Białe, piaszczyste plaże otoczone klifami i turkusową wodą
Malownicze miasteczka i tradycyjne greckie wioski
Urokliwe zatoczki idealne do nurkowania i snorkelingu
Hotel w super lokalizacji, wszędzie blisko - kilka plaż do wyboru, mniej lub bardziej zatłoczone, bary, restauracje i sklepy. Pokój mały, ale bardzo czysty i wyposażony we wszystko co jest potrzebne: klimatyzacja, lodówka, łazienka, moskitiera w drzwiach balkonowych. Codzienne sprzątanie i wymiana ręczników. Fajne widoki z balkonów. Jedzenie bardzo smaczne, syte i w dowolnej ilości. Obsługa hotelu przemiła i pomocna w każdej sytuacji. Nikiana- mała, spokojna miejscowość, z dobrą komunikacją z innymi miastami ( autobus). Znacznie ciszej i spokojniej od oddalonych o kilka km Lefkady czy Nidri. Polecam! Wróciłam wypoczęta i bardzo zadowolona.
Wszystko było na +.
Brak.
Hotel dla bardzo mało wymagających. My pokusiliśmy się, bo cena była bardzo niska i bardzo też adekwatna do jakości. Byliśmy w tym miejscu 6 lat temu i od tej pory nie zmieniło się prawie nic, prócz tego, że wyżywienie sporo skromniejsze, więcej rzeczy nie działało.
Bardzo blisko plaży. Miła obsługa.
Nie działająca klimatyzacja i lodówka, niezbyt przyjemny zapach w pokoju. Brak kosza na śmieci itp.
Miło wspominam pobyt w tym Hotelu , obsługa miła , posiłki podane na czas w formie bufetu
Hotel położony w centrum miasteczka , gospodarze bardzo mili
Nie mam uwag
Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu, hotel przy przystankach w obie strony, więc z komunikacją nie ma problemu. Nie da się odczuć braku basenu w tak pięknej okolicy i mając plaże tak blisko. Kameralny, spokojny hotel.
Bardzo miła obsługa, można poczuć się jak w domu. W miarę czysto.
Okropnie małe łazienki, prysznic rozmiar XXS, jedzenie dość monotonne, wi fi działa tylko w pobliżu recepcji
Hotel na 2, 3 dniowy pobyt., a nie na dłuższy urlop. Położony przy bardzo ruchliwej, głośnej całą dobę ulicy. W okolicy poza 3 sklepami i kilkoma knajpkami przy porcie nie ma nic, więc odpadają jakiekolwiek spacery po okolicy. Plaże tragedia, najbliższa publiczna tuż przy drodze. Z serwisem 700 metrów dalej też wąska i mała. Do ładniejszych 1,5 godziny jazdy. Posiłki monotonne, prawie codziennie kurczak, o kuchni greckiej można było pomarzyć, nawet nie pojawiły się nigdy oliwki, a feta była podana tylko 1 raz. Śniadania jeszcze gorsze, ktoś wcześniej pisał o soku pomarańczowym świeżo wyciskanym. Teraz był napój z koncentratu słodzony aspartamem. Stołówka obsługiwała nie tylko gości hotelowych, ale również zorganizowane grupy Albańczyków i Rumunów, co powodowało spory chaos. Na dodatek obsługa podczas posiłków potrafiła sprzątać i myć okna. Pokoje małe, ale czyste.Część pokoi z widokiem na port i morze, ale też kilka na mur w odległości 1 m, lub gęste zarośla. Lodówka z agregatem sprężarkowym ustawiona przy łóżku, to też nie najlepsze rozwiązanie. Hotel bez żadnego zaplecza typu ogród, czy bar poza budynkiem, gdzie można spokojnie wypić kawę, czy drinka. Pozostawał tylko balkon.
Piękne miejsce widokowo i miła obsługa na recepcji.
Hotel bez żadnego zaplecza przy bardzo ruchliwej drodze, Nudna i nieciekawa okolica, praktycznie brak plaży, posiłki monotonne.
Nasz 7 wypad do Grecji ( zawsze 3* i HB )> Hotel położony przy ruchliwej ulicy w maleńkiej miejscowości z 3 sklepami typu mini Carrefour i kilkoma knajpkami przy porcie. Okolica ogólnie nudna i nieciekawa i nawet ni ma gdzie wyjść na popołudniowy lub wieczorny spacer. Plaży praktycznie nie ma, publiczna mała i wąska przy ulicy i wypoczynek w spalinach. Plaża z serwisem ok. 700m mała z ciasno ustawionymi drewnianymi łóżkami. Pokoiki małe, ale czyste - kilka z widokiem na góry i morze, a kilka na mur oddalony o 1 m lub gęste zarośla. Posiłki w formie bufetu to nieporozumienie, bo praktycznie nie było wyboru. Królował kurczak, raz z makaronem(bez sosu), raz z fasolą , innym razem z duszonymi warzywami lub ziemniakami. Przez 14 dni pobytu 8 razy był kurczak. Dwa razy pojawiła się ryba, 2 razy pulpety i raz makaron prawie bolognese. Śniadania codziennie takie same, jakaś jajecznica z pomidorami papryka i cebulą, parówki pokrojone na 1 cm kawałki, ser żółty i wędlina w plastrach. Były jeszcze płatki, miód, marmolada. Z napojów ohydna kawa, herbata, mleko i napój pomarańczowy z koncentratu słodzonego aspartamem( ktoś wcześniej pisał, że świeżo wyciskany sok z pomarańczy - ale to musiało być dawno). Surówki codziennie te same: pomidory, cebula, papryka. Dwa razy w ciągu 2 tygodni pojawiła się feta. Oliwki można było zobaczyć na drzewach, niestety nie na talerzach. Oprócz gości hotelowych na posiłki przyjeżdżały autokarem grupy zorganizowane z Rumunii i Albanii co powodowało duży chaos i bałagan. Lodówka w pokoju fajna rzecz, ale nie sprężarkowa stojąca przy łóżku. Brak jakiegokolwiek zaplecza, jak ogród, czy bar na zewnątrz, gdzie wieczorami można spokojnie wypić drinka lub piwo. Hotel jedynie na pobyt weekendowy, a nie na dłuższy wypoczynek urlopowy.
Ładne widoki na morze i góry, miła recepcjonistka
przy bardzo ruchliwej ulicy, brak jakiegokolwiek zaplecza, monotonne posiłki, brak jakichkolwiek atrakcji w okolicy, praktycznie brak plaży w okolicy.
To nasz 7 wypad do Grecji(zawsze 3*i HB) i pierwszy tak koszmarny hotel. Hotel nie nadaje się kompletnie na dłuższy wypoczynek, można tu przyjechać na weekend. Okolica nudna, mała wioska z trzema sklepami mini Carrefour wzdłuż bardzo ruchliwej drogi i port z kilkoma tawernami. Plaży praktycznie nie ma, małe skrawki, gdzie można rozłożyć ręcznik i plaża publiczna mała i przy drodze (opalanie w spalinach). Plaża z serwisem 700 m dalej również mała i ciasna (6E za 2 leżaki bez względu na to, czy się zamawia drinki i napoje). Posiłki niby w formie bufetu, ale wyboru praktycznie nie było, jedno danie najczęściej kurczak( w pierwszym tygodniu 5 razy, raz pojawiła się ryba i raz pulpety z makaronem, w drugim poza tymi odmiennymi daniami pojawił się jeszcze makaron z sosem prawie bolognese,Zawsze surówka z pomidorów, ogórków, papryki i cebuli.. Natomiast śniadania niezmienne. Była jakaś jajecznica z resztkami warzyw z wczorajszego dnia(pomidory, papryka, kawałki bakłażana) , parówki w 1 centymetrowych odcinkach, żółty ser i wędlina w plasterkach, pomidory, płatki, miód i marmolada. Z napojów do śniadania: woda, ohydna kawa, herbata ekspresowa (z Lidl-a) i napój pomarańczowy z koncentratu słodzony aspartamem. Ktoś pisał, że podają wyciskany sok ze świeżych pomarańczy. Może na początku sezonu, teraz było widać oszczędności, aż do bólu. Na posiłki oprócz gości hotelowych przyjeżdżały autokary z grupami Rumunów i Albańczyków głośnych i nieokrzesanych,( np. gość siadał przy stole bez koszulki i w kapeluszu ). Miał być hotel otoczony ogrodem. Nie znalazłem ogrodu przez 14 dni, podobno za hotelem jakiś malutki był,ale goście wchodzić tam nie mogli.My mieliśmy balkon od strony morza i ulicy, ale część miała przed balkonem mur w odległości 1 m. Kompletnie nie ma co robić wieczorami, barek przy stołówce to mało ciekawe miejsce, a i po okolicy nie było gdzie pospacerować. Lodówka w pokoju to fajna sprawa, ale nie sprężarkowa i nie przy samym łóżku.
Ładne widoki na morze i góry, bardzo miła dziewczyna na recepcji.
Położenie przy bardzo ruchliwej i głośnej ulicy, brak ogrodu, basenu, pool baru,monotonne posiłki, praktycznie brak plaży, zorganizowane grupy Albańczyków i Rumunów zjeżdżających na posiłki, okolica to pustkowie.
Piękne miejsce i super wycieczki fakultatywne. Polecam dla aktywnych, a hotel dla niewymagających. Cięgle podawane są te same posiłki, drinki to praktycznie sama woda, nie działające wifi-prawie wgle nie chodzi, a jak uda się połączyć to prędkośc jest tak niska, ze szkoda nerwów i czasu... ;< Zapach w hotelu nie powala. Plusem za to jest położenie, ponieważ znajduje się blisko plaży.
Blisko plaży i przystanku, miła obsługa.
Brak basenu, nie działające wifi, zapach nie powala, drinki mocno rozcienczone oraz monotonne posiłki.
14 dni minęły jak chwila. Żadnych uwag co do hotelu. Świetna lokalizacja - tuz obok przystanek autobusowy, plaża ok 200m, 3 spore sklepy spożywcze ok 500 m, ponadto tawerny, piekarnie i taka dalej. Obsługa hotelu miła i uczynna. W odległości ok 15 km Lefakada stolica wyspy oraz Nidri - port promowy skąd rusza większość wycieczek. Tam też można kupić w przystępnych cenach wycieczki wokół wyspy, na inne wyspy - Kefalonia, Kastos, Kalamos, itp. Reasumując udane wakacje w pięknych rejonach za nie duże pieniądze.
Czystość, posiłki, położenie, profesjonalna obsługa
Żadnych
Hotel położony blisko plaży wystarczy przejść przez ulicę. Hotel jako jeden z nielicznych oferuje opcję HB co na Lefkadzie jest wyjątkiem ponieważ większość hoteli ma w ofercie jedynie BB. Przesympatyczni, zabawni właściciele dbający o wszystkich gości. Pokoje duże, czyste, sprzątane codziennie, łazienki duże (po raz pierwszy spotkałam się z dodatkowymi szufladami i półkami na kosmetyki w łazience - ogromy plus za to, suszarka w łazience). Okolica cicha, spokojna jednak bliskość przystanku autobusowego pod samym hotelem (koszt przejazdu to 1,8 euro) do stolicy wyspy Lefkady oraz w przeciwnym do Nidri to rekompensuje. Wyspa Lefkada jest piękna, jest całe mnóstwo przecudownych plaż gdzie woda mieni się wszystkimi odcieniami błękitów. Wyjazd uważam za bardzo udany.
Blisko plaży, przystanek autobusowy przy samym hotelu.
Pobyt na Lefkadzie będę wspominac bardzo dobrze, polecam hotel jako swietna baza wypadowa do zwiedzania Lefkady i Epiru.
Hotel położony w centrum malej miejscowości, ale bardzo urokliwej. Właściciele i obsluga pomocni i życzliwi. Posiłki urozmaaicone, choc znalezli sie malkontenci, Niestety zawsze takich spotkamy i wtedy chetnie zobaczyła bym co jedzą u siebie w domu:).Wyspa urokliwa i pelna zieleni.
Co do hotelu nie mam zastrzeżeń, jedynie goście hotelowi przybyli z krajów bylej Jugoslawii i z Bułgarii zaburzaja prawie idealna opinię. Bylo ich dużo, hałaśliwi, nie potrafiacy uszanowac innych klientów tego hotelu.
Hotel ogólnie na plus. Myślę że idealnym określeniem jest hotel dla niewymagających. Nie ma tam luksusow ale też nie można złego słowa powiedzieć. Obsługa hotelowa bardzo miła. Pokój zawsze posprzątany z wymieniona pościelą i ręcznikami (średnio co 2 dni). Blisko przyjemny port z trzema tawernami. W bliskiej odległości 4 plaże ( polecam buty do pływania i chodzenia po kamieniach)
Miła obsługa, duże pokoje, świeże produkty serwowane na śniadanie i obiadokolacje, sok że świeżo wyviskanych pomarańczy, blisko portu, blisko do plaży i przystanku, często wymieniane ręczniki i pościel, codzienne sprzątanie pokoju
Brak basenu, czasem nieprzyjemny zapach,
Moje wrażenia odnośnie hotelu Pegasos są bardzo dobre. Po obejrzeniu zdjęć hotelu w internecie miałam mieszane uczucia jednak hotel miał dobre opinie na różnych stronach, miał klimatyzację i wifi w cenie, był blisko plaży i miał śniadania i obiadokolacje w formie szwedzkiego stołu dlatego też zdecydowałam się na ten hotel. Sypialnia przedstawia się tak jak na stronie. Ja miałam jeden pokój z córką. Miałyśmy oddzielne łóżka, ona jedno a ja jakby dwa złączone. Pokój przez to, choć nie duży wyglądał na pokój trzyosobowy. Pościel zmieniana była codziennie. Ręczniki wymieniane prawie codziennie, tzn. ze dwa razy chyba nam nie wymienili ale w ofercie było że wymieniane są co dwa dni. Łazienka mała, prysznic, wc, umywalka, lusterko z szafką. Czysto, jednak czasem było czuć szambo. W oknie balkonowym jest siatka na owady, więc nieproszeni goście nie wlecą. Na niedużym balkonie jest stojak do suszenia prania, stoliczek i krzesełka. W pokoju bezpłatna klimatyzacja, bezpłatna TV. Z klimatyzacji było czuć nieprzyjemny zapach. Wifi działało dobrze na początku naszego pobytu w hotelu, pod koniec nie można było się połączyć albo łączyliśmy się na chwilę i połączenie znikało. Śniadania w formie szwedzkiego stołu: pieczywo, wędlina, ser żółty, herbatniki, ciastko, herbata, kawa, mleko, płatki, herbata zielona, herbata smakowa, dżemy, miód, parówki, pomidor, jajecznica, sok z świeżo wyciskanych pomarańczy. Obiadokolacje w formie szwedzkiego stołu: np. kurczak, ziemniaki, sałatka grecka, spaghetti, ryba, faszerowana papryka plus dodatki. Owoce i ciasto na deser. Na tygodniowym naszym pobycie powtórzył się na obiad kurczak i spaghetti natomiast dodatki do głównego dania były wtedy inne. Ps. W mojej opinii zniechęcają na pewno przykre zapachy więc nie polecam dla osób, które są bardzo przewrażliwione na tym punkcie, jednakże zapach był intensywny kilka razy ( Przy użyciu klimy, po spuszczeniu wody w wc i gdy przyjechała szambiarka ). Spałyśmy spokojnie.
Ładny pokój, sprzątany codziennie, ręczniki zmieniane codziennie. Tv, darmowa klimatyzacja, darmowe wifi, siatka w drzwiach balkonowych na owady. Posiłki w formie szwedzkiego stołu - śniadania od 8:00-11:00 i obiadokolacje od 19:30-22:00, do śniadania sok świeżo wyciskany z pomarańczy a po obiedzie owoce i smakołyk. Dostępna winda, hotel blisko plaży, miła obsługa - można komunikować się po angielsku. Przystanek autobusowy blisko hotelu. Niedaleko Carrefour Express
Brzydki zapach z klimy, ale nie zawsze było czuć. Czasem brzydki zapach z toalety po spuszczeniu wody. Jednego dnia przyjechała szambiarka i wtedy był na prawdę nieprzyjemy zapach. Wifi nie zawsze jest dostępne.
Po przyjezdzie do hotelu był problem z pokojem. Był przepełniony i dostaliśmy straszny pokój. Drzwi z rozwalonym zamkiem. Żarówki bez żyrandoli. Pajęczyny w narożnikach. Łazienka..... tak łazienka pozostawiała wiele do życzenia, siadając na sedesie miało się głowę prawie w umywalce. Drzwi do łazienki były harmonijkowe i bez klamek. Kafelki brudne i z lat 90. Klima trzeszczała tak, że nie dało spać . Po wywalczeniu lepszego pokoju właścicielka miała focha przez cały nasz pobyt. Bylismy 15 dni. Przez te 15 dni potrawy powtarzały się 2 a nawet 3 razy. Najlepsze z tego wszystkiego były podawane frytki w jajecznicy na śniadanie z dnia poprzedniego :) , które nie zostały zjedzone na kolację .
w miarę przystępna cena
- pokój tragiczna - jedzenie monotonne -zero otwartej przestrzeni wokół hotela