Pelin

Polecam gorąco:)

Przereklamowany hotel;co kto lubi...raczej blichtr..uwazaj na rekalmowe fotki,sa koloryzowane,zmienione na korzysc zysku autochtonow,ktorzy bardzo daja odczuc,ze po to tu jestesmy,by oný moglý zarobýc na nas.Nie przyjeli nas serdecznie,na razie nie odczuwam ich goscinnosci....Slyszalam natomiast wiele dobrego na temat innych hotelikow w okoliicy np.Bezaj,czy Taurus,czy tez jakis na liltere S,zapomnialam nazwe...sorry...Jestem tu 6ty dzien,moze cos zmieni sie na korzysc....okolica przepiekna,rzeczywiscie egzotyczna,wymarzone palmy,piekne wyspy,mezczyzni sympatyczni dla kobiet,kobiety jakby zazdroszcza nam tej niezaleznosci...??:-)Nie wiem z jakiego powodu ubiega sie hotel Pelin o czwarta gwiazdke,doprawdy...moze chodzi dobra kuchnie..? Polakow umieszczaja w gorszych pokojach,tak zauwazylam....moze daza do ujednolcenia klienteli,czyli licza przede wszystkim na turystow z Europy Zachodniej...?Trudno redagowac na tej czcionce,pisze na kompie w Turcji..sa roznice...Niestety,nie polecam tego hotelu..sa ladniejsze,milsze i tansze...Jesli wybiore sie kiedys do Turcji Egejskiej na pewno skorzystam z all inclusive ...jest goraco,super,ale trzeba duzo placic za trunki w hotelu,wýec niewarto HB.Pozdrawiam:-)

Nawet trudno korzystac z internetu..nawet tu sa utrudnienia..dwukrotnie w ciagu tej godziny korzystania przeze mnie wylaczono prad...dlatego nie wiem czy moja opinia zostala umieszczona na forum...byc moze powtarza sie...Nie polecam tego hotelu...sa lepsze tansze i milsza obsluga,ktora nie daje az tak odczuc,ze na nas zarabia...a okolica rzeczywiscie piekna...atmosfera wakacyjna..upaly..super..Hotel przereklamowany...doprawdy nie wiem dlaczego ubiegaja sie o czwarta gwiazdke....

bardzo smaczne jedzenie, hotel bardzo czysty, łatwe połączenia komunikacyjne

Polecam tym,którzy chcą naprawdę odpocząć. Polegiwanie na leżakach przy basenie + pływanie+drinki z baru:-))

Nazwa  Pelin
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Likijskie / Calis
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, nurkowanie

Spokojny hotel niedaleko plaży

Wyświetlono 72 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Polecam gorąco:)

Polka

Polka

Małgorzata O.

bardzo smaczne jedzenie, hotel bardzo czysty, łatwe połączenia komunikacyjne

Elżbieta

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

super basen, duży i dość głęboki

Wady

w zasadzie brak

Pobyt - Sierpień 2014

Urlop zaliczam do udanych, za taką cenę hotel Pelin był naprawdę cudownym wyborem. Pokoje fajne, codziennie sprzatane. Klima chlodzi jak trzeba. Te uczty na dachu hotelu są naprawdę niezapomnianym przeżyciem! Śniadania lekko nudne ale wszystko pyszne. Z czystym sercem polecam!

Zalety

czyste pokoje, przepyszne posilki, dobra lokalizacja, przemila obsluga

Eva

Pobyt - Październik 2013

bardzo fajny hotel, do plaży trzeba przejść przez ulicę ale to żaden problem.Goście z Niemiec, Anglii, Rosji i Polski oraz Turcji, raczej w średnim i podeszłym wieku.Bardzo miła obsługa, jedzonko znakomite, cena umiarkowana.Polecam.

Artur

Pobyt - Lipiec 2012

Bardzo miły hotel, położony troszkę w oddali od głównych szlaków handlowych. Dla osob które chcą rzeczywiście wypocząć. Bardzo miła obsługa, gorąco polecam. Jedyny minus, to mało urozmaicone śniadania, obiadokolacje natomiast są prawdziwą ucztą!!!!

ewa

Pobyt - Czerwiec 2012

Za niewysoką cenę dobry hotel.Super jedzenie na tarasie 5 piętra przebija wszystko.Niestety po ostatnim trzęsieniu ziemi,hotel musi przejść remont.

baby

Pobyt - Czerwiec 2012

Bardzo fajny hotel za nie duże pieniądze,jedzenie ok,obsługa również.Jedyny minus to śmierdząca klimatyzacja w pokoju,nie dało się z niej korzystać

marta

Pobyt - Czerwiec 2012

wszystko ok, poza ty, ze jak wracalismy ze sklepu z reklamowka to pani z recepcji zatrzymywala nas, kazala pokazac co mamy w reklamowce, przy czym jesli byl to jakis napoj (alkoholowy czy bezalkoholowy) mielismy wedlug niej zostawic napoj w recepcji do ewentualnego odebrania przy wyjciu z hotelu, wszystko dlatego ze wnoszenie napojow z zewnatrz jest zabronione, po dlugiej dyskusji i prosbie o rozmowe z menadzerem w koncu ulegla.Wedlug mnie totalna bzdura! Poza tym ok.

Pobyt - Maj 2012

Bardzo fajne miejsce na spędzenie urlopu, bardzo miła i przyjazdna obsługa hotelowa , posiłki urozmaicone , możliwość totalnego leniuchowania zarówno na plaży czy na basenie jaki i aktywnie spędzenia czasu na wycieczkach Polecam !!!

Stanisław

Pobyt - Styczeń 2012

Spokój relaks pobyt dla klijentów nie oczekujących cudów. Czysta plaża, przy słonecznej pogodzie jest OK

Pobyt - Grudzień 2011

Witam Byliśmy w tym hotelu we wrześniu 2011. Hotel bardzo fajny, czysty obsługa przemiła. Położony dość blisko głównej ulicy, ale nam to zupełnie nie przeszkadzało. Mieliśmy pokój z widokiem na góry i basen. Jedzenie fantastyczne, codziennie coś innego więc nie mam mowy o nudzie. Do plaży jakieś 200-300 metrów. Kawałek od hotelu przystanek autobusu do Fethiye, a tam pełno autobusów lub busów do Oludeniz. Jak dla mnie super miejsce, z którego można sobie pozwiedzać wiele miejsc. Polecam ten hotel z czystym sumieniem, proszę pamiętać że jest to hotel 3 gwiazdkowy!!!

marzena

Pobyt - Wrzesień 2011

Byłam w tym hotelu w 2009 roku. Jedzenie bardzo dobre. Obsługa przesympatyczna.Widok z pokoju koszmarny na stare budynki gospodarcze. najgorsze, że jak wstawałam po 9.00 rano to woda w kranie była letnia. Po 22.00 również. Plaża brudna. Jeździłam codziennie do OLUDENIZ -rewelacja. Ogólnie nie polecam.

Pobyt - Maj 2011

Byłam w tym hotelu od 11.07.11 i odniosłam jak najlepsze wrażenie. Bardzo miła,kompetentna i pomocna obsługa. Bardzo smaczne i urozmaicone jedzenie. Czyste pokoje. Śniadania i kolacje podawane na tarasach.Wspaniałe widoki i cudowna atmosfera. Trochę trzeba dojść do plaży. Internet niestety płatny. TV odbiera TVP Polonię. Na basenie nie ma tłoku. Do Fethiye blisko busikiem. Bezpiecznie. Polecam.

witek

Pobyt - Maj 2011

No i jeszcze uzupełnienie opini poniżej.Nie wiem,czy w całej Turcji,ale tu bardzo mnie denerwowały tzw.tip boxy-pudła na napiwki.Szczytem było kiedy przy kasie w sklepie też zobaczyłem takie pudło.Wprawdzie nikt sie nie upomina,ale jakoś tak dziwnie.Jeśli zostawiacie napiwki np.pokojówkom,to najlepiej w ich walucie tzn.lirach,bo potem mają kłopot z wymianą bilonu.Sam zostawiłem jeden raz na koniec po 10 lira dla kelnerów i pokojówek i myślę,że tyle wystarczy.Poza tym uważam to miejsce za super do wypoczynku.Polecam wycieczkę do Dalyan-kupioną oczywiście na promenadzie.

Andrzej

Pobyt - Maj 2011

Hotel składa się z dwóch budynków. Pokoje sprzątane są codziennie.Jedyny minus to brak lodówki. Klimatyzacja OK. Na moje oko \"Pelin\" to jeden z większych hoteli w Çaliş [czyt. Czalisz]. Na szczególną uwagę zasługują obiadokolacje podawane na tarasie na hotelowym dachu, z którego rozciąga się przepiękny widok na góry i okolice. Śniadanie można zjeść w środku hotelu lub także na niższym tarasie na powietrzu. Jedzenie na śniadanie dobre choć nie tak urozmaicone jak na obiadokolacjach, gdzie naprawdę można uraczyć się znakomitym posiłkiem. Basen przy hotelu czysty malutki basenik dla dzieci. W recepcji możemy wymienić euro lub $ na tureckie liry korzystniej niż np. w kantorze w Fethiye. Ogólne wrażenie naprawdę przyzwoite

Witek

Pobyt - Maj 2011

Polecam ten hotel z pełną świadomością i odpowiedzialnością.Spędziłem w nim tydzień(18-25.07.2011).Jedzonko wyśmienite,urozmaicone i po prostu super.Obsługa bardzo miła.Do plaży 500m.Nie kupujcie wycieczek u rezydenta.Na promenadzie przy plaży kupicie za pół ceny taką samą.Szczególnie polecam Seaside Travel-Oskar(Turek,który studiował w PL)mówi dobrze po polsku i jest bardzo miły.Na końcu promenady super knajpa,w której co wieczór grają turecka muzykę.Szczerze polecam.

Pobyt - Kwiecień 2011

POLECAM, JAK DLA MNIE O KLASIE TEGO HOTELU PRZESĄDZA PRZEDE WSZYSTKIM POMOCNA I PRZEMIŁA OBSŁUGA, JEDZONKO PRZEPYSZNE, POKOJE CZYŚCIUTKIE. Z PEŁNĄ ŚWIADOMOŚCIĄ POLECAM.

Pelin