Rozbudowana infrastruktura: 8 restauracji (m.in. orientalna, włoska, kreolska, japońska), 4 bary, butik, sklepiki.
Atrakcyjnie zaaranżowany kompleks basenowy z whirlpoolem i słonecznym tarasem.
Rozrywka: w ciągu dnia subtelny program animacyjny, codziennie urozmaicone wieczorne show, klub nocny.
Wellness: Za opłatą ekskluzywne YHI Spa ze strefą relaksacyjną.
Kuba to rum, cygara i piękne plaze. Jesli ktos ma sentyment do dawnych czasow rodem z lat 60 tych odnajdzie tu wszystko nawet z nawiązka. Na Kubie nie ma jedzenia i to widac gołym okiem. To tez inny ustrój gdzie nie zawsze wszystkim sie chce bo i tak partia da. Po wakacjach w Meksyku czy Dominikanie w jakisci obsługi turystow widać przepaść. Od hotelu 5* oczekiwać można na pewno wiecej, bo jak nie można dać ludziom igrzysk to przynajmniej można podarowac wiecej zainteresowania, a tego po prostu nie bylo.
Cały terem czysty, zadbany. W barach odpowiednia ilość rumu. Kompleks mieszkalny i sam pokój mimo lat zadbany. Przepiękna plaża.
Pokoj: brak możliwości sterowania klimą, brak bieżącego uzupełniania mini baru. Basen: mimo sporej wielkości nie spelnial swojej funkcji ponieważ temperatura wody wyniosła wiecej niż tem. ciała. Może słaba filtracja / jesli w ogole byla /, lub inna przyczyna. Nie jest przyjemnością kąpać sie w 40 st. upale w wodzie jak ze źródeł termalnych. Jedzenie: tylko dla tych którzy przyjezdzaja tu nie tylko żeby sie najeść, bo na pewno tego nie zrobią. Inne: w sklepie nie kupicie ani olejkow z dużym filtrem, ani balsamu po opalaniu. Mimo że to hotel dla doroslych opalanie toples jest tu chyba totalną rzadkością.
hotel, obsługa, plaża, okolica- wszystko cudowne warto wsiąść w turystyczny autobus jeżdzący po okolicy i pospacerować po Varadero
wszystko
bardzo różnorodne kuchnie, ale z czasem monotonne
Hotel tylko dla dorosłych,z zadbanym ogrodem. Smaczne, świeże jedzenie w restauracji głównej oraz a\'la carte. Miła obsługa we wszystkich barach. Oczywiście tip poszerza jej uśmiech ale nie jest konieczny. Szeroka plaża, tak że spacerowicze nie depczą po piętach jak na sąsiadujących plażach. Czystość pokoi zależała od humoru pani sprzątającej - mieliśmy pecha - na taką trafiliśmy, jednak to nie zepsuło nam wspaniałych wakacji.
Byłam na Kubie w marcu 2009. Gorąco polecam. Wspaniały kraj, cudowni ludzie, piękne morze. Rewelacja. Hawana jest także niesamowitym miastem wartym zwiedzenia. Hotel także wspaniały. Komunizm w pięknym i gorącym klimacie karaibów. Jedzie tam dopóki żyje Castro, potem to już nie będzie to. Pozdrawiam
Walory hotelu są niepodważalne. Jedzenie świetne, obsługa profesjonalna. Czystość nienaganna. Ja się tylko zastanawiam czemu nasz all wykupiony w polskim biurze tak bardzo różni się od tych zakupionych w zagranicznych biurach podróży? My za kajaki, katamarany czy szkółkę nurkowania musieliśmy osobno płacić podczas gdy inni goście mieli wliczone to w cenę. Myślę że jest to do poprawy tym bardziej że cena wycieczki jest nie mała !!!! Hotel polecam.
Elegancki hotel. Pokój średniej wielkość ale wyposażenie najwyższej klasy. Obsługa także dobra ( szkoda że nieco sztywna ). Opłaty dodatkowe bolą tym bardziej za prozaiczne rzeczy. Gastronomia na 6! Jedzenia jest tyle że nie można go przejeść. Polecam obejrzeć popisy kucharzy. Na terenie hotel klub nocny, grają nawet przyzwoitą muzykę. W ogrodzie toczyłem notoryczne pojedynki szachowe ze starym Kubańczykiem. Plaża rozległa, nie było tłoku. Animacje w ciągu dnia, choć lepsze są pokazy wieczorne.
Coś obiło mi się o uszy że hotel jest przeznaczony dla osób +18. Bardzo luksusowy obiekt sąsiadujący z piaszczystą plażą. Od strony ogrodu baseny z barami. Jedzenie dobre, bardzo duży wyboru owoców morza. Polecam restauracje japońską i cook show. Okolica spokojna, żadnych hałasów z ulicy, bardzo duży zielonego obszaru. Pracownicy hotelu życzliwi i uczynni. Moja uwaga dotyczy się dodatkowych opłat np za wynajęcie kajaku... Przy takiej cenie za pobyt powinno sobie darować.
Idealny np. na Podróż Poślubną. Obsługa świetna nie wymusza tip-ów, oczywiście każdy jest zadowolony jeśli im coś zostawimy. Check-in poszedł bardzo sprawnie, walizki nawet nie zdążyliśmy ich wyjąć kiedy już zostały wniesione do pokoju. Z dobrych rad polecam zabranie ze sobą czegoś na komary. Sprzątanie odbywało się codziennie wykonywane bardzo staranie. Ogólnie hotel pierwsza klasa.
Nie narzekajmy jak kogoś stać na 5* hotel to stać go i na dopłaty. Naprawdę dobry hotel który można polecić. Transfer bardzo sprawny nieco ponad pół godziny. Pokoje wyposażone w deskę i żelazko do prasowania, tv satelitarną, a/c, ekspres, balkon lub taras. Powierzchnia na której stoi hotel jest duża, alejki w ogrodzie starannie utrzymane , tak samo zresztą jak cały hotel. Atmosfera panująca w restauracjach doskonała. Nie dość że jedzenie smaczne, to można popróbować potrawy z najróżniejszych zakątków świata. Personel robi co może żeby umilić czas. Plaże mogę opisać jednym słowem. Rajska!
Hotel bajka, byliśmy tam na sylwestra 2006/2007, było na prawdę super, jedzenie baaaardzo dobre i urozmaicone. Obsługa bardzo miła i uczynna, no i ten bar 24h :P