Valletta z barokową architekturą i bogatą historią
Błękitna Grota, niesamowite jaskinie z lazurową wodą
Megalityczne świątynie starsze niż piramidy
Hotel komfortowy, wszystko na wysokim poziomie, dogodna lokalizacja, blisko promenady nad morzem .Bardzo pomocy, profesjonalny personel, gotowy rozwiązać każdy kłopot .Bardzo dobra kuchnia, świetne obiadokolacje , piękna restauracja.
czystość, komfort, życzliwy, uśmiechnięty personel,lokalizacja, pyszne jedzenie.
Nie ma wad :) Jakby poszukać to śniadania mogłyby być bardziej urozmaicone ( tak jak np.obiadokolacje ) . Jeśli chcecie mieć cichy pokój , wybierajcie z widokiem na miasto ( nie na basen, tam jest dość głośno, obok jest też hotelowy bar ). Basen zewnętrzny mógłby być podgrzewany :)
Bardzo dobry hotel jako baza wypadowa, położony blisko wszelkich atrakcji.
Duże i czyste pokoje. Przemiła obsługa hotelowa. Smaczne śniadania i obiadokolacje.
Pobyt w hotelu był przyjemny, obsługa bardzo uprzejma, kawa, herbata, śmietanki, cukier na bieżąco uzupełniane, czajnik w pokoju. Pokój niezbyt obszerny, ale ładnie urządzony. Drobne niedoskonałości na basenie- woda początkowo gorąca!!!, później obniżono temperaturę; łazienki będące jednocześnie przebieralniami niezbyt zadbane, zardzewiałe zamki.
Ładne lobby, bardzo dobre jedzenie, szczególnie zupy i regionalne ryby, owoce morza itd. Obecność basenu. Lokalizacja. Obsługa.
Zaniedbany basen, nie do końca posprzątany pokój.
Hotel bardzo ładny, sprzątany codziennie, bardzo czysty.
Kryty basen, miła obsługa, czystość, blisko morza, dobra lokalizacja
Swietny czas, hotel przepiekny, obsługa przemiła. Pokoj piekny, czysto
Bardzo ladnie duzo zieleni/prawdziwiej i sztucznej. Swietna obsługa, pomocna i serdeczna, lokalizująca genialna. 3min do morza
Śmierdząca woda w jacuzzi, to samo codziennie na sniadanie
Hotel czysty, wyremontowany. Pokoje nie za duże, ale wystarczające. Codziennie sprzątany, zestaw do kawy i herbaty, lodówka,sejf, zestaw kosmetyków.
Czystość, wystrój, obsługa.
Jedynym minusem jest usytuowanie hotelu, w środku dzielnicy St.Paulis Bay. Można trafić na niezbyt ciekawy widok z okna , na starą zabudowę mieszkalną. Jednak na Malcie więcej się zwiedza niż siedzi na małym balkoniku😁
Super hotel. Jedzenie smaczne, świeże duży wybór. Pokoje i cały hotel czysty, super basen wewnętrzny z jaccuzie. Obsługa uprzejma. Bardzo dobra lokalizacja blisko do morza i do przystanku autobusowego
Hotel w bardzo dogodnym miejscu jeśli chodzi o komunikację publiczną. Proste, czyste pokoje (łóżko, szafa, biurko, tv, tel, sejf,, duże lustro, alebalkon, łazienka) na krótki pobyt niczego więcej nam nie potrzeba
Blisko do przystanków, co sprawia że jest świetną bazą wypadową na Maltę. Codziennie czyste ręczniki i sprzątanie pokoju. Klimatyzacja w pokojach.
Monotonne śniadania, brak wi-fi w pokojach
Byliśmy w kwietniu a więc przed sezonem. Pogoda idealna do wycieczek. Woda zarówno w zewnętrznym basenie jak i w morzu zimna (taki polski bałtyk:). Mogę ocenić tylko hotel, bo czas wolny sami sobie zorganizowaliśmy (z rezydentem był kontakt telefoniczny). Na Malcie komunikacja autobusowa jest dobrze rozwinięta. Właściwie wszędzie da się dojechać. Hotel blisko głównego przystanku. Do piaszczystych plaż na zachodnim wybrzeżu jedzie się 10 min.
Idealne położenie dla osób chcących podróżować po wyspie (blisko węzła komunikacyjnego), ogólnie czysto, posiłki urozmaicone i co najważniejsze smaczne. Jadalnia trochę mała w \"szczycie\" brakowało miejsca. W hotelu wewnętrzny basen
Dla jednych wada dla innych zaleta. Hotel położony w zwartej zabudowie miejskiej.
Hotel San Pawl to zaniedbany i brudny budynek -tylko fasada ok. Pokoje przydzielane dla turystów z biura Exim - ciasne ,zniszczone wyposażenie z widokiem na boczną ,ciasną i śmierdzącą ulicę, gdzie rano śmieciara wywozi śmieci - smród. Po dopłacie można zostać przeniesionym do pokoju z widokiem na basen. Basen zewnętrzny mały ,na leżaki leci kurz i cement , ponieważ remontują przy turystach jakieś pomieszczenia,Basen wewnętrzny -masakra,na kiedyś niebieskich kafelkach -żółty osad z brudu i dziwny zapach wody oprócz chloru jakby zapach szamba.Generalnie brud i niedbalstwo. Nawet 1 gwiazdki nie powinien dostać.Wyjazd wykupiony prze Exim - tylko opcja HB,a w hotelu jest również opcja All ,dlaczego Exim nie sprzedaje opcji all,a na miejscu dopłata aż 30 euro za osobę na dzień .Rezydentka fatalna- jakby jej nie było, ma wszystko gdzieś. Pojawiła się raz na może 15 minut. Telefonów nie odbiera, nawet robi problem żeby zarezerwować wycieczkę.Pierwszy raz spotkałam się z taką rezydentką i całkowitym brakiem zainteresowania z jej strony turystami. Malta ładna jest co zwiedzać ,brak plaż. Warto pojechać i pozwiedzać ,ale nie z Exim !!! nie do tego hotelu!!! Rezydentka - zero!!!!!
brak zalet
brudny,zaniedbany, wycieczka z biurem Exim- pokój z widokiem na ciasną ulicę ,smród
Hotel na 3 , ale Malta jest tak piękna , ze nie warto siedzieć w hotelu . I tez tak zrobiliśmy . Spod hotelu odjeżdżają autobusy w każdą stronę i mając podstawy angielskiego można wszędzie dojechać miejskimi środkami komunikacji. polecam
dobre położenie
pokoje jak w internacie , łazienka też
w celu uzyskania informacji o transferze do hotelu trzeba było zadzwonić, w celu potwierdzenia godziny transferu powrotnego też. Rezydent nie pofatygował się do hotelu. Spotknanie z rezydentem ustalone 24 h po przylocie w środku dnia. W hotelu wraz z kluczami odebraliśmy kopertę z ofertmi wycieczkowymi dwóch miejscowych biur, co nie zachęciło do spotkania z rezydentem. Ale Malta w listopadzie piękna, słoneczna i jest co oglądać.
blisko morza, blisko komunikacji
pokoje brudne, jedzenie monotonne, bardzo ograniczony wybór
Hotel fajny jako baza wypadowa do zwiedzania wyspy. Dobre jedzenie, śniadania typowo angielskie,miła obsługa i czyste pokoje.
Czystość ,położenie
Małe pokoje, i małe balkony.
pokój był bez klimatyzacji i lodówki a w tamtym klimacie /we wrześniu temp. ok. 40 stopni w dzień a w nocy nie spadała poniżej 26 stopni/trudno bez tego wytrzymać i to 2 tyg, ale wyspa piękna i interesująca, warta ponownego odwiedzenia
Hotel rewelacja, każdemu kto chce spędzić miło czas polecam to miejsce. Pokoje czyste, obsługa super. Na pewno jeszcze tam wrócę.
Pobyt na Malcie uważam za bardzo udany. Hotel spełniał moje oczekiwania. Wyżywienie bardzo dobre, restauracja klimatyzowana, obsługa w restauracji bardzo sprawna, nie było kolejek. Przyjemnie było tam spożywać posiłki bardzo urozmaicone i smaczne. W hotelu przy barze na świezym powietrzu odbywały sie koncerty muzyczne na żywo w trakcie których mozna tańczyć jak i spotkać się ze znajomymi przy winie lub innych trunkach, a jak ktos zgłodniał to mozna zjeść doskonałą pizzę z hotelowej pizzerii. Gorąco polecam pobyt w tym hotelu.
Hotel dla angielskich emerytów.Śniadania przez 14 dni non stop takie same(bekon,fasola,coś jajecznico podobnego,jajka sadzone, jajka na twardo etc.)W hotelu liczyli sie tylko angole, obsługa tylko im mówiła \\\"dzień dobry\\\", a szef kelnerów ze stołówki to już lekka przesada ze swoim włazidup... w stosunku do nich.W pokojach nie ma moskitier w oknach i przez 14 dni toczyła się co noc mordercza walka z komarami,których w pokoju było chyba ze 30 szt.
Uciążliwe jest wieczorne, bardzo głośne granie przy basenie do godz. 23.30. Poza tym ok.
To były tygodniowe wakacje z naszym 1,5 rocznym sykiem. Jedzenie wyjątkowo smaczne, przygotowali też fotelik dla dziecka i łóżeczko. Pokój adekwatny do ceny, bez luksusów. 3 minuty do przystanku autobusowego, skąd można było dojechać w każde miejsce wyspy. Ponieważ lubimy zwiedzać, to duży plus za lokalizację. Minusem dla nas było to, że co dzień były organizowane do 23:30 wieczorki z muzyką na żywo i nie dało się zasnąć przed 23:30. Obsługa hotelu - super, bardzo mili, bardzo uczynni. Mąż zostawił kurtkę i przesłali nam ją do Polski. Gdyby ktoś chciał się dowiedzieć czegoś więcej, to można do mnie napisać. Pozdrawiam!
Hotel nowoczesny i przyjemny, pokoje moze nie super luksusowe, ale przyjemne, wygodne, duze, codziennie sprzatane. Hotel w bliskiej odleglosci od wszelkich atrakcji Bugibby typu promenada, knajpy, bary, sklepy, do przystanku autobusowego takze 5 minut, tak wiec swietnie sie zwiedza całą wyspę. Plaza niestety kamienista, do piaszczystej parenaście minut autobusem, co moze przeszkadzac osobom nastawionym na calodzienne i ciagle plazowanie. Jedzenie swietne, szwedzki stół i duzy wybór, angielskie sniadania ale tez platki, slodycze itp, dobre deserki. Polecamy!!:)