Pickalbatros Water Valley by Neverland

Wyjątkowy

Fantastyczny pobyt. Bardzo duży pokój, w zasadzie należałoby go nazwać apartamentem. Czysty. Codzienne sprzątany. W każdym pokoju działająca klimatyzacja. Niewielkim minusem jest odległość apartamentów od restauracji, ale po hotelu kursuje darmowy autobus. Czasem warto udać się na główną ulicę, bo autobus nie zawsze wjeżdża we wszystkie uliczki, przy których są pokoje hotelowe. 8 restauracji ze zróżnicowanym menu - ale w każdej znajdzie się tradycyjne hotelowe dania tj frytki czy nuggetsy. W hotelu funkcjonuje również restauracja Neverland - na kolację z towarzyszącym "dinner show" trzeba zapisać się z wyprzedzeniem. W hotelu jest przynajmniej 5 różnych miejsc, w których odbywają się wieczorne animacje. Każdego dnia główne pokazy są przy innej scenie. W hotelu znajdują się dwa aquaparki (dla mniejszych, dla większych) oraz park rozrywki, jest też rolkownia. Są też obiekty sportowe, boiska do piłki nożnej, do tenisa, minigolf. Ogólnie na kompleks hotelowy składają się trzy hotele. Wszystkie atrakcje obowiązują gości z trzech hoteli.

Właśnie wróciliśmy z hotelu Neverland, w którym bylismy już 3 raz. Hotel jest bardzo duży, w którym cały czas coś się dzieje. Świetne animacje, genialne wesołe miasteczko i gigantyczny aquapark. Nasz apartament miał chyba ze 110m- dwie sypialnie 2 łazienki salon 3 balkony 3 tv, lodówkę z woda stale uzupełniania, czajnik kawa itp .Bardzo czyste pokoje, codziennie sprzątane. Pyszne jedzenie w kilku restauracjach, lodziarnia, piekarnia oraz kilka barów. Polecam wszystkim ten hotel.

Właśnie wróciliśmy z hotelu Neverland, jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Wspaniała obsługa , bardzo dbają o czystość. Hotel jest bardzo duży cały czas coś się dzieje. Pyszne jedzenie w kilku restauracjach. Świetne codzienne animacje, genialny lunapark i bardzo duży aquapark. Polecam wszystkim ten hotel

Bardzo przyjaźna atmosfera. Najlepsze miejsce dla dzieci dużych jak i małych.

Hotel bardzo duży na rozłożystym terenie z różnymi atrakcjami dla najmłodszych to jest zjeżdżalnie różnego rodzaju Karuzele diabelski młyn samochodziki elektryczne możliwość skorzystania z rowerów. jak to w Egipcie z obiektu nie trzeba wychodzić bo wszystko jest na miejscu. Jedzenie dość przyzwoite duży wybór w siedmiu restauracjach tematycznych z każdej można było korzystać, restaurację nie a’la kartę. Co do pokoju mieliśmy ogromne studio składający się z dwóch Łazienek dwóch pokoi jednego living roomu w każdym z tych pomieszczeń 65 calowy telewizor łóżka duże wygodne. Pokoje sprzątane codziennie.

Nazwa  Pickalbatros Water Valley by Neverland
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, tenis

Wyjątkowy

Wyświetlono 9 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Bart

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Bardzo duży hotel z dużą ilością różnorodnych atrakcji dla małych, średnich i dużych. Bardzo gościnna, miła i przyjazna obsługa. Smaczne jedzenie. Czysto.

Wady

Brak bezpośredniego dostępu do plaży, ale z hotelu co pół godziny kursuje bezpłatny autobus na prywatną plażę, na której znajduje się hotelowy bar i bufet serwujący smaczne przekąski.

Renata

Zalety

• Obsługa, aquapark, wesołe miasteczko, animacje dla dzieci

Wady

Jedyny minus to plaża.

Zalety

Obsługa, aquapark, lunapark i wiele innych.

Wady

Trochę słaba klimatyzacja w pokoju , ale nie ma co się dziwić w takich temperaturach.

Magdalena

Pobyt - Luty 2024

Bardzo przyjaźna atmosfera. Najlepsze miejsce dla dzieci dużych jak i małych.

Zalety

Bardzo duży wybór animacji dla dzieci i dla dorosłych. Pomimo zimy 😂baseny bardzo ciepłe .

Wojtek

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Położone na dużym terenie z dużą ilości atrakcji dla dzieci.

Wady

Nie zauważyłem No może plaża na którą trzeba do jechać busikiem z hotelu

Jakub

Pobyt - Listopad 2023

Hotel idealny dla rodzin z dziećmi. Na jego terenie mnóstwo atrakcji. Jedyny minus to plaża.

Zalety

Aquapark!

Wady

Plaża!

Turystka

Pobyt - Listopad 2023

Hotel cudowny. Byliśmy w Jungle 12lat temu dlatego wróciliśmy i teraz to już jest poprostu petarda. Ogromny, dziennie robiliśmy po 22tys kroków! Ale jeździ busik średnio co 15min i rozwozi gości po obiekcie. Można wynająć rowerki, korzystać z karuzeli i dla młodszych i dla starszych :) dwa aquaparki na mega wypasie! Różnorodność basenów, głębsze płytsze, podgrzewane, klasyczne powiedzmy okrągłe i taki którym opłyniecie część hotelu bo jest w formie wodnej ścieżki o szerokości 2.5m. Baseny czyste zadbane bardzo bezpieczne. Ratownicy na każdym kroku pilnują co się dzieje. Leżaki i krzesła dostępne bezproblemu, nawet leżaki dla dzieci. Oprócz głównych basenów są też mniejsze na całym obiekcie, właściwie większość bungalow ma przed sobą basen. Dziennie pracownicy zamiataja myja podlogi plytki na basenach, ustawiają leżaki stoliki równiutko, nigdzie nie ma ani papierka, ogrodnicy dbaja ciagle o roślinnosc. My byliśmy w Water Valley jest to nowo wybudowana część hotelu i korzysta się w całości wraz z hotelem Junge Aquapark i Alf Leila wa Leila. Teraz na to mówią Neverland . Wiec nie ma wiekszej roznicy czy sie kupi oferte Jungle czy Water Valley, jedynie kwestia zakwaterowania bo korzysta sie z całosci. Nasz bungalow miał 120m dwie sypialnie 2 łazienki salon 3 balkony 3 tv z polskimi kanałami lodowke z woda stale uzupełnianią , czajnik kawa itp .Bardzo czyste pokoje, dziennie sprzątane. Spory wybór jedzenia, restauracji jest kilka, 4 w nowej części i reszta na starej części hotelu Jungle, lodziarnia, piekarnia barów chyba z 15. Jedzienie zaskakująco dobre , wiadomo nie wszystko smakuje bo to kwestia gustu, ale wszystko dobrze przyprawione , do wyboru do koloru makarony, mięsa kaczka kurczak jagnięcina ryby krewetki indyk wołowina.... burgery ( na alf leila wa leila byly lepsze ) Pizza z pieca, panierowane skrzydełka, zupy, sajgonki, faszerowane ziemniaki , salatki , pieczywa , omlety, na słodko gofry naleśniki pączki rogale ciastka drożdżówki jogurty owoce wata cukrowa galarerki pop corn lody ciasta dżemy... naprawdę taki wybór że tydzień to mało by popróbować wszystkiego. Obsługa bez zarzutów, każdy uśmiechnięty, pomocny, grzeczny. Nie ma większego problemu żeby się dogadać, głównie w języku angielskim. Na terenie hotelu a raczej tego miasteczka! jest market, ulica że sklepami z pamiątkami i duzy sklep hotelowy STORY gdzie kiedyś była recepcja. Apteka, opieka lekarska też jest na miejscu. Za restauracjami w starszej części hotelu jest ulica Midway. Tam odbywają się występy na scenie ( ich też jest kilka w całym Neverland ) pokaz świetlny fontann. Jest tam ArtSchool dla dzieci gdzie mogą malować farbami obrazy które można zabrać ze sobą na pamiątkę. Tam są rowerki, karuzele i market spożywczy. W barze pod sklepem STORY można zapalić szisze. Jest też kino dla dzieci ze smakołykami i napojami, klub dla dzieci gdzie można zostawic pociechy. Animacje codziennie , na recepcji rozdają kartkę z rozpiska wszystkich aktywności zajęć i aktarcji. Tutaj poprostu nie ma się czego doczepić i długo by tak pisać. Czysto smacznie bezpiecznie duży teren można ciągle spacerować i się nie nudzić. Jak Egipt to tylko tutaj :)

Zalety

Wszystko! Plus że nikt nie naciąga na napiwki. Dla wszystkich jednakowo miła obsługa.

Wady

Całkowity brak

Ola

Zweryfikowana opinia pracownika

Hotel świetny, bardzo duży teren, który dla mnie osobiście był dużym plusem ponieważ nie było czuć natłoku. Bardzo duży wybór posiłków. Opinia niżej apropo snack baru chyba nieaktualna, ponieważ snacki serwuje kilka restauracji i w każdej jest coś innego. Bardzo czysto, obsługa przemiła a pokoje przestronne i nowe! 36 basenów z czego 30 podgrzewanych zima, wiec nie trzeba się martwić ze nie znajdzie się leżaka :) dodatkowym plusem jest fakt ze można korzystać jeszcze z hotelu alf leila wa leila położonego obok, a jeśli komuś przeszkadzają odległości to jest darmowa wypożyczalnia rowerów na terenie hotelu. Poza tym po terenie obiektu co chwilkę jeżdżą busy i melexy, które rozwożą gości w wybrane przez nich miejsce. DODATKOWO JEST TAM WESOŁE MIASTECZKO! Nastawiłam się na tłum rodzin z dziećmi. A wcale tak nie było! To jest miejsce gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Szczerze jak nigdy nie wracam w to samo miejsce, to ten hotel napewno odwiedzę jeszcze nie raz! ZDECYDOWANIE POLECAM

Zalety

Animacje, zjeżdżalnie, obsługa, jedzenie, czystość, bardzo dużo atrakcji

Adam

Hotel bardzo duży, niestety ze względu na jego wielkość, wszędzie jest bardzo daleko, brakuje miejsc z napojami. Niestety z przekąsek wyłącznie pizza, na którą też trzeba bardzo długo czekać w kolejce. Bardzo dużo ludzi i notoryczny brak miejsc w restauracji głównej wewnątrz. Jedzenie bardzo przeciętne, dla dzieci praktycznie nic co mogłoby zróżnicować ich śniadanie po za standardowymi pancakes i mlekiem z płatkami. Zbyt mało obsługi i zbyt przemęczona obsługa co niestety było odczuwalne. Barmani wewnątrz budynków sprawiali wrażenie jakby nie zależało im na dobrej opinii raczej żartowali między sobą i ze względu na brak znajomości arabskiego miało się poczucie jakby drwili z osób oczekujących na obsługę. Lody wyłącznie w budynku głównym, w całym aqua parku jedna lodówa z wodą i jedno miejsce z ręcznikami. Kontakt z ludźmi na recepcji bardzo słaby - w sytuacji kiedy karty do pokoi przestały działać, poprosiliśmy telefonicznie o dostarczenie działających kart - nikt się nie pofatygował, podobna sytuacja z odbiorem bagaży przy wymeldowaniu, dopiero po kilku prośbach bezpośrednio u bagażowych odebrano nasze bagaże. Dobre animacje i atrakcje dla dzieci w części z luna parkiem. Ogromne pokoje ~120m2 (2 sypialnie, salon, 2 łazienki).

Zalety

• Bardzo rozbudowany aqua park • Atrakcje dla dzieci w części luna parku (karuzele, rowery itd.) • Duże i komfortowe pokoje • Jedzenie nie było złe, więc to chyba zaleta :) raczej dla osób nie wymagających • Nowy hotel bardzo kontrowersyjnie wykończony pod względem kolorystycznym

Wady

• Brak wystarczającej ilości miejsc w restauracji (wewnątrz) • Brak wystarczającej ilości osób w obsłudze • Niska jakość obsługi • Brak wystarczającej liczby miejsc z napojami • Plaża, bar przy plaży i restauracja - maksymalnie 2*, leżaki i parawany chyba sprowadzili z pierwszego powstałego hotelu w Egipcie. • Brak ręczników przy plaży

Pickalbatros Water Valley by Neverland