Pickalbatros Aqua Vista Resort

4.7

Hotel słaby.Jedzenie bardzo słabe i monotonne.Drinki tragiczne chyba ,że pare razy dasz napiwek tej samej osobie to już trochę lepiej ale nic specjalnego. Obsługa czepiającą się ciagle o szklanki nie można iść z szklanką do pokoju.

Hotel i otoczenie bardzo przyjazne dla turystów. Pokój czysty i przestronny, regularnie sprzątany.

Mój pobyt w Pickalbatros Aqua Vista Resort w marcu był fantastyczny! Hotel oferuje nowoczesne, czyste pokoje, pyszną i różnorodną kuchnię oraz świetną obsługę. Baseny i aquapark to ogromny atut. Atmosfera przyjazna, idealna na relaks. Zdecydowanie polecam!

Sam hotel to o tak naprawdę połączone 3 obiekty, aqua blue, aqua park i aqua Vista, wszystkie pod szyldem picalbatros. Otoczenie jest naprawdę zadbane pod względem roślin, wszystkie chodniki są codziennie myte o poranku a baseny czyszczone wieczorem. Widać delikatny ząb czasu na niektórych obiektach ale to nie jest coś co by nas drażniło. W trakcie pobytu prowadzone były bieżące naprawy czyli jeśli gdzieś były jakieś pęknięte płytki chodnika to odrazu wymieniali. Ogólnie fajny hotel dla rodziny z dzieckiem. Jedzenie jak to w hotelu nie jest najgorsze ale po 3-4 dniach człowiek ma już raczej przesyt tej kuchni. Mam przytrafiło się znalezienie robaka w brokułach ale przy tylu osobach do wyżywienia to raczej możliwe żeby trafił się taki rarytas ponieważ nie jest możliwe żeby wszystko znaleźć przy karmieniu kilku tysięcy osób, tak tyle osób przebywa w tych obiektach na raz. Aqua Vista ogólnie zamieszkiwana była przez Niemców, Norwegów Anglików i Polaków natomiast dwa pozostałe to poprostu Rosja i Ukraina ( tak w jednym miejscu w zgodzie i bez problemów) ocenę tego pozostawię dla siebie. Obsługa całkiem spoko są osoby milsze i bardziej oschle ale głównie przyjaźni ludzie. Fajne miejsce dla dzieciaków ale raczej nie wrócilibyśmy tam ponownie. Poprostu spoko miejsce na jednorazowy wypad.

Nazwa  Pickalbatros Aqua Vista Resort
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis, rozrywka i życie nocne

Hotel położony w drugiej linii brzegowej, ok. 2,5 km od centrum handlowego, ok. 15 km od centrum Hurghady, ok. 8 km od lotniska.

Plaża piaszczysto-żwirkowa z łagodnym zejściem do morza ok. 700 m od recepcji.

Urozmaicona kuchnia serwowana w czterech tematycznych restauracjach: włoskiej, orientalnej, azjatyckiej i serwującej owoce morza

4.7

Wyświetlono 172 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Michał

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Aqua Park i czystość

Wady

Rozkodowywały się karty i trzeba było chodzić do recepcji ponownie je kodować prawie każdego dnia jedzenie strasznie monotonne Brak animacji dla dzieci Zimna woda w basenach

Wiesiek

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Rozpiętość propozycji, bardzo urozmaicone menu (uwzględniające również osoby chore i poszukujące diety), życzliwość i kompetencja personelu.

Wady

Nie znajduje jakich uchybień, który warte byłby tego, aby o nich pisać. Słowem, jak dla mnie, było super!!!

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Dwa ciepłe baseny dla dzieci, dobra infrastruktura

Wady

Chodniki to tak naprawdę płytki ceramiczne, trzeba uważać przy basenach bo łatwo się poślizgnąć

Nasz kolejny pobyt w tym hotelu, jeden z lepszych w Egipcie.

Zalety

Jedzenie, baseny, obsługa

Wady

Średnia plaża

Pobyt - Luty 2025

Ładne pokoje, przede wszystkim bardzo czysto, lód robiony z wody butelkowanej , warzywa i owoce również obmywane. Jedzenie nie bylo złe ale bez szału. Ogolnie na plus.

Zalety

Czystość, Podgrzewane Baseny Plaza 10 minut drogi z hotelu i nawet jakies rafy i rybki mozna zobaczyc.

Wady

Słabe Korty Tenisowe i do tego za 18 EUR..

Jacek

Pobyt - Luty 2025

W zasadzie same pozytywy. Może z wyjątkiem plaży, odrobinę zbyt małej.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie. Miła obsługa, bez nagabywania o napiwki. Czysto, Wygodne duże pokoje. Woda butelkowana bez ograniczeń. Dobrze spędzony czas.

Wady

Nie stwierdzono

Martyna

Pobyt - Luty 2025

Rewelacyjny hotel! Bardzo czysty i świetnie utrzymany. Obsługa niezwykle uprzejma i pomocna, dba o każdy szczegół. Ogromny teren z wieloma basenami i restauracjami serwującymi pyszne jedzenie. Zawsze dostępne leżaki, dobrze działające Wi-Fi. Personel mówi po angielsku i po polsku. Zdecydowanie polecam!

Zalety

-czystość -hotel jest zadbany, pokoje i teren obiektu cały czas sprzątany -miła i pomocna obsługa - personel dba o komfort gości -dobre jedzenie - duży wybór dań w kilku restauracjach, jedzenie świeże, robione na naszych oczach -dostępność ręczników plażowych - zawsze można wymienić na czyste bez dodatkowych opłat -dobrze działające WiFi na terenie całego obiektu -duży teren i wiele basenów - przestrzeń dla każdego, nie czuć tłoku -łatwy dostęp do morza -atrakcje i animacje

Wady

- jedzenie praktycznie codziennie takie samo, ale jest duży wybór -basen olimpijski dodatkowo płatny

Pobyt - Luty 2025

Opinia jak najbardziej pozytywnia:) warunki zgodne z opisem, hotel z polecenia i wybór jak najbardziej trafny. Podgrzewane baseny jak najbardziej na plus, obsługa bardzo miła, uprzejma i co najważniejsze uśmiechnięta. Animatorzy zaangażowani w swoją pracę. Czysto, miło i smacznie. Polecam

Zalety

Możliwość kąpania w wielu basenach, wybór restauracji, obsługa.

Wady

Płatny tenis ziemny (w opisie ofert z biura jest że jest w cenie pobytu)

Staszek

Pobyt - Styczeń 2025

Super,do czynnego wypoczynku. Do tej pory nie spotkałem się z tak dobrze wyposażonym sportowo hotelu

Zalety

Udogodnienia sportowe-basen olimpijski,dobrze wyposażona,duża siłownia,do wypożyczenia dobre rowery,bieżnia 400m,wszystko dobrze utrzymane

Wady

Niestety stoły do tenisa stołowego na zewnątrz

Danuta

Hotel bardzo czyściutki ,obsługa przemiła. Hotel bezpieczny

Zalety

Czystość na każdym kroku . Usmiech na buziach obsługi

Wady

Dla mnie bez zarzutu

Magdalena

Pobyt - Styczeń 2025

Pobyt bardzo udany. Hotel czysty, zadbany. Obsługa zawsze uśmiechnięta i pomocna. Temperatura w dzień ok 28 stopni. Około godziny 16 robiło się już chłodniej,ale spokojnie bluza wystarczała. My mieliśmy w nocy ok 18 stopni. Codziennie aerobik wodny. Wieczorem animacji w pomieszczeniu. Codziennie inny program. Jedzie dobre. Każdy coś dla siebie znajdzie. Hotel zapewna lunch box przed wycieczkami, jednak trzeba zgłosic to na recepcji. Na terenie hoteli a jest ich trzy można korzystać ze wszystkiego bez dodatkowych opłat. Warto dać kilka dolarów za obsługę. Nie musimy się o nic martwić. My polecamy wypoczynek w hotelu i na pewno tam wrócimy.

Zalety

Czysty. Zadbany. Pokoje także. Ręczniki codziennie wymieniane. Miła i pomocna obsługa. Zawsze uśmiechnięta. Serwis przy basenie obsługuje na bieżąco.

Zuzanna

Pobyt - Styczeń 2025

Pobyt całościowo zdecydowanie na plus, mało informacji na temat udogodnień z hoteli na tym samym terenie - na plus, że można z nich korzystać, na minus, że nic nie wiadomo o restauracjach, raczej trzeba dowiadywać się samemu. Codzienne sprzątanie w pokojach bardzo dokładne, ale wręcz niezbędne jeżeli chodzi o łazienkę, w której brakuje przesłony na prysznic, a brodzik jest bardzo niski. Ustawienie prysznica na przeciwko wejścia do łazienki sprawia, że wszystko wręcz leci na wejście co później utrudnia z jej korzystania.

Zalety

Z plusów na pewno jedzenie, duża różnorodność, smaczne. Obsługa podchodzi do gości zawsze uśmiechnięta, potrafią nawet kogoś zapamiętać i jego upodobania. Duża ilość leżaków, również na plaży, która jest położona blisko i można z niej korzystać w dowolnej chwili. Ciekawe animacje na obiekcie, animatorzy również chodzili i zachęcali do aktywności.

Wady

Podane godziny działania poszczególnych lokali też nie do końca się zgadzały - była mowa o otwartym lobby czy późnej kolacji do 24 - jednak o 22 wszytko już się zamykało. Za mało podgrzewanych basenów, a nawet jeśli były one „grzane” to niestety nie było to odczuwalne. Aktualnie hotel robi sobie też małe remonty, zmiany płytek w jakichś miejscach, wymiany bojlerów, jednak o takowych sprawach informacji również brakuje - przez cały dzień nie była czynna połowa zjeżdżali na Aqua parku.

3.3
Wojciech

Pobyt - Grudzień 2024

Bardzo słabe jedzenie , monotonne bez smaku , ciągle tylko ryż ziemniaki frytki kurczak i surówki . Do tego zupy jak woda , ciasta mąka z cukrem. Alkohol mają ochydny , w plastikowych butelkach , dramat!!!!! W zasadzie nie ma animacji , tylko wieczorem jakieś przyśpiewki z dziećmi . W dzień animatorzy chodzą po resorcie i robią od niechcenia. Są bo są .

Zalety

Biorąc pod uwagę że biliśmy w grudniu są trzy podgrzewane baseny to na plus . Dobra siłownia .

Wady

Brak bezpośredniego dostępu do morza jednak jest minusem , zjeżdżalnie są ale jest tak zimna woda że nawet dzieci mają problem tam wytrzymać . Brudno jest wszędzie , to znaczy nie tak na pierwszy rzut oka ,tylko taki mają jakiś sposób sprzątania jedną szmatką 20 stolików naprzyklad albo ścierają podłogi nawilżona jeden raz szmatką na kiju

Tomasz

Pobyt - Grudzień 2024

Idealna pogoda na odpoczynek W Egipcie w grudniu. Hotel naprawdę super … można było by pisać dużo ale no nie ma się do czego przyczepić . Obsługa jak i sam obiekt mega … polecam z czystym sumieniem .. taki pewniaczek .. większość ludzi którzy narzekają na jakieś detale to chyba typowi malkontenci którzy chociaż by im gwiazdkę z nieba ściągnąć to i tak było by źle :) dla mnie wszystko było naprawdę na bardzo wysokim poziomie .. a mam porównanie z innymi hotelami w Egipcie .. całość ogółem uznaje za mega udany wypoczynek . Polecam

Zalety

Podgrzewane baseny i dla każdego coś dobrego … ktoś chce spokoju to znajdzie go w części vista .. ktoś chce zabawy z dzieciakami to a aquapark ma istny szał :) restauracji pełno na każdym kroku … dla aktywnych fizycznie chyba wszytko Czego mogą sobie zażyczyć :) i wszystko w cenie .. to naprawdę duży plus

Wady

Słabe było by gdybym narzekał na naprawdę dobry hotel

Magdalena

Ogólne wrażenie : przyjemny hotel, najlepsza restauracja to Soprano

Zalety

fajne atrakcje i animacje dla dzieci

Wady

co niektórzy kelnerzy robią tylko pozytywne wrażenie, jeden z aquaparków nie działał bo był w remoncie o czym nie było informacji podczas rezerwowania wycieczki.

Pobyt - Grudzień 2024

Hotel super. Bardzo dobre jedzenie. Kilka poodgrzewanych basenów oraz wielki aquapark. Codziennie sprzątane pokoje, bardzo dobre drinki (my piliśmy tylko w barze przy lobby). Na plaży zawsze jakieś wolne leżaki i jest rafa oraz bar. Można korzystać z 3 hoteli w ramach jednego wyjazdu. Cały kompleks to kilka hektarów. Jest siłownia, fitness, bieżnia czy basen olimpijski. Codziennie zajęcia jogi i podobne,

Zalety

Jedzenie, wielkość, obsługa, drinki, baseny, zieleń

Wady

Długi czekaliśmy na pokój, ale finalnie dali nam piękny apartament a kupowaliśmy ekonomiczny pokój.

Jacek

Pobyt - Grudzień 2024

Bardzo dobru czysty hotel jedzenie bez zastrzeżeń podgrzewane baseny

Zalety

czystość nowoczesność duży wybór jedzenia i napojów

Andrzej

Pobyt - Grudzień 2024

Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie. Pokój średniej jakości, lata świetności za nim. Czystość w pokoju standardowa jak na Egipt, sprzątanie codziennie tylko główne alejki jak we wszystkich hotelach. Ręczniki wymieniane codziennie bez problemu. Ogólnie czystość pokoju OK.

Zalety

Zaletą hotelu jest stołówka obsługa na wysokim poziomie.

Wady

Minusem brak dostępu do morza. Dowożenie busem z lat 40 porażka. Dojście przez wszystkie hotele pieszo około 2 km.

Gabriel

Pobyt - Listopad 2024

Pobyt uważamy za udany, Obiekt bardzo czysty duży i przestronny. Obsługa bardzo miła i uczynna. Jedzenie bardzo dobre - dużo i smacznie. można korzystać z udogodnień i restauracji pozostałych hoteli ( Blue i Aquapark). Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Drinki oczywiście bardzo słabe, ale nas to nie dziwi, pozostałe napoje typu Fanta coca-cola bardzo dobrej jakości. codziennie lody. Zajęcia na basenach typu Aqua Gym, Stretching, rzutki itp. Z wad trochę słaba i mała plaża z bardzo niewygodnym zejściem do wody, dużo ostrych kamieni. Wi-Fi działa bardzo dobrze na terenie całego hotelu. Mogłyby być lepsze animacje. Byliśmy z biurem Anex i pierwszy raz trafiliśmy na niesympatycznego i nieempatycznego rezydenta, (...) który nie miał dla nas w ogóle czasu, być może przez to że nie byliśmy zainteresowani wycieczkami fakultatywnymi.

Zalety

Czystość, Obsługa, Jedzenie, Napoje, Internet.

Wady

Plaża, Restauracja "ala carte" trochę słaba.

Pickalbatros Aqua Vista Resort