Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: miniaquapark ze zjeżdżalniami, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje.
Duży kompleks basenowy składający się z 4 basenów o łącznej powierzchni 9 tys. m2.
Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża z pomostem i łagodnym zejściem do morza.
To nasz pierwszy raz w Egipcie. Hotel zrobił na nas bardzo dobre wrażenie. Polecam ten hotel pod każdym względem.
Wszystko, jest zaletą.
Nie zauważyłam.
Byliśmy w hotelu poraz drugi. Pierwszy raz było wspaniale, drugi raz również. Za rok jedziemy ponownie.
Położenie, obsługa, pokoje, wyżywienie.
Hotel fajny. Dobre jedzenie, jeden basen podgrzewany. Naprawde niczego nie brakuje. Trzeba tylko uważać na naciągaczy chodzących po terenie hotelu, Porponuja zawyżone ceny usług. Np Quady.
Jedzenie, pogrzewany basen, fajna plaża na beach hotel,
Naciągacze ktorych nie powinno być na terenie hotelu.
Ładny hotel, czyste baseny, piękna plaża, plac zabaw dla dzieci oraz basen.
Mało animacji, słabe jedzenie, zbyt dużo handlarzy które nie dają spokoju cały czas proponują wycieczki i spa usługi.
Byliśmy w tym hotelu 7 x z grupą przyjaciół (9 kobiet 40-50+). Bardzo spadł w nim poziom usług, począwszy od posiłków, czystości i higieny po drinki, które smakują jak bimber z ropą. Masakryczny smak, czego nie było wcześniej. Praktycznie jesteśmy niepijące, ale nawet jednego drinka nie dało się sączyć wieczorkiem. Poza tym niestrawność żołądkową tzw. zemstę Faraona miały 3 osoby, a w roku ubiegłym 2. Widoczne bardzo duże oszczędności w hotelu, pewnie z powodu przeprowadzanych remontów, co uderza bezpośrednio w jakość usług, a tym samym w komfort pobytu i zadowolenie turysty?.
Wcześniej wysoka jakość usług. Teraz nic, podobnie jak w innych 5-gwiazdkowych.
Słabe wieczorne rozrywki. Wcześniej codziennie muzyka na żywo i artyści prawdziwi pod względem wokalu (czysto i piękny repertuar), a teraz na tarasie, zimą było bardzo zimno, mimo, że trochę osłonięty oszklony, a artyści niskich lotów (słaby repertuar i możliwości wokalne), ogólnie nie zachęca to ani do słuchania, a tym bardziej do tańca.
Pokoje czyste , jedzenie bardzo dobre , ciekaw animacje , często i bezpiecznie
Hotel duży bardzo zadbany, czysty. Dobre jedzenie i obsługa . Dużo basenów dwa z podgrzewaną wodą
Architektura arabska, piękny ogród dużo basenów
Brak wad
Bardzo fajny hotel, przemiła i bardzo pomocna obsluga, fajne wyposażenie, super baseny i plaża - zejście do wody jest z pomostu, mi nie przeszkadza. W hotelu jest czysto a jedzenie jest ogolnie różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie.
Czystość, obsługa, jedzenie, Laguna i baseny, aquapark, Bardzo nam się podobało.
Nie ma
Ogólna opinia bardzo pozytywna. Choć pierwsze wrażenia estetyczne nieco ujmuje ocenę, ogólnie warunki pobytowe infrastruktura rozkład bezpośrednie połączenie z innymi hotelami tej grupy to zaleta
zalety: średniej wielkości hotel:, stołówki zlokalizowane w jednym miejscu; bardzo dobry standard pokoi; miła, pomocna, nie natrętna cała obsługa hotelowa, jakość posiłków co najmniej dobra, b. dobrze działające wi-fi na terenie całego hotelu
nie posiada poważnych wad. może w jadłospisie brakuje WooW ale przy tej cenie jest ok
Hotel bardzo dobry pod względem jedzenia i obsługi . Obiekt duży , ładny i dopieszczony pod każdym względem. Codziennie wszystko sprzątane z dużą starannością. Dużą zaletą są dwa podgrzewane baseny. Animacje na bardzo słabym poziomie a dla dzieci to już w ogóle. Na szczęście mieliśmy dobra pogodę około 24 stopnie . Plaża słaba praktycznie jej nie ma bo wejście do morza po jakiś kładkach i kamieniach. Natomiast fajny pomost molo a na końcu można popływać w głębszym morzu i ponurkować. Ogólnie hotel robi wrażenie i nie można się tam nudzić . Polecam takie 8,5 na 10.
-baseny -blisko morze -jedzenie -podgrzewane baseny -alkohole -obsługa na duży plus zwłaszcza polsko-języczny pan na recepcji -cena przystępna jak na ten okres
-słabe animacje dla dorosłych a dla dzieci to już całkiem prawie nic
Polecam. Bardzo fajny hotel. Bardzo duży kompleks. Bardzo czysto. Polecam.
Jakość do ceny ok.
Bardzo ładny hotel ! Personel bardzo miły ! Jedzenie smaczne !
Hotel z własną plaża Kilka basenów Aqua park Kilka restauracji i barów na całym terenie Lokazlizacja świetna ,blisko lotniska Do centrum miasta można podjechać Taxi
Nie ma takich !
Pobyt 1-8 12 . Hotel bardzo ładny i zadbany . Może nie luksusowy ale poziom dobry.
Dużo leżaków . Baseny czyste , obsługa dba o komfort wypoczywających . Czysty i ładnie zagospodarowany teren. Kilka dostępnych restauracji , jedzenie dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Ogólnie ocena całości na 5.
Plaża niewielka - ciasno . Pomost zdecydowanie do remontu. Mały wybór wędlin na śniadaniu.
Wybraliśmy się do tego hotelu w połowie listopada z dwójką dzieci (2 i 7 lat) i szczerze uważamy, że był to ostatni gwizdek na "wygrzanie kości". Dla mniej wytrwałych w czytaniu opinii - tak, polecamy hotel zarówno dla par jak i par z dziećmi. Dla bardziej wytrwałych i lubiących czytać poniżej. Pogoda w dzień była lepsza niż oczekiwaliśmy i pokazywały telefony, woda w brodziku dla dzieci oraz basenie rekreacyjnym (animacje itp.) była podgrzewana. Temperatura reszty basenów rządziła się swoimi prawami - była dosyć orzeźwiająca ale baseny miały swoich zwolenników. Temperatura morza w godzinach popołudniowych - około godziny 14-15 była odpowiednia, wtedy zazwyczaj wybieraliśmy się z dziećmi na plażę. Plaża nieco się różni niż widać to na zdjęciach, jest delikatny spad, a zamiast zejścia po piasku do morza, schodzi się po plastikowych elementach pływającego pomostu zatopionego w piasku. Rafa jest odgrodzona, na głównym pomoście siedzą ratownicy i pilnują, aby nie wpływać bezpośrednio nad rafę i żeby nie wypływać poza wyznaczone linki z bojkami. Animacje dzienne jak i wieczorne bardzo zróżnicowane, codziennie coś innego (zapętlone w tydzień). Animacje wieczorne zaczynają się mini disco dla dzieci, a następnie animacje dla dorosłych. W dzień różne atrakcje typu pieczenie ciasteczek (dzieci) itp. Z animacji byliśmy zadowoleni. Pokój nam się trafił w odnowionej części (lewa strona) na parterze, tuż przy placu zabaw dla dzieci - idealnie. Pokój normalny standard, nie ma nad czym się zachwycać ale i na co narzekać. Codziennie sprzątany. Jedyne co, to zauważyliśmy, że jeżeli nie zostawiliśmy większego napiwku, to Pan sprzątający nie zrobił jakiejś figurki z ręczników (głównie atrakcja dla dzieci). Ale być może Pan nie potrafił albo taki ich standard - absolutnie nie oceniam negatywnie. Jedzenie w większości co posiłek (śniadanie, obiad, kolacja) to to samo, co serwowali w dniu poprzednim (oczywiście ugotowane na nowo), były również potrawy, które były np. w poniedziałek, a następnie dopiero w środę lub czwartek i tak się zapętlało. Korzystaliśmy z dwóch restauracji, na parterze (główna śródziemnomorska) oraz na 2 czy 3 piętrze - włoska. Mogliśmy też skorzystać z restauracji azjatyckiej, ale nie naszła nas ochota. Z restauracji ala carte nie skorzystaliśmy choć był spory wybór. Jedzenie to typowy egipski standard - kto jeździ do Egiptu to zdążył się już przyzwyczaić. Dla jadących pierwszy raz, może być różnie ;-) np. te różowe wędliny i kiełbaski ;-). Ale generalnie - nie było źle, o gustach kulinarnych się nie dyskutuje, każdy woli co innego. Drinki przeróżne, zależy od kelnera. Raz słabsze, raz mocniejsze. Alkohol głównie regionalny. Czasem polali czegoś importowanego. Uwaga tylko na te małe minibary przy basenach, dostaliśmy dwa razy zsiadłą Pinacoladę. Te duże bary rozsiane po hotelu, które posiadają lodówkę itp. to wszystko ok. Na terenie całego hotelu Wifi (dla tych co nie boją się publicznych sieci), nawet na plaży. Ludzie mili, życzliwi, trafiliśmy tylko na jednego kelnera w całym hotelu, który mocno akcentował chęć otrzymania napiwku (dawaliśmy, ale też bez przesady). Sklepiki pod hotelem i w hotelu obok w miarę ok. Sklepiki w hotelu - uwaga dla Pań - jak będziecie chciały mocno zejść z ceny - zrobią się bardzo niemili. Z jednym Panem miałem mocną wymianę zdań. Nie polecam sklepu Anton (to właśnie jeden z właścicieli ma w hotelu Pickalbatros Palace sklepik i to z nim się ściąłem), jak już to Cleopatra Centre i Senzomall kawałek dalej lub centrum Hurgady. Przemieszczaliśmy się z żoną i dziećmi głównie przez aplikację Uber. Uważajcie na podwójne bookowanie jazdy, anulowanie jazdy w trakcie, na wiadomości od kierowców. Cena w aplikacji nie zawsze jest ceną jaką oni chcą. Trzeba uzgadniać na samym początku przez czat i potwierdzić 2 razy wchodząc do pojazdu. Róbcie screeny przejazdów itp. bo miałem jeden spór z Uber - na szczęście wygrany. Nie kupujcie kart SIM na lotnisku, bo oszukują, chyba, że macie już z poprzedniego wypadu zainstalowaną aplikację My Orange Egypt, którą sprawdzanie ilość GB na karcie. Wizę również kupujcie w okienku banku - agenci biur na miejscu dokładają 3-5$ na wizę. Tak jak wspomniane - generalnie hotel bardzo fajny, nigdzie nie będzie idealnie, bo to kwestia gustu. Jakby nie było żadnej innej atrakcyjnej oferty w danym terminie, z chęcią byśmy tu wrócili. Polecamy serdecznie :)
- atrakcje i animacje dla dzieci - animacje dla dorosłych - dużo zieleni i miejsc do chodzenia - różnorodne restauracje - delikatna rafa na końcu pomostu - możliwość pójścia do hotelu obok (przejście przez budynek) gdzie jest aquapark
- plaża, a dokładnie zejście do wody - dosyć monotonne jedzenie, ale w akceptowalnym stopniu. wystarczyło sobie rozłożyć potrawy tak, aby nie jeść codziennie tego samego :) - często managerowie i ochroniarze nie ogarniali tłumów wieczorami, przez co robiła się samowolka na placu zabaw (rzucanie kamieniami przez starsze dzieci, sypianie piachem, wchodzenie na dach zjeżdżalni) ale po zgłoszeniu reakcja natychmiastowa
Hotel ładny, dużo basenów, jeden z podgrzewaną wodą. Na terenie czysto, obsługa bardzo miła.
Dużo basenów.
Nie powinno się sprzedawać w ofercie pokojów standard dla rodzin 2+2
Pobyt październik 2024 Pickalbatros Palace Resort spełnił nasze oczekiwania: - przestronny pokój z dużymi łóżkami i indywidualnie sterowaną klimatyzacją - doskonała obsługa kelnerska podczas posiłków - podgrzewany basen z wystarczającą ilością leżaków - zejście do morza z molo - czystość Polecamy pokoje od strony basenu
Jak wyżej
Hotel ładny, przyjemny, jedzenie dobre jednak nie należy nastawiać się na to, że jest to obiekt luksusowy
Polecam bardzo serdecznie ten hotel, byłam wiele razy na wakacjach za granicą a ten hotel skradł moje serce. Przedewszystkim bardzo miła i pomocna obsługa, przepyszne i różnorodne jedzenie oraz dobre drinki. Cały hotel jest bardzo czysty i zadbany, na każdym kroku można spotkać osobę która dba o czystość hotelu. Super lokalizacja i piękna rafa przy plaży. Ten hotel jest idealnym wyborem na udane wakacje.
Czystość i dbałość o detale Dobre jedzenie Miła obsługa Dobra lokalizacja
Brak wad :)
Hotel bardzo ładny, czysty, zadbany. Jedzenie dość monotonne ale smaczne. Obsługa miła i pomocna. Baseny, Aqua park i animacje również na plus. Infrastruktura również bardzo estetyczna i zadbana. Polecam serdecznie. Czas spędzony w tym miejscu jak najbardziej na plus.
Jedzenie mogłoby być bardziej urozmaicone.
Hotel duży, ładne baseny. Na tym pozytywy się kończą, obsługa na barkach przy basenach jest niemiła i arogancka, tak samo jak i kelnerzy w restauracjach. Jedzenie monotonne i nie smaczne, bardzo mały wybór. Drinki czasami podawane w papierowych kubkach co nie powinno mieć miejsca w 5*hotelu. 6 z 9 gości z mojej rodziny dostało roztroju żołądka. Zejście do morza tylko z drabinek na końcu pomostu. Radzę omijać ten hotel. Jeszcze patrząc na nowo dodane zdjęcia hotelu to uwaga ponieważ połowa zdjęć pochodzi z innych hoteli!
Dobre baseny, aqua park hotelu obok
Okropne jedzenie, fatalna obsługa, jakość drinków w zależności od barku od znośnego po okropnego, najgorszy barek to ten w środku basenu, bardzo arogancka obsługa miesza cokolwiek ma pod ręką tylko nie to co powinno znaleźć się w danym drinku! Może jeśli ktoś lubi pływać z dolarami w kieszeni to jakość będzie lepsza?🤷Brak zejścia do morza wprost z plaży, jedynie z drabinki na końcu długiego pomostu. Ogólno dostępne prysznice są strasznie brudne i zaniedbane oczywiście żelu pod prysznic brak!
Pobyt w hotelu oceniam na 5, bardzo miła obsługa, pokoje codziennie sprzątane, dobre jedzenie, polecam w 100 procentach