Pavlina (Kato Achaia)

Czysty pokój, piękne otoczenie, blisko plaży, miła obsługa

Całość oceniam na 5+, pokoje, otoczenie, bardzo miła obsługa, każdy znajdzie coś dla siebie.

Hotel położony na totalnym odludziu, dla osób chcących spokoju ok, piękny widok z baru przy basenie na morze i przy sprzyjających warunkach na most w Rio .Hotel położony na klifie, dojście do plaży albo po 86 schodkach albo zejściem wybetonowanym i kilkunastoma schodkami ( to dla tych którzy są z dziećmi w wózkach). Na plaży leżaki i parasole w cenie . Słońce niestety koło 16 chowa się za klif i albo wędrujemy po plaży z leżakiem albo mamy cień

Bardzo przyjazny hotel, bez „fajerwerków” , ale z niezwykle życzliwą obsługą. Rzecz absolutnie niezwykła - w o l n e leżaki na basenie i na plaży. Fajnie zorganizowane posiłki, spokój wieczorem, brak napastliwych animacji - 👍, za to ratownik na basenie świetnie „ogarniał” dzieci. Jedzenie smaczne tak po prostu.

Witam,to mój kilkunasty wyjazd do Grecji więc jakieś porównanie mam. Hotel na odludziu jak ktoś chce wypocząć to ok. Spacer praktycznie po obiekcie hotelu. Brak sklepów w okolicy oprócz maleńkiego w hotelu. I drugi obok w hotelu 200m malutki. Turystyka głównie z Ukrainy, dużo Polaków, Czesi. Reczniki plażowe 3 euro za pobyt w recepcji. Woda do picia darmowa przy barze,trzeba podać nr pokoju litr na dzień. Plaża ładna , zejdźcie z dwóch stron schodami dosyć strome ( jak ktoś z dziećmi małymi to nie polecam). Max spacer po plaży 500 m. , dalej się nie da i nie polecam. Jeżeli ktoś był w Grecji w hotelu o podobnych 4*,nie mówiąc o Turcji, Hiszpanii czy Egipcie to przeżyje szok, szczególnie z jedzeniem, bardzo mały wybór.

Nazwa  Pavlina (Kato Achaia)
Miejsce  Grecja / Peloponez / Niforeika
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, tenis, rowery, bez paszportu

Starożytne ruiny w Mykenach i Epidauros

Malownicze wybrzeża z pięknymi plażami i turkusowym morzem

Góry Taygetos oferujące malownicze trasy trekkingowe

5.3

Wyświetlono 42 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Czysty pokój, piękne otoczenie, blisko plaży, miła obsługa

Zalety

Widok z tarasu na morze

Wady

Daleko do przystanku autobusowego i miasta. W upalny dzień za daleko by iść do przystanku.

Andrzej

Zalety

Otoczenie i widok bardzo ładny, pokoje sprzątanie codziennie, wymieniane ręczniki jak i pościel, możliwość wynajmu rowerów. Bardzo miła obsługa czy to restauracji czy w barze. Dobre jedzenie, może nie z rozmachem ale wystarczająco.

Grażyna

Zalety

Miła obsługa,dobre jedzenie, cisza i spokój

Wady

Bar na plaży płatny ( tylko napoje bezalkoholowe),brak toalety (przy tylu schodach to problem) o tym , że ręczniki plażowe są dostępne w recepcji dowiedziałam się pocztą pantoflową!! woda 1,5 litra dostępna w barze przy basenie raz na dobę po podaniu numeru pokoju!

Justyna

Zalety

Spokój, życzliwi ludzie wokół, położenie na klifie, własna plaża, piękny ogród.

Wady

Mieści się w gruncie na odludziu, mnie to nie przeszkadzało, ale jest faktem.

3.7
Góral

Zalety

Zaletą jest czystość i ładny kompleks zadbany zwłaszcza jak się idzie na śniadanie można być mocno polanym przez zraszacze. Drinki bardzo dobre , ujdzie piwo.

Wady

W tym hotelu brakuje dobrego managera. Jeden expres do kawy na cały hotel w jadalni Jak ktoś lubi jajecznice i brukselki na śniadanie to ok. Kingi kolacje 4-5 rodzajów mięs, głównie kurczak, wieprzowina czasem baran Soki do wody z koncentratu zależy jak gościowi się go naleje. Dla dzieci brak zjeżdżalni na basenie, ratownik się dwoi i troi żeby zorganizować zabawe Panie które sprzątają a głównie rano wtedy kiedy wraca się ze śniadania i można rozjechać się na podłodze. Hotel zasługuje na max 3*

Zbigniew

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel położony w miejscu zapewniającym wypoczynek w ciszy i spokoju co na pewno jest jego plusem. Obsługa b. grzeczna i uczynna. Pokoje czyste i zadbane. Ręczniki wymieniane codziennie pościel co dwa, trzy dni

Zalety

Położenie poza szlakami turystycznymi, miła obsługa i dobre wyżywienie

Wady

zakłucanie ciszy prawie codziennym koszeniem trawy

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel położony za miastem w cichej i spokojnej okolicy.Czysty,codziennie sprzątany.Nie mam zastrzeżeń,polecam kto chce wypocząć w ciszy i spokoju.

Zalety

Obsługa miła,pomocna ,hotel czysty, posiłki bardzo smaczne, dużo warzyw i owoców .

Wady

Dla nas wadą było 2 km.do najbliższego sklepu.

Aleksandra

Pobyt - Czerwiec 2022

Autor nie dodał opinii tekstowej.

Zalety

Piękne widoki.

Wady

Pokoje pachną stęchlizną. Łazienka a zwłaszcza prysznic błaga o wymianę baterii i panelu prysznicowego.

Marcelina Janeba

Pobyt - Sierpień 2019

Hotel w 100% godny polecenia wszystkim tym, co cenią sobie spokój i relaks! Klimat hotelu niepowtarzalny :)

Zalety

Pięknie zagospodarowany teren, miła obsługa, codzienne sprzątanie, fantastyczne widoki, spokojna okolica

Rafał

Pobyt - Czerwiec 2019

Dzisiaj wróciliśmy właśnie z wakacji. Z ręką na sercu mogę polecić owy hotel pod każdym względem chyba że ktoś szuka codziennych imprez do białego rana to nie ten kierunek. Były to nasze pierwsze wakacje w Grecji i zarówno żona syn i ja jesteśmy pod ogromnym wrażeniem. Na prawdę polecamy ten kierunek dla spokojnego i kameralnego wypoczynku. Mieliśmy jednak nie miłą przygodę z rezydentką z Grecosa Katarzyną Turek. Potrzebowaliśmy pomocy gdy syn i żona dostali uczulenia i nie mogliśmy ani znaleźć apteki ani kupić żadnego wapna, Pani rezydentka nie odbierała telefonów na smsy też nie reagowała, totalna olewka... na szczęście znaleźli się życzliwi ludzie którzy nam pomogli całkowicie bezinteresownie i mogliśmy spokojnie kontynuować wakacje.

Zalety

blisko plaży, piękny hotel, rewelacyjne jedzenie, przemiła i życzliwa obsługa hotelowa

Ewelina

Pobyt - Czerwiec 2019

Generalnie pobyt udany. Wiedziałam, dokąd jadę i czego się spodziewać. Nie wiem jednak czy chciałabym tam wrócić. Głównie ze względu na palaczy i brak wc na plaży. Przedstawicielka Grecos niewiele wiedziała o hotelu (czy to o ręcznikach, czy też leżakach plażowych, godzinach posiłków itp.) - przez godzinę mówi tylko o wycieczkach, bo z tego ma zysk. Z lotniska do hotelu też nie jechał przedstawiciel, więc przy zameldowaniu możesz liczyć tylko na siebie (znajomość języków obcych się przydaje :) ). POŁOŻENIE: Transfer z lontniska w Araxos trwał ok 25 min. Hotel malowniczo położony na klifie. Po wyjściu z hotelu po lewej stronie w kolejnym hotelu 2 mini -bardzo mini - markety, ale można kupić podstawowe kosmetyki, jakieś słodycze, mleko, wędlinę, owoce, alkohol, napoje, oliwe i lokalne pierdółki. Na prawo od hotelu tawerna z rybami, kurczakiem i sałatkami (krótkie menu). PLAŻA: bardzo wąska, kamienista. Dojście schodami (ok. 5 pięter) albo ścieżką (najpierw betonowa, na końcu kamienista). Leżaki i parasole bezpłatne dla gości AI (pomimo naklejki 4 EUR). Na wysokości flag najpłycej i najmniej kamieni. Leżak na leżaku, człowiek na człowieku. Brak strefy dla palaczy, co powoduje, że jak jeden pali, to wszyscy wokoło to wdychają. Jest prysznic. Brak WC (najbliższe w pod recepcją hotelu na -1). Buty do wody się przydadzą. Można wziąć maskę - widać trochę rybek (mało kolorowe). Cebulaki zajmują część leżaków już od rana albo nawet dzień wcześniej. Przed 11:00 brak wolnych leżaków i parasoli. Parasole niskie - co chwile ktoś sobie głowę obijał. W hotelu można wypożyczyć ręczniki plażowe - wymiana 1x na tydzień. Bar tylko przy basenie na klifie. WAŻNE: na plaży trwają prace rozbiórkowe budki barowej, 3 ostatnie dni pobytu robotnicy walili młotami w deski i skuwali posadzkę młotem udarowym. Hałas niesamowity, ale mówią, że oni to muszą zrobić i już, . Nie mają względu na gości i pracują od południa do wieczora. JEDZENIE: 3x bufet. Wybór dość mały, ale da się coś zjeść i w miarę smacznie. Na śniadania: omlet (hurtowo robiony), ichniejsze parówki, owsianka, płatki, mleko, dżemy, pomidory, feta, ser i wędlina, rogaliki, bułki (brak pieczywa żytniego). Obiad: kurczak/wieprzowina, ryba, zapiekanka, deser (1 ciasto, 1 owoc). Kolacja: na ciepło jakaś zapiekanka, 2 rodzaje mięsa, sery, warzywa, lody, owoce, galaretka. Niestety potrawy nie są podpisane, więc nie wiadomo co się je. Obsługa również niewiele wie o potrawach - nie potrafią określić co jest w środku. Brak chęci, by dopytać na kuchni. Między posiłkami dostępne tylko owoce przy barze na basenie (jabłka, pomarańcze, brzoskwinie), kruche ciastka (i 10-11 kanapki z zimnego chleba tostowego). 1 butelka wody mineralnej na pokój dziennie do odebrania na barze. HOTEL: Obiad podawany w tawernie przy basenie. Brak wydzielonej strefy dla palaczy, co oznacza, że jesz obiadek otoczony chmurą dymu tytoniowego! :( Wifi działa słabo, ale da się wysłać jakąś wiadomość na whatsapp (nie działa na plaży oczywiście). Przy wyjściu z lotniska można było kupić internet za 20 EUR chyba 70 GB. Widać braki w obsłudze, głównie podczas obiadów i kolacji. Trzeba czekać na stolik. POKÓJ: W miarę czysty, ale na pewno nie zasługuje na 4*. Mi się trafił zacieniony z antresolą (uwaga, na antresoli 2 łóżka - dla dzieci?! - wejście po stromych schodach, wysokość antresoli ok. 120 cm. Drzwi wejściowe cienkie i z prześwitem ok 2 cm - nie izolują hałasu, wchodzą robaki. Spory hałas z zewnątrz nawet przy zamkniętym balkonie (pies ujada od 4-6 rano, ptaki głośno śpiewają - osobom z lekkim snem polecam zatyczki do uszu). Klima sterowana indywidualnie, działa nawet po wyjściu z pokoju, ale czuć, że dawno nie była czyszczona. Łazienka malutka, prysznic z kotarą (ale kotara prana i wymieniona na czystą w połowie pobytu). Pościel zmieniona 2x w tygodniu. Ręczniki codziennie.

Zalety

malownicze położenie, krótki transfer z lotniska

Wady

hałas, wszędzie palacze, brak wc na plaży

andrzej

Pobyt - Czerwiec 2019

Miejsce urokliwe bardzo blisko nad morze sa dwa zejscia po schodach jedno dosyc lagodne,Hotel ok. obsluga znakomita ,jedzenie dobre kazdy znajdzie cos dla siebie jestesmy bardzo zadowoleni , jedyny mankament to daleko do miast i brak wiekszego markietu .

Aaa

Pobyt - Czerwiec 2019

Polecany dla osób ,które pragną wypocząć w ciszy i spokoju podziwiając piękne widoki.

Zalety

Przy plaży , przepiękne widoki .Przemiła i życzliwa obsługa , czyste pokoje ,smaczne posiłki .Czysty basen+ brodzik ,dużo leżaków zarówno przy plaży jak i przy basenie .

Wady

Daleko od miasta a raczej miasteczka , w którym i tak nie wiele jest do zobaczenia .Słabe wifi.

Jarosław

Pobyt - Maj 2019

W hotelu są do dyspozycji rowery za opłatą na godziny lub cały dzień można wynająć samochód. Pierwszy raz na wczasach spotkałam się z pełną obsługą Rezydenta a co roku wyjeżdżam na wczasy. Pani Kasia o każdej porze dnia była do dyspozycji każdego, proponowała, pomagała załatwiała i tak powinno być, widać było że kocha swoją pracę a nie robi to z musu. Obsługa hotelu sprawna, miła wychodziła na przeciw oczekiwaniom wczasowiczów. Wszystko było szybko sprawnie załatwiane nie trzeba było czekać w kolejkach. Osoby z opaskami All Inclusive miały dostęp do wszystkiego łącznie z wodą mineralną wydawaną w barze dla osób spędzających czas na plaży a dla dzieci dostępne były lody. Piękne widoki, bardzo dobre urozmaicone greckie jedzenie, można była wybrać dla siebie jak i dla dzieci.

Zalety

Piękne widoki, bardzo dobre jedzenie każdy znajdzie to co lubi , miła atmosfera, można wypocząć, wyciszyć się. Hotel zarówno dla par i samotnych osób, małe dzieci też znajdą rozrywkę jest plac zabaw, mały jak i duży basen . Obsługa hotelu miła barmanki, kelnerzy panie z recepcji spełniają życzenia klientów.

Wady

Odległość do najbliższego miasta 4 km ale to też może być zaletą.

Michał

Pobyt - Wrzesień 2018

Piękne, spokojne miejsce na wypoczynek, piekne widoki z tawerny, gdzie codziennie na świeżym powietrzu można zjeść obiad. Pokoje codzienne sprzątane!!! Obsługa cały czas miła i uśmiechnięta. Przy basenie cały czas "ratownik" osoba odpowiadająca za bezpieczeństwo i pożądek w basenie i wokół. Plaża piaszczysto-kamienista, ale odpowiednie obuwie załatwia sprawę. All inclusive to śniadania, obiady, kolacje, desery raczej monotonne ale za to bardzo dobre i praktycznie codziennie lekko urozmaicone a alkohol to 4 drinki plus wino i piwo na maxa. Wokół ośrodka praktycznie same wioseczki żeby nie powiedzieć wiochy nic niema poza kilkoma sklepami (bieda). Najbliższe miasto Patra to wielki moloch, ale polecam dostać się tam taksówką. Z taksówkarzem zawsze można sie potargować i dogadać co do ceny. Poza urokliwymi uliczkami które im wyżej się wejdzie są jeszcze bardziej piękne warto zwiedzić zamek skąd widok na miasto jest nie ziemski.Razem z żoną i 5 letnim synem mocno odpoczelismy, aż żal było wracać. POLECAM!!!

Zalety

Spokój, czyste pokoje, miła obsługa, piękne widoki, bliskość plaży.

Wady

Plaża piaszczysto kamienista

Tymek

Pobyt - Wrzesień 2018

Serdecznie polecam hotel Pavlina dla osób chcących po prostu odpocząć. Widoki są piękne, hotel położony na klifie przy samej plaży. Jedzenie przepyszne, jesz ile chcesz. Bardzo dużo warzyw, dania greckie oraz desery. Alkohole w opcji all inclusive dają świetnie radę, najlepsza Metaxa i Tentura. Pokoje proste ale schludne i czyste. Obsługa przemiła. Hotel na kompletnym odludziu idealny na leniwe wakacje, odradzam jeśli chcemy zwiedzać i imprezować na mieście.

Zalety

Widoki, jedzenie, alkohole w all inclusive

TERESA

Pobyt - Wrzesień 2018

POBYT -WRZESIEŃ 2018 ,2 OSOBY DOROSŁE .JESTEŚMY ZACHWYCENI POBYTEM ,LECZ MIELIŚMY PIĘKNĄ POGODĘ I MOGLIŚMY KĄPAĆ SIĘ W CZYŚCIUTKIM, CIEPŁYM MORZU. PLAŻA WPRAWDZIE POKRYTA DROBNYMI KAMYKAMI , LECZ W MORZU PO OKOŁO 2 METRACH OD BRZEGU PIASEK .W CZASIE NASZEGO POBYTU NIE BYŁO MEDUZ , JEŻOWCÓW A NAWET KOMARÓW. W DNIU ODLOTU BYŁ DESZCZ I BARDZO SILNY WIATR I W TAKICH WARUNKACH W TEJ MALUTKIEJ MIEJSCOWOŚCI NIE MA ŻADNYCH ATRAKCJI .OPRÓCZ NADMORSKIEJ PROMENADY DO RYBACKIEGO MIASTECZKA NIE MA CZEGO ZWIEDZAĆ .ODLEGŁOŚCI DO ATEN, OLIMPII ,ZAKENTOSU BARDZO DUŻE -DLATEGO CENY WYCIECZEK RÓWNIEŻ BARDZO WYSOKIE .GRECOS ZAPEWNIŁ WSPANIAŁĄ ORGANIZACJĘ -WYLOT ,DOJAZD DO HOTELU I POWRÓT ZORGANIZOWANO BARDZO DOBRZE. REZYDENT P. KASIA DOSTĘPNA I BARDZO ŻYCZLIWA .ZASTRZEŻENIE MOŻE BUDZIĆ ZBYT DŁUGIE OCZEKIWANIE NA TRANSFER NA LOTNISKO -POKOJE OPUŚCILIŚMY O 12.00 A WYLOT DO POLSKI O 23,50. POMIMO MOŻLIWOŚCI KORZYSTANIA Z WYŻYWIENIA , UBIKACJI W HOTELU ,TO JEDNAK SIEDZENIE W HOLU NAWET NA WYGODNYCH KANAPACH BYŁO BARDZO MĘCZĄCE. ZAZNACZAM ,ZE WTEDY BYŁA POGODA SZTORMOWA BO W INNYCH WARUNKACH OCZEKIWANIE NIE BĘDZIE TAKIE ZŁE -HOTEL ZEZWALA NA KORZYSTANIE Z BASENU ,PRYSZNICÓW NO I TA CZYSTA ,PIĘKNA PLAŻA Z WIDOKAMI. PRACOWNICY HOTELU BARDZO UPRZEJMI ,TAKTOWALI WSZYSTKICH RÓWNO -POLAKÓW ,CZECHÓW, BRYTYJCZYKÓW, WŁOCHÓW ,NIEMCÓW, ROSJAN. JEDZENIE PYSZNE ,RÓŻNORODNE ,CIEPŁE I ZAWSZE ŚWIEŻE NIE BRAKOWAŁO NICZEGO I NIE BYŁO KOLEJEK. POKOJE SPRZĄTANE CODZIENNIE ,RĘCZNIKI WYMIENIANE ZAWSZE RANO. Z PEWNOŚCIĄ TAM WRÓCIMY.

Zalety

PIĘKNE WIDOKI NA ZATOKĘ, ZADBANY OGRÓD, DOSTĘPNOŚĆ DARMOWYCH LEŻAKÓW NA BASENIE I PLAŻY, CZYSTOŚĆ W HOTELU ,POKOJACH I NA CAŁYM OBIEKCIE ,POSIŁKI ,WSPANIAŁY PERSONEL

Wady

BRAK

Weronika

Pobyt - Wrzesień 2018

Polecam ten hotel tym, którzy chcieliby spędzić wakacje w spokoju - z dala od zgiełku miasta, oraz głośnych imprez. Obsługa hotelu była zawsze uśmiechnięta i bardzo pomocna (jednak osoby, które nie znają języka angielskiego będą miały problem z komunikacją). Jedzenie było różnorodne i bardzo dobre. Pokój, który otrzymaliśmy był bardzo duży, ładnie urządzony ale przede wszystkim czysty (jedyne do czego moglibyśmy się doczepić to bardzo wąski prysznic - ale taki szczegół nie zepsuł nam bardzo udanych wakacji. Serdecznie polecam :)

Zalety

Piękne widoki, bardzo dobre jedzenie (chociaż trochę monotonne), czyste pokoje oraz przemiła obsługa.

Wady

Jak dla mnie brak. :)

Marzena

Pobyt - Wrzesień 2018

Byliśmy z mężem pierwszy raz w Grecji i bardzo nam się podobało. Wróciliśmy zadowoleni i odpoczęci. Klimat, widoki, słońce, morze podziałały relaksująco, a nawet leczniczo. Mile zaskoczyła nas możliwość modyfikacji posiłków (jestem na ścisłej diecie i w tym obszarze mogłam liczyć na pomoc), za która serdecznie dziękuję obsłudze kuchni. Podkreśliłabym przy okazji życzliwość i pomocną dłoń P. ratownika. Urzekły nas widoki, czyste morze, roślinność, cykady. Podobało mi się, że nie ma tłoków na basenie i można było spokojnie popływać. Warta podkreślenia dostępność leżaków o każdej porze. Nie wiem tylko po co ten hałas przy plaży z budki? Czy nie lepiej słuchać szumu morza? Oczywiście w odpowiedniej odległości niepożądane dźwięki dochodziły aż tak bardzo, aczkolwiek tam akurat był żwir i kamienie. Pokój mieliśmy w spokojnym, zacienionym miejscu, blisko sąsiadującego z hotelem domu i ogrodu. W ciągu dnia i wieczoru było bardzo spokojnie i miło było chwilę odpocząć na tarasie. Niestety w nocy szczekał pies ;-) Sprzątanie pokoi oceniłbym wysoko, panie bardzo się starały. Miło było poznać i zmienić słowo z rodakami z różnych stron Polski. Pozdrowienia serdeczne! Jak ktoś chce po prostu się \\\"pobyczyć\\\" ;) mając widok na cudny duet morze i góry to bardzo polecam.

Zalety

bardzo zadbany, ładny teren blisko plaży, piekne widoki prawie z każdego miejsca na terenie, krótki dojazd z lotniska, pomocny personel

Wady

głośna muzyka z budki na plaży! plaza niedługa, kamienista (część piaszczysta akurat tam gdzie głośno)

Siostrzyczki

Pobyt - Wrzesień 2018

Abosulutnie nie rozumiem negatywnych opinii, zwłaszcza tych dotyczących lokalizacji. Cisza, spokój, odległość od zgiełku miasta jest wpisana w charakter wypoczynku. Znajdziecie tu relaks, totalny chillout i dużo pozytywnej energii. Nie bedziemy sie skupiać na jedzeniu, które bylo wysmienite, w ilościach i wyborze, ktore zaspokoją nawet najwybredniejsze podniebienia. Chcialabym podkreślić tu ludzi, którzy pracują w tym hotelu. Rzadko juz spotykana życzliwość i cieplo od nich płynące szly w parze z profesjonalizmem, a empatii można by się od nich uczyć. Podsumowujac hotel dla ludzi oczekujacych zwolnienia tempa zycia. Wracamy z Pavliny pełnej słońca ze wspomnieniami cudownych widoków i ludzi wiecznie usmiechnietych.

Zalety

Lokalizacja. Jedzenie. Ludzie....przede wszystkim

Pavlina (Kato Achaia)