Perla Marina

3.5

Lokalizacja świetna- blisko plaży, dwa niewielkie baseny ale jeden na dachu, praktycznie zawsze znalazło się miejsce. Goście stosujący się do zasad żeby nie rezerwować leżaków i nie słuchać głośnej muzyki przy basenie. Pokoje sprzątane codziennie, pokoje w porządku, łazience przydałoby się odświeżenie ale to kwestie kosmetyczne. Sam hotel czysty i zadbany. Na niewielki minus jedzenie- był niewielki wybór i to skutkowało że w niektóre dni nie było dla nas nic smacznego a bywało świetnie. Wróciłabym :)

Everything was great. Location, place, stuff. The only thing I would like to notice, nobody told us that we can have meals if we leaving early in the morning before breakfast.

Plaża z ciemnym piaskiem, wąska, kameralna. Hotel z gatunków chill outowych do totalnego zrelaksowania się. Jeśli chcecie przyjechać tu dla imprez to możecie zapomnieć. Pokój z płaskim ekranem, tv satelitarną, radiem, klimą. Wszystko czego można chcieć - jest. Posiłki Łazienka z gustem, choć woda nie zawsze była ciepła. Czasem wejście pod prysznic wymagało odwagi ;). Do centrum i do plaży najlepiej wybierać się nogami. Przeznaczenie - starsi, młodzi zakochani, podróże pośłubne.

Raczej dla starszych osób , lubiących ciszę i spokój. Miejscowość malownicza, żyjąca głównie z turystów. Mimo to nie była głośna, a nocami po ulicach nikt nie szlajał się pijany i nie wydzierał ile ma siły w gardle. Do samego hotelu nie mam zastrzeżeń. Jak już wspomniałam, hotel dla/ lub odwiedzany głównie przez osoby starsze. Jedzenie / pokoje / serwis / czystość to wszystko jest ok. Młodzi mogą odczuć niedosyt chyba że wybierają się we dwoje na romantyczny wyjazd.

Polecono nam ten hotel z biura podróży. Spędziliśmy tutaj nasz miesiąc miodowy ( dokładniej dwa tygodnie ). Wróciliśmy zachwyceni. Pokój mimo że nie wyglądał na najnowszy to miał widok na morze, czysty. Na balkonie dwa krzesła, stolik. Posiłki można było jeść na tarasie a po lewej rozpościerał się podobnie jak z pokoju widok na plaże i morze. Personel: pokojowe - dokładne szybkie, kelnerzy - sprawni mili, recepcja - zawsze zaradzała każdym probemom.

Nazwa  Perla Marina
Miejsce  Hiszpania / Costa del Sol / Nerja
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, darmowe wifi, parking

Słoneczne plaże przez cały rok i ciepłe morze

Klimatyczne miasteczka jak Marbella i Mijas z andaluzyjską architekturą

Bogata oferta dla miłośników sportów wodnych i golfa

3.5

Wyświetlono 20 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Lokalizacja, obsługa, czystość.

Wady

Niewielki wybór jedzenia w trakcie posiłków w porównaniu do innych hoteli.

Ivan Pankrashin

Pobyt - Październik 2018

Benio

Andżelika

Ewelina

Ida

Pobyt - Grudzień 2008

Pokój przeciętny jeśli chodzi o rozmiar, lodówka, sejf, klimatyzacja, duże komfortowe łóżka. czego w pokoju więcej trzeba? Położenie 100m od plaży i na moje oko mniej więcej tyle samo do centrum miasta.Odległość była wystarczająca, żeby do hotelu nie dochodziły żadne nocne hałasy. Śniadania wydały nam się monotonne, ale było na nich wszystko co przeciętnemu człowiekowi potrzeba. Trochę pieczywa, owoców, wędlin, serów, jajka. Personel w 100% kompetentny i nie mający kłopotów z posługiwaniem się angielskim.

Maria

Pobyt - Grudzień 2008

Świętowaliśmy tutaj złote gody. Czyli naszą 50 rocznice ślubu. Bardzo przyjemny i wygodny hotel. Posiłki były smaczne. Dla nas jako starszych osób ważne było żeby nie było zbyt pikantne, lub żeby nie serwowali samych owoców morza. Mąż lubował się w sałatkach, ja rybach. Do plaży chadzaliśmy spacerem, przejście 100 zajmowało nam jakieś 5 minut. Miasto w centrum niezbyt głośne. Przyjemne lokale, restauracje. Jeśli będzie nam jeszcze dane kiedyś podróżować chcielibyśmy tu wrócić.

greg

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel ten polecam ludziom w średnim wieku, oczekującym spokoju i ciszy. Nie jest to hotel dla chcących plażować i kąpać się w morzu, bo plaży nie ma, warstwa drobnych kamieni, trudno wejść do wody. Woda bardzo zimna, przepływa jakiś prąd. Nie jest to też hotel dla dzieci, nie ma dla nich nic, ani plaży, ani basenu, ani morza. To jest świetny hotel o dobrym naprawdę standarcie dla ludzi, którzy chcą zwiedzać Andaluzję, trzeba wynająć sobie samochód przez Internet, wychodzi naprawdę tanio, ja za 11 dni zapłaciłem 136 euro, czyli taniej niż jedna wycieczka od rezydenta dla 2 osób. Hotel składa się z 2 budynków, po obu stronach wąskiej uliczki, ładne pokoje, codziennie sprzątane, doskonałe wyżywienie, wybór mięs, surówek, ciast i lodów

ewa

Pobyt - Czerwiec 2008

Hotel położony w przepięknym miasteczku. Plaza publiczna, jak większość plaż w Hiszpanii. Baseny małe, ale rekompensuje to bliskość morza. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone, obsługa bardzo miła. Warto korzystać z podmiejskich busów, klimatyzowanych, bilety np. do Malagi 3,80 euro, do Frigiliany 90 centów. W tym hotelu spędziłam podróż poślubną i była to rewelacyjna wycieczka. W miasteczku polecam bar meksykański (znak rozpoznawczy kapelusze przed wejściem). Wycieczka wykupiona w biurze Itaka, bez przykrych niespodzianek, wszystko było o.k.

pb

Pobyt - Maj 2008

Super hotel na podróź poslubna, super położony, niedaleko duża liczba kafejek, restauracji itp, super wrażenie BALCON DE EUROPA. Najlepiej wypożyczyć auto, niedalo Granada ok.100 km, Sewilla 264 km, Gibraltar 180 km, Ronda ok 110 km.

Pobyt - Kwiecień 2008

Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, hotel położony tuż przy plaży, niestety niezagospodarowanej - brak leżaków i parasoli(jak większość plaż w okolicy), mały basen hotelowy. Poza tym same plusy: spokojna, miła atmosfera, smaczne i urozmaicone posiłki. Atrakcyjna okolica, bardzo dużo miejsc do zwiedzania. Blisko do centrum Nerji, tuż przy hotelu SPA.

kah

Pobyt - Kwiecień 2008

Hotel spory, ale ze względu na obecność osób w średnim wieku - spokojny, przemiła obsługa(zwłaszcza w restauracji), plaża przy hotelu wcale nie taka mała, za to basen rzeczywiście mały, a drugi jeszcze nieczynny; doskonałe, urozmaicone jedzenie-zarówno śniadania jak i obiadokolacje, napoje do kolacji płatne, ale nie zrujnowalismy się; w miasteczku mnóstwo knajpek, pubów i sklepów, w większości można płacić kartą (w tych małych nawet częściej niż w tych dużych), przepiękna okolica, którą zwiedzaliśmy dzięki komunikacji miejskiej-za małe pieniądze można dotrzeć do okolicznych "atrakcji", Malagi, Grenady, Frigiliany; na pewno tam jeszcze wrócimy :) Polecam!

TROKEREK

Pobyt - Marzec 2008

Wyjazd 29 maja - 2 osoby dorosłe+dziecko 2,5 roku - koszt około 7700,00. Za te pieniądze oferta jest bardzo słabiutka. W ofercie 2 baseny, ale nikt nie podaje, że jeden jest czynny dopiero od 1 lipca. Drugi basen jak balia przy hałaśliwym Snack Barze. Brodzik w kącie, gdzie słońce dochodzi dopiero w okolicy południa. Plaża wąska, skalista, a brzeg kamienisty. Tuż po wejściu do wody spory spadek i większe kamienie. Przy około 150 gościach 23 leżaki przy basenie. Wychodzisz do toalety i możesz nie zastać swojego leżaka bo ktoś go "pożyczył". Na tym tle czasem awantury międzynarodowe. Przewaga Brytyjczyków i Holendrów. Spory spacer do kliniki, dobrego marketu oraz przystanku komunikacji zbiorowej. Obsługa hotelowa (recepcja, servis, restauracja) przemiła i uczciwa. Wyżywienie bez zarzutu. Miejscowość bardzo miła, urokliwa i barwana. Rezydentka Itaki pozostawiła nas po wypadku samych w klinice, gdzie lekarz poza określeniem hiszpańskim oraz łacińskim nie potrafił zapytać o anatoksynę przeciwtężcową, którą podają fakultatywnie, a nie obligatoryjnie. Przy wylocie przedstawiciel Itaki.. a zresztą dajmy spokój. Usługi Itaki popsuły się w tym wypadku. Hotel Perla Marina polecam, ale nie osobom oczekującym solidnej bazy rekreacyjnej (baseny itp).

Grażyna

Pobyt - Wrzesień 2007

Bardzo fajny hotel. Uroczy region Hiszapanii, miejscowość typowo turystyczna, ale niezbyt nachalna, przez co ma w sobie jeszcze wiecej uroku. Sam hotel zasługuje jak najbardziej na swoją cenę. Pokoje przestronne i czyste, piękne położenie, basen może niezbyt wielki, ale wystarczający. Generalnie bardzo urocze fajne miejsce na wakacje. Polecam. Grażyna czerwiec 2007.

shorty

Pobyt - Lipiec 2007

Dobry hotel, okolica spokojna. Sama Nerja kameralna. Nie jest to miejsce dla imprezowiczów, choć jest tu kilka dyskotek w pobliżu. Szczególnie zabawne są piatkowe 'dancingi' hotelowe, gdzie nikt nie tańczy, tylko buja się w krześle przy stoliku.:) Spora i smaczna ilość jedzenia. Costa del Sol = mnóstwo zwiedzania. Szczególnie polecam Cordobę- zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Przepiękna!!!

turysta jelen

Pobyt - Czerwiec 2007

Uwazajcie na Itake, jesli ktos wykupil pokoj z widokiem na morze, to pani Ania - miejscowa rezydentka probuje wmawiac, ze widok na sasiedni budynek to widok na morze. W hotelu natomiast maja pokoje z widokiem na morze tylko bezposrednio od strony plazy, z balkonami. Hotel i obsluga hotelowa ok, natomiast mila pani z Itaki probuje robic z turystow jeleni.

Aga

Pobyt - Czerwiec 2007

Nerja to miasteczko - urocze i z klimatem. Warte zobaczenia w pobliżu - jaskinie i Frigiliana. Koniecznie należy zobaczyć Cordobę - cudowna. No i Alhambra w Granadzie - byż tu i nie zobaczyć, to strata niewyobrażalan, istna perełka. Andaluzja przepiękna. Polecam hotel i Andaluzję.

em

Pobyt - Czerwiec 2007

hotel całkiem ok (przynajmniej jego nowa część), pokoje czyściutkie i dobrze wyposażone, w tej czesci nawet duże (ale podobno trafiają się również b. małe w drugiej części hotelu). warto wykupic widok na morze - ale już na miejscu, w hotelu, wyjdzie taniej niz w itace, bo pokoje bez widoku rzeczywiscie go nie mają wcale (widok na ścianę), lub są bez balkonu. plaza przy hotelu kiepsciutka, bez lezakow (sa za to lezaki w ogrodku hotelowym przy samej plazy, ale jest ich niewiele). sniadania urozmaicone, kolacje w sumie tez - ale ten drugi posilek akurat od polowy naszego pobytu niestety pogorszyl sie. lokalizacja hotelu pozytywna - w odleglosci spaceru od centrum, ale w poblizu rowniez sporo knajpek.

majka

Pobyt - Kwiecień 2007

Dobry, spokojny hotel w niewielkiej odległości od centrum miasta, gdzie mnóstwo barów, kawiarni, restauracyjek, sklepów i sklepików.Promenada i stare miasto zachęcaja do spacerów.W bliskiej odległości autobusem dojazd do pięknych jaskiń czy "białego miasteczka" Frigiliany, 1,5 godz.do Malagi. Andaluzyjski klimat na wyciągnięcie ręki. Minusem mały basen (15 leżaków) i wąska żwirowa plaża ale "dzika" i nie zatłoczona.Jednym słowem: dobry wypoczynek w urokliwym miejscu.

Olka

Pobyt - Kwiecień 2007

Hotel ładny, zadbany, po remoncie. Położony w niewielkiej odległości od centrum miasteczka, a jednocześnie w spokojnej, uroczej uliczce. Pokoje i obsługa bez zastrzeżeń, wyżywienie super. Jedynym minusem jest malutki basen. Plaża przy hotelu znośna, ale na wysokości centrum Nerji jest znacznie większa i ładniejsza. Hotel i miejsce godne polecenia.

Perla Marina