Park Club Europe

Przeczytaj nim kupisz - trudno uznać wakacje za udane, skoro mimo fajnego położenia, niezłych pokoi, przyzwoitego wyżywienia i infrastruktury musisz przez tydzień tolerować karaluchy w swoim pokoju, łazience czy tarasie i na terenie hotelu. Jedyne co manager zlecił to desynsekcja i dostarczenie środka do walki z robalami :-(. Na 2 tygodnie pobytu tydzień był okropny co niestety skutecznie zepsuło nam całe wakacje.

To już mój trzeci pobyt w tym hotelu, spędziłam wspaniałe dwa tygodnie z rodziną i ze znajomymi, jak zawsze wszystko super, zadbany ogród, czysto, smaczne jedzenie, na śniadanie owszem codziennie to samo, ale przecież nie trzeba codziennie jeść tego samego, ja każdego dnia wybierałam coś innego, jedyna wada to słaba jajecznica, chyba z masy jajecznej, obsługa jeszcze milsza jak była, wszyscy zawsze uśmiechnięci i pomocni, polski animator i animatorka, pozdrawiam ?Lucky? i Kinga:-) pokoje odświeżone, wcześniej narzekałam na brak WiFi w obiekcie, działało tylko przy recepcji, obecnie działa praktycznie wszędzie (2 hasła/pokój), jedyne co bym zmieniła to wieczorne show, ale to pewnie przez to, że już mi się opatrzyły, byłam w wielu hotelach 5* na całym świecie, ale ten pomimo teoretycznie 3* uwielbiam, z pewnością tam wrócę, pogoda w styczniu jak u nas latem, w dzień ciepło a na wieczory już potrzebna bluza, wróciłam opalona, wypoczęta i zadowolona, oczywiście położenie rewelacja, w samym centrum ale cicho w pokojach, polecam

W hotelu byłam już 4 razy. / styczeń i maj/. Mimo swoich 3,5 gwiazdek oceniam go na wyżej . Nie jest to tylko moja opinia, ale również innych osób którzy tam przebywali i z którymi rozmawiałam. Ma coś w sobie co sprawia, że się do niego wraca. Trafiłam do niego przez przypadek, a własciwie przez swoją pomyłkę przy rezerwacji i nie żałuję, że tak się stało. Atutem hotelu jest jego położenie . W centrum czyli jest gdzie wyjść / sklepy, restauracje/ i jednocześnie blisko promenady i plaży. Forma wyżywienia AL jest miłym dodatkiem do całości.

Pobyt tygodniowy Sylwestrowy. Hotel godny polecenia, pokoje po kapitalnym remoncie. Można wypocząć i jednocześnie skorzystać z atrakcji okolicy. Uważam że 3,5 *** to za mało. Polecam.

Zaczne od tego,ze mialem moznosc odpoczywac niejednokrotniew podobnych miejscach na Florydzie,Kalifornii i wyspach Karaibskich i mam dobre porownanie co do serwisu i skali wygody hotelu. Ten hotel doprawdy staje na wysokosci zadania czyli uprzyjemnia nam pobyt w pieknych slonecznych miejscach. Zakwaterowanie bardzo nam odpowiadalo przyzwoita sypialnia z duza szfa na ciuchy i torby podrozne,sejf,wentylator pod sufitem ,odsowane drzwi na taras,na ktorym jest stolik z krzeslami i mnostwo miejsca ,widok na boczna ,spokojna ulice . Dodatkowo jeszcze jeden pokoj,zsofa i wejscie do lazienki (umywalka,prysnic,wc). Jednym slowem wszystko co powinno byc jest i dziala.Dodam,ze w salonie jest TV i mala lodowka. Czystosc hotelu bardzo dobra (o wiele lepsza niz w tej samej kategorii hoteli na Karaibach ).Swieze reczniki itp. Teraz posilki -doprawdy wszystko dla kazdego podniebienia w wiecej niz mozliwych do skonsumowania ilosciach. Wspaniale dania rybne,miesiwa,sery mnostwo salat i owocow ,wino (lokalne -nawet nienajgorsze)biale,czerwone i rose w nieograniczonych ilosciach do kolacji.W kazdym razie cos dla kazdego podniebienia . No i desery w duzym wyborze. Teraz aby zrzucic kalorje mamy do dyspozycji 3 czy 4 baseny piemnie wkomponowane w srodziemnomorska roslinnosc i ciekawa zabudowe hotelu utrzynanego w stylu Hiszpanskim z milymi mozaikami i kolorami wnetrz.Jest rowniez boisko do siatkowki,tenisa, strzelnica ,ping pong.A reszte relaksu zapewniaja wspaniali trenerzy czy ratownicy,ktorzy co raz uprzyjemniaja nam czas w czynnym wypoczynku.Bar oferuje mnostwo drinkow itp.Cala obsluga jest profesjonalna i bardzo mila. Sam hotel jet usytuowany 3-4 min spaceru od glownej promenady z milionem sklepow ciagnacej sie kilka km wzdluz morza a jednoczesnie po zmierzch u jest cicho i spokojnie. Na zakonczenie -Polecamy hotel goraco i doprawdy z reka na sercu nie ma no co narzekac . Hi internet dostepny tylko w lobby ale jest i czy to jest najwazniejsze na wakacjach ? My mielismy tu wspanialy czas wsrod milych ludzi i wspanialego personelu,ktoremu bardzo dziekujemy za wspanialy pobyt. 33Dareko -Canada.

Nazwa  Park Club Europe
Miejsce  Hiszpania / Teneryfa / Playa de las Americas
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, tenis, bez paszportu, rozrywka i życie nocne

Dla dzieci: międzynarodowe animacje, klub dla dzieci (4-12 lat) i młodzieży (13-16 lat, w okresie wakacji), brodzik, plac zabaw.

Atrakcyjne położenie: w centrum Playa de las Americas, w drugiej linii od oceanu, ok. 600 m do Playa de las Vistas.

Tylko 300 m do plaży Playa del Camison.

Rozrywka: wieczorne przedstawienia, show muzyczno-taneczne, Live Comedy, wieczory tematyczne w dyskotece, animacje.

Wyświetlono 46 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Maciej

Pobyt - Luty 2020

Zalety

Jest sporo, ale jedna wada je przekreśla

Wady

Karaluchy przez tydzień

Ola

Pobyt - Styczeń 2020

Zalety

Położenie, rodzinna atmosfera

Pobyt - Grudzień 2019

Zalety

Dobre położenie, wbrew pozorom patrząc z zewnątrz hotel posiada duży teren. Miła obsługa.

Wady

W restałracji duże stoły wieloosobowe. Brak intymności przy posiłkach.

Pobyt - Grudzień 2019

Zalety

Położenie optymalne do plaży 300 m sklepy restauracje w zasięgu wzroku. Mini zoo dla dzieci. Przyjazna obsługa.

Wady

Trochę duże zagęszczenie przy basenie. Duże wspólne stoły /8 osobowe/ w restauracji. Często ktoś obcy się przysiada- dużo osób na to nażekało .

Dariusz

Pobyt - Marzec 2019

Zalety

Ladny,przestronny,zadbany hotel blisko atrakcji i morza .

Wady

Moze nie wada lecz winda jest tylko obok recepcji i do wiekszosci pokojow prosze po schodkach. Warto na to zwrocic uwage przy dokonywaniu wyboru pokoju.

Halina

Pobyt - Marzec 2019

Hotel super położony, przestronne i czyste pokoje , codziennie sprzątane, wspaniałe animacje, urozmaicone posiłki. Polecam!

Madzik

Pobyt - Styczeń 2019

Idealne miejsce dla rodzin z dziećmi . Miła obsługa serdeczność o grzeczność na każdym kroku nie wymuszona dodam !!! Urlop upływa zdecydowanie za szybko ....

Zalety

Właśnie z końce stycznia lecimy trzeci juz raz to chyba dowód na to ,ze hotel sprostał wszelkim naszym oczekiwaniom : lokalizacja _ położenie , czystość a przede wszystkim obsługa bez zastrzeżeń godna rekomendacji i polecenia ???? M.G..

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel jest położony w samym centrum miejscowości. Nad ocean, do promenady nadmorskiej jest kilka kroków. Sam hotel oferuje bardzo wygodne apartamenty (ja dopłacałem do większego). Jedzenie bardzo dobre, obsługa bardzo życzliwa i pomocna.

Pobyt - Wrzesień 2018

Na miejscu super, żadnych zastrzeżeń tylko organizator wprowadzil nas w błąd, skrócił wakacje o jeden dzień i zostaliśmy wymeldowani z hotelu wczesniej niz zapewniano.

Zalety

Czyste pokoje, przemiła obsługa, jedzenie i napoje super, duży wybór, grill do kolacji w dolnej restauracji genialny

Wady

Jak dla mnie brak

Michał Baliński

Pobyt - Lipiec 2018

Polecam wszystko na wysokim poziomie, wszystko pozytywnie, warto odwiedzić

Zalety

Bar, barmani, posiłki, mini zoo, pokazy wieczorne, obsługa, czystośc.

F.A. z Wroclawia

Pobyt - Lipiec 2018

Ogólnie bardzo polecamy hotel. Jako para spędziliśmy tam jeden tydzień w szczycie sezonu lipiec/sierpień 2018. Jedna z największych dla mnie zalet to pyszne i różnorodne jedzenie. Warto korzystac z all-inclusive. Drinki w all-inclusive w barze raczej słabe. Super jak ktoś przyjeżdża z dziećmi - dużo animacji. Na basenie głośno i ciasno. Dużo dzieci. Ogólne wrażenie takie, ze moglibyśmy tam jeszcze wrócić i polecamy znajomym.

Zalety

Lokalizacja, jedzenie, programy dla dzieci, wygodna łazienka, duży basen, miła obsługa, blisko oceanu, najlepsza pogoda w tej części Teneryfy, dodatkowa restauracja na zewnątrz w patio hotelu, piękne zielone patio hotelu z kompleksem basenowym

Wady

Głośno na basenie, brak klimy, ciężko z parkingiem, ogromny hotel, w pokoju płytki,

ANNA

Pobyt - Lipiec 2018

Pobyt w hotelu w lipcu z dzieckiem , ogolnie bardzo dobrze, położenie hotelu bardzo blisko wszystkiego czego potrzeba na urlopie. Polecam serdecznie

Zalety

czysto, blisko do plaży, jeszcze bliżej na shopping. hotel bardzo fajny , jedzenie przeciętne mało owoców morza, obsługa bardzo miła i sympatyczna, pokoje dobrze sprzątane , baseny ze słodką i słoną wodą.ogólnie polecam

Wady

monotonne jedzenie ale dobre.

Monia766

Pobyt - Marzec 2018

Super lokalizacja, ciekawe animacje codziennie wieczorem. Ogólnie mega udany pobyt ??

Zalety

Ładne i czyste pokoje, oraz rewelacyjna obsługa i posiłki

Wady

Słaby internet

Agata

Pobyt - Listopad 2017

Hotel Park Club Europe to wyśmienite miejsce do wypoczynku. Pyszne jedzenie, podawane w dwóch restauracjach w formie szwedzkiego stołu, niesamowita atmosfera panująca wśród personelu. Wieczorami świetnie przygotowany show time i dyskoteka w towarzystwie animatorów. Lokalizacja Hotelu w centrum miasta ułatwia szybkie dotarcie do pobliskich butików a także na romantyczny spacer nad oceanem. Szczerze Polecam! :)

Zalety

Bliskie położenie od oceanu, Wyśmienite jedzenie, Przyjaźni ludzie, świetni kontaktowi animatorzy, Lokalizacja w centrum miasta.

Wady

Brak klimatyzacji w pokojach. Brak ręczników na basenie.

jerzy

Pobyt - Październik 2017

byłem w tym hotelu w pażdzierniku 2017 pięknie -urlop marzenie ,tylko krótko posiłki w wersji all urozmaicone ,duży wybór stoliki wprawdzie ośmio osobowe ,ale niczym to nie przeszkadzało wszędzie blisko plaże piękne żółty piasek obsługa dyskretna sprawna nie przeszkadzali i nie narzucali sie pogoda cudna biuro TUI bez zastrzeżeń hotel położony przy pięknej ulicy deptaku właściwie na pewno tam wróce polecam

Zalety

lokalizacja , zagospodarowanie,teren wokółbasenów jedzenie

Wady

w/g mnie brak -moze nie jestem zbyt wymagający

Pobyt - Wrzesień 2017

Hotel w bardzo dobrej lokalizacji,blisko plaza,sklepy,restauracja,posilki bardzo smaczne,ogromny wybor, troche za maly wybor w deserach, brak obiecanych polskich animacji, troche za slabe alkohole, ogolnie bardzo udany urlop

Zalety

Polozenie,jedzenie,restauracja w ogrodzie

Wady

Brak obiecanych polskich animacji, troche slaby alkohol

jarek_ol

Pobyt - Sierpień 2017

Ogólne wrazenie dobre. 1. Pokoje schludne, czyste codziennie sprzątane, przestronne, jedynie te ulokowane przy scenie do 11 w nocy pokazy i animacje strasznie głośne, także jak małe dziecko prosić daleko od sceny, nieliczne bez balkonu, my mieliśmy 2. Jedzenie jak w hotelach, śniadanie codziennie to samo (jak we wszystkich) obiady i kolacje bardzo zróżnicowane można znaleźć coś dla siebie, jak dla mnie zbyt ubogie ciasta. stoliki 8 osobowe ale nam to nie przeszkadzało, zawsze wolne miejsca 3. Wszędzie blisko, parę minut od hotelu 2 piaszczyste plaże (jasny i ciemny piasek) 4. Jedyny minus to alkohole w opcji all inclusive, jak dla mnie najgorszy punkt hotelu w odniesieniu do innych pobytów. Oprócz piwa, ginu z tonikiem, wódki z colą oraz słodkich koktajli nic poza tym. Jest nawet karta z drinkami, ale za każdym razem dzisiaj akurat nie serwowali

Zalety

wszytko ok

Wady

chyba tylko alkohole w opcji all

Rodzina z dzieckiem

Pobyt - Maj 2017

Hotel bez szału jak wiele innych na przereklamowanych Kanarach. Pokoiki małe, wymagają już odświeżenia, na basenie tłok więcej ludzi niż miejsca, jedzenie też d... nie urywa. To raczej stołówka niż restauracja.

Zalety

Zalet ma niewiele a jedynie można się ich dopatrywac na upartego natomiast wad bardzo dużo.

Wady

Jedzenie bez szału i jeśli ktoś myśli że Europa to jest dobre jedzenie to jest w błędzie. To mój 8 raz na Kanarach i po raz 6 trafiam przeludniony hotel z niczym z tłumami przy malutkich basenach jak to na kanarach, leżaki przy basenach są poustawiane na ścisk a ludzie jak śledzie leżą obok siebie. Baseny malutkie że nie ma gdzie popłwac jak wejdzie kilkanaście osób, restauracja też bez szału a raczej czujemy się jak na stołówce wśród tłumów ludzi i braku miejsc a na stolik trzeba czasem czekac i 30 min.

BB

Pobyt - Kwiecień 2017

Dla osób zaznajomionych ze standardem typowo wakacyjnych hiszpańskich hoteli, nic tu nie będzie zaskoczeniem. Ewentualnie natężenie pozytywów. Tj.np. strefa basenowa zapewnia zarówno dobrą zabawę dzieciom 7 - 12 l. nie umiejącym dobrze pływać (głębokości od 0,95 cm do 1,35 cm + mała zjeżdżalnia) jak i umożliwia wykonanie dorosłym np. półgodzinnego treningu w basenie. Jedzenie moim zdaniem bardzo znośne, oczywiście śniadanie nie smakują Polakom, ale osoby przyzwyczajone do pobytów w hiszpańskich hotelach docenią obfitość . choć faktycznie codziennie rano jest to samo. Druga z restauracji funduje m.in. codziennie grill , zawsze kurczak, wieprzowina i królik + typowo restauracyjne posiłki w tym ryby. Jedynym irytującym elementem hotelu są 8 osobowe stoły, co oznacza, iż przynajmniej obiad trzeba spożyć w towarzystwie obcych ludzi najczęściej oczywiście obcojęzycznych. Dlatego na śniadania i kolacje poleca drugą restaurację, gdzie z uwagi na mniejszy tłok można w spokoju (tj. bez niechcianego towarzystwa) spożyć posiłek w 2-3 osoby. Hotel zaaranżowany na kanaryjską wioskę i posiadłość/hacjendę/. Mini zoo: papugi,świnki morskie,kaczki i inne ptaki. Dobre i darmowe WiFi w recepcji. Położenie w centrum miejscowości generuje ryzyku porannego hałasu w przypadku pokoi z tarasem zwróconym na główną ulicę, ale - pomimo tego, że otrzymaliśmy właśnie taki pokój - pod koniec kwietnia nie było to w żaden sposób uciążliwe, a wręcz niezauważalne. Dosłownie 200 metrów od wejścia do hotelu przystanek autobusów do Jungle/Siam/Loro parków , nieco dalej przystanek komunikacji publicznej. Do oceanu podobnie blisko, ale plaża, zresztą marna - Camison, jest nieco dalej ok. 500 m. Lepsza i większa Las Vistas to juz ok. 1 km. Do portu w Los Cristianos ok. 2,0 km.

Zalety

Położenie praktycznie w centrum P/d las Americas; Darmowe WiFi w recepcji; Wielkość pokoi; Strefa basenowa; Animacje wieczorne; Mini zoo; Aranżacja hotelu;

Wady

8-osobowe stoły w obu restauracjach; Zadziwiająco niedobra kawa

malwina

Pobyt - Marzec 2017

Po zmianie pokoju było ok. Pierwszy pokój i łazienka z wanną-masakra, na dodatek przy amfiteatrze. Pokój po zmianie na inny był wyremontowany i z prysznicem ok. Słaby internet w lobby hotelowym, ciągle się zrywał, w pokojach nie wiem, bo trzeba było sobie wykupić. Posiłki ok, najlepsza pizza. Nikt nie udzielił nam info, że jak wybieramy się na całodzienną wycieczkę, to po godz. 10 są kanapki w lodówce przy basenie. Plus to woda butelkowana przy basenie, nielimitowana. Bardzo dobra kawa Barraquito,czyli kawa prosto z Teneryfy!.

Zalety

Lokalizacja super, bardzo dobra baza wypadowa na zwiedzanie wyspy, jak też na wieczorne wyjścia po \"trójmieście\" - Los Christianos, Playa de las Americas, Costa Adeje.

Wady

Dużo polaków, czułam się jak na wakacjach w Mielnie. Problem z parkowaniem auta pod hotelem.

Park Club Europe