Parkhotel Continental 3 (Sunny Beach)

Dwie osoby, opcja BB. Pokój : nieduży, ale na dwie osoby wystarczający. Zakwaterowanie w budynku dwupiętrowym. Bardzo duże łóżko i rozkładany fotel. Mała łazienka ze sporym prysznicem. Jest też suszarka do włosów. Na minus: wykładzina dywanowa w pokoju i brak czajnika. Na plus: mała lodówka, spory balkon z suszarką. Codziennie zmieniane ręczniki i w soboty zmiana pościeli. Śniadania: codziennie to samo, ale jest wybór. Napoje zimne i ciepłe. Na sali duszno, bez wiatraków czy klimatyzacji, ale jest opcja zjedzenia na zewnątrz. Basen: spory, wokół wystarczająca ilość leżaków, bez względu na godzinę nie ma problemu ze znalezieniem miejsca. Czynny od 9 do 18 i wraz z otwarciem basenu zaczyna lecieć muzyka (nie jest zbyt głośna i umila czas). Leżaki plastikowe, niewygodne. Teren: spory, z lasem iglastym. W lasku jest plac zabaw i kilka ławek. Jest mała sala z kilkoma automatami do gier i stołem bilardowym. Miejsce spokojne, z dala od zgiełku. Położenie: blisko do plaży i kilka minut do centrum Słonecznego Brzegu. Ładna plaża, jeden leżak i parasol płatne 20 lv. Niedaleko hotelu są różne sklepy z pamiątkami i supermarkety. Do molo 20 minut plażą. Od razu przy hotelu po przeciwnej stronie ulicy jest przystanek autobusowy. Do starego Nesebaru można dojechać autobusem np. nr 1,5,8 za 2 lv w jedną stronę za osobę. Płatne u konduktora, który chodzi po autobusie i wydaje bilety. Hotel jest stary i wymaga remontu, ale jak dla nas cena jest adekwatna do jakości.

Hotel niestety zatrzymał się w latach 90”. Dostaliśmy pokój w letniskowcu i głównym atutem była klimatyzacja. Czystość na przyzwoitym poziomie, choć w naszym pokoju pod łóżkiem były drobne robaczki - już nie żywe, ale co prawda były. Codziennie panie zmieniają ręczniki. Fajnie, aby hotel dodał zawieszki na drzwi, gdy nie życzymy sobie tego serwisu- bez tego Panie zawsze wejdą do pokoju. Dosyć dobra lokalizacja - basen zadbany - Boss dba o jakość wody. Mieliśmy ofertę z samymi śniadaniami i po 3 dniach z 7 zrezygnowaliśmy z powodu monotonii. Jedliśmy śniadania na mieście. Nie wiem jak z obiadami - choć się domyślam.

Byłem w tym samym hotelu kilka lat temu. Sporo zmian na plus. Jedzenie smaczne, sprzątane codziennie, likwidacja starej recepcji i przeniesienie jej do budynku prima- dobre rozwiązanie. Hotel stary ale dobrze utrzymany. Blisko do plaży.

Hotel lata świetności ma już za sobą. Trzy gwiazdki są mocno zawyżone. Wiele rzeczy wymaga wymiany, modernizacji. Obsługa hotelu obojętna. Jedzenie bardzo słabe, przez 7 dni na śniadanie było to samo, zero zmian. Straszą kara 50leva za wyniesienie chociażby kanapki dla dziecka. Kropka nad i był przyjazd koloni nastolatkow to hotelu, spokojny pobyt na basenie przerodził się w koszmar.

Hotel bardzo przytulny,przemiła obsługa,czysciutki basen, brak problemu z wolnymi lezakami, codziennie wymieniane ręczniki, jedzenie świeże i każdy znajdzie zawsze coś dla siebie. Do tętniącej życiem Flower Street dosłownie kawałek🤗

Nazwa  Parkhotel Continental 3 (Sunny Beach)
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, sporty wodne, tenis

Położony na rozległym terenie zielonego parku piniowego.

Ok. 350 m do pięknej, piaszczystej plaży.

Bogata oferta sportowa, m.in. gimnastyka w wodzie, tenis czy lekcje tańca.

Atrakcje dla najmłodszych: miniklub, plac i pokój zabaw.

Wyświetlono 45 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Wiola

3.9
Wojciech

Zalety

Klimatyzacja w letniskowcach - nie wiem co z hotelem. Przyzwoita lokalizacja i cicha okolica.

Wady

Dobry na BARDZO budżetowe wakacje. Już tam nie wrócimy. Lepiej znaleźć coś o troszkę wyższym standardzie - nie ma co liczyć na cuda.

Zalety

Bliskość plaży. Dobre jedzenie.

Wady

Brak gorącej wody w nocy.

2.0

Zalety

Lokalizacja blisko plaży.

Wady

Jedzenie, obsługa, standard hotelu.

Ewelina

Zalety

Basen 25 metrów bardzo czysty☺️

Wady

Jak dla Nas żadnych😁

Pobyt - Lipiec 2023

Otoczenie hotelu ok. Jedyny minus to taki ze w pokoju było pełno mrówek w łóżku też.

Zalety

Bardzo ładny basen

Wady

Stołówka.Brudne obrusy na stolikach.

Boguś

Pobyt - Lipiec 2023

Wszystko Ok. Hotel i okolica Nesebar super. Sklep i restauracje z dobrymi opiniami bardzo blisko hotelu. Polecam

Zalety

Czysto, cicho, smacznie. Polecam

3.1
Emilia

Pobyt - Lipiec 2023

Bardzo kiepskie miejsce, okropne jedzenie, niemiła obsługa.

Zalety

Lokalizacja blisko morza, dość duży basen.

Wady

Beznadziejne jedzenie, brzydko podane, brudne stoły, Syn nawet chleba nie chciał jeść, niemiła obsługa patrząca spod byka.

Paulina

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel bardzo pozytywnie nas zaskoczył. Sugerując się opiniami innych osób byłam lekko przestraszona jadąc tam. Przede wszystkim po przylocie dostaliśmy pokój od razu,nie trzeba było czekać jak w innych hotelach do godziny 14 aż nas zameldują,więc za to duży plus bo byliśmy po nocnym locie z dwójką małych dzieci. Jedzenie smaczne, pokoje przestronne, codziennie sprzątane lub nie- Panie sprzątające szanują prywatność,zawieszka wystarczy aby nie wchodziły -jest to respektowane(a różnie bywało w hotelach), jedzenie bardzo smaczne. Basen z czystą wodą, zagospodarowanie wokół hotelu również ładne. Plaża około 300 m od hotelu. Czas w tym hotelu zrobił swoje i mógłby odbyć modernizację jednak cena i gwarancja pogody zrekompensowała pewne niedociągnięcia. Polecamy!

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel w sumie ok. Trochę tak jak bys sie przeniósł do lat 90tych ale obsluga mila, sprzątanie codziennie. Śniadania tez dobre.

Zalety

Mila obsluga.

Wady

Doba hotelowa konczaca sie o 12:00. Musialem dopłacić 40 lewa zeby zostac do 17:00.

Arek

Pobyt - Sierpień 2022

ok, dość blisko plaży, dużo zieleni wokół, jedzenie ok (tylko śniadania)

Zalety

dobre położenie, spokój i cisza

Wady

basen za wcześnie zamknięty

Rafał

Pobyt - Sierpień 2022

Jedzenie i warunki w ośrodku bardzo dobre. Polecam.

Zalety

Cisza .

Mirek

Pobyt - Lipiec 2022

Pyszne śniadania i obiadokolacje, pokoje bardzo czyste miła obsługa. Za tą cenę bardzo polecam .

Zalety

Blisko do morza, w otoczeniu park i basen , bardzo czysto .

Elżbieta

Pobyt - Sierpień 2021

Jeździmy tylko do tego hotelu.Jedzenie bardzo pyszne i duży wybór. Duży basen w pięknym piniowym parku.Spokoj na terenie hotelu,gdy jednak się wyjdzie to oaza rozrywki i o to nam chodzi. ELŻBIETA. Pozdrawiam cały personel a zwłaszcza szefów kuchni .

Zalety

Blisko centrum

Wady

Nie mam zastrzeżeń

Pobyt - Wrzesień 2020

Jedzenie paskudne zimne. W pokoju niedziałająca klimatyzacja. Obsługa nie sympatyczna, brak jakich kolwiek atrakcji.

Zalety

Bliskie położenie plaży

Wady

Jedzenie. Pokoje. Obsługa

hjijkhh hj

Pobyt - Sierpień 2019

lokalizacja blisko plaży 200 metrów,jedzenie dobre,polecam dla rodzin z dziecmi

Zalety

położenie,

Wady

basen czynny do godz 18

Elżbieta

Pobyt - Wrzesień 2018

Parę dni temu wróciłam z wypoczynku w Bułgarii. Byłam pierwszy raz. Hotel według mnie spełnia przedstawione w ofercie wymogi. Składa się z budynków trzygwiazdkowych i budynku czterogwiazdkowego. Ja mieszkałam w 3*, w pokoju z widokiem na ulice. Pokój składał się z 2-ch pokoi i 2-ch łazienek. W każdym pokoju znajdowała się lodówka , telewizor i balkon. W pokojach było czysto, ręczniaki były wymieniane co dzień, w łazienkach znajdował się papier toaletowy bez ograniczeń, mydełko, suszarka. Pokój otrzymałam w nocy i na dzień dobry przywitały nas wypasione karaluchy, które czekały w poduszkach. To było straszne. Na szczęście robactwo więcej naszego pobytu się nie pojawiło. Z tego co czytałam na forach to problem jest na szeroką skalę. Basen z czyściutką wodą jest dosyć obszerny. W pobliżu znajduję się stołówka ? restauracja. Jedzenie jest smaczne z dosyć dużym wyborem. Do centrum mocno hałaśliwego dobrze, że jest 700m. Do pięknej starówki w Nesebyr 4km ( można pokonać spacerkiem plażą a później promenadą jak i też skorzystać ze środków lokomocji). Do ostatniego hotelu widocznego z naszej plaży w miejscowości Elenite to 12 km. (Trasa godna polecenia. Idąc nadbrzeżem morskim napotykamy różnorodne plaże, hotele budowane w różnych stylach i standardach. Na powrót polecam busik za 4 lewa, taniej można kursowym autobusem). Do plaży z hotelu to zaledwie 300m. Można skorzystać z płatnych parasoli i leżaków ale można również przejść kilka metrów w kierunku Nesebyr i rozłożyć swoje wieści. Wycieczki polecam z miejscowych biur. Są o wiele tańsze i przewodnik mówi po polsku. Ogólnie z wyjazdu jestem bardzo zadowolona. Na pewno nie są zadowoleni ci, którzy nastawiają się na luksusowy pobyt tylko w hotelu. To nie ten hotel. Polecam hotel Garden of Eden, spełni wymogi najbardziej wymagającym. Jest tam jak w raju. Pewnie za inne pieniądze. Zalety: blisko pięknej plaży, wygodny bardzo ładny basem, dobre jedzenie, daleko od mega gwarnego centrum Wady: kalaruchy Autor: Elżbieta

Zalety

blisko plaża, ładny basen, dobre jedzenie

Wady

karaluchy

Renata

Pobyt - Wrzesień 2018

Pobyt na przełomie sierpnia i września ogólnie wrażenia pozytywne , stosunek jakości do ceny adekwatny, pokoje sprzątane pobieżnie, ręczniki wymieniane codziennie, ciepła woda pod prysznicem o każdej porze dnia i nocy, dobrze działająca klimatyzacja. Jednoczesnym plusem i minusem jest położenie hotelu dookoła mnóstwo barów, kramów, sklepów itp. tak więc po wyjściu z hotelu czujemy się jak na pewnego rodzaju festynie z każdej knajpy inna muzyka na żywo, pomimo tego po wejściu na teren hotelu panuje spokojna atmosfera a w pokojach jest cicho. Teren jest ogrodzony w otoczeniu drzew i zieleni zapewniający spokój i komfort wypoczynku, duży i czysty basen taki jak na zdjęciach, dużo leżaków i parasoli. Blisko do przystanku autobusowego skąd można dojechać do Nesebaru , Sw. Wlasa, ale można się także przespacerować brzegiem morza, bardzo przyjemny spacer.

Zalety

Duży, czysty basen otoczony zielenią, odgrodzony od ulicy, duża ilość leżaków i parasoli. Dobrze działające wi-fi w pobliżu recepcji, bezpłatna klimatyzacja. Blisko do plaży, w pobliżu przystanku autobusowego.

Wady

Monotonne śniadania

Marzena

Pobyt - Sierpień 2018

Właśnie dzisiaj wróciłam z 7 dniowego pobytu od 28,08-04,09. Pogoda jak to w Bułgarii jest zawsze piękna więc i pobyt uważam za udany. Blisko do sklepów, barów, kramów, przystanku autobusowego z którego można dojechać do Neseberu i innych nadmorskich miejscowości. Mile jestem zaskoczona również biurem TUI z którego leciałam . Wszystko na wysokim poziomie. Rezydentki Agnieszka i Kamila bardzo sympatyczne i pomocne Panie. Miałam wykupioną opcję HB - bufet (śniadania od 8-10, kolacja od 18. Śniadania trochę monotonne ale kawa i napoje bez ograniczeń. Lepiej wyglądała obiadokolacja, tutaj każdy znalazł coś da swojego podniebienia. Nikt głodny nie wychodził ze stołówki. Nic dodać nic ująć uważam wakacje za udane a jeżeli ktoś chce 4* to niech za takie pieniądze szuka 4* hotelu. Ja jestem zadowolona z pobytu . Marzena i Lucyna Słubice

Zalety

Duży i czysty basen taki jak na zdjęciach i dla małych dzieciaczków i dla dorosłych. Pokoje sprzątane codziennie, wymiana ręczników itd. W pokojach mikroskopijny telewizor, lodówka no i oczywiście darmowa klima ale czysto

Wady

Pobyt uważam za udany a karaluchów nie spotkałam

Pobyt - Sierpień 2018

Bardzo dobra lokalizacja, wszędzie blisko i jednocześnie położenie budynków + mały las na terenie ośrodka nie przepuszaczają hałasu z ulicy do strefy rekreacyjno-basenowej - jest można powiedzieć kameralnie w porównaniu z innymi hotelami w okolicy. Jeżeli ktoś ma w planie siedzieć na basenie, na plaży, a wieczory spędzać na mieście to opcja jest bardzo dobra. Jak przyjdzie siedzieć w pokoju to juz nie będzie tak fajnie. My byliśmy z 6 letnim dzieciakiem i nudno nie było. Słońce przez całe 11 dni. Hotel ma juz swoje lata i aż prosi się o remont, główny budynek OK, ale te niższe proszą się o troche świeżości. Pomimo codziennego sprzątania czuć wilgoć w pokojach. Pościel wymieniana regularnie, ale przetrwała już chyba z milion gości. Obsługa miła, uprzejma i nie ma się do czego doczepić. Śniadania dobre przez pierwsze 2 dni, a potem ... codziennie jest to samo ... Dzieciom nie przeszkadza bo to to jadłoby dziennie parówki z nutellą. Obiady lepiej jeść na mieście, jest urozmaicenie i nie ma narzuconych godzin, a najlepszą opcją jest wybierać się do starego Nesebaru (3-4km), tamtejsze knajpki są rewelacyjne. Ceny jedzenia, jak nad Bałtykiem czyli najtaniej nie ma, ale na polską kieszeń jest OK. Ceny atrakcji dla dzieciaków, pamiątek itp to juz kosmos, a płacimy najczęściej za chińskie badziewie. Alkohol jest za to tani, a piwo/wino do obiadu najczęściej wjeżdża w gratisie. Standard jest adekwatny do kosztów. Jeżeli ktoś nastawia się na luksusy z reklam biur podróży to będzie rozczarowany. Ja jestem bardzo zadowolony z wyjazdu i polecam.

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja, Duży basen, duży ogród z lasem.

Wady

hotel ma już swoje lata, co widać i czuć jedzenie monotonne

Parkhotel Continental 3 (Sunny Beach)