Dziewicze plaże z turkusowymi wodami Morza Jońskiego
Malownicze miasteczka jak Saranda i Himara z historycznymi zabytkami
Przepiękne krajobrazy górskie i nadmorskie, idealne scenerie do zdjęć
Hotel jak hotel , ładnie urządzony, czysty, ładnie polożony.
Blisko plaży, większość personelu bardzo miła i pomocna. Plaża piaszczysta, ale brudna, jest to też wina turystów, którzy zostawiają śmieci, ale też praktycznie brak na plaży koszy do śmieci.
Najbardziej denerwowało mnie, że był bardzo mały wybór potraw, cały czas to samo, dałoby radę nie jestem wybredna, ale dlaczego wszystkie dania gorące były ledwo ciepłe, jedynie zupę można było zjeść na gorąco, ale samą zupą człowiek nie żyje. Większość dań mięsnych była twarda, nie do ugryzienia. Obiad kończył się o 15 i praktycznie do tego czasu kawę można było wypić jeśli się za nią zapłaciło. Wieczorem nuda, nuda, nic się nie dzieje.
Hotel ma świetne położenie, do plaży dosłownie 10 metrów, posiada prywatną plażę z darmowymi leżakami (przy opcji All Inclusive). Niedaleko jest główna ulica przy której jest mnóstwo sklepów i stoisk z pamiątkami, a także przystanek autobusowy z którego można dotrzeć do przepięknej części Durres przy Porcie za 40 lek.
Największą zaletą jest czystość - Panie sprzątaczki codziennie zmieniały pościel i ręczniki, a na dodatek są bardzo miłe. Bardzo blisko do prywatnej plaży - w miarę czystej jak na Albańskie warunki.
Brak możliwości wypicia napojów/alkoholu z baru w czasie posiłków, a tylko pomiędzy nimi i tylko do 22:00. Mały wybór posiłków podczas śniadania - bardzo monotonne.
Pobyt oceniam bardzo korzystnie. Zalety Hotel czysty , sprzątany codziennie. Pokoje ładne odnowione, piękne łazienki. Obługa miła, sympatyczna. Posiłki dobre zawsze ryba choć nie filet tylko tusza, z mięs jest jagnięcina, cielęcina, kurczak, pyszne papryki pieczone i bakłażany, ryż , makaron desery. Pyszne sałatki. Hotel położony przy samym morzu blisko do plaży. Plaża długa , piaszczysta bezpieczna dla dzieci. WOda w morzu cieplutka. Dobre czerwone i białe wino , dobre piwo. Ładny basen przy hotelu. Bardzo fajna promedana dla spacerowiczów wieczorami z przodu i z tyłu. Dużó sklepów w pobliżu. WADY zabrakło jedzenia typowego dla dzieci typu frytki, spageti. Słaba jakość owoców brak arbuzów, brak lodów, brak przekąsek pomiędzy posiłkami. Brak wódki :) dostępne tylko słabo zdestylowane brandy i rakija. Brak drinków ( sok z wódką ). Woda niestety brudna w morzu.
Hotel nienajgorszy. Po Albanii nie spodziewaliśmy się tureckich standardów, dlatego byliśmy dość mile zaskoczeni. Pokoje spore, sprzątane codziennie. Ręczniki wymieniane codziennie, podczas siedmiodniowego pobytu wymieniono nawet pościel. Lokalizacja również ok, do plaży, głównego deptaka oraz ulicy ze sklepami bliziutko. Jedyne do czego naprawdę możemy się przyczepić to powtarzalne śniadania, kubki w barze przy basenie myte pod bieżącą wodą oraz to, że nie otrzymaliśmy pakietu śniadaniowego, o który prosiliśmy dzień wcześniej i był nam obiecany. Pojechaliśmy na 12 godzinna wycieczkę z dzieckiem bez prowiantu 🤣Dobrze, że w połowie drogi otwarty był już sklep. Sama plaża bez rewelacji, woda dość mętna gdyż jest piaszczysta.
Basen, winda, wymiana ręczników
Śniadania, bar przy basenie
Moja opinia nie dotyczy bezpośrednio strony Wakacje.pl , choć trochę powinna (mogliby lepiej weryfikować ogłoszenia biur podróży) Uwaga Istnieje możliwość zakwaterowania w zupełnie innym budynku oddalonym od plaży, o czym w ofercie w ogóle nie ma żadnej informacji. Będziecie dziennie zapieprzać na wszystkie posiłki do innego hotelu ( tego z oferty).Tak więc po ciężkich bojach udało mi się przenieść do tego hotelu za który zapłaciłem (tego z oferty) I tak po krótce :hotel całkiem ładny czysty,przy samej plaży. Bardzo fajna promenada .Plaża piaszczysta, bardzo łagodnie zejście do morza (jesteś 100 metrów od brzegu i woda po kolana), niestety śmieci walają się wszędzie.Co mnie dziwi , są śmietniki na plaży a turyści większość lokalsów wszystko co zjedzą wyrzucają pod siebie. Nie będę pisał o. hotelowym jedzeniu, indywidualne odczucia, ja głodny nie chodziłem, ale ogólnie słabo,opcja all inclusive,śmiech na sali.To nie jest hotel dla dzieci. Żądnych animacji,placu zabaw, tylko basen z brodzikiem . Ogólnie hotel (ten z oferty) jak dla mnie może być i gdyby nie wprowadzanie ludzi w błąd ,a nic mnie bardziej nie wku......ia jak próba wyrolowania mnie (próba zakwaterowania w innym budynku) ,to może moja ocena była by lepsza .I jeszcze na koniec wymeldowanie z hotelu godzina 12 ok, ale po jakiego grzyba transfer na lotnisko o godzinie 13 skoro wylot o 20. oczywiście busik się spóźnił 1,5 godziny, staliśmy przy głównej drodze jak osły, jakby nie można było pozwolić całej grupie zostać na terenie hotelu lub okolicy i zawieść nas na lotnisko 2 godziny przed odlotem .Siedzieliśmy na lotnisku prawie 4 godziny przed odprawą .Do Albanii na pewno jeszcze wrócę ale nie z tym biurem podróży .Odradzam
Blisko plaży
All inclusive słabe
Okropne miejsce, nigdy więcej. Bardzo nie miły personal, mieliśmy problem z zakwaterowaniem, chcieli zakwaterować w zupełnie innym budynku. Monotonne potrawy. Plaża jest brudna.
Blisko plaży.
Hotel czysty. Blisko morze i basen. Jedzenie adekwatne do ceny. Polecam
Hotel mogę polecić na 4+, Blisko plaża mega fajnie tym bardziej jak się jedzie z dzieckiem 4 letnim. Pokoje ładne, klimatyzacja działa, codziennie sprzątane. Jedynie czego mogę się przyczepić do jedzenie... dla dzieci oprócz naleśników codziennie rano na jedzenie nie było nic... musieliśmy chodzić na miasto. Winda mała jak na taki duży hotel.
Blisko plaża
Brak jedzenie dla dzieci
Hotel pomimo 9 pięter (po 6 lub 8 pokoi na pietrze) jest bardzo przyjazny, kameralny. Czysto, panie sprzątają codziennie, wymieniane reczniki tez codziennie. Nasz pokój z widokiem na morze byl spory, z balkonem, czystą łazienką. Spora, ładna stołówka. Mozna zjesc tez na zewnatrz z widokim na deptak/morze. Jedzenie ok, kazdy znajdze cos dla siebie, Duzy wybor warzyw. Do obiadu i kolacji zawsze 2 zupy (czesto zupa krem). Na obiad zawsze jakiś rodzaj makaronu, ryżu i pieczone ziemniaki lub pure. Mięska średnie, ale ok, - pieczone części kurczaka, miesa w warzywach, czasem filety. Troszke jedzenia reegionalnego, mussaka,Bamje – inaczej okra jadalna, burek z różnym nadzieniami i petulla. Podczas 7 dniowego pobytu czesto podawane były mule na obiad I na kolację. Oczywiście można byłoby się czepiać, że nie było lunchu i gory lodów , ale mnie to nie przeszkadzało zupełnie.
Ogólnie fajnie
Jeśli muszę to mała winda;)
Hotel ok manager hotelu oszust kłamie że nie ma miejsc dla gości i wysyła do innego hotelu w głębi miasteczka kto mądry i sobie nie pozwolił dostał pokój w hotelu zakupionym (...) Hotel nie posiada all inclusive są tam serwowane wyłącznie trzy posiłki dziennie ,uważam że zostałam oszukana przy kupnie tej oferty ponieważ wyraźnie pisze ze posiada all inclusive a sam manager hotelu zaprzecza że takowa opcja wyżywienia jest . Poza tym nigdy więcej nie z biurem podróży (...) zero organizacji transfer tragedia do hotelu w śmierdzącym stenhlizną autokarze nie pod sam hotel a wysadzeni i pozostawieni samym sobie przy głównej ulicy skąd jeszcze kawałek drogi trzeba dojść do hotelu uliczka tragedia to samo powrót z miejsca gdzie nas wysadzili opóźniony ponad 3 godziny staliśmy w upale na słońcu pozostawieni sami sobie dorośli i małe dzieci .Podczas pobytu brak rezydenta brak kontaktu telefonicznego z biurem nie ma nikogo kto byłby za cokolwiek odpowiedzialny .W walce o pokoje pomógł nam Polski ambasador w Tiranie dopiero po jego rozmowie z menagerem dostaliśmy pokoje . Mam zszarpane nerwy zamiast wypoczynku było piekło.
Menager oszust brak. All inclusive za które biuro (...)bierze od ludzi pieniądze
Hotel wspaniale położony przy plaży. Jedzenie pyszne i duży wybór. Codziennie nowe smakołyki i pyszne ciasta. Dużo owoców i to co dzieci lubią najbardziej pyszne naleśniki, które smażone są na bierząco a dzieciaki dostają je cieplutkie na talerze 😊 Obsługa bardzo pomocna uśmiechnięta i sympatyczna. Hotel bardzo czysty codziennie są wymieniane ręczniki.
Świetna obsługa. Pomagają nawet jak nikt o to nie prosi. Bardzo za to dziękujemy 😀 wszyscy cały czas uśmiechnięci aż miło.
Nie ma wad hotel jest świetny a obsługa jedyna w swoim rodzaju. Polecam.
Wszystko ok. Monotonne jedzenie , dla dorosłych ok. ale dla dzieci bardzo słabe.
Blisko plaży.
Monotonne jedzenie ,dzieci nie miały co zjeść,musieliśmy się stołować na mieście.
Hotel ogólnie patrząc słaby. Jeśli spędzałeś wakacje w Turcji bądź Grecji to zaliczysz duży spadek. Hotel w większości 50+ albo i 65+. Sanatorium z Węgier w większości. Są też Polacy, Kosowo i trochę Ukrainy. Hotel nie przystosowany do dzieci- brak podjazdów do wózków, brak jedzenia dla dzieci pizza frytki nuggetsy lody - zapomnij. Dla dzieci brodzik oraz mini mini huśtawka i zjeżdżalnia na plaży. Nieporozumieniem największym gdzie nigdzie nie wyczytałem to zamykanie na czas obiadu i kolacji baru przy basenie. Od 13 do 15 nie wypijesz drinka raki i Brendy to samo od 19 do 21. Ładna oszczędność hotelu gdzie biuro podróży o tym nie wspomina. Brak wódki. Stołówka brak klimatyzacji. Pootwierane okna. Siedząc na końcu stołówki zajadasz patrząc na morze, a to atut. Bar na stołówce służy do mycia naczyń przez obsługę i szefową starsza Pani. Jeśli lubisz kawę zabierz ją ze sobą i czajnik tu napijesz się kawy zbożowej typu "Innka". Bar na plaży płatny. Jedzenie monotonne przerabiane w innej postaci. Głównie kurczak. Mule ryba papryki grilowane jajecznica jajka sadzone gotowane surówka itp. Lecz dobre głodnym się nie będzie. Leżaki plażowe 3 rzędy na przeciw hotelu darmowe. Jedna winda na 9 pięter. Podczas posiłków czas oczekiwania bywa spory. Max 4 os bo zacina się. Raz na rano przestała działać naprawili w ciągu 2-3 h. Joy który zakwateruje ludzi pomocny uprzejmy pracowity. Dwa razy podczas pobytu obsługa zrobiła wieczór albański potem były hity polskie i węgierskie. Bardzo miło z ich strony. Brakuje rozrywki żadnych animatorów gier i zabaw piłki czegokolwiek. Raz czy dwa manager włączył tego grzybka w brodziku dziecięcym oraz dżakuzi w basenie. Ależ atrakcja :) Basen zacieniony raz z jednej raz z drugiej strony leżaków. Koło 14 cały. Potem gdy mija Perandor czyli po albańsku Cesarza odsłania się etapami. Podsumowując jeśli trafisz lasta ok 1800 da się żyć jeśli więcej nie będziesz zachwycony. Wiadomo ceny w górę poszły ale jakość i standart też powinny iść wraz z nimi. Hotel odremontowany, ale braki ma takie jak w/w żeby klient chciał wrócić do niego. Ja nie chce. Będę chciał wrócić do Albanii żeby ją jeszcze poznać , ale będę patrzył na oferty bardziej z południowej części kraju.
Lokalizacja posiłki jadasz patrząc na plażę i morze. Obsługa hotelowa .
Bar na plaży zamykany podczas posiłków od 13 do 15 i od 19 do 21. Brak możliwości wypicia drinka. Jedynie wino i piwo na stołówce. Nuda brak animacji, grupy animatorów . Monotonne potrawy .
Hotel czysty z bezpośrednim wyjściem na plażę. Fajny basen. Okolica betonoza totalna . Patodeweloperka z Polski to pryszcz;) All inclusive (piwo dobre, rakija +brandy ok ) Jedzenie to jedna wielka porażka. Taka niedbałość o gości przy takich kosztach wakacji to nieporozumienie !!!
Czysto . Dobry basen . Własna część plaży .
Betonoza naokoło hotelu . Całkowity brak animacji . Jedzenie Jedzenie Jedzenie (PORAŻKA) . Jesli lubisz uspokajającą zieleń to zapomnij o tym miejscu .
Hotel czysty, dobre świeże jedzenie i to tyle pozytywów. Brak jakichkolwiek atrakcji, kuchnia monotonna, pool bar to śmiech na sali - obsługa lód wrzucała ręka, wino ciepłe...
Super lokalizacja. Blisko targ. Plaża bezpośrednio przy hotelu. W pokoju klima mega chłodzi, więc działa :) w windzie trochę gorąco. Nie ma zjazdu dla wózków czyli wózek znosisz ze schodów. A tak po za tym lokalizacja świetna. Blisko bardzo do wesołego miasteczka. Za 200 leków czyli jakieś 6 zł? Kupisz dziecku wjazd na ciuchcię, samolociki.
Bardzo mili ludzie. Kochają dzieci. Uśmiechnięci i mający ciepłe serce. Pozdrawiam bardzo Melisę. Super dziewczyna.
Śniadania były słabe. Codziennie to samo. Obiadki trochę lepsze a kolacje ok.
W sumie jesteśmy zadowoleni z pobytu w hotelu,praktycznie wychodząc z hotelu jesteś na plaży.(20.08.2021-27.08.2021) Codziennie wymiana pościeli,ręczników,Sprzątana plaża co najmniej dwa razy dziennie ale niestety zdarzało sie iż mimo sprzatania można było spotkać na brzegu człowiecze nieczystości(kał). Słaby bar przy basenie do wyboru albański koniak(notabene bardzo dobry)rakija podawana na ciepło,piwo. Niestety ale to jest też w innych hotelach w krajach muzułmańskich iż serwowana kawa jest bardzo słaba,lepiej skorzystać z płatnego baru i kupić(koszt 5-7 zł).Bardzo ważna informacja.Niestety biura tego nie podają ale w Państwowym Banku Tirana można korzystać tylko z karty VISA inne nie są honorowane.Przy wypłacie z każdego bankomatu pobierana jest prowizja Przykład 5000 Leka w Banku Tirana 2% prowizji. W innych bankomatach niestety jest wyższa i od 5000 Leka bywa różna i sięga nawet 10 %.Wybierając się do centrum DURRES proszę zaopatrzyć się w gotówkę gdyż nie honorują żadnych transakcji bezgotówkowych.Polecamy wybrać się na wycieczkę nad jezioro KOMAN.Super sprawa jazda 3 godzinna JEEPAMI po górach super przeżycie.Niezapomniane wrażenia i widoki.Cena 75 EURO od osoby ale warto. W kantorach mozna wymieniac Euro cena 1 Euro= 120 leka czyli koszt jednej kawy.Ceny na mięscie zbliżone do naszych w centrum Polski.Jeszcze jedna sprawa tak jak w innych krajach muzułmańskich ,wychodzac na miasto smród,brud i ubóstwo. Spotyka się dzieci śpiące na kartonach.Mimo wszystko warto polecieć zobaczyć i szukać nowych kierunków.
położenie,czystość,obsługa
jedna winda,brak klimatyzacji na klatce schodowej
Hotel piękny. Byliśmy w lipcu 2021. Personel na najwyższym poziomie. Widoki piękne. Położenie hotelu przy samej plaży. Posiłki bardzo dobre z widokiem na morze. Personel zawsze uśmiechnięty i rzyczliwy dla klientów, chętny do pomocy, pokoje sprzątnę co dziennie. Hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi. Bardzo polecam.
Hotel ogólnie OK, położony w pierwszej lini brzegowej z własną plażą. Dobra klimatyzacja. Woda w morzu nieciekawa, pływają w niej nawet fekalia. Jedzenie tragiczne !!! To największy minus hotelu, nie polecam brać all inclusive lepiej zjeść na mieście (pizza od 200-700 leków). Śmiało można płacić w euro, przelicznik to 120 leków za 1 euro, nie naciągają przeliczają uczciwie wszędzie. W opcji all nie ma żadnych przekąsek ani napojów, więc pomysł, żeby to nazwać opcją all inclusive to jakaś pomyłka, nie ma nawet kawy czy herbaty ! Albania brudna i niestety śmierdząca, wogle nie dbają o porządek - ze sklepów wyrzucają śmieci wprost przed drzwi. Jeszce im daleko do Grecji czy też nawet Bułgarii. Dużo osób w hotelu chorowało - jelitówka.
położenie, duże pokoje, klimatyzacja
straszne jedzenie !!! wszystko zimne, wysuszone, monotonnie; all inclusive to jakiś żart, brak kawy i herbaty - trzeba płacić, brak napoi gazowanych, tylko jakieś nieciekawe soki; z alkoholi tylko brandy choć twierdzą, że wszystko jest a póżniej czy się prosi wódkę, whisky czy rum to i tak leja tą brandy
To porażka Właściciel żyje jeszcze w komunie, gdzie wszystko jest kontrolowane i ograniczane!!!!! W tym hotelu nie honorują opcji All inclusive pomimo iż taki posiadałyśmy . Kawa tylko do śniadania żadnego ciasta ani kawy , herbaty oraz jakichkolwiek przekąsek pomiędzy posiłkami. Za to trzeba zapłacić jesli się chce skorzystać . od 10 do 13 podawano wyłącznie piwo , wino i ich koniak(bimber) z colą lub orange. Z owoców jedynie jabłka śliwki i arbuż też trzy razy dziennie. Posiłki trzy razy dziennie średniej jakości , za mało owoców i warzyw. Natomiast TUI nie upomina się od niego wywiązania z opcji All inclusive pomimo, iż informowaliśmy o tym Rezydenta. Nie polecam tego hotelu proszę to traktować poważnie bo pobyt bez kawy i drobnych przyjemności jest nieudany. na dodatek lodowata woda w basenie , który jest zacieniony od godz 13.
Położenie bezpośrednio przy plaży., dość miła obsługa
Nie podjeżdzają Autokary pod Hotel , trzeba ciągać walizy ok 300 m , brak tablicy informującej o nazwie hotelu. Jedna winda często zepsuta.