Pickalbatros Villaggio Resort Portofino

Wszystko na najwyższym poziomie, od przyjęcia po pożegnanie. Duży resort można spacerkiem wszędzie sobie dojść choć są autobusy. W restauracjach bardzo duży wybór jak i dni tematyczne to naprawdę można dobrze zjeść. Śniadania coś pięknego. Najczęściej korzystaliśmy z soprano. Chociaż zdarzyło się Polacy, którzy dość głośno mówili, że za brak ogórków wystawia słabą opinię. Ogórki były doniesione po 20s. Panowie zasuwają i uzupełniają wszystko.W pokojach czysto z niczym nie było problemu. Dużo animacji i atrakcji dla dzieci.

Najlepszy hotel !!!zasługuje na co najmniej 5 gwiazdek !!!plaża piękna ,obiekt ogromny ,niezliczona liczba basenów ,fantastyczny Aqua park ,pokój gracza na najwyższym poziomie ,obsługa przemiła, mogłabym wymieniać bez końca ,pokoje ogromne ,jedzenie różnorodny od krewetek po steki 🥩 byliśmy 11 osobową grupą i jednoznacznie stwierdziliśmy że jeszcze tak fantastycznie ugoszczenie w Egipcie nie byliśmy .Napewno wrócimy!!!!!!!

Hotel zlokalizowany na b. dużej powierzchni, serwis na wysokim poziomie, duża dbałość o czystość w pokojach jak również w miejscach ogólnodostępnych ( np. restauracje, toalety), cisza i spokój, czasami wieczorem wrażenie jakby życie zamarło ( przeciwieństwo do Sharm). Goście z Europy przewaga Włochów, Polaków, Czechów i Niemców), brak "braci" ze wschodu na szczęście.

Bardzo pozytywnie. Czysto. Obsługa uczynna. Miejsce "villagio" spokojne, oddalone od centrum. Pokoje duże, wyposażone. Wszystko działa jak należy.

Hotel świetny. Szczególnie wyżywienie. Pokojom nie można nic zarzucić. Bardzo czysto. Obsługa doskonała w każdej sytuacji. Brak natrętnych nagabywań o bakczysz. Jednopiętrowe domki to zaleta. Bardzo go polecam i na pewno tam wrócę na dłużej bo tydzień to trochę mało.

Nazwa  Pickalbatros Villaggio Resort Portofino
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Port Ghalib
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku

Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach

Wyświetlono 91 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jakub

Oliwia

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Aqua park ,plaże ,beach club ,piana party ogólnie wszystko ,piękna rafa

MaX

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

lokalizacja, czystość, obsługa

Wady

remontowany pomost (brak możliwości snurkowania),

Andrzej

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Wyżywienie i różnorodność restauracji i barów. Transport wewnętrzny.

Wady

Nie najlepiej z nurkowaniem i snorckelingiem ze względu na remont? mola.

Andrzej

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Mnogość restauracji i snack barów. Oferta żywieniowa urozmaicona. Czysto w otoczeniu i w basenach. Wielka dbałość o gości. Teren rozległy hotelu, ale dobrze skomunikowany. Poza ścisłym centrum (recepcja) bardzo spokojnie. Można ponurkować z butlą w "diving center".

Wady

Za płytkie baseny dla pływających. Brak dobrego miejsca (np. molo) do snorckelingu. Dla dzieci jest OK ale dla amatorów podwodnego świata to trochę mało.

Maciej

Pobyt - Luty 2025

Resort Pickalbatros to 48ha super zaplanowanej przestrzeni dla turystów. Mnóstwo kwiatów i zieleni, czysto ponad wszystko. Wiele atrakcji, tam się nie można nudzić. Kilka restauracji do wyboru i kolory menu różnorodne i bardzo smaczne. Polecam wszystkim, My tam wrócimy.

Radek

Pobyt - Luty 2025

Bardzo fajny hotel dla rodzin z dziećmi. Aqua park oraz niektóre baseny z podgrzewana woda.Duzy obszarowo,ale kursują busy wożące z jednego końca w drugi.

Zalety

Aqua park podgrzewany,jedzenie,miła obsluga

Wady

Ciężko się o coś przyczepic

Wojciech

Pobyt - Styczeń 2025

Czytając wcześniejsze opinie myślałam że jadę do hotel który ma same zalety .Niestety rzeczywistość nas nie miło zaskoczyła.Po pierwsze w styczniu woda w basenach zimna jedynie brodzik w aquaparku ciepły. Za letni basen mozna uznać basen przy restauracji El Khana.Woda w morzu cieplejsza od pozostałych basenów. Jedzenie to jest porażka warzywa na parze albo twarde tak że nie idzie kroić ich nożem albo puree. Wołowina tak twarda że można żuc ja jak dentke.Praktycznie brak wyboru jedzenia. Maly wybor ciast i owocow .Jedynym plusem jest czystosc na 5. Podsumowując byłem 9 razy w egipcie 4i5 gwiazdowych hotelach portofino najsłabszy do jedynego już nie wrócę .Za moja opinie przepraszam osoby zachwycone tym przybytkiem. Nie polecam nikomu

Zalety

Czystosc obsługa

Wady

Jedzenie tragedia hotel nijaki

Przemek

Pobyt - Styczeń 2025

Super, jesteśmy mega zadowoleni. Polecam wszystkim. Czysto, miło i smacznie jednym słowem idealnie.

Zalety

Ogromne przestrzenie, miła obsługa, czysto wygodnie - super

Wady

Hmmmm brak

Paulina

Pobyt - Styczeń 2025

Pobyt jaknajbardziej udany, jedyne co w styczniu to wiatr mocno wieje i jest na prawdę chlodny, ale da się i opalać I kopać.

Zalety

czysto, dużo basenów, duża plaża, pyszna kawa w lobby i cistka do kawki,

Wady

aktualnie pomost w remoncie więc nie można zejść na rafę a ta na płyciźnie jest martwa, ale są ryby kolorowe, slabe drinki przy plaży... Bar w lobby nadrabia zdecydowanie.

EWA

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel wspaniały , bardzo czysty , położony w pięknym miejscu , wszystko co potrzebuje szczęśliwa rodzina do wspaniałego wypoczynku. Obsługa hotelowa pomocna w każdej sytuacji i bardzo miła . Polecamy hotel na 100 procent

Zalety

wszystko ,plaża , baseny , animacje , jedzenie , obiekt

Wady

BRAK!

Krystyna

Pobyt - Styczeń 2025

Pokój czysty, spokój cisza, dużo zadbanej zieleni.

Zalety

Bardzo miła i pomocna obsługa, jedzenie bardzo różnorodne.

Jakub

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Styczeń 2025

Jednym słowem można by ocenić ten hotel - doskonały. Bardzo dobry serwis, przemiła obsługa, wybór restauracji olbrzymi, plaża przepiękna i bardzo długa.

Zalety

Do wielu zalet tego hotelu można zaliczyć: bardzo dobry serwis, przemili pracownicy, wielki aquapark, mnóstwo basenów (21 basenów nie licząc tych w aquaparku). Hotel położony na bardzo dużym terenie, nawet przy maksymalnym obłożeniu hotelu, nie ma szans na tłok.

Wady

Zdecydowanie brak wad.

Patrycja

Pobyt - Styczeń 2025

Pierwszy raz byliśmy w tak wielkim hotelu-zakwaterowanie mieliśmy w jednej z willi, których jest tam całe mnóstwo.Dokola między budynkami mnóstwo basenów z których 4 miały podgrzewana wodę (2 głębokie i dwa w aquaparku ze zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych)Moim zdaniem hotel powinien mieć 5 gwiazdek ze względu na różnorodność serwowanych dań, animacji rozrywki dla dorosłych i dzieci, czystości oraz innych udogodnień których jest naprawdę dużo.

Damian

Otoczenie super , hotel super , animacje super w skali od 1 do 10 mocne 10

Zalety

obsługa przemiła , pogoda gwarantowana , jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie 100 % godny polecenia

Iwona

Hotel wspaniały polecam😊 Czysty i wszyscy pomocni , piękna roślinność

Zalety

Plaża przepiękna , jedzenie przepyszne wszysko na najwyższym poziome 😉

Wady

Nie ma wad🤣

Diana

Pobyt - Styczeń 2025

Sceptycznie byliśmy nastawieni przed przyjazdem z racji na 4* hotelu, natomiast po przyjeździe mocno się zdziwiliśmy. Hotel, który robi wrażenie wow, jest ogromny, można powiedzieć, że wygląda jak miasteczko, czystość wszechobecna, pięknie zagospodarowany teren, obsługa uśmiechnięta choćby napotka się ogrodnika. Na początku Pan z recepcji od razu powiedział, że mamy pokój daleko od morza, natomiast zasugerował, że ma 2 super pokoje i może nam je przydzielić zupełnie za darmo w ramach jedynie napiwka :D ta kwestia akurat nie zmienia się w Egipcie, tipy są mile widziane :) Finalnie dostaliśmy pokój blisko najlepszej restauracji Soprano. Jedzenie w zależności od dni tematyczne, ogólnie bardzo pyszne, najlepszy był dzień z BBQ w Soprano:) W restauracji dolewane napoje przez kelnerów non stop, sprzątanie na bieżącą, można powiedzieć że obsługa chodziła jak w zegarku. Hotel bez żadnego przesadzenia zasługuje na 5*i z czystym sumieniem mogę polecieć każdemu i gwarantuje, że się zdziwicie i będziecie bardzo zadowoleni.

Zalety

-jedzenie -obsługa -czystość - dużo atrakcji, tenis stołowy, bilard, aquapark, vry

Wady

- rafa koralowa bardzo znikoma, z tego co słyszałam przed Naszyn przyjazdem był sztorm który zniszczył pomost wiec możliwe, że podczas Naszego pobytu po prostu nie mieliśmy do niej dostępu - płatny bilard 8 dolców - wszystko było darmowe, nawet vry oprócz bilardu- nie rozumiem dlaczego ;)

Błażej

Pobyt - Grudzień 2024

Hotel tworzy jedną całość z hotelem Pickalbatros Vita. Można korzystać z atrakcji obydwu hoteli. Już któryś raz wybraliśmy pobyt w hotelu sieci Pickalbatros i po raz kolejny spełnia on wszystkie oczekiwania.

Zalety

Duży teren hotelu sprawia że jest on dla osób lubiących aktywnie spędzać czas spacerując bądź jeżdżąc na dostępnych w hotelu rowerach 2 i 4 osobowych.

Wady

Dla nas nie ma.

Sergey

Pobyt - Grudzień 2024

Bardzo duży teren, zawsze utrzymują w czystości. Miły i przyjemny personel. Chyba 6 restauracji, każdy coś znajdzie dla siebie. WI-FI można powiedzieć że działa na całym terenie. Dużo basenów, podgrzewanych było trzy . Hotel godny polecenia!

Pobyt - Grudzień 2024

Wspaniały tydzień spędzony w hotelu. Tam naprawdę nie można się nudzić. Wiele atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Super Aqua park. Bardzo miła i pomocna obsługa, nienachalna. Pokoje czyste, codziennie uzupełniana woda butelkowana. Bardzo rozległy teren, idealny na spacery bo pysznych posiłkach. Dla tych co nie lubią chodzić, rowery, busy, meleksy.

Pickalbatros Villaggio Resort Portofino