany- bez wątpienia zamiast chloru była uryna pozostawiona przez turystów. Jeśli chodzi o jedzenie - mięso to dramat, owoce i warzywa dawały radę. Słodkości - dramat. Jedyną zaletą tego hotelu jest piękna długa plaża. Naprawdę - jeśli zastanawiacie się nad wybraniem hotelu, polecam dopłacić i wybrać inny, najlepiej w innym regionie. Okolica Puerto Plata też nie ma niczego do zaoferowania. Dodam jeszcze, że wiadomo że pogoda w miesiącu grudniu styczniu potrafi być kapryśna, więc gdy pada, hotel nie ma do zaoferowania niczego swoim gościom. Do biura rainbow - Już nigdy nie kupię u Was wycieczki a swoją rekompensatę w wysokości 300 zł na kolejną wycieczkę proszę wsadzić sobie tam gdzie Wam pasuje

Zalety

Jedyną zaletą jest plaża, nic poza tym

Wady

Śmierdzące stęchlizną pokoje Brak ciepłej wody Problem z kanalizacją Nie dobre jedzenie Brak chloru w basenie Biuro reinbow, które robi sobie jaja ze swoich klientów oferując tą wycieczkę za taką cenę

Renata

Pobyt - Grudzień 2023

Nasz Lot był opóźniony dotarliśmy do Puerto plata dopiero po godz 16 gdzie na lotnisku spedzililismy 3 godz w kolejce do odprawy lotnisko zbyt małe na taką ilość turystów. Mozna wyjsc szybciej bez czekania na odprawe ale za 30-40$ za glowe.nazywaja toVIP .Po wyjściu z odprawy i po prawie 15 godzinach w samolocie i na lotnisku od razu zaatakowali nas miejscowi którzy zanoszą walizki do autokarow , oraz proszą o napiwek a jak ktos nie rozumie to poprosu pokazuja 5 $za włożenie walizki do autokaru nawet mówią po polsku ,,napiwek,, dojazd do hotelu około 1 godzina .Meldowanie w hotelu duży haos trzeba dlugo czekac 3 autokary na raz później znajdź swój pokój sam na własną rękę . Pokój tragedia brak internetu, zimna woda non stop , wystrój lata 70-80 . Czysto ale bardzo za niedbane w pokoju kima i wiatrak które o dziwo działają . Całość wymaga remontu w pokoju sejf na zewnątrz fajny taras. Jedzenie dobre każdy znajdzie coś dla siebie ale zbyt długo trzeba czekać po makaron czekałam 40 min. Notoryczny brak sztućców, filiżanek do kawy oraz szklanek na napoje , obsługa miła i uprzejma ale nie wyrabiala z nałogiem ludzi . Internet tylko przy recepcji ale bardzo kiepski rozmowy oraz internet z polskiego nr. Tel sa bardzo drogie dlatego warto zakupić lokalna karte sim . 2 baseny ze snack bar do dyspozycji w różnych godzinach miedzyposilkami glowny bar otwarty 24h Plaża piaszczysta, czysta , dostępne są leżaki bez wcześniejszej rezerwacji, reczniki na kartę dostępu dostępne od ręki . Na plazy za hotelem znajdują się budki z pamiątkami, ,warto się targować, , . Wycieczki z Rainbow bardzo udane rezydenci mili i pomocni . Dla alergików zabezpieczenie przed owadami non stop. Dla palaczy papierosy tylko z Polski bo Mallboro w supermarkecie kosztują 5,6$. Ludzie miejscowi bardzo tolerancyjni. Hotel ogólnie czysty i zadbany ale nie zapłaciłam bym za to więcej niż 4000 zł!!!!

Zalety

Plaża, basen , bar

Wady

Wszystko wyżej wymieniłam

Wiktoria

Pobyt - Grudzień 2023

Hotel sam w sobie spełniał swój standard , niestety największa wada hotelu to jedzenie ..

Zalety

Widoki , przestrzeń , miła obsługa.

Wady

Jedzenie, słaby internet .

Maciej

Pobyt - Kwiecień 2023

Nie polecam tego hotelu ze względu na strasznie słabe jedzenie, niski standard pokoi i słabą niemiłą obsługę.

Zalety

Ładna plaża

Wady

Jedzenie pokoje i obsługa.

Pobyt - Kwiecień 2023

Pobyt w hotelu super. Faktycznie ze względu na dużą wilgotność w Dominikanie w pokojach trochę czuć stęchliznę. Obiekt wielki na spacery idealny. Dwa kompleksy basenowe przy jednym dużo ludzi i problem z leżakami ale drugi.. cichy, ustrojny, wielką powierzchnią do pływania oraz z miejscem dostępnym pod parasolem o każdej porze. Bary, jedzenie, owoce, ciasta, lody oceniam bardzo dobrze. Faktycznie na weekend robi się tłoczno i głośno ze względu na przyjazd "lokalsów". Podsumowując nie żałuję że wybrałam to miejsce, pobyt udany, każdy wrócił zadowolony.

Pobyt - Marzec 2023

Hotel o architekturze karaibskiej i takim klimacie.Piekna plaża z palmami , smaczne i urozmaicone jedzenie , przemiła obsługa ,super animacje i wieczory z muzyką na żywo.

Zalety

Piękna plaża

Pobyt - Marzec 2023

Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Hotel infrastrukturą oddaje charakter egzotyki. Jedzenie pyszne, bardzo duży wybór dań. Codziennie owoce morza. Dostęp do jedzenia praktycznie przez 24h na dobę. Alkohole różnorodne, drinki pyszne, nikt nie ogranicza nam jedzenia i picia. Obsługa miła.

Zalety

Prawie wszystko było na plus.

Wady

Jedyny minus, pokój w którym na początku czuć było stęchliznę, ale na drugi dzień już było Ok.

5.7
Krysia

Pobyt - Marzec 2023

wspaniały pobyt, przepiękny ogród palmowy, na plaży mnóstwo cudownych palm, plaża duża, jednak leżaki trzeba zajmować raniutko bo potem jest problem,

Zalety

cudowne kolorowe domki wśród palm, super personel, super bary, super drinki, super piwko, super animatorzy i animacje, altanka na górce jest super, piękny widok wpływających i wypływających wielkich wycieczkowców, niesamowity widok, dużo sklepików na plaży to ważne bo ceny mają bardzo przystępne, w hotelu jest badzo drogo, wycieczki są wspaniałe ale moim zdaniem drogie jak na byle jaki obiad w cenie i kanapka na śniadanie +mała woda i banan , ale mimo wszystko jestem bardzo zadwolona z pobytu

Wady

stęchlizna w pokoju, zabieranie ręczników na cały dzień, chcąc wziąć prysznic nie ma w co się wytrzeć, to jakaś masakra, trzeba mieć swój albo kupić za 15 dolarów, napoje dostarczane do pokoju co drugi dzień, ciągły brak szklanek i kieliszków w restauracji, brak sztućców , nawet brakowało gorącj wody do herbaty , słaba informacja od rezydentów odnośnie bliskich atrakcji, hotel niby należy do Senatora, ale nie można z niego korzystać, jedynie można było chodzić na animacje, masakra

2.4

Pobyt - Luty 2023

Hotel słaby, pokoje śmierdzą stęchlizną. Internet w lobby bardzo słaby, obsługa kiepska

Zalety

Wady

Bardzo słabe jedzenie i monotonne. Śniadania bardzo ubogie i cały czas to samo

Ami

Pobyt - Styczeń 2022

Przestronne, czyste pokoje, codziennie sprzątane. Minibarek z wodą, coca cola, sprait. Różnorodne jedzenie, świeże soki, świeże owoce. Sery dojrzewające, kapary, pasty z avokado, ryby, mięsa. Smaczne desery. Dobra kawa oraz mocne drinki. Na plaży można kupić kokosy kwestia dogadania ceny my płaciliśmy 5$ za 4sz (sprzedają je ogrodnicy). Dobra rada aby zabrać płaszcze przeciwdeszczowe bądź parasole mogą się przydać :). Polecamy hotel z czystym sumieniem.

Zalety

Przepiękna plaża, porośnięta mnóstwem palm. Na terenie całego hotelu dobrze utrzymana zieleń.

Wady

Zawsze można się czegoś przyczepić, kwestia oczekiwań.

Julianna

Pobyt - Styczeń 2022

Lokalizacja, wyżywienie i obsługa hotelowa na duży plus.

Zalety

Lokalizacja, animacje

Wady

Obsługa w barach nuezadowalająca.

Playa Bachata Resort (ex. Riu Merengue)