Parador Beach

Hotel jak na tę cenę i ilość gwiazdek oceniam bardzo pozytywnie . Zalety ; bardzo dobre jedzenie , miła obsługa , czystość , brak rosjan , widok na morze , zaopatrzony bar , czyste bez meduz morze ,piękna promenada z niezliczoną ilością sklepików . Wady ; duża odległość od lotniska , hałaśliwa ulica w sąsiedztwie ,,płatne leżaki na plaży .

Super hotel przy głównym deptaku prowadzącym do centrum. Raczej dla dorosłych, bo nie ma tu poza niewielkim basenem z brodzikiem żadnych atrakcji dla dzieci. Dla mnie usytuowanie mega, bo jedząc śniadanie przy basenie (są stoły krzesłami) mogłam obserwować zachowania lokalsów na drodze czy pobliskim przejściu dla pieszych. Jednak jest trochę głośno i trzeba to uwzględnić. Obsługa bardzo miła począwszy od recepcji, przez kuchnię, na barmanach i pokojówkach kończąc. W Turcji 20.000 lir (w 10/2024 to ok. 2200 zł) to już podobno dobra pensja - więc wszędzie znajdziecie boxy na napiwki. Jedzenie obłędnie smaczne i mega zróżnicowane - jak weganka miałam raj! Aromatyczne, duszone papryki, bakłażany, cukinie, oliwki, pomidory, melony, sałatki z ciecierzycą lub soczewicą, humus i świeża mięta! Obłęd. Na śniadaniu też wybór białych serów typu mozzarella - Turcy są w tym świetni. Mięsożercy też mają co jeść. Wszystko świeżutkie. Pokoje odnowione, funkcjonalne, czyste z lodówką. Internet tylko w lobby, jeśli chcecie w pokoju to trzeba zapłacić 5 EUR za dobę. Za dodatkową kartę 10 EUR za dobę (pewnie z uwagi na to, że mając dwie karty jedną zostawiasz w pokoju, żeby działała klimatyzacja - czyli opłata jest nie tyle za kartę, co za dodatkowy zużyty prąd). Plaża kamienista po przeciwnej stronie ulicy - 2 leżaki z parasolem 6 EUR, ale na kamyczkach wyjątkowo dobrze się leży. My wzięłyśmy buty do wody - idealnie się sprawdziły. W 10/2024 woda była jeszcze ciepła. Blisko hotelu przystanek autobusowy, bilet kosztował 28 lir (3,30 zł), natomiast jak jest pełny, to się nie zatrzyma. Do centrum idzie się 30 minut. Polecam miejsce - na swoje 3* hotel super!

pobyt w hotelu oceniamy na bardzo udany, wszystko nam pasowało, pokoje czyste,jedzenie bardzo dobre. jeśli będzie możliwość będziemy chcieli tam wrócić.

Pobyt w hotelu należał do bardzo udanych. Blisko do plaży, na której można się na spokojnie rozłożyć, nawet nie kupując leżaka. Kilka minut spacerkiem do pierwszych bazarów oraz do centrum. Pomocna i miła obsługa, mówiąca po angielsku i niemiecku. Dobre jedzenie, wybór naprawdę jest.

Polecam. Hotel mimo 3 gwiazdek zasługuje na uznanie. Po pierwsze - położony jest przy morzu, wystarczy przejść przez ulicę, która niestety jest tłoczna, a w Turcji jeżdżą jak szaleni, trzeba uważać żeby Cię nie rozjechali. Po drugie - wyżywienie, na prawdę bardzo dobre jedzenie, śniadanie, obiad, coffe time (podczas którego serwowane są różne przekąski) i kolacja. Do każdego posiłku serwowane są owoce. Po trzecie: barmani i kelnerzy, cały czas uśmiechnięci i bardzo mili. Przyjechaliśmy do hotelu o 3 nad ranem i zostaliśmy obdarowani lunch boxami, w których była kanapka, jabłko i sok. Jedyne do czego mogę się przyczepić to w przypadku naszego pokoju (standardowy) nie działał przycisk nformujacy o prośbie posprzątania pokoju oraz do łazienki - mała i nie wyglądała jak na zdjęciach. Niestety leżaków mało, a z samego rana były już pozajmowane ręcznikami, obsługa twierdzi, że z tym walczy, ale tego nie zauważyliśmy. Basen malutki, więc większość czasu spędziliśmy nad morzem. WiFi jest płatne, od jednej osoby 2 euro za 1 dzień, przy czym działa tylko w pokoju. Ogólnodostępne WiFi jest w lobby, jednak działa bardzo słabo. Polecam również mieć przy sobie na wejściu do hotelu niewielką kwotę, ponieważ Pan, który zaniósł nam walizki na górę nie chciał nam oddać karty, bo czekał na napiwek :D Mimo tych niewielkich wad polecam ten hotel, jest kameralny, nigdy nie czekaliśmy w kolejkach podczas serwowania dań. Niedaleko hotelu jest też dużo sklepów i bazarów.

Nazwa  Parador Beach
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne

2.8
5.2

Wyświetlono 40 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
6.1
Roman

Magdalena

Zalety

Super jedzenie, tuż przy plaży, odnowione pokoje, 10 minut pieszo do dużego marketu MIGROS

Wady

Mi nie przeszkadzało, ale hotel jest tuż przy ruchliwej ulicy - co słychać przy basenie i na balkonach w pokoju gdy macie otwarte okna. Przy zamkniętych nic nie słychać

Tomek

Zalety

pokoje ładne , zgodne z zdjęciami i reklamą hotelu ,czyste i sprzątane na bierząco bardzo dobre jedzenie,blisko do plaży,przemiła obsługa,można by jeszcze wiele wymieniać. jedym słowem polecamy.

Wady

Zalety

- blisko do centrum - czysto w pokoju i całym hotelu - dużo leżaków

Kamila

Zalety

odległość do morza wyżywienie przyjazna obsługa Lunch boxy na powitanie

Wady

płatne WiFi łazienka maly basen mała ilość lezakow, które były zajmowane z samego rana ręcznikami tłoczna ulica

Basia

Bardzo ładny i kameralny hotel. Pokoje zadbane, codzienne sprzątanie. Jedzenie bardzo dobre i różnorodne. Okolica spokojna, do plaży faktycznie 50 metrów, wszystko na miejscu. Obsluga a w szczególności barmani świetni. Polecam ten hotel.

Zalety

Bliskość do plaży, bliskość centrum i mariny, miły i kameralny hotel

Wady

Brak respektowanych zasad dotyczących rezerwowania leżaków poprzez rzucanie na nie ręczników.

Jakub

Hotel jak za tą cenę to godny polecenia i odwiedzenia. Nie jest jakiś wysoki standard, ale jedzenie zjadliwe, pokój czysty, ogólnie czysto w całym hotelu.

Zalety

Widok na morze, czystość.

Wady

Jedzenie mogłoby się zmieniać

Pobyt - Kwiecień 2024

wspaniały miejski hotel, kameralny ...kuchnia pyszna. W hotelu obsługa jest bardzo sympatyczna z racji wielkosci hotelu czujesz sie jak w domu. Czystość na 5 .... POLECAM byłam tam juz 4 razy i w przyszłym roku znowu pojade.

Zalety

czystosc , jedzenie, położenie plaża blisko wystarczy przejsc ulicę.

Bożena

Jestem bardzo zadowolona choć o pokój z widokiem musiałam zawalczyć . Wszędzie tak jest ze singli do największego zadupia hotelu wkładają . Już to wiele razy przerabiałam. Poza tym super czyściutko, otoczenie bardzo przyjazne, pracujące tam osoby życzliwe i miłe, czyściutko bardzo. Jedzonko ? Zależy od dnia, da się wyżyć. Jestem mega zadowolona. Bardzo udany wyjazd . Chetnie tam za rok wrócę

Maras

Hotel ma fajna lokalizacje . Blisko do centrum .Do plazy blisko przez ulice gdzie jest ciagly ruch .Bywa glosno . Pokoj z centralnym widokiem na morze platny dodatkowo 30 eu za dobe ale warto . Mily personel . Jedzenie slabe . hotel dla malo wymagajacych .

Zalety

dobra lokalizacja,mila obsluga ,

Wady

Jedzenie , brak animacji i atrakcji na wypelnienie wieczoru .

Pobyt - Kwiecień 2023

wspaniały miejski hotel z cudowną i serdeczną obsługą . Pokój z widokiem na morze bajka , czystość na piątkę , kuchnia smaczna . Napewno wrócę po raz czwarty. Jeśli ktos lubi hotele miejskie POLECAM

Zalety

czystość i wspaniała kuchnia

Pobyt - Kwiecień 2023

bardzo dobry miejski hotel , super jedzenie przemila obsługa , pokoje czyste z widokiem na morze bajka ..... Jeśli ktoś lubi hotele małe kameralne to polecam

Zalety

kuchnia , położenie

Wady

internet

3.2
Łukasz kotkiewicz

Pobyt - Lipiec 2019

Dużo gejów i lizbijek nie zwracając uwagi na małe dzieci obsługa nie miła jak i w bazę tak i na recepcji nikt nie rozmawia po. Angielsku wszystko po. Rosyjsku obsługa nie sprząta pokoi nie zmienia pościeli i. Papier toaletowy trzeba się prosić na recepcji. Jedzenie ohydne codziennie na śniadanie tylko jajka smażone albo gotowane ochyda na obiady tylko kurczaki i nic wiecej dużo. Oszustów co. Przychodzi naciągnąć ludzi na byle co ludzie uważajcie na naciagaczy na masaże i tatuaże do zamu wiążą za darmo ale trzeba zato. Spędzić czas w restauracji gdzie ceny ca tak kosmiczne że soe nieda wysiedziec jak macie wyrazie kupiona opcje all inclusive to uważajcie bo po 3dniach powiedzą wam w bazę że zaduzo pijecie zwłaszcza piwa bo za resztę trzeba płacić ja tak miałem. Z rodziną jak pojechaliśmy i nawet po 4dniach zapytano naz kiedy wyjeżdżamy nie chciano nam postawić taxi bo powiedziano nam że to nie jest ich interes że mamy sobie sami dzwonić a mieliśmy wykupiona jak im się zapłaci to oni sprawdza żenada za siłownię płatne za zabawy dla dzieci płatne nic za darmo nie polecam tego chotelu syf i żenada okolica ładna ale chotel. Dziadowski

Zalety

Blisko plaży

Wady

Dużo gejów i lizbijek nie zwracając uwagi na małe

Krystyna

Pobyt - Czerwiec 2012

Z wypoczynku jestem zadowolona, gdyby nie przyspieszony o 18 godzin !!! wylot byłoby jeszcze lepiej, hotel czysty obsługa bardzo miła.Polecam miejsce urokliwe.

marta

Pobyt - Maj 2012

Bylismy w tym hotelu w maju tego roku.Hotelik skromny ale czysty.Panie sprzatajace bardzo miłe.Plusy to bliskosc do morza,fajna plaza,piekne widoki na gory oraz morze.Minusy to ,ze jedzenie raczej skromne i wydzielane na obiadokolacje.Pobyt praktycznie skrocony o jeden dzien przez biuro alfa star.Powinien byc zapewniony suchy prowiant na droge czego nie bylo w tym hotelu ,inne hotele ntomiast dawały.W drodze powrotnej na lotnisko nie było zadnego polskiego rezydenta.Był jakis Turek lecz nie rozumial ani jednego słowa po polsku.Nikt nic nie wiedzial.

Gosia

Pobyt - Maj 2012

Idealne wakacje za niewielkie pieniądze .jedzenie pyszne ,chociaż kolacja dopiero o 19 z płatnymi napojami.Obsługa bardzo życzliwa i kompetentna,mówi po angielsku.Czysto ,codzienne sprzątanie i wymiana ręczników i pościeli.Mało turystów-kameralnie na basenie prawie nikogo.Morze-rzut beretem, czyste ,można pływać.(mimo że początek maja)Niewielki minus ruchliwa ulica ,ale pokój można zmienić. Firma alfastar powinna się bardzie popracować nad wizerunkiem swoich rezydentów-pozostawia wiele do życzenia ,zwłaszcza na tle tureckiego personelu.

maja95

Pobyt - Maj 2012

Na prawdę mogę polecić. Do sklepu minuta, centrum 20 minuyt spacerkiem, można też podjechać busikami, które kursują codziennie. Obsługa hotelu wyśmienita, jedzenie pyszne. Pokoje są sprzątane codzienne. Bez problemów. Blisko do morza. W nocy nie słychać całego szumu ulicznego a jedynie morskie fale. Idealne miejsce na hotel. Nie tak tłoczno jak w centrum. Wifi działa, kelnerzy i obsługa zabawiają. W pokopjach Tv i klimatyzacja. Balkony w więkosći na morze. Godne polecenia.

nowyhoryzont_pl

Pobyt - Kwiecień 2011

Zdecydowanie polecam. Bardzo dobre wyżywienie. Super personel. Trochę głośno, ale tylko do 24.00.

Gang

Pobyt - Maj 2010

Hotel całkiem przyzwoity. Czysty, schludny, robactwa brak. Obsługa w recepcji dość zróżnicowana, część pracowników bardzo miła część wręcz przeciwnie. Blisko wszędzie, na przeciwko wyjścia sklep spożywczy. Tuż za rogiem kilka miłych knajpek, 20 minutowy spacerek i jesteśmy w porcie. Hotel traktowałyśmy jako bazę wypadową (liczne wycieczki fakultatywne) i jako taki sprawdził się znakomicie, ale jeśli ktoś chce spędzić urlop bardziej stacjonarnie to może się w tym hotelu wymęczyć. Basen mały, nie korzystałyśmy. Plaża blisko, ale za dość ruchliwą ulicą. Dość kamienista, niezbyt czysta.

Beata

Pobyt - Sierpień 2009

Byłam z synem na wakacjach w Turcji w lipcu 2009. W hotelu PARADOR spędziliśmy tydzień. Bardzo przyjemny i czysty hotel trzygwiazdkowy. Pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane. W pokoju TV i cicha, sprawnie działająca klimatyzacja. Minusem był mały balkon, ale kto spędza wakacje siedząc w hotelu??? Łazienka dość mała z prysznicem. Wyżywienie bardzo dobre, choć nie aż tak bardzo urozmaicone. Nigdy niczego nie brakowało. Basen niezbyt duży, ale czysty i miło się w nim pływało. Jest też brodzik dla dzieci. Obsługa hotelu - zarówno ta w restauracji czy recepcji - bardzo sympatyczna i kompetentna. Bardzo dobre umiejscowienie hotelu - plaża znajduje się po drugiej stronie ulicy, a do centrum jest około 20 minut spacerem lub szybciej - dolomuszem. PARADOR - to naprawdę dobry hotel w kategorii tych trzygwiazdkowych. Poza tym cena wycieczki była bardzo atrakcyjna. Polecam ten hotel !!!

Parador Beach