Tylko 50 m do prywatnej, piaszczystej plaży.
Sport i rozrywka: tenis, siłownia, siatkówka, piłka nożna, wieczorny program animacyjny.
Udogodnienia dla dzieci: plac zabaw i miniklub.
Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Pobyt w hotelu uważam za bardzo udany. Wybrany termin sprawdził się, chodziło mi o spokój ciszę i brak tłumów co przekładało się na wolne miejsca na leżakach przy basenie i plaży oraz restauracji. Jeśli chodzi o obsługę hotelową, to uważam że w 100% robili wszystko aby każdy czuł się jak w domu. Zawsze uśmiechnięci, pytający o samopoczucie, potrzeby) . Kiedy w naszym bungalowie zepsuła się klima, zgłosiłam w recepcji problem. W ciągu 5 minut obsługa hotelu sprawdziła urządzenie. Po stwierdzeniu awarii przeniesiono nas w ciągu 10 minut do innego pokoju. Wielkie podziękowania dla Muhammada szefa restauracji i baru, który zawsze czuwał nad wszystkim, aby miło spędzić czas w restauracji podczas posiłku. Mimo małego obłożenia przed sezonem kuchnia starała się dogadzać co wieczór poprzez wprowadzanie tematycznych kolacji: meksykańskiej, morskiej, włoskiej, BQ, regionalnej z Marsa Alam, oraz egipskiej w każdy czwartek połączony z występami artystów regionalnych. Podczas pobytu rozpoczęto remont jednego skrzydła hotelu, który nie zakłócał naszego pobytu. Z informacji wiemy, że hotel będzie zamknięty ok 10 maja do sierpnia w celu totalnego remontu, co z naszej obserwacji było słuszną decyzją.
Piękny ogród, plaża, miła obsługa.
nie znalazłam
Hotel Stary, obsługa w miarę, jedni wporzadku i bezinteresownie czynią swoje obowiązki, inni tylko wyglądają na dolary. Czyli jak wszędzie, śniadanie biedne, bardzo słaby wybór, obiad jeszcze gorszej, najlepsze bywały kolację. Bardzo wielkim minusem jest brak przekąsek między obiadem a śniadaniem, po obiedzie jedynie gole naleśniki na barze przy basenie. Kolejna sprawa: oferowali basen z podgrzewana wodą, dla Pana z obsługi 24-25 stopni to woda podgrzewana... Kombinacje że awaria itp. dopiero jak zrobiłem awanturę to pod koniec pobytu woda była ciepła. Jedynym plusem dla hotelu było to że nas wymeldowali o 12 a wyjazd na lotnisko 0 19 to bez problemu kazali korzystać do końca że wszystkiego bez ograniczeń. Ogólnie nie polecam i bym tam nigdy nie wrócił
Po wymeldowaniu mogliśmy normalnie że wszystkiego korzystać
Oszukują na masażach, oferują 50 minut a w rzeczywistości 30...
Pomimo, że hotel prosi się o renowację, pokoje i otoczenie czyste i zadbane. Obsługa bardzo miła i uczynna. Posiłki OK - zawsze wszystko świeże i ładnie podane. Tygodniowy urlop był bardzo udany!
Ładna plaża z rafą koralową zaraz przy brzegu.
Pobyt bardzo udany, hotel czysty, widać iż jest nadgryziony zębem czasu. Bardzo zadbany ogród. Jedzenie dobre, może wybór nie jest zbyt bogaty ale każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Na wielki plus zasługuje obsługa, bardzo miła i pomocna. Piękna plaża ze śliczna rafa już przy samej plazy. Gorąco polecamy
Miła obsługa, piękna rafa przy hotelu.
Widać iż hotel ma swoje lata
Pobyt przedświąteczny, bardzo udany. Pogoda wspaniała z komfortem termicznym ( w dzień 27 w cieniu, w nocy 18-20). Woda w morzu 26-27 stopni. Woda w basenie podgrzewanym 30 stopni. ( 1.basej z barem podgrzewamy). Hotel jak na region Marsa Alam średniej wielkości, z piękną zielenią, dużym ogrodem palmowym. Standard jak wszystkie z początku lat 2000, wymaga remontu. Plaża super piaszczysta, z dostępem do wspaniałej rafy koralowej z brzegu ( niż z pomostu) co daje możliwość snoorkowsnia codziennie niezależnie od wiatru i czerwonych flag na pomostach. Rafa przepiękna , w kilku odsłonach, do zatoki przypływają delfiny, żółwie morskie, moja córka nawet rekiny widziała. Jedzenie dla na bardzo dobre, zróżnicowane, super oferta dla wegetarian i wegan. Polecam serdecznie o ile ktoś akceptuje takt że gwiazdki hotelowe w Egipcie to nie gwizdki hotelowe w Europie.
Rafa koralowa Plaża Jedzenie Zieleń i ogród Podgrzewamy basen Mika obsługa
Trochę elementów wymaga remontu
Bardzo fajny hotel. Zapłaciliśmy za bungalow a dostaliśmy lepszy pokój w hotelu o lepszym standardzie. Ogólnie potrzebuje odświeżenia ale z rodziną i dziećmi też bym tam pojechał
Rafa koło hotelu. Animacje. Jedzenie nawet nie złe. Było w czym wybierać
Brak wi-fi. Nawet te w lobby do niczego się nie nadawało.
Hotel ma już swoje lata , ale jest odświeżony - przynajmniej częściowo . Jak to zwykle bywa w arabskich krajach - hotel ma dwie części - starą ( czyli to co nam chcą wcisnąć po przylocie ) i nowszą ( ładniejszą - za kilka "dolarusiów" w paszporcie ) . Jest to normalny "standard" egipski więc za każdym razem się z tym liczymy , że trzeba parę dolarów dołożyć , za lepszy standard . Na terenie tego hotelu są generalnie 3 rodzaje pokoi : stare bungalowy ( bez tarasu , balkonu , niczego .... z lekkim zapachem stęchlizny ) , fajne bungalowy w remoncie ( niedostępne bo w trakcie remontu ) i pokoje w głównych budynkach przy basenie - standard i wystrój typowo "egipski" , ale czysto , codziennie sprzątane , widok na baseny . My mieliśmy właśnie taki pokój . W hotelu nie ma zbyt wielu gości o tej porze , a ci co są to przeważnie Polacy , Niemcy i Belgowie w starszym wieku . Można się poczuć trochę jak w "sanatorium" , ale jest cisza i spokój . Jedzenie smaczne i pod dostatkiem - zarówno orientalne , jak i europejskie , dobre mięsa , makarony , rewelacyjnie przyrządzone ryby i pyszne sałatki - każdy znajdzie coś dla siebie . Obsługa miła , pomocna i uśmiechnięta . Kilka basenów , kilka barów ( najlepsze drinki i obsługa na basenie ) . Plaża żwirkowa z mnóstwem wyrzuconych przez morze korali i muszelek , ale za to prześliczna rafa koralowa , dostępna od razu z brzegu , a kawałek za nią "ściana" na której można wykupić nurkowanie w pobliskim centrum nurkowym ( w hotelu obok ) . Na rafie po wypłynięciu łodzią niedaleko "ściany rafy" oprócz mnóstwa kolorowych ryb spotkaliśmy delfiny i rekina wielorybiego ;-) . Generalnie do Egiptu latamy głównie na nurkowanie i muszę wam szczerze powiedzieć , że tutejsze (...) to chyba najbardziej profesjonalne centrum nurkowe z jakim zetknęliśmy się na terenie Egiptu . Załoga doskonała z rewelacyjnym podejściem do klienta , fantastycznie wyposażone zaplecze nurkowe i - co się rzadko zdarza w Egipcie - cennik ( oficjalnie dostępny który nawet dają skserowany , żeby każdy widział za co i ile płaci - dzięki temu ceny widzimy bez żadnego kombinowania - jak to zazwyczaj u arabów "płacisz tyle na ile wyglądasz , że mogą cię naciągnąć" ) . Jak chodzi o lokalne sklepiki "ze wszystkim" jest kilka na terenie siostrzanego - sąsiadującego hotelu (...), po którym goście Pensee mogą chodzić , ale nie mogą korzystać z jego barów i restauracji . Ceny - jak z kosmosu - mega drogo , jak chodzi o ciuchy i souveniry to dużo taniej jest na bezcłówce na lotnisku . Jak to zwykle w Egipcie bywa po plaży łażą stada namolnych miejscowych naciągaczy " na wszystko" ( masaże , wielbłądy , zdjęcia i co by kto jeszcze nie chciał ) , na teren hotelu nie wchodzą więc przy basenach jest spokój . Animacje - przez dzień - słabe , wieczorem codziennie jakiś jeden występ ( fireshow , derwisze , tańce brzucha itd ) . Generalnie hotel i cała otoczka dookoła standardowo jak w 99% hoteli w Egipcie .
Położenie przy przecudownej rafie koralowej .
Jak się jest przyzwyczajonym do "egipskich" standardów to ten hotel nie ma wad ;-)
Byliśmy w ty hotelu już 6 razy. Hotel jest coraz lepszy pod względem zarządzania i obsługi. Wiele zmieniono na lepsze.Bardzo poprawiło się meni więcej animacji i rozrywki. Byliśmy zaskoczeni na plus.
Miła i przyjazna obsługa i serwis. Tak trzymajcie
Bardziej mamy uwagi do organizatora Coral który nie popisał się zaopiekowaniem i informacją o wylocie powrotnym. Ne znaleźliśmy informacji o powrocie ani w książce Hotelowej ani na tablicy informacyjnej. Coral musi nad tym popracować . To że byliśmy tylko we dwoje nie oznacza że można nas lekceważyć
Hotel jeszcze przed remontem którego Bardzo potrzebował 😉
Rafa
Stan hotelu i jedzenie
Extra wakacje, super hotel dostosowany dla rodzin z dziećmi jak i dla preferujących ciszę oraz spokój. Rafa piękna i łatwo dostępna, morze blisko, plaża piaszczysta można spacerować gołą stopą, dojście do morza przez piękny i zadbany park po drodze ogródki i place zabaw dla dzieci. Pokoje czyste wymiana ręczników codziennie i herbata, kawa Nesca, cukier, butelka wody na osobę również a nawet więcej obsługa miła i nie nachalna. Widok z tarasu na morze i baseny. Szczerze polecam.
Nie pierwszy raz byłam w tym hotelu i zawsze jestem zadowolona, obsługa nie robi żadnych problemów w przypadku zamiany pokoju i nie trzeba specjalnie dziękować. Jedzenie bez zarzutów, duży wybór mięsa, ryby kilka razy w tygodniu, sałatki z kalmarami i inne do wyboru, krewetki itp... owoce różne, zupy również różne i pyszne słodyczy pod dostatkiem. A o drinkach nie muszę wspominać obsługa staje na wysokości zadania. Ja jestem zadowolona i polecam.
Hotel ma swoje lata,ale nie jest źle. Widać prace remontowe w środku i na zewnątrz. Mieliśmy bungalow blisko plaży. Pokój duży, sprzątany. Łazienka tragedia. Woda na pewno doda ochłody po dniu na słońcu. Baseny czyste,mało korzystaliśmy,że względu na plażę. Plaża czysta , dużo leżaków,denerwujące jest czekanie na materace. Rafa rewelacyjna. Bez różnicy od miejsca wejścia ,rafa ciekawa. Już przy brzegu pływają kolorowe rybki. Bar przy plaży ok. Jedzenie w głównej restauracji kiepskie. Mało urozmaicone, monotonne. Cała obsługa hotelu,bardzo miła, nie czekająca na dolca. Bardzo sympatyczni animatorzy.
Rafa
Łazienka i jedzenie
Generalnie było ok. Będę chciała tu wrócić. Myślę, że hotel po przejęciu przez sieć The Three Corners potrzebuję jeszcze trochę czasu na poprawienie standardu. Plaża. Duża, piasczysta , z łagodnym wejściem do morza w wyznaczonych ( ze względu na ochronę rafy) miejscach . Wystarczająca ilość leżakow, zawsze można było znaleźć wolny. Parasole, stoliki, leżaki trochę zniszczone, ale materace i ręczniki zupełnie przyzwoite. Baseny. Są. Nie korzystałam, woda chłodna, raczej nie podgrzewana.I pewno dlatego wokół basenów pusto. Jedzenie. Dla mnie smaczne. Wybór dobry, chociaż zawsze znajdzie się jakas potrawa, której komuś brakowało. Generelanie nie narzekałam. Bary w lobby, przy basenie i na plaży. Między głównymi posiłkami serwowane są w nich przekąski. Obsługa. Miła. Szybko rozwiązującą problemy. Animacja: Standardowo stretching, joga, aqua aerobic, siatkówka. Wieczorem wystepy: Fakir, Fayer Show, derwuszs, taniec brzucha itp. Zakwaterowanie. Tu mam najwiecej uwag. Miałam pokoj w bungalowie w części w której przeprowadzony jest remont. Zalety: bliskość plaży i czystość pokoju. Minusy. Przede wszystkim otoczenie budynku. Miałam wrażenie że jestem na odludziu i nikt się o ten teren nie troszczy. Zaniedbana trawa , widoczne ślady remontu np. gruz przy alejach, śmieci. Pokój wyposażony skromnie. Brakuje szuflad, krzesła, telefonu ( przydaje się jak jest usterka i trzeba powiadomić recepcję) To nie jest miejsce, w którym chciałoby się odpocząć, posiedzieć. Tylko do spania. Z tego co slyszałam pokoje w budynku głównym mają lepszy standard. Mają być też dostępne bungalowy po renowacji.
Rafa. Cudowna. Absolutnie najważniejszy powód przyjazdu do tego hotelu. Rekompensuje minusy, które się zdarzają.
Nie rozumiem skąd się biorą pozytywne komentarze o tym hotelu. Obsługa jest miła i to wszystko. Zacznę od początku. Po przyjeździe dostałam pokój standart w bungalow, w którym, jak się okazało było że 40 stopni oraz nie pracująca klimatyzacja. Na recepcji, oczywiście nie za darmo, dostałam klucz od innego pokoju, w którym już zostałam. O tym, że wszystko strasznie stare, już nie mówię, ważne czysta pościel oraz ręczniki. Wiem, że to Egipt, niema co się czepiać do jedzenia. ALE. Śniadania codziennie te same - ser i wędlina śmierdząca krową, wielbłądem (nie wiem czym, ale to nie da się jeść), coś tam z mlekiem, masło (roślinne do smarowania tostów). Na obiad lub kolacje można jeszcze coś wziąć z grilla. Z owocami bieda - agawa (nie zawsze dojrzała), moczone w czymś kawałki melona ze smakiem jakieś ropy, oraz zielone figi. Jednego dnia było całe szczęście - dojrzałe figi (moczone). Na czwarty dzień mojego pobytu - festiwal owoców. Banany, arbuz, melon. I nawet nie można było przyjść i wziąć tych owoców, bo najpierw administrator musiał nagrać wideo tego wielkiego święta. Jakiś nonsens. Nie polecam tego hotelu. Wszystkie zdjęcia na stronach w Internecie nie są realnymi. Ponieważ niema tutaj tyle jedzenia, jak chcą pokazać.
Żadnych zalet niema. Jedyne to sprzątanie oraz obsługa plaży.
Hotel da osób, które jadą odpocząć w ładnej zatoce z rafami i nie przejmują się drobnymi niedociągnięciami. Jedzenie jak to w Egipcie każdy znajdzie coś dla siebie, kolacje najbardziej urozmaicone. Obiady w restauracji głównej kiepskie woleliśmy jeść pizze w restauracji na plaży ( była naprawdę dobra )Animacje wieczorne ok codziennie coś innego .Pokoje skromne , ale czyste .Baseny całkiem spore wbrew temu jak wyglądają na zdjęciach. Brak atrakcji dla dzieci- jedna mała ślizgawka dla maluchów i na tym koniec. Łagodne wejście do morza ....rafa koralowa z brzegu w większości martwa na głębszej wodzie ładna żywa i kolorowa. Za rozpadającym się pomostem na głębinie można spotkać delfiny lub rekiny-nam się udało. Ogólnie pobyt uważam za udany .
Piekna rafa koralowa na głębszej wodzie ..... możliwość spotkania delfinów lub rekinów. Animacje
Hotel nadgryziony zębem czasu. Popękane kafelki wokół basenu .Krzywe chodniki .Łazienki nie najnowsze ....nie które z wannami plus zasłonka.
Pobyt oceniam jako b. udany. Pokój był nowo wyremontowany z widokiem na morze, 50 m. od plaży
Najładniejsza przyhotelowa rafa w Marsa Alam.
Zbyt monotonne jedzenie, brak restauracji a la carte, nie działająca klimatyzacja w jadalni.
Bardzo przyjazny super czysta plaża. Personel uczynny teren zadbany . Wieczorne atrakcje miłe a nawet zaskakujące jak kolacje na plaży i kąpiele w basenach w pianie. Jedzenie typowe zawsze można coś wybrać bar na plaży morze wystarczyć na lancz dla lubiących morze.
Obsługa i pokoje czystość. Animacje. Ładna rafa w hotelu obok dla nie pływających na miejscu. Pojawiały się delfiny.
Trochę daleko od lotniska.
Bardzo przyjemnie spędziłem czas w hotelu, pokoje duże, blisko plaża, rafa. Obsługa uprzejma i pomocna. Udało się zorganizować przyjęcie urodzinowe dla koleżanki dzięki pomocy menadżera hotelu i pracowników.
Sympatyczna obsługa, duży teren, blisko do morza i piękna rafa.
Brak uwag
Byiśmy w tym hotelu po raz drugi, cudowna rafa, wspanili ludzie ,super obsługa i atmosfera . Hotel bardzo klimatyczny, wszędzie blisko, animacje codziennie. Pozdrawiamy Ali koleś który ma nie zwykłe poczucie humoru,super sympatczny . pokoje codziennie sprzątane , dziękujemy panu który spszątał nasz pokój 329 ,bardzo pomocny ,sympatyczny i profesjonalny.Dziękujemy. Już myśimy żeby tam wrócić!!! Gorąco polcamy!!!!
Piękna rafa, super obsługa, jedzonko też niczego sobie,bardzo się starają!! wielka zaleta ,że nie rzeba schodzić z plaży , żeby coś zjeść. Pozdrawiamy obsługę baru na plaży. Chłopcy suuuper.
Nie mamy żadnych zastrzeżeń
Zdecydowaliśmy się wyjechać do Egiptu a dokładniej Marsa Alam – hotel Pensee Royal Garden, termin 30.05-07.06.23 pomimo rozbieżnych opinii. Właściwie przekonały nas ostatnie opinie z których wynikało że coś się zmieniło w podejściu obsługi i rzeczywiście. Sam hotel ma swoje lata świetności za sobą ale jest tak rozległy z duża ilością zieleni ładnymi i czystymi basenami, ciepłą woda ok 27 c plażą piaszczysto żwirową i bajecznie czystą i ciepłą wodą ok 28-30 c rafa dostępna na wyciągnięcie ręki z plaży z dużą ilością pięknych i kolorowych ryb. Zaletą jest możliwość dojścia do początku rafy po piaszczystym dnie ale polecalibyśmy obuwie do wody, przez wszystkie dnie temp w dzień dochodziła do 36 c a nocą ok 26 c , obsługa bardzo miła i rzeczowa nie nachalna, jedynie trochę męczący byli proponujący masaże, wycieczki, płatne drinki i napoje itd. Pokoje były czyste (nasz pok 421) codziennie sprzątane, uzupełniana tez woda do picia, lodówka i klimatyzacja sprawna, woda do mycia ciepła, ogólnie standard do zaakceptowania, dla bardzo wymagających ( nowa armatura sanitarna itd.) proszę szukać i zapewne płacić o 50% więcej. Jedzenie trochę słabe i dość monotonne ale głodnym się nie było, a mogłoby być więcej owoców (arbuz, winogron, brzoskwinie). Napoje alkoholowe w tym piwo podają na okrągło bez problemu, nawet sami przynoszą do miejsca leżakowania. Animacje średnie powinni nad tym jeszcze popracować, podobał nam się występ zespołu z Kuby.
czysty codziennie sprzątany, ręczniki wymieniane, ciepła i czysta woda w basenach
słabe monotonne jedzenie bardzo mało owoców
Zarówno pokój jak i otoczenie mi się podobały. Ciekawa architektura, zieleń.
Malowniczy, dobrze wyposażony, czysty. Dobre i urozmaicone wyżywienie. Personel uczynny i pomocny. Na szczególne pochwały zasługuje Miss Herma- jest naprawdę profesjonalnym menadżerem, potrafi świetnie zagospodarować czas gościom i rozwiązać każdy z ich problemów.
Zbyt długo i zbyt głośno grała muzyka na plaży. Zbyt krótko dostępna siłownia.