Medplaya Piramide Salou (ex. Piramide Salou)

3.5

Hotel ładny, zadbany, w miarę nowoczesnie umeblowany, duzy basen, 3 widny.Ma dobre połozenie, blisko do sklepów, deptaka i plaży. Pokoje sprzątane codziennie. Hotel dobry dla par, singli i rodzin z dziećmi.

Ogólnie wypoczynek super. Hotel godny polecenia. Pokoje duże, wszystkie z balkonami. Spora łazienka. Czysty basen (z ratownikiem). Jedzenie urozmaicone. Codziennie animacje. Miejscowość bardzo piękna. Dużo palm. Pełno restauracji i kawiarenek. Morze płytkie i bardzo ciepłe. W lipcu temperatury powietrza wynoszą 30stopni. Blisko do parku rozrywki i delfinarium. Polecam.

Hotel spory (6 pięter), czysty, pokoje duże z balkonem, sprzątane codziennie (jak ktoś nie chce, to wywiesza karteczkę) + wymiana ręczników. Spora łazienka ? wanna z prysznicem. Basen czysty, woda ciepła - wystarczający aby popływać o głębokość 1,2m-1,8m. Jest ratownik. Aqua aerobik chyba po 11.00. :-) Brodzik dla maluszków. Obsługa w hotelu bardzo miła (wszyscy mówią po angielsku i rosyjsku). Jedzenie urozmaicone i świeże. (Troszkę brakowało nam białego sera, czy twarożków na śniadanie.) Nawet było wino musujące do śniadania.. :-) 50% gości to Rosjanie, sporo Anglików, Hiszpanie i Francuzi. Tylko 3 rodziny z Polski. Codziennie animacje. Uwaga! Z powodu braku polskiego rezydenta, trzeba czytać informacje na tablicy ogłoszeń (można przegapić coś fajnego :-)). My mieliśmy wykupione HB, ale mogliśmy wybrać każdego dnia co jemy? obiad czy obiadokolację. Super obcja! Na przeciwko hotelu park linowy i painbol. Wypoczywając na Costa Dorada wybierajcie Lotnisko Reus. Najbliżej! Transfer do hoteli trwa ok. 15minut. Wszystko bdb zorganizowane. Miejscowość Salou duża i bardzo piękna. Dużo palm. Pełno restauracji i kawiarenek. Polecam młodzieży. Do morza z hotelu jest dokładnie 700m, niezbyt daleko, ale po 5 dniach w upale dziecko miało dość. Na plażę są dwie drogi. Jedną przechodzi się przez piękny park \\\"Parc Municipal Salou\\\", potem deptakiem między kawiarenkami. :-) Polecam dzbanek Sangrii z owocami i lodem. Idealny na letnie dni. Np. W \\\"Sexy Cat\\\" 6EUR. Przy plaży drożej, bo 10EUR. Morze płytkie i bardzo ciepłe. Raj dla dzieci. W lipcu temperatury powietrza wynoszą 30stopni. Blisko centrum i do parku rozrywki. Warto wybrać się do Tarragony i delfinarium. Połączenia doskonałe, w centrum dużo punktów informacyjnych. Ogólnie wypoczynek super. Byliśmy w terminie 1-8 lipiec 2019.

trudno go zachwalać jak zapłacimy za 4 *a hotel powinien mieć max 3* raczej dla mało wymagających

Pobyt w hotel przebiegł bez zadnych komplikacji, obsluga pomocna, jedzenie smaczne, wysokie standardy, pokój przestrzenny z duzym tarasem, codziennie serwis sprzątający. Bardzo polecam pobyt w tym hotelu.

Nazwa  Medplaya Piramide Salou (ex. Piramide Salou)
Miejsce  Hiszpania / Costa Dorada / Salou
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, tenis, parking

Złociste plaże otoczone sosnowymi lasami i krystalicznie czysta woda

Park rozrywki PortAventura idealny dla rodzin

Zabytkowe ruiny rzymskie w Tarragonie i klimatyczne uliczki miasta

3.5

Wyświetlono 13 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Karolina

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

położenie, przestronne pokoje, urozmaicone jedzenie, duzy balkon, przy opcji HB mozliowśc wybrania obiadu lub kolacji

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

Hotel spory, czysty, wszystkie pokoje duże z balkonem, sprzątane codziennie (jak ktoś chce), spora łazienka - wanna z prysznicem, obsługa bardzo miła, jedzenie urozmaicone. Do plaży ok 700m przez piękny park, blisko centrum. Codziennie animacje - z powodu braku rezydenta, trzeba czytać informacje na tablicy ogłoszeń (można przegapić coś fajnego). Raj dla dzieci morze cieplutkie i płytkie. Salou pełne młodzieży, bardzo duża miejscowość. Polecam.

Wady

Jedynie brakowało nam białego sera czy twarożków na śniadanie. 700m do plaży po 5 dniach (w upale 30stopni) wydawało nam się daleko.. :-) :-)

Magdalena Ob

Tomasz

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

bezpłatny sejf codzienne sprzątanie wymiana ręczników

Wady

pokoje do remontu słaba klimatyzacja brak klimatyzacji na korytarzach i windzie mały basen

Weronika

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

-5 min do głównej plaży i promenady - blisko dwa sklepy - parking - bardzo czysty i zadbany pokój - codzienne animacje

Wady

-większe urozmaicenie dać (częstsze serwowanie potraw lokalny)

3.4
Rodzina z małym dzieckiem

Pobyt - Lipiec 2017

Nigdy nie zapłacili byś my 12500 tyś.zł gdyby wiadomo było co nas tu czeka. Odradzamy!!!!!!!

Zalety

Bo ja wiem...... Może to ze nawet wody nie podają do obiadu i kolacji chyba ze w ich barze dokupisz????

Wady

BRUD!!!!!! SMRUD!!!!!! Na poreczach brud z stałego sezonu!Windy nigdy nie są myte -oplutę,obrzygane a obsłudze to nie przeszkadza. Pokoje są brudne! Byliśmy w wielu 4 gwiazdkowych hotelach ale taki burdel widzimy pierwszy raz

terka

Pobyt - Czerwiec 2017

Byliśmy w tym hotelu w czerwiec 2017 nie mogę sie zgodzić z opinią negatywną o tym hotelu. Hotel czysty panie sprzątały codziennie, wymiana ręczników codziennie.Byłam pare razy w hotelach 3 gwiazdkowych w Hiszpanii , więc mogę powiedzieć ,że hotel raczej zasługuje na 3 gwiazdki , jedzenie porównywalne, animacje dla dzieci,wieczory z muzyka, basen nie zły , . Miejscowość Salou wspaniała- polecam serdecznie, blisko do parku rozrywki i parku wodnego -szalona zabawa dla dzieci.Za rozsądną cenę polecam

Zalety

blisko parku wodnego

Adam

Pobyt - Wrzesień 2016

Bardzo dobry hotel na wypoczynek. Położony w pewnym oddaleniu od plaży, dojście przez miasto, droga dość prosta. Hotel położony blisko parku rozrywki Port Aventura, w spokojniejszej części miejscowości. Bardzo smaczne i urozmaicone jedzenie (dania lokalne oraz menu europejskie, również owoce morza, do śniadania Cava nawet bez all inclusive), dobra obsługa w restauracji. Dobry program animacji, również dla dzieci. Pokoje czyste.

Zalety

urozmaicone jedzenie dobra lokalizacja, choć w pewnym oddaleniu od plaży ciekawy program animacji

Milena

Pobyt - Lipiec 2016

Hotel poniżej oczekiwań, miasto Salou piękne godne odwiedzenia plaża długa i szeroka

Zalety

Fajnie położony blisko promenady z do dojściem do pięknej plaży

Wady

Hotel zużyty,pokoje słabo sprzątane,jedzenie dobre każdy coś wybierze dla siebie,personel przyjazny.Plaża piękna nie zatłoczona i samo Salou piękne.My spędziliśmy czas na plaży, bo przy hotelu nie było co robić,chodź byli i tacy co nie ruszyli się za mury hotelu.Nie polecam wycieczki organizowanej do Barcelony naciągane kasy,gdyby nie Camp Nou to poprostu porażka.Cztery gwiazdki to za dużo na ten hotel, a trochę bywamy w różnych miejscach.

Pobyt - Sierpień 2015

pobyt bardzo udany. Codziennie animacje o 22 dla dorosłych i ani rau w ciągu 2 tygodni sie nie powtórzyły. Do morza na piechotę 5 minut, wada to taka że często nie było juz wolnych leżaków na plazy (w hotelu zreszta tez- według mnie jest ich zdecydowanie a mało).Z kolei do Parku Aventura 15 minut na piechote a tam fantastyczna zabawa

Zalety

bardzo dobre jedzenie, fajne animacje dla dorosłych, bardzo dobra obsługa hotelowa

Wady

zbyt mało leżaków na basenie, rano duża część basenu jest w cieniu

Wojtek z Agą

Pobyt - Październik 2014

Bardzo przyjemny hotel z uprzejmą obsługą. Smaczne różnorodne jedzenie. Warto wybrać opcję AL - napoje w tym wina do posiłków (i nie tylko) gratis. Miejscowość typowo wypoczynkowa, z piękną promenadą i licznymi atrakcjami dla turystów. Fantastyczne jedzenie. Faktycznie w restauracji jest duży ruch i czasami trzeba stanąć w kolejce po jakieś danie ale smak i różnorodność mogą wynagrodzić \\\"trud\\\" 2 minutowej kolejki. Warto samemu organizować wszelkie wycieczki fakultatywne. Oferta rezydenta - poniżej krytyki w zakresie ceny i wykonania. W miejscowości fajna plaża z łagodnym wejściem do wody. Masa knajpek i lokali czynnych do późna w nocy (nad ranem :) ) Generalnie oferta warta polecenia dla każdego kto chce odpocząć.

Zalety

Doskonała różnorodna kuchnia Bardzo dobre położenie w miejscowości. Miła i pomocna obsługa

Wady

Bardzo mały basen

ania

Pobyt - Lipiec 2014

hotel na bardzo dobrym poziomie, pokoje bardzo fajnie urzadzone na poziomie 4*, łazienki chyba remontowane nowoczesne. jedzenie przepyszne, kazdy znajdzie cos dla siebe, obsługa miła pomocna czasem nawet zagadywała co słychac i próbowała nawiązac rozmowe , animatorki super organizowały czas i dla dzieci i dorosłych, basen ok, dla nas jako pary w porzadku, leżaki o dziwo nikt nie rezerowował, ale nalezało isc wcześniej aby sie załapac na wolny, kurort przepiekny , duzo knajpek barów na plazy czynnych do rana. plaża ładna ale bardzo tłoczno prawie jeden na drugim, pani rezydent bardzo pomocna, spotkała mnie nieprzyjemna sytuacja , dostałam uczulenia pani rezydent odrazu pomogła i zorganizowała lekarza ogólnie wakacje super udane :)

Zalety

najwększa zaleta to jedzenie,przesmaczne i różnorodne

Wady

brak? dla nas wszystko było ok

rubin

Pobyt - Lipiec 2012

Niewielki teren do wypoczynku,mały basen.Wiele leżaków nie nadaje się do użytku,tylko kilka parasoli.To nie powinno mieć miejsca w 4-gwiazdkowym hotelu w Hiszpanii.Pokoje przestronne,duże balkony.Duży wybór potraw na śniadaniach i obiadokolacjach.Wszystko świeże,smaczne,duży plus.Czystość w pokojach i hotelu bez zastrzeżeń.Minibar wypełniony na powitanie napojami bez opłat.Sejf w każdym pokoju bezpłatny,wystarczy wprowadzić swój kod.Miejscowość Salou o dość dużym ruchu ulicznym,gwarna.Piękna,szeroka plaża,ale już w czerwcu bardzo zatłoczona.Turyści w hotelu tak jak w całym Salou to przede wszystkim Rosjanie.

Medplaya Piramide Salou (ex. Piramide Salou)