Planeta (Sunny Beach)

Ogólnie dobrze. Mają wszystko, czego potrzebujesz, ale jakość wymaga poprawy. Kołdra ma plamy, łazienka ma w niektórych miejscach oznaki starzenia. Jedzenie było bez smaku, lecz dużo do wyboru.

super hotel dobre jedzenie jestem bardzo zadowolony i polecam

Stosunek ceny do jakości jak dla mnie bardzo dobry. Basen fajny, dużo leżaków i miejsca do siedzienia przy barze. Alkohole średnie, jedzenie całkiem smaczne ale monotonne. Pokoje w miare czyste, duży balkon. Około 5 minut spacerkiem na plażę.

Omijać szerokim łukiem! Hotel zasługuje na naciąganą jedną gwiazdkę. Raczej hotelem byśmy nawet tego nie nazwali, raczej motelem. Pierwszą rzeczą jaka przykuła naszą uwagę to windy, których system polegał na braku jakiejkolwiek systemu. W ogóle aż brak słów by to opisać, windy nie dość że nie działają poprawnie to jesscze są bardzo ciasne i śmierdzące. W większości pobytu wchodziłam na nogach aż na 8 piętro nie mogąc złapać sobie windy. Kolejna rzecz - leżaki przy basenach. Bo to, że jeżdżą tam wieśniaki, którzy już od samego rana rzucają ręcznikami by zająć sobie miejsce jest niczym w porównaniu do brudnych, smierdzqcych materacy na nich!! Kto w ogóle takie leżaki umieszcza w miejscach publicznych, gdzie wiadomo że korzysta z niego mnóstwo ludzi. Odrzucające! Baseny nie były prawie w ogóle sprzątane, kratki czarne i rozpadające się. Nie widzieliśmy ani razu przez tydzień aby był sprawdzany poziom chloru we wodzie. Gdy zauważyłam wymiociny na podłodze przy basenie i zgłosiłam to jednej pani animator odparła, że powie ratownikowi. Ten nie zrobił nic więc w obawie o własne dzieci by nie potknęły się i nie narobiły większego syfu wchodząc z brudną stopą do wody w basenie musiałam na własną rękę szukać osoby, która to posprząta. Ta sama sytuacja z rozlanymi napojami pomiędzy leżakami. Ja rozumiem, że są ludzie, którzy zachowują się zwyczajnie jak brudasy, ale będąc gościem hotelowym nie powinnam się angażować w to by zapanował tam porządek. Brak jakichkolwiek zasad, pomimo niedozwolenja palenia ludzie dymili i nikt nie zwracał im uwagi - zarówno przy basenach jak i na tarasie restauracji. Rzeczywiście tak jak ktoś już wyżej napisał obsługa naburmuszona i nie przeszkolona, bardzo młody zespół. Jedzenie stare, odgrzewane na drugi dzień. Kawa ohydna. Natknęliśmy się na Masło z pleśnią. Mając all inclusive musieliśmy dokarmiać się na mieście. Każdy z nas miał jakieś zatrucie, córka boleści w brzuszku i trudności z wypróżnieniem. Najbardziej zaskoczyła mnie jednak sytuacja gdzie mieliśmy w ramach rezerwacji przez booking do wykorzystania kolację w restauracji na 9 piętrze. Przystawka w miarę świeża, danie główne bez smaku, samo miejsce urządzone z wielkim rozmachem natomiast dzieci dostały stare, gumowe, odgrzewane frytki. Totalne rozczarowanie.... Soki i alkohole najgorszej jakości, podawane w plastikowych lub papierowych kubeczkach! Wszystko robione tylko i wyłącznie na ilość. Rumuni, którzy są tam w większości gośćmi totalny brak kultury, wpychanie się w kolejki - a już szczególnie dzieciakom nie widząc osoby dorosłej,na porządku dziennym. Wyposażenie w pokojach stare, bardzo niewygodne łóżka, poszewki nie zakrywały zżółkłych kołder i poduszek. Ogolnodostepne łazienki brudne i śmierdzące tanim płynem do odkażania zmieszanym z moczem. Brak mydła i papieru do rąk, pianka po wyciśnięciu była wielkości małego paznokcia albo nie było jej wcale. Automaty do gier przestarzałe i częściowo zepsute. Stół do bilardu brudny, poplamiony ohydny! Plus niekompletny zestaw do gry. Na holu głównym bardzo duszno, niepoprawnie działający system chłodzący. Sale do gry w ping ponga, które były jedyna atrakcją dla większych dzieci nieklimatyzowane i brudne. Połączenie Wi-Fi bardzo słabe, ciągle przerywało. Brak kubków przy dyspozytorach do nalania wody na piętrze. Plusy są tylko dwa - uśmiechnięci barmani i pani, która wymieniała codziennie ręczniki i pościele (którą trzeba było sobie założyć samemu 😂)

Hotel nowy, bardzo ładny...pokoje na wysokim poziomie, wszedzie czysto. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone obiady, kazdy mogl sie najesc do syta...basen czysty i duzy jednak zimna woda odstraszala...animacje na niskim poziomie jednak polozenie hotelu rekompensuje to ( dookola pelno barow, restauracji, dyskotek- nie mozna sie nudzic:-))....POLECAM BARDZO GORACO!...ja za rok na 100% tam wracam!:-)))

Kod hotelu HOT11999
Nazwa  Planeta (Sunny Beach)
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis, parking

6.5

Wyświetlono 38 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Przez większość czasu dostępne są napoje samoobsługowe. Pomocny personel. 3 minuty spacerkiem do morza i sklepów. Basen.

Wady

windy są naprawdę powolne i zwykle zajęte, przygotuj się, że będziesz musiał skorzystać ze schodów. jedzenie zależy, ale dla mnie większość dań głównych jest bez smaku.

BENEDYKT

super hotel dobre jedzenie jestem bardzo zadowolony i polecam

Wady

nie widze zadnych wad co do opisanych przez porzednich uzytkownikow hotelu mialem obawy bo opinie byly rozne dla mnie ok

Zalety

Dużo miejsca, duże pokoje, całkiem dobre jedzenie.

Wady

Można by troszkę popracować nad czystością pokoi, szkoda że leżaki płatne na plaży, brakuje hotelowych, darmowcych.

1.7

tajemnica

karola

Jeżeli ktoś lubi sobie pojeść i pospać o to nie polecam ..

edytor

Hotel jest nowiusieńki i z tego względu są pewne niedociągnięcia. Obiecana kablówka nie działała, telefon również. Domniemam, że za chwilę kablówka jak i telefon zaczną działać.
Recepcja - trochę opieszała. Też być może z uwagi na trwający wciąż proces organizacyjny w hotelu.
Blisko plaży, blisko sklepów.
Jeśli chodzi o basen - mam wrażenie, że w ogóle go nie czyścili zarówno w środku jak i terenu wokół. To duży minus, jeśli myślimy o dzieciach.

shakybonezz

raczej chyba nie, czekaliśmy na pokój bo nie był gotowy ale wkońcu dostaliśmy apartament także chyba wszystko wporzo...

Typowy hotel miejski, w samym centrum, w drugiej linii od plaży. Wciśnięty pomiędzy inne hotele, z bardzo małym basenem. Kiepski widok z okien. Do 2 nad ranem hałas z sąsiednich barów i dyskotek. Standard wykończenia bardzo dobry.Przestronne pokoje dobrze wyposażone, bardzo dobra klimatyzacja - cicha i bez zapachu. Wystrój z nieco barokowym przepychem, mnóstwo złoceń, kryształowych żyrandoli itp. Warto chociażby zajżeć do holu, żeby podziwiać przepiękne onyksy i alabastry, z których wykonane sa lady recepcyjne i posadzki. Obsługa pokoi kiepska, właściwie tylko wymiana ręczników i pościeli (co 3 dni), nie potrafią słać łóżek! Obsługa w recepcji i restauracji OK.

Maria

W pierwszym dniu po przyjezdzie wydawalo mi sie ,ze posciel nie zostala zmieniona po poprzednim uzytkowniku ,ale tylko " ugladzona". W zwiazku z tym musialam prosic o zmiane poscieli zaraz po przyjezdzie.
Pokoj nie wygladal tak samo jak na zdjeciu w ofercie biura podrozy,ale byl ladny ,duzy i czysty. Z dosc duzym tarasem.Sprzatany codziennie.
W pokoju byly: duza lodowka ,kuchenka elektryczna do gotowania,kuchenka mikrofalowa,patelnia ,garnek ,sztucce,naczynia. Nie bylo czajnika bezprzewodowego.
Klimatyzacja.
Halas dobiegajacy z zewnatrz (w nocy)byl duzym minusem.
Obsluga hotelowa : raczej mila ,ale nie jest to jeszcze ten poziom co w krajach np.Europy Zachodniej i Skandynawii.

Beata

Pobyt - Wrzesień 2018

Pokoje byli ok, balkon, łazienka ok. Wymieniane codziennie ręczniki, pościelone łóżko i wyrzucane śmieci. Za to kompletnie nie odkurzane pokoje i nie myta łazienka. Na szczęście mieliśmy pokój od strony basenu i było w miarę cicho. Brak atrakcji dla dzieci.Basen ok, woda lodowata ale dało się przyzwyczaić, za to materace na leżakach tragedia, syf totalny. Barmani (jeśli można tak ich nazwać) hmm no nie mogę napisać, ze niemili ale totalnie obojętni, raczej pracowali tam za kare. Tak samo obsługa na stołówce. Jedzenie...pierwsze 2 dni w miarę ok ale później...ewidentnie zmniejszyła sie liczba gości przez co spadł standard jedzenia, było go o wiele mniej, brak strefy dla dzieci, resztki z poprzedniego dnia wrzucane do zup, sosów...tragedia. Śniadania okropne, najgorsze wędliny, parówki, wyroby sero podobne . Obiady monotonne coś tam nowego codziennie dodawali ale tego jeść się nie dało. Po napoje gazowane trzeba było isc na taras bo w środku nie mieli, soki po 4 dobie były do takiego stopnia rozcieńczone , ze nie było czuć smaku(zabarwiona woda). Jednego dnia brak wina. Dwa razy znalazłam włosy w jedzeniu. Od 20,09 zmniejszył się personel w Hotelu co można było odczuć. Brak miłej atmosfery. Ogólnie nie polecam samego Słonczego Brzegu. Syf, brud, wszędzie walają się śmieci .

Zalety

położenie- wszędzie blisko, duże pokoje.

Wady

Jedzenie, obsługa , materace na leżakach, w ofercie plac zabaw dla dzieci , a go nie było.

Paulina Cywińska

Pobyt - Czerwiec 2015

Hotel jest bardzo dobrze położony, ale jego styl-urządzenie itp jest pełne przepychu, korytarze zdobione obrazami bądź lustrami. Mały basen w stosunku co do wielkości hotelu. Hotel czysty i bardzo elegancki.

Zalety

Wady

Przepych

magdi 29

Pobyt - Styczeń 2014

Hotel bardzo czysty, wszędzie aż pachniało. Pokoje dosyć duże, codziennie sprzątane, często wymieniana pościel i ręczniki. Jedzenie bardzo dobre i duża różnorodność. Drinki i napoje w barze all naprawdę dobre,choć może mało urozmaicone. Obsługa i animatorzy całkiem mili. Bardzo blisko do plaży, ciekawa okolica tętniąca życiem. Polecam ten hotel dla wszystkich.

Mikołaj

Pobyt - Czerwiec 2010

Hotel zasługuje na 3 gwiazdki.Pierwsze wrażenie super, które mija po spędzonej tam dobie. Obsługa fatalna, niesympatyczna, jedzenie letnie all inclusive ubogie, pokoje sprzątane byle jak, basen i jego otoczenie brudne. Pokój od strony ulicy to prawdziwa udręka. Absolutnie nie polecam dla rodzin z dziećmi i dla osób ceniących kameralną atmosferę.

Pobyt - Czerwiec 2010

Pokoje prawie nie sprzatane,Nawet posciel musielismy sobie sami zmieniac.Nasz pokoj mial dodatkowa atrakcje w postaci zacinajacych sie drzwi lazienkowych.Jedzenie zimne.Napoje-woda lana prosto z kranu wymieszana z jakims kolorantem,Wlewane do baniakow po wodzie mineralnej i nakrywane workami. Bar dla all incl był tylko jeden a w nim rozwodnione napoje bezalk.i alkohole, ktorych nie dalo sie przelknac.Animatorzy powiedzmy, ze znosni - robili co mogli aby uprzyjemnic ludziom pobyt, choc wg mnie jak na hotel, ktory czeka na kategoryzacja 5 gwiazdek powinien miec wiecej niz jedna plyte.Ponadto jak na hotel tylu gwiazdkowy nie powinny sie pojawiac takie atrakcje jak kupa ludzka czy wymiociny, ktore lezaly sobie godzinami w sali animacyjnej.

kamzby

Pobyt - Maj 2010

zachwyt pierwszego dnia mija szybko, monotonnośc śniadań i niska jakość dań obiadowych typu fast food powoduje że mogę polecić tego hotelu. Na pochwałę zasługuja animacje prowadzone przez grupę młodych osób - kazdy znajdzie jakieś zajęcie dla siebie.

3.2
tadek

Pobyt - Maj 2010

pierwsze wrażenie bogaty wystrój na wzór carskich pałaców. czar pryska w zetknięciu z obsługą.Są to żle opłacani amatorzy,gości hotelowych traktują jak intruzów.Za miejsce na parkingu,musiałem zapłacić łapówkę w recepcji na dzień dobry.Jedzenie?lepiej tam nie jeść w ogóle,to co nazywa się restauracja to raczej farma dla zwierząt.Codziennie to samo,mały wybór,niesmaczne,zimne.All inklusive to czysta kpina-drinki ze śmierdzącą bułgarską whisky i do tego łaskę robiący nalewacz,zwany barmanem.Na basenie i wokół niego brud gorszy niż w chlewie!Animacje dla dzieci-tragedia- w sali gdzie jest bar z alkoholem i palącymi gośćmi.Słoneczny Brzeg uważajcie na kantory wymiany walut,taksówkarzy,kelnerów Lepiej omijać to miejsce z daleka.

ewa 1900

Pobyt - Maj 2010

Jedzenie jest ciepłe w momencie wystawienia,nieurozmaicone,mięsa twarde,ogólnie niesmaczne.Co z tego,że Panie sprzątające starają się bardzo jak ludzie zachowują się jak \"świnie\".Tłumy paradujące w kąpielówkach przez cały hotel.Polki,które zawiążą sobie pareo i idą na obiad uważając,że wszystko jest w porządku.A poza tym kolonie oczywiście z Polski.Napoje typu cola,fanta w barze przy basenie rozcieńczone maksymalnie. W każdym hotelu istnieje takie coś jak \'Książka życzeń i zażaleń\" warto zajrzeć do niej,poczytać także polskie wpisy i samemu się dopisać.Jedyny olbrzymi plus w tym roku to ANIMATORZY.Byli rewelacyjni i na pełnych obrotach od rana do późnego wieczora.

gg

Pobyt - Kwiecień 2010

hotel wbrew informacji na stronie nie posiada 5 gwiazdek tylko 4 jest w trakcie kategoryzacji na 5 minusy - mały basen oraz liczba leżaków nieproporcjonalna do liczby gości o godzinie 9 rano nie ma szans na leżak - w hotelu znajdują się 3 bary ale tylko jeden obsługuje klientów z opcją ALL INC. w godzinach wieczornych kolejki po 20 minut - bardzo słabe animacje - mało urozmaicone jedzenie oraz wiecznie brakujące kubki i talerze w restauracji plusem jest niewątpliwie lokalizacja w centrum miasta, pokoje ok czyste sprzątane, klimatyzacja sterowana centralnie, tv (z duża ilością kanałów w języku angielskim i tvp polonia) plaża blisko idealne rozwiązanie dla osób niewymagających lubiących imprezować

Jan

Pobyt - Kwiecień 2010

Hotel od strony ulicy głośny.Bardzo głośne dwie dyskoteki.Aby się wyspać trzeba wypić dużo alkoholu.Kategoria ALL.kiepska,kolejki do jedynego baru.Drinki w plastykach niesmaczne?Barmani bardzo powolni,ciągłe braki lodu.W jednym dniu pobytu zabrakło w czasie obiadu mięsa na 5 gwiazdek to skandal.Byłem na przełomie czerwca-lipca.

Planeta (Sunny Beach)