Planos Apartments

Hotel godny polecenia. Położony blisko morza i głównej ulicy a jednak trochę na uboczu. Pokój przestronny, czysty, z dużym balkonem. Klimatyzacja działa bez zarzutu. Łazienka trochę ciasna i ze względu na zakaz wrzucania papieru do toalety na całej wyspie powinna być wyposażona w bidet. Posiłki smaczne, różnorodne, każdy coś dla siebie znajdzie. Można zjeść w klimatyzowanej sali lub na zewnątrz. Jednak najmocniejszą stroną tego hotelu jest obsługa. Dziewczyny przesympatyczne, i na recepcji i na stołówce , barman też niczego sobie ;) Podsumowując naprawdę polecam ten hotel, jeżeli będzie okazja na pewno tu wrócimy.

Jesteśmy bardzo, ale to bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Mieliśmy pokój z bezpośrednim wyjściem na basen i polecam taką opcję.

Hotel czysty, miła obsługa, dobre jedzenie, niedaleko do plaży kamienistej, kawałek dalej do piaszczystej z dmuchanym torem przeszkod, blisko do aquaparku, do którego dostaliśmy wejściówki w ramach pobytu. Polecam z czystym sumieniem

Jak dla mnie było super... jedzenie świeże,bardzo dobre... Przy basenie super obsługa

Mieliśmy niesamowite szczęście, gdyż Planos był w remoncie i trafiliśmy do innego hotelu z tej grupy czyli Admirala. Itak korzystać można z basenów w innych hotelach tej sieci a leżą obok siebie, jest ich 4 w tym jeden przez drogę. Tam było całkiem pusto bo jeszcze nie było gości. Niektórzy tam chodzili na basen. Drugi leży po drodze nad morze. Morze blisko, choć żeby mieć dno piaszczyste trzeba iść do zatoczki w lepiej za cypel w prawo tam gdzie mała marina. Po drodze jest też zabytkowa wieża. Warunki cudowne, miejsce na leżakach zawsze. Animacje nad basenem jakieś są jakby ktoś chciał, żeby dzieci skorzystały. Jedzenie pyszne. Wysoki poziom obsługi. Panie kelnerki nalewają wodę, podchodzą do stolików. Pięknie nakryte, zawsze jest miejsce. My mieliśmy po 2 wejściówki do aquaparku przy innym hotelu - niedaleko. Przechodzi się właśnie przez ten hotel naprzeciwko. Dalej pokazują strzałki. Pięknie cykają cykady. Przemiła obsługa - szczególnie polubiliśmy się z Panią Athiną z recepcji -uczy się polskiego nawet;-) Jeszcze nigdzie takiej miłej obsługi w recepcji nie spotkaliśmy. Pokoje sprzątane codziennie w tym Admiralu. Naprawdę porządnie. Szczerze polecam.

Nazwa  Planos Apartments
Miejsce  Grecja / Zakynthos / Tsilivi
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, fitness, parking

Słynna plaża Navagio z wrakiem statku otoczona klifami

Błękitne groty z krystalicznie czystą wodą do nurkowania

Lokalne tawerny z wyśmienitą grecką kuchnią

Wyświetlono 14 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aleksandra

Zalety

Obsługa i jeszcze raz obsługa!

Wady

Moim zdanie nie ma.

Dorota

Zalety

Bardzo miła obsługa, świetne warunki, pyszne drinki i jedzonko. Kawa, herbata i gorąca czekolada dostępne cały czas. Szeroka karta dań w barze oraz drinków. Ładnie podane, nawet na taras naszego pokoju. Wygodne pokoje. Blisko do ulicy z knajpkami czy straganami. Czas spędzony w hotelu - świetny.

Wady

Do plaży 7min drogi - w upały bardzo uciążliwe. Plaża słaba, jest druga, gdzie jest trochę dalej, ponoć bardzo ładna, ale my nie byliśmy. Nie mieliśmy takiej potrzeby ze względu na cudowne wycieczki na których byliśmy i córkę :)

Anita

Pobyt - Sierpień 2021

Zalety

Obsługa, jedzenie

Wady

Pokoje te dzielone ściana działowaialy klimatyzację tylko w jednym pomieszczeniu.

Mariusz

Pobyt - Lipiec 2021

Zalety

Jedzenie,blisko plaza

Wady

Żadnych wad

Pobyt - Lipiec 2021

Zalety

Miła obsługa w recepcji szczególnie. Wolne leżaki, pyszne jedzenie różnorodne i z kelnerami nalewającymi zimną wodę z cytrynką. Możliwość korzystania z basenów przy innych hotelach należących do tej samej sieci. Wejściówki darmowe na basen ( nie wszystkie biura to gwarantują, my byliśmy z

Renata

Pobyt - Wrzesień 2018

Bardzo udane wakacje w przepięknej scenerii wśród sympatycznych ludzi.

Zalety

Największą zaletą hotelu jest jego położenie: 5 minut spacerkiem do niewielkiej ślicznej plaży, blisko głównej ulicy pełnej marketów, barów i butików ale w nocy nie słychać żadnych hałasów. Polecamy bar Thwo Brothers-świetna atmosfera.Hotel lata świetności ma już dawno za sobą, pokoje mocno zużyte ale nadrabiają codziennym myciem podłóg, sprzątaniem i wymianą ręczników. Basen Ok, zawsze znajdzie się wolny leżak. Jedzenie smaczne , śniadania monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie, obiady i kolacje wystarczająco urozmaicone. Dużą zaletą jest bardzo sympatyczny i pomocny personel, menadżer-super facet, wszystko ogarnia i zawsze miły ...( pozdrowienia dla Joanny z porannej zmiany-fantastyczna i zawsze uśmiechnięta ). My chcieliśmy przede wszystkim zobaczyć jak najwiecej ciekawych miejsc na wyspie, wypożyczyliśmy motocykl od fajnego greka - Theo (pobliska wypożyczalnia-polecamy) i tak objechaliśmy Zakynthos wzdłuż i wszerz . Widoki bezcenne ????

Wady

Codziennie od 4 nad ranem w bardzo bliskim sąsiedztwie pieje kogut ????i tak do południa nadaje. Jak już pisałam pokoje są raczej dla niewymagających ale nam to nie przeszkadzało , jest to świetna baza wypadowa jeżeli ktoś nastawia się na aktywne spędzanie czasu i zwiedzanie tej pięknej wyspy. Niestety ostatnie dwa wieczory zepsuli nam awanturujący się w nocy młodzi angole których jest w hotelu i na całej wyspie bardzo dużo .

Pobyt - Wrzesień 2018

ogólne wrażenie bardzo dobre, przesmaczne posiłki, może trochę monotonne śniadania. Każdy codziennie znajdował coś dla siebie, nawet nasz dwulatek wychodził ze stołówki najedzony. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, ręczniki co drugi dzień. był to trzygwiazdkowy hotel, więc było mało miejsca i meble też jak na trzygwiazdkowy hotel przystało - trochę starawe. Na 4 gwiazdki hotel na pewno nie zasługuje. Do plaży piaszczystej chodziliśmy dość daleko, ale faktycznie był piasek. W nocy głośno, musiały być zamknięte okna, bo było słychać muzykę i śmiechy z okolicznych tawern. Na szczęście klimatyzacja była sprawna. Byliśmy tam z dwójką małych dzieci i wszyscy byliśmy zadowoleni. Rezydent mało zaangażowany, znudzony Grecją i wypalony zawodowo. Nie zrobił na nikim dobrego wrażenia. Dałam 10/10 pkt, bo hotel jest tani i po opiniach wiadomo,czego można się po nim spodziewać. Nie ma w nim żadnych przykrych niespodzianek.

Zalety

bardzo dobre posiłki, miła i fachowa obsługa, mówiąca po angielsku

Wady

głośno, hałas dochodzący z miasta

Tomasz

Pobyt - Sierpień 2018

Miejsce dla klienta Angielskiego, sam hotel i okolica typowo pod nich (puby, jedzenie, imprezy itp). Wyjazd nie do końca spełnił nasze oczekiwania. Śniadania (angielskie - jajka, bekon, czekolada) codziennie to samo. Lunch i kolacja większy wybór ale po dwóch dniach jakość posiłków już nie zachęcała do jedzenia (np. smak spaghetti był dla nas nie do przyjęcia). Napoje z nalewaka, przeciętny smak, sok pomarańczowy to koncentrat wymieszany z wodą. Sytuację ratowały kolacje w parku wodnym (jedzenie lepsze) oraz bardzo smaczne owoce. Pokój (apartament 2+2) wypadł słabo, ciasny - mieściły się łóżka i było trochę przejścia koło nich. Klimatyzacja (głośna) tylko w jednym pomieszczeniu działająca jak się włożyło kluczyk, tzn. wracało się do nagrzanego pokoju i trzeba było czekać na schłodzenia co zresztą dawało efekt tylko w jednym pomieszczeniu, z racji hałasu przeszkadzała w spaniu. Otwarte drzwi na balkon powodowały budzenie przez pianie koguta sąsiadującego z hotelem od 4 rano, co niekoniecznie jest miłe jak się jest na wakacjach. Łazienka może być, z kącika kuchennego nie korzystaliśmy. Plusem jest na pewno codzienne sprzątanie i wymiana pościeli. Basen średniej wielkości - starczył dla dzieci żeby się popluskali.

Zalety

pokoje sprzątane codziennie niedaleko do plaży wejściówki do parku wodnego

Wady

brak ręczników basenowych/plażowych głośni klienci angielscy

Krzych

Pobyt - Lipiec 2018

Osoby chętne zobaczyć najpiękniejsze plaże i atrakcyje Zakynthos i nie wymagający luksusowych apartamentów, nie muszą szukać innego hotelu. Jedzenie smaczne. Na miejscu turyściu otrzymują gratis dwa wejścia do Aqua Parku do którego idzie się pieszo 10 minut. Hotel polecamy dla rodzin z dziećmi. Miła obsługa hotelowa. W okolicy hotelu paby, restauracja i tawerny. Warto poszukać dla siebie oferty objazdowe całej wyspy którą można kupić taniej niż w hotelu i rezydenta aczkolwiek znają oni historię i ciekawostki o wyspie. Jeżeli bym miał zamiar przyjechać jeszcze raz do Grecji to bez zastanowienia wybrałbym Zakynthos msc. Tsilivi.

Zalety

Blisko do morza zaledwie 5 minut spacerkiem. W pokojach codziennie sprzątanie i wymiana ręczników co trzy dni.

Wady

Małe stoliki w jadalni dla rodzin czteroosobowych.

Sylwia

Pobyt - Czerwiec 2018

W hotelu byliśmy w czerwcu 2018 r. Stołówka była w hotelu Admiral obok . Bardzo dobre urozmaicone jedzenie. Przepyszne lody! Ciasta mega pyszne.. Przy śniadaniu, przy obiedzie i przy kolacji za każdym razem inne ciasta do wyboru. Czyściutko. Blisko plaży. Polecam ten hotel! Było super!

Zalety

Przepyszne jedzenie. Czysto.

Wady

BRAK

Urszula

Pobyt - Sierpień 2016

Nasz pobyt w hotelu Planos uważam za bardzo udany. Pokój był spory, czysty, z naprawdę (jak na hotel) dużą łazienką. W wersji all inclusive mieliśmy śniadania, obiady i kolacje w formie międzynarodowego bufetu- były dania stałe tj. sałatki,wędliny, dżemy, ale każdego dnia też coś się zmieniało. Obsługa hotelu doskonale komunikowała się w języku angielskim. Tuż obok hotelu znajdowały się restauracje i sklepy, co powodowało, że wieczorem (mniej więcej do 23-24 godz.) było dosyć głośno. Do plaży mieliśmy spacerkiem jakieś 5 minut. Polecam :)

Zalety

jedzenie, czyste pokoje, duża łazienka, obsługa

Wady

położenie blisko tawern i innych hoteli (dosyć głośno)

Renata

Pobyt - Lipiec 2015

Właśnie wróciliśmy 4-osobową rodziną z tego hotelu.Lecieliśmy z biura podróży Wezyr-organizacja super.Rezydentka Pani Sylwia bardzo pomocna. Transfer z lotniska busikiem pod sam hotel.Z lotniska ok 7km. Pani na recepcji przemiła, zawsze uśmiechnięta.Panowie w barze tak samo :) Na obsługę hotelu nie można złego słowa powiedzieć. Sam hotel blisko piaszczystej plaży ok 5min spacerkiem.Na plaży płatne leżaki 6 euro za dzień.(2 leżaki + parasol). ok 400m na zachód od tej najbliższej plaży-znajduje się cudowna zatoczka oznaczona błękitną flagą, Wejście do morza bardzo łagodne idealne dla dzieci.Na plaży pustki-ogólnie ludzie spędzają urlop na basenach w hotelach :). Jeśli chodzi o jedzenie, posiłki spożywa się w drugim hotelu (Admiral)na przeciwko (dosłownie 5m do przejścia).Dla mnie bomba-brak zapachu jedzenia roznoszącego się po Planos.Poza tym w czasie posiłków nie kręcą się tłumy ludzi tak jak w Admiralu.Posiłki smaczne. Przebywając w Palnos można korzystać z dwóch pozostałych hoteli..Dostaliśmy również 2 całodniowe wejściówki do Parku Wodnego w tym trzecim hotelu. Nie ma co przepłacać by być zameldowanym w Admiral- nam zdecydowanie bardziej odpowiadał Planos.Hotel dla lubiących ciszę i spokój,oraz dla rodzin z dziećmi,którym nie zależy na animacjach.Blisko do miasta. Powiem szczerze- byłam pozytywnie zaskoczona-ponieważ obawiałam się tych 3*.-zwłaszcza że była to jedna z tańszych wycieczek. Podsumowując: hotel wart swojej ceny-który mocno nadrabiał czystością. Polecam \\\"normalnym\\\" osobom -które zdają sobie sprawę, że wykupują 3* a nie 5* ;) takie osoby będą pozytywnie zaskoczone. Wykupując wycieczki na Zakynthos polecam zwracać uwagę na plaże, ponieważ często przy hotelach jest klif , tym samym brak możliwości zejścia do wody.

Zalety

Kameralny hotel, położony blisko plaży.Bardzo czysty.Przemiła obsługa.

Wady

Nie znalazłam . Może jedynie brak animacji dla dzieci-ale o tym wiedziałam i mi zupełnie to nie przeszkadzało.

Dawid

Pobyt - Czerwiec 2015

Szukając hotelu na Zakynthos zdecydowaliśmy wraz z zona, ze dla nas najważniejszym punktem będzie czystość pokoi. Pod tym względem byliśmy bardzo mile zaskoczeni, pokój był codziennie sprzątany, brak grzyba na ścianach, bardzo schludna łazienka. Towarzystwo głownie składające się z rodzin z dziećmi, w większości Anglicy i Czesi. Basen dość mały, ale wybierając się do Grecji nie mieliśmy zamiaru spędzać czas na basenie :). Dla nas wchodziła jedynie opcja wypożyczenia auta (6 dni za 150 euro) i zwiedzanie plus plażowanie w każdym możliwym zakątku wyspy. Gorąco polecamy ta opcje :). ps polecam zakup przewodnika na lotnisku, my niestety zobaczyliśmy go dopiero gdy wracaliśmy do domu. Dodatkowo dostajemy dwie wejściówki dla całej rodziny na aquapark, ok 5 min drogi bardzo wolnym spacerkiem, fajna opcja dla dzieci po całodziennych wojażach po wyspie. Jedzenie - byliśmy tam w czerwcu, nie wiem czy coś później się zmieniło, ale jak dla nas wszystko było na dobrym poziomie. Jedynie czego nie doczytałem wybierając ten hotel, to ze na posiłki trzeba chodzić do drugiego ośrodka, oddalonego o jakieś 30m od tego w którym byliśmy, wiec dla mnie to akurat był ogromny plus, bo u nas cisza i brak zapachów charakterystycznych dla dużych stołówek. Każdego dnia zawsze znaleźliśmy coś dla siebie, jeśli ktoś oczekuje posiłków rodem z pięciogwiazdkowego hotelu, to raczej starał bym się skupić na hotelach o 2000zl droższych :). To nie był nasz pierwszy wyjazd, tak wiec porównując jedzenie do poprzednich wakacji, jest naprawdę ok. Podsumowując - bardzo czysty hotel, z bardzo mila obsługą, wart swojej ceny - jeśli ktoś szuka luksusów to raczej radził bym dokładne przestudiowanie cen i ofert, bo Planos daje nam dokładnie to za co zapłaciliśmy, plus mocno nadrabia czystością :).

Zalety

Dobra baza wypadowa do zwiedzania całej wyspy, czyste pokoje.

Wady

Spodziewałem się z zona dokładnie tego co zobaczyliśmy, nawet byliśmy milo zaskoczeni, tak wiec nie będę doszukiwał się wad :)

Lech 50+

Pobyt - Czerwiec 2015

Wadą hotelu jest brak ciszy nocnej i stołówka połączona z hotelem obok ( wspólna) - co powoduje natłok gości . W ofercie biura nie było informacji że jest to tak duży obiekt . Większość gości to anglojęzyczni ( niestety brak kultury ) i nasi sąsiedzi z południa. Ogólnie to da się wypocząć , jest czysto i obsługa miła. W okolicy jest wiele sklepów, w których można porozmawiać po Polsku.

Zalety

Położony blisko plaży ok.150m .

Wady

Bardzo duży kompleks.

Planos Apartments