Pobyt w Hotelu i obsługa ,jest na wysokim poziomie, natomiast jedzenie w Hotelu, wymaga dużej poprawy i urozmaicenia dań, większy wybór
otoczenie ,obsługa, bardzo życzliwa
posiłki ,zimne, mały wybór, monotonność !
Bardzo fajny hotel dla rodzin Blisko lotniska Wiele atrakcji i super animatorzy Obsługa nienachalna Wszystko nowe i dobrej jakości
Blisko lotniska Czystość Miła i pomocna obsługa Fajne atrakcje Plaża Serwis jedzenie cały dzień
Brak wyboru jedzenia dla dzieci
Hotel super bardzo mi się podobał. Miła obsługa bardzo pomocna .Jedzenie bardzo dobre .pokoje czyste codziennie sprzątane dopełniane i wymieniane ręczniki pościel. Basen duży kazdy znajdzie miejsce dla siebie zarówno dzieci jak i dorośli nie ważne o której godz się pójdzie. Blisko jest plaża I morze .Barmani cały czas chodzą i pytają czy coś do picia. Piękny widok z plaży. Codziennie występy dla dzieci i dorosłych. Hotel blisko sklepów apteki więc można codziennie wyjść na zakupy .Hotel godny polecenia nie wiem czy jeszcze tam nie wrócę.
Hotel czysty zadbany .Miła obsługa. Basen duży gdzie każdy znajdzie miejsce do tego blisko plaża bar na basenie i blisko plaży. Pokoje czyste codzienne sprzątanie wymieniane ręczniki pościel dopełnione napoje kawa itd Dobre jedzenie .Hotel blisko sklepów apteki gdzie można wyjść każdego dnia ogólnie wszystko mi się podobało
Wadą może jedynie jest to że mogły by być lepsze występy wieczorne po występie dla dzieci .Tak nie mam do czego się przyczepić
Hotel naprawde fajny, najlepszy w którym bylismy [ 7 pobyt w Egipcie]. Jedyne zastrzeżenie, to że pomimo 4 otwartych restauracji posiłki monotonne. PO 4 dniu pobytu decydowalismy się na dania z makaromami a w ostatni dzień to trudno było cokolwiek zjeść ze smakiem. Hotel robi wrażenie, dobrze usytuowany, czysty, przestrzenne ładne pokoje, dużo basenów, fajna plaża hotelowa. POLECAMY
J.w.
J.w.
Hotel rewelacyjny pod każdym względem, pokój super, satelita bardzo dużo kanałów europejskich, wf na teranie całego obiektu bardzo dobre, baseny super, plaza piękna, wszystko na 5 gwizdek, polecam .
Wysoka jakość usług, rewelacyjna lokalizacja wf bardzo dobre.
Jeżeli chodzi o sam Hotel to muszę przyznać, że jest zadbany, czyściutko w pokojach , łazienkach, restauracjach i basenie! Obsługa hotelu miła na każdej płaszczyźnie (kelnerzy, ratownicy, osoby sprzatajace pokoje). Jestem tutaj z dwójką dzieci w wieku 4 lat i szczerze mówiąc nie ma dla nich po zamknięci kompletnie żadnych atrakcji ! Każdy wieczór spędzamy na placu zabaw i mini golfie ponieważ animacje dla dzieci w tym hotelu nie istnieją!!! Porażka ponieważ hotel reklamuje się jako rodzinny ...
Czystość, miła obsługa, fajne zjeżdżalnie dla dzieci max do 5 roku życia, ładna plaża i to co mi się tutaj podoba to , że osoby sprzedajace wycieczki nie są tak nachalne jak w innych hotelach. Drinki mocne 😉🤣
Duża wada o której nie wspomniałem wcześniej jest jedzenie , jak to bywa w tego typu hotelach jest mało zróżnicowane, np dzisiaj było sushi, które bym sushim nie nazwał bo nie było tam kompletnie żadnej ryby, ciasta gumowe i nie smaczne, Niemcy płaczą na brak oleju, a tutaj płynie strumieniem...atrakcje to najsłabszy punkt tego hotel, brak animacji , jakieś tam śpiewanie między 20 a 20:30...kompletna porażka!
Wróciłam z RP 2 tygodnie temu. Dałam sobie troszkę czasu, żeby na chłodno już bez emocji ocenić ten Hotel. Z Królewskim Pałacem ma on niewiele wspólnego � niestety. Wiele czytałam o tym hotelu zanim do niego pojechaliśmy, i rzeczywiście opinia, że jest to hotel dla niewymagających gości w 100% się sprawdza. Z zewnątrz RP wygląda zadziwiająco dobrze, ale po przekroczeniu drzwi wejściowych to złudzenie mija. Dysponuję dokładną dokumentacją fotograficzną ukazującą całe oblicze tego obiektu. Chętnie się nią podzielę z osobami wybierającymi się do tego hotelu. Pokoje po zostawieniu odpowiedniego napiwku w recepcji dostaliśmy w budynku głównym (podobno jedne z lepszych). Rzeczywiście były bardzo zbliżone do tych ze zdjęć reklamowych tyle, że na nich nie widać rozwalających się toaletek, szaf z wypadającymi drzwiami i popękanymi lustrami. Jedno muszę przyznać klima działała bez zarzutu. Ekipa sprzątająca jak zresztą cała obsługa rusza się z prędkością światła. Pokój potrafili sprzątać ponad 2h. Hotel jest bardzo stary i zniszczony widać to na każdym kroku. Z obrzydzeniem patrzyliśmy na stoliki i krzesła przy basenach. Bar w basenie czynny tylko raz w tyg przez 3h dla go�ci którzy wykupią sobie wieczór z owocami morza. Bar przy basenie brudny zaniedbany skutecznie odstrasza. Opcja all inclusive totalnie bez sensu, nie ma nic dodatkowego oprócz obiadu (najgorszego posiłku w ciągu dnia) i napoi wydawanych z dużymi ograniczeniami. Żeby wziąć colę dla męża i córki musieliśmy stać w kolejce całą rodziną bo napoje wydawane są w ilości 1 plastykowy kubeczek na osobę! Wody w butelkach jak nas zapewniano nie było, owszem była, ale limitowana na kubeczki z dystrybutora. Poza tym nic dodatkowego nie było. Raz na 3 dni frytki na plaży, których wiecznie było za mało. Co jaki� czas co� co przypominało z wyglądu pizzę, ale w smaku było to suche ciasto z jajkiem. Tragedia! Posiłki nie takie złe, tylko mało urozmaicone, bez soli i pieprzu ciężko zjadliwe. Mięso twarde jak podeszwa, wszystko bez smaku, ale zawsze można coś dla siebie wybrać. Obsługa w restauracji bardzo mierna, kelnerzy nastawieni są na gości bez opcji all inclusive bo oni płacą rachunki i zostawiali napiwki, nas olewali. Animacji brak. Miał być aerobik w basenie, wieczorne animacje dla dzieci, a nie było nic. Bo ciężko mówić o 20 min tańcu z dziećmi raz w tygodniu z animatorem, który miał wypisane na twarzy "odwalić i zwiać". Owszem był zainteresowany, ale bynajmniej nie dziećmi tylko robieniem sobie fryzur na żel, stawianiem kołnierzyka i adorowaniem młodych Rosjanek. Wszystkich innych miał głęboko w "d....". Negatywy: wszystko stare, rozpadające się, pozostawiające wiele do życzenia, opcja all inclusive od razu stawia cię na przegranej pozycji, plaża ziarnista, kąpielisko płytkie i ograniczone łodziami, brak animatorów! Niezbyt smaczne jedzenie. Pozytywy: cicha okolica, puste baseny, ładny ogród. Niestety ja do tego hotelu nigdy już nie wrócę i będę się starała skutecznie odwodzić innych od tego pomysłu. W tej cenie spokojnie można znaleźć hotel o lepszym standardzie. Na pewno nie zasługuje on na 4* dla mnie tylko 2*. Chętnie podzielę się swoimi wrażeniami i zdjęciami bardzo dokładnie oddającymi poziom tego "Królewskiego Pałacu". Wszystkich chętnych proszę o kontakt na gg 12186358. Pozdrawiam Ela
Bardzo przyjazny, pięknie położony hotel - na terenie hotelu piekny, duży i bardzo zadbany ogród palmowy oraz ładna, czysta plaża.
Jeśli zostanie otworzone nowe skrzydło hotelu, a plaża pozostanie tej samej wielkości to ludzie się zadeptają. Obecnie plaża jest wyjątkowa. Duża i piękna. Nie wiem dlaczego z polskiego biura podróży nie mogliśmy wziąć AI. Obiadokolacje wyśmienite.
Wizerunek hotelu mocno pogarsza jakość serwowanych posiłków. Każdego dnia ten sam repertuar z bardzo małym wyborem. Na śniadanie jadalne tylko kuleczki z jajka w panierce oraz naleśniki serwowane co drugi dzień w ostatniej godzinie śniadania.
Plaża super jedyny jej mankament to obecność miejscowych watażków, którym służby hotelowe rezerwują leżaki położone najbliżej morza. O godzinie 8 rano nie ma już szans znaleźć wolnego leżaka w pierwszej linii. Miejscowi mają zwyczaj nie korzystania ze śmietników, których na plaży jest mnóstwo. Im wygodnie jest rzucac śmieci bezpośrednio na piasek. Obsługa hotelowa nie reaguje na takie maniery, dlatego tez goście z Europy musza przyzwyczaić się do tego, że sporo tego syfu dostaje się bezpośrednio do morza.
Lepiej wybrać sobie bungalowy, które mają podobny standard do pokoi w budynku głównym jednak dysponują duzo większą przestrzenią. Zdjęcia z katalogu gdzie przy dużym basenie widnieje piękny budynek główny hotelu są czystą bajką, gdyż ten obiekt nie jest jeszcze zbudowany do końca, a znając zapał Egipcjan potrwa to jeszcze jakieś pare lat.
Przede wszystkim rewelacyjny duzy basen olimpijski, lezaczki za darmo zarowno na baseny jak i plaze, ogrody wokol hotelu bardzo zadbane przystrzyzone i ladne, czysto, pokoje rozne ja mialam apartament w tzw bungalowie (chociaz z bungalowem to nie ma nic wspolnego ale tak sie przyjelo ze sie mowi na te blizniaki bungalowy) apartament na dwie osoby dostalismy ogromny z dwoma balkonami i 3 pokojami zazaczam ze na 2 osoby wiec mielismy lux :) nie dawalismy zadnych lapowek etc poprostu taki nam przypadl (numer blizniaka 32 pokoj 04) bardzo ladny lepszy niz jeden maly pokoj w hotelu z mala lazienka.plaza blisko hotelu wlasciwie to mozna powiedziec ze w hotelu, wazna sprawa to bardzo tanie busy i taksowki, polecam wycieczki do pobliskiego centrum sakala mozna kupic art spozywcze tanio a takze pamiatki, obsluga hotelu ok,animatorzy zaangazowani bardzo, plaza tak jak pisalam bliziutko ladna ok ale bez rewelacji poprostu zwykla niezbyt szeroka fajna plaza - widzialam juz lepsze, piasek ubity ale czysty woda przecudowna ale okularki koniecznie do plywania bo slona jak ch... ogolne wrazenie odnosnie hotelu bardzo dobre z plusem i chetnie bym tam wrocila jedzenie mi akurat srednio przypada ale jesli ktos podrozuje po arabskich to wie jaki to wszystko ma smak w kazdym hotelu mniej wiecej tak samoi niektorzy lubia niektorzy nie takze prosze sie nie sugerowac tym ze mi nie smakowalo bo ja nie lubie takich potraw w ogole i nie tylko w royal. Polecam bardzo mocno ten hotel.
Musze powiedziec ze bylam juz w wielu miejscach zagranica jednak Egipt wspominam najlepiej wszystko bylo naprawde super!Tylko teren poza hotelem powinien byc bardziej urozmaicony w cluby i sklepy.Polecam bardzo ten hotel.Jak Egipt to tylko Royal Palace:):)
w okolicy mnóstwo bazarów, sklepów z pamiątkami, marketów z żywnością, nie ma problemu aby cokolwiek z tych zakupionych rzeczy wnieść do hotelu, bo bramka przy wejściu piszczy właściwie cały czas. Jeśli chodzi o pokoje faktycznie można róznie trafić, szczególnie po samym przyjeżdzie, bo hotel przyjmuje rezerwacje na pokoje, które zwalniają się często kilka godzin po przylocie turystów, ale wszystko można załawtić w recepcji, jeśli się tylko podejdzie do obsługi w sposób życzliwy, podobnie jak oni traktują turystów., bo obsługa hotelu jest niesamowita. Kazdego dnia wita uśmiechem, nie licząc tylko i wyłącznie na bakszysz.jeśli chodzi o jedzenia to jest go dużo, chociaz nie można mówić o zbytnim urozmaiceniu. Leżaków i ręczników jest zarówno na plazy jak i przy basenie bardzo dużo, chociaż ich jakość no coż.. leżaki bywają opiaszczone czy brudne, ręczniki mocno sprane i podziurawione, chociaż to już raczej wina użytkowników, bo rano leżaki zawsze byly czyste. Animatorzy stworzeni do pracy z dziecmi, hotelowy bar działa prężnie do późnych godzin nocnych. Ogólne wrazenie jak najbardziej pozytywne, wracam tam w przyszłe wakacje :)
Hotel z cała pewnością nie zasługuje na cztery gwiazdki, a poniżej wyjaśniam, dlaczego tak uważam:
1. Obiekt jest dość stary, meble w pokojach również, łazienki w strasznym stanie. Dostawka dla dziecka była w takim stanie, że nie dało się na niej spać (składała się na pół).
2. Potwierdzam problemy z pokojem, pierwszy wieczór spędziliśmy na walizkach czekając na zmianę pokoju. Po interwencji naszej rezydentki, lokalnego przedstawiciela biura i naszej osobistej dostaliśmy lepszy pokój, zdecydowanie większy i z działającą klimatyzacją (w tym pierwszym niestety nie dzialala, a miejsca bylo tak mało, że nie zmieściała się dostawka dla drugiego dziecka). Recepcjonista dostał od nas tylko 2$, ale już po fakcie, jako popdziękowanie.
3. Obsługa w restauracji hotelowej pozostawia wiele do życzenia, choć trzeba przyznać, że nadrabiają tym, że są bardzo sympatyczni. Brak filiżanki, sztućców, kawa rozlana na talerzyk pod filiżanką, poplamiony obrus czy kelner rozawiający przez prywatną komórkę w tracie obsługiwania gości przy stoliku to norma. Sprzątanie w pokoju też nie najlepsze, mimo iż prawie zawsze zostawialiśmy kilka funtów. Podłoga zmyta była tylko tu, gdzie widać, reszta była mało istotna. O mydło czy papier toaletowy czesto trzeba było się upomnieć. Nie ma mowy o jakimś artystycznym składaniu ręczników czy ścieleniu łóżka, co często spotyka się w innych hotelach tej klasy.
4. Niewielki obszar morza wyznaczony do pływania, a już kilka metrów za boją cumujące jachty i śmigające z ogromną prędkością motorówki. Na plaży i w wodzie czasami zdarzały się jakieś śmieci, ale powiedzmy sobie szczerze, że to tylko i wyłącznie zasługa turystów.
Dodam, że nie był to pierwszy hotel arabski, w którym mieszkaliśmy. Wiedzeliśmy, że należy spodziewa ć się ok. jednej gwiazdki mniej, ale ten hotel to zdecydowanie nie więcej niż **, a jeśli miałabym ocenić pokój, który pierwotnie dostaliśmy, nie dałabym więcej niż *.
Hotel ma też jednak swoje plusy:
1. Naszym zdaniem jezenie nie było złe, kolacje dość urozmaicone, pyszne słodycze. Śniadania rzeczywiście nieco monotonne.
2. Bardzo ładny ogród, zadbany. Dość duży, zadaszony plac zabaw dla dzieci.
3. Brak tłoku przy basenie i na plaży, bez problemu można znależć wolny leżak, co dla nas było bardzo dużą zaletą.
4. Niezła lokalizacja, w części turystycznej, przy promenadzie. Blisko do sklepów, restauracji itp.
Generalnie nasz pobyt uważam za udany, mimo że liczyliśmy na nieco wyższy standard hotelu.
Przy okazji chciałabym przestrzec przed kilkoma sprawami, już nie związanymi z hotelem.
Po pierwsze, jeśli nurkujecie z polską firmą Introdiving zastanówcie się bardzo mocno, czy kupić proponowane przez nich zdjęcia pod wodą, wykonywane indywidualnie dla każdego chętnego. Płytka z 25 zdjęciami kosztuje 20$. Po ich obejrzeniu byliśmy mocno zszokowaniu. Dostaliśmy płytę ze zdjeciami wszystkich uczestników wycieczki, a te 25 obiecanych zdjęć to max. 3-4 te same pozy pod wodą, z drobnymi różnicami, np. ręka skierowana w inną stronę. Zdjęcia te są być może warte 5$, nie więcej. Jeśli ktoś sobie życzy, mogę przesłać mailem. Kiedy chcieliśmy złożyć reklamację, niestety żaden z podanych telefonów nie odpowiadał.
Uważajcie też na inne proponowane płytki. Film z safari mial byc doskonałej jakości, niestety tak nie jest, ale był dużo tańszy, więc jakoś przeżyliśmy. To samo z płytkami z zabytkami Egiptu, jakość straszna.
Mieliśmy szczęście co do pokoju, naprawdę był ok, ale słyszeliśmy że można trafić na gorszy - my daliśmy 10 $ do paszportu i mieliśmy naprawdę dobry pokoik w głównym budynku: tj: pokój dzienny, sypialnia (duże i wygodne łóżko), łazienkę i ogromny taras. Widok z pokoju na basen, bar i ogród, który jest naprawdę niesamowity. Obsługa hotelu bardzo dobra - daliśmy jednemu kelnerowi Hassanowi dolara i był przez cały nasz pobyt bardzo uprzejmy np. piwko bez kolejki plus orzeszki i chipsy - naprawdę fantastyczny facet. Pokój codziennie sprzatany (nawet ubrania poskładane w kosteczkę i kosmetyki ułożone). W Hotelu jest sejf 6 $ za tydzień, ale naprawdę warto z niego skorzystać można tam schować pieniądze, paszporty i bilety. Animacje dla dzieci jak i dla dorosłych bardzo ciekawe: rano na plaży taniec, gimnastyka, aerobik w morzu, siatkówka, koszykówka, strzałki, masaż itp. Wieczorem ok. godz. 20 zabawy dla dzieci tańce, następnie - w zależności od dnia np. taniec brzucha, kabarety, różnego rodzaju występy, następnie dyskoteka. Animatorzy naprawdę fajni ludzie zawsze uśmiechnięci i chętni do zabawy - od rana do nocy. Obsługa Hotelu również fantastyczna. Jedzenie bardzo dobre: pyszne ryby na kolację - polecamy. Polecamy ALL Inc - naprawdę sie opłaca, od rano do wieczora alkohol za darmo. My byliśmy na tydzień, więc polecam wszystkim tylko 2 tygodnie - tydzień za krótko.
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania lub chce zobaczyć zdjęcia to proszę na adres: E - mail.
Hotel i okolica rewelacja! Jedzenie pyszne! Obługa w restauracji uwijała się jak mrówki! Plaża przy hotelu nie tak duża jak na zdjęciu ale wystarczająca i wcale nie trzeba zajmować leżaków prawie nad ranem! My byliśy na plaży ok. 10-11 i bez problemu były wolne leżaki w pierwszej lini od morza! Do morza można było wejść bez żadnego obuwia. Piaseczek i zero rafy! Blisko do Sakali, gdzie jest taniej niż w okolicach hotelu! Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni i chętnie tam wrócimy!!
Witam serdecznie wszystkich poszukujacych zasluzonego wypoczynku w Egipcie.
Z mojej ankieta wynika, ze mam bardzo slabe wrazenie o tym hotelu i ogolnie przykre wspomnienia z tego pobytu. Chcialbym zaznaczyc, ze mam pojecie o czym tutaj pisze gdyz jest to moj 4 wypoczynek w Egipcie i niestety do tej pory byl on najgorszym. Wczesniej 2 razy spedzalem wakacje w 5 i raz w 4 gwiazdkowym hotelu (bylem zachwycony). Za tygodniowy wypoczynek w Royal Palace przeplacilem ponad 2 tysiace pln.
Na wstepie chce mocno zaznaczyc, iz hotel ten nie spelnia kryteriow 4 gwiazdek. Moze ponad 10 lat temu je otrzymal i do tej pory nikt nie przeprowadzil kolejnej oceny. Hotel jest stary i mocno zadluzony. Rzeczywiscie budynek na zdjeciu jest pusty i nie wykonczony.
Wedlug mojej oceny:
-repecja i lobby: bardzo malutka jak na 4*, utrzymywana w czystosci jedynie na minimum. Przypomina maly hotelik wschodniego bloku sprzed 20 lat. Brak wind. Jest tylko 1 bagazowy na zmiane i jeden wozek na bagaze ( a hotel ma ok 200 gosci), to wyobrazcie sobie Panstwo ile trzeba czekac jak przyjezdza w tym samym momencie 5 rodzin! jakies 25-30min czekania na pokoj na bagazach w recepcji.
-pokoje: sa roznych rozmiarow bo widzielismy kilka. Dosc obskorne. Brudne. Zagrzybiale. Poplamione sciane. Odszczypane meble. W niektorych sa pomalowane a niektorych nie. W wiekszosci smierdzi. Pod lozkiem zawsze sie klei i sa smieci. Terakota jest czesto spekana, potluczona. Nie mam pojecia czemu ale w 4na 5 pokoi, ktore ogladalem byly zepsute lampy, spadajace abazury, poplamione i rozklejajace sie. Lozka sa sredniej wielkosci. Materace dawno powinny byc wymienione (podstawa dobrego wypoczynku jest dobry sen - to polityka dobrych hoteli = tu tego nie bylo) bo byly wygniecione, polamane, sprezyny przebijaly material a lozka czesto popekane albo polamane tak, ze miednicy wpadala w dziure i mozna bylo spac prawie jak w hamaku. Przescieradla brudne, poplamione. rowniez smierdzialy.Koce przepalone i poplamione. Szafa na ubrania w kazdym pokoju w budynku glownym jest suwana i w wiekszosci pokoi jest zepsuta, zerwana z zawiasow. Klimatyzacja to loteria. Najlepiej dziala w budynku glownym, a w bungalowach starych juz kompletnie nie dziala. Sa nowe ladne bungalowy ale ich jest kilkanascie i ciezko je otrzymac (glownie rosjanie je otrzymuja). Z lodowka jest podobnie, w bungalowach sa popsute albo chlodza jak ziemianka na wsi, wiec mozna zapomniec o schlodzeniu cieplych alkoholi serwowanych na plazy. Pokoj jest sprzatany na odczep sie i pozostawianie napiwkow nic nie pomaga.
Lazienka: Malutkie. Umywalka czesto spekana. lustro obszczypane. My otrzymywalismy czyste reczniki, ale nasi znajomi juz nie, albo musieli dzwonic po nowe reczniki bo sprzatajacy zapominal je przyniesc. Prysznice sa okryte sadza z kamienia. Cisnienie wody jest fatalne. W bungalowach szambo wybija i smierdzi. Grzyb jest prawie wszedzie (oni po zgloszeniu usterki probuja to czyscic i wmawiaja ze jest lepiej - ale nie oszukujmy sie, wyjezdzamy po to by odpoczac a nie samemu dbac o czystosc - za cos sie placi prawda?) Kotara od prysznica jest pozolknieta i poplamiona - obrzydlistwo! Smieci sa wyrzucane regularnie ale worek pozostaje ten sam przez caly turnus. Wiec nie warto wyrzucac resztek po owocach bo smierdzi i sie klei po kilku dniach.
Ogrod: Ogrod to nic nadzwyczajnego (czytalem wczesniejsze opinie na wakacje.pl i ludzie zachwycali sie ogrodem, wiec sie nastawilem, ze bedzie imponujacy), niestety prosze Panstwa, w hotelach w Egipcie jest to standard. Nic nadzwyczajnego, do tego jesli ktos byl juz w lepszym hotelu (a nie jest ich malo) to zauwazy ze ta cala zielen jest wyschnieta gdyz wszystko jest podlewane recznie w nocy i nawozone szambem = krotko mowiac to ogrod jest wyschniety! W innych hotelach sa rozlozone weze ukryte w krzakach, ktore rano i wieczorem nawadniaja te oazy i ogrod wtedy lsni zielenia. Tu tego nie bylo. Sa 2 basen - jeden maly z brodzikiem dla dzieci przy recepcji i restauracji. Przy nim jest barek ktory nie dziala od zawsze, szkoda. A przy duzym basenie (jedyna rzecz ktora hotel moze sie pochwalic ) jest milo ale ja naliczylem 18 lezakow, wiec lezenie przy basenie mozna sobie darowac jak sie zbyt pozno wstanie.
Plaza i morze: Plaza jest blisko. reczniki wydawane sa wyprane ale niestety z latami juz sprane. Materace 80% sa splaszczone wieloletnim uzytkowaniem, poplamione - nie sa prane i sprawia to okropne wrazenie, nastroj poprawia przykrycie tego swinstwa recznikiem. Piasek jest niestety brudny i gruboziarnisty. Tutaj nikt nie sprzata tej prywatnej plazy hotelowej. Natomiastw sasiednich hotel jest specjalna ekipa ktora w dzien dyskretnie chodzi i zbiera wszystkie smieci, pety po papierosach i butelki. W royal palace mozna o tym zapomniec. Jesli chodzi o morze to jest tu niezwykle, ale to NIEZWYKLE brudne, dno zasmiecone to potegi i czlowiekowi z maska i fajka robi sie poprostu przykro gdy to widzi. Niesie sie smrod benzyny ze statkow oddalonych od brzegu 50-100 m. Jest tam poprostu port i dajcie sie Panstwo przekonac w kiurze podrozy ze statki sa daleko!!
Sport i rozrywka: Co do sportu to czysta paranoja! Majac all inclusive placi sie za wszystko, absolutnie wszystko. Za pingpong, sitkowke, rzutki, pilke nozna - jedna wielka porazka (10funtow egipskich za godzine albo 2$, wiec dla tych ktorzy chca sie wybrac z dziecmi szczerze odradzam ten hotel). Animatorzy zajmuja sie mlodymi pieknymi dziewczynami, a starsze pokolenie jest pozostawione w spokoju. czasem jak ich cos tknie zeby zebrac grupe osob w srednim wieku to sa tak bezczelni i natarczywi, ze zapomina sie przez moment o tym ze czlowiek przyjechal na wakacje. Czesto na plazy jest puszczana glosno muzyka (niestety w kolo leci ta sama plyta).
Animacje wieczorne zaczynaja sie ok 21:00 i koncza o 23:00 - sa super naciagane, zrutynowane. Malo tworcze i ze wszystkich jakie do tej pory widzialem najgorsze! Podam przyklad: zapraszali wszystkich na pokaz belly dance (taniec brzucha), pomyslalem ze fajnie jest cos takiego jeszcze raz obejrzec. Przyslismy ze znajomymi i okazalo sie ze przez 1,5h byla gra w bingo a zwyciezce nastepnie zabrano za scene (raczej prowizoryczna kurtyna) przebrano w suknie arabska wsadzono dwa balony pod koszulke i przez 45 sekund kazano tanczyc i ruszac brzuchem. Na tym koniec - braklo mi slow. Od 23:00 puszczaja muzyke i odbywa sie niby dyskoteka gdzie dzieci moga sobie troche poszalec. A o 24:00 gasza swiatla wylaczaja muzyke, animatorzy ida do domu i koniec dyskoteki (taka to rozrywka). Hotel wtedy zamiera!
-restauracja i jedzenie: restauracja jest brudna, zamiatana ale nie zmywana. szklo jest brudne. obrusy poplamione, mokre (jest to wielka porazka) czasem sa tak brudne ze trzeba uwazac zeby sie nie pobrudzic, wiec uzywa sie prywatnej serwetki do ust zeby przykryc plamy - poprostu smieszne. Jedzenie jest monotonne. caly czas to samo ale pod inna postacia. jesli byly jajka na sniadanie to w innej postaci sa te jajka na obiad. Jedzenie jest czesto chlodne, trzeba przychodzic jak najwczesniej na stolowke. Tak, stolowka bo na miano restauracji to nie zasluguje. Brudna, obdrapana, farba odchodzi, zero gustu jesli chodzi o wystroj wnetrz.Na kelnerow czeka sie bardzo dlugo mimo napiwkow. Sa bezczelni i arogantcy. paluchami lapia za obwod kieliszka i potem nalewaja ci do niego napoj. Wiekszosc rozlewa kawe, herbate i napoje przy nalewaniu, stad te mokre, poplamione stoly. Dowiedzialem sie ze akurat hotel i na obsludze oszczedza i zatrudnia wiekszosc osob z lapanki na sezon z pld egiptu (czyli ze wsi) ci maja 5 dniowe szkolenie i jazda do roboty, no a potem sa takie kwiatki - i to ma byc 4 gwiazdkowy hotel za takie pieniadze?
All inclusive za cene jaka sie placi na osobe, zupelnie sie nie oplaca gdyz wybor drinkow serwowanych jest mega ograniczony (najubozszy jaki do tej pory spotkalem), a hamburgery czy frytki sa dodatkowo platne w barze i to tez porcja frytek 12funtow. Popukac sie glowe tylko mozna!
Sklepiki jak zawsze w hotelu drogie. jest aqua centre - polecam wycieczke na paradise island - dobrze i na poziomie zorganizowana przez ta firme. Nurkowanie calkiem drogie w tym hotelu. Nie polecam hotelowej firmy jazdy na quadach (4 kolowcach po pustyni - placi sie duze pieniadze, a motory sa popsute, olej wycieka, kierownica nie dziala = to jest opinia wielu ludzi i w tym moja gdyz, zrobiono mnie na szaro, mowiac ze maja super nowy sprzet i ze bedzie extra, tak nie bylo.) Warto pojsc do innego 5* hotelu i tam sobie zalatwic za te same pieniadze gwarantowane safari po pustyni albo przejazdzke na quadach.
Chcialem napisac wyczerpujaca opinie tak, zeby nikt nie cierpial przez nieudane wakacje. Bo jesli sie ma 26 dni urlopu w roku, szanuje sie zdrowie, czas i pieniadze to nalezy sie prawowity wypoczynek, a tu Panstwo tego nie znajdziecie. Moze jak ktos jedzie pierwszy raz do egiptu czy w ogole do egipskiego kraju i nie ma porownania to bedzie znosnie. Ale osobiscie radze doplacic te 200-300zl wiecej wybrac 5* i najlepiej w Sharm El Sheikh albo w Makadi bay!! Jestem czlowiekiem, ktory poprostu wymaga to za co zaplacil. Mieszkalem wiele razy w 2* hotelach o standardzie europejskim i bylem super zadowolony, wiec nie jest to tez tak, ze mam wygorowane wymagania ale poprostu obiektywne spojrzenie. Wakacje to czas regenracji sil i naladowanie swych baterii swieza energia a w tym hotelu jest to poprostu niemozliwe.
Na 100% wroce jeszcze do egiptu ale nigdy do RoyalPalace. Zycze wszystkim trafnego wyboru i udanych wakacji.
Nigdy wiecej do Royal Palace!!!!
Meczarnia! Uzeranie sie!! Zero wypoczynku!!
ABSOLUTNIE NIE POLECAM!!!!!
Jednym słowem KOSZMAR!!!
Nie będę się powtarzać, bo wszystko co powinno byc powiedziane, to zostało powiedziane. Mogłabym zacytować słowa Pana Konrada. wszelkie pozytywne opinie piszą ludzie, którzy nigdy nie byli w kraju arabskim ani gdzieindziej za graznicą i nie mają porównania.
Dołóżcie parę złotych i zainwestujcie w prawdziwie 4**** hotel, a nie ten rozlatujący się paskudny jeden wielki bungalow.
Jestem totalnie rozczarowana!!!
Razem z rodziną jestreśmy bardzo zadowaoleni z pobytu w hotelu,obsługa hotelowa bardzo miła i sympatyczna,hotel czysty z pięknym ogrodem,duża plaża i dwa baseny przy plaży ,oraz dwa przy budynku głównym.Organizowane są wieczorne programy rozrywkowe dla dorosłych i mini dyskoteki dla dzieci.Bardzo miłe animatorki zajmujące się dziećmi-rosjanki.Polecam ten hotel ,a wakacje tam spędzone będzą niezapomniane.