Paradise Resort

W porównaniu z innymi hotelami 4-gwiazdkowymi, w których byłam, ten jest zdecydowanie najsłabszy. Myślę, że jego najmocniejszym elementem jest plaża (piaszczysto- żwirkowa, z przewagą tego drugiego) z ładnym widokiem i piękną wodą. Poza tym w hotelu można umrzeć z nudów. Osobom młodym i parom nie polecam tego hotelu. Jest on raczej skierowany ku osobom starszym i rodzinom z dziećmi. Teren hotelu jest słabo zagospodarowany, przydałoby się posadzić jakąś roślinność np palmy, bo obecnie trochę pusto. Obsługa bardzo przyjazna i chętna do pomocy. Jedzenie bardzo średnie i mały wybór, brak owoców morza. W basenie i brodziku trochę za chłodna woda. Jeżeli ktoś chce przespacerować się plażą do pobliskiego miasteczka (Finikounda) radzę zabrać buty do wody, bo im dalej hotelu, tym gorsza plaża i dużo kamieni. Drugi raz bym tu nie przyjechała.

Bylem z 1.5 roczna siostrzenica i jej rodzicami. Pobyt super, jedzenie pyszne, aczkolwiek troszke monotonne. Z minusow slabe drinki i mala ich roznorodnosc, troszke slaba lokalizacja, genralnie polecam osoba chcacym odpoczac od imprez i halasu.

Jeśli ktoś chce naprawdę odpocząć lub jedzie z małymi dziećmi to bardzo polecam bo jest cisza, spokój i luz w basenie, blisko piękna piaszczysta plaża. Szkoda tylko że troszkę daleko do jakiegoś miasta, hotel jest położony na wsi i w sumie nic się tam nie dzieje. Oczywiście jest możliwość wypożyczenia samochodu i można sobie pojeździć i juz coś zobaczyć. Jedzenie urozmaicone, jest w czym wybierać aczkolwiek wolę jednak polska kuchnie xD Generalnie polecam :)

Przebywałem w hotelu wraz z żoną i 14-letnią córką. Pobyt uważam za bardzo udany. Super hotel, bardzo blisko do morza z piaszczystą plażą. Personel bardzo życzliwy i we wszystkim pomocny. Uważam że bardzo dobrze nadaje się dla rodzin z dziećmi, chcących spędzić wakacje w spokojnym miejscu.

To już jest koniec świata. Bez auta nie na sensu. Hotel dla nie lubiących zwiedzać.

Nazwa  Paradise Resort
Miejsce  Grecja / Peloponez / Finikounda
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Możliwość uprawiania sportów wodnych na plaży.

Dobra lokalizacja: 2,5 km do centrum urokliwej Finikoundy.

Plaża odwiedzana przez żółwie Caretta-Caretta (zagrożony wyginięciem gatunek żółwi z rejonu basenu Morza Śródziemnego).

Tylko 200 m do piaszczysto-żwirowej plaży z łagodnym zejściem do morza, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.

Wyświetlono 35 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ula

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

miła obsługa, ładne i czyste pokoje, plaża

Wady

mało urozmaicone posiłki, brak animacji, mały wybór drinków, dojście do morza, duża ilość Polaków w hotelu, nudna muzyka przy barze, słabo zagospodarowany teren hotelu np mało roślinności

Jarosław

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

cisza, spokój, dobre jedzenie, przemiła i pomocna obsługa

Wady

położenie od centrum, ale to kazdy wie, widzac adres hotelu, slabe drinki i poza tym w sumie super wrazenia

Kola

Pobyt - Sierpień 2019

Zalety

Hotel bardzo zadbany, pokoje czyste, miła obsługa

Wady

Położony daleko od miasta

Grzegorz

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

Wszechstronne pokoje, czyste, dobrze wyposażone

Wady

Posiłki nie zawierały owoców morza

Jola

Pobyt - Czerwiec 2019

Zalety

Miła obsługa. Czysto

Wady

Daleko wszędzie.

Wiesław

Pobyt - Wrzesień 2018

Właśnie wczoraj wróciliśmy z Paradise Resort co tu mówić było fajnie nawet bardzo. Położenie spokojna okolica hotel bardzo ładny czysty pokoje sprzątane codzienne. Wyżywienie bardzo dobre w dużym wyborze kawa napoje drinki czy piwo okey, bardzo mili barmani zwłaszcza Yannis .Akurat mieliśmy jeden dzień cyklonu wiało i lało mocno ale mimo to było wesoło! Morze cieplutkie nie ma żadnych kamieni plaża naturalna a temperatura morza to najmniej 25 stopni. Miasteczko Finikouda bardzo ładne 30 minut spacerkiem parę sklepów raczej za dużo pamiątek kupić się nie da. A teraz minusy czyli rezydentki z Grecosa które sprzedają drogie wycieczki i nic po za tym. Ale można sobie poradzić - pożyczyć samochód i pozwiedzać okolice są piękne. A na koniec mieliśmy małą niespodziankę wylot z Aten to znaczy prawie 300 km na lotnisko ale było to dobrze zorganizowane i jakoś się to przeżyło! Wakacje bardzo udane polecam

Zalety

Piękne położenie blisko morza cisza i spokój bardzo miła obsługa hotelu

Wady

Jeżeli to wada to brak animacji troszkę rozrywek mogło by być

Izabella

Pobyt - Wrzesień 2018

Miła obsługa, czyściutko, spokojna okolica, duża piaszczysta plaża, morze krystaliczne i bardzo ciepłe, pogoda przepiękna, jedzenie dobre i urozmaicone. Ogólnie bardzo Nam się podobało.

Zalety

Miła obsługa, czyściutko, spokojna okolica, duża piaszczysta plaża, morze krystaliczne i bardzo ciepłe, pogoda przepiękna..

Asia

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel niewielki, co według nas było dużą zaletą, ponieważ nie było tłumów. Obsługa bardzo przyjazna i pomocna, pokoje świeże, ładne i sprzątane codziennie. Posiłki dosyć urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Zawsze świeże warzywa i owoce. Hotel położony z dala od hałasu, blisko plaży. Niedaleko hotelu sklep, dosyć dobrze wyposażony (od sprzętu do plażowania, poprzez artykuły przemysłowe, pamiątki po artykuły spożywcze). Do najbliższej miejscowości koło 2,5 km. Plaża przy hotelu bardzo ładna, piaszczysto-kamienista. We wrześniu prawie pusta :) Polecamy ten hotel szczególnie dla osób szukających spokoju. Brak atrakcji dla dzieci, co dla nas nie było wadą. POLECAMY!

Zalety

Położenie, pokoje, posiłki, obsługa

Natalia

Pobyt - Wrzesień 2018

Bardzo miła obsługa, pyszne i urozmaicone jedzenie, czyste i często sprzątanie pokoje. Hotel położony ok 3 km od miasta, ale można dojść do niego brzegiem plaży ;)

Zalety

- wszystko na plus (jedzenie,obsługa, pokoje, czystość, widoki)

Wady

-odległość od miasta

Zdzisław

Pobyt - Wrzesień 2018

Pobyt polecam osobom nie wybrednym, nie lubiącym hałasu i większych kurortów. Hotel super - mały, kameralny, czysty, fajna atmosfera bez zadęcia. Przemiła obsługa . Hotel może na uboczu, ale dla chcącego nic trudnego - spacer do miasteczka pół godziny i zapewniona atmosfera greckiego życia. W zamian spokojna, nie zatłoczona dzika plaża i morze - czyste, z delikatnym, piaszczystym dnem. Organizacja pobytu, dojazd - dopięte na ostatni guzik. Panie rezydentki (p.Ania Grzyb !!!) - sympatyczne i pomocne. Chętnie tam wrócę !

Zalety

Kameralny, cichy, czysty,

Henryk

Pobyt - Wrzesień 2018

Super hotel. Polecam wszystkim którzy mażą o wypoczynku w spokojnej okolicy. Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna. Pokoje super urządzone. Lokalizacja ekstra - spokojna okolica i blisko plaży. Jedzenie smaczne. Nic tylko wypoczywać. Żadnych animacji, dyskotek itp. Jest to hotel dla chcących odpocząć w ciszy i spokoju.

Zalety

blisko plaży, spokojna okolica, miła obsługa, czyste i estetycznie urządzone pokoje

beata

Pobyt - Wrzesień 2018

hotel mega dobry, same zalety, wszystko mi sie podobalo, posilki, basen odleglosc od miasta od plazy no nie ma sie do czego doczepic. dojscie do plazy przez wydme ub asfaltem, do miasta jezdiz bus 3 euro w diwe strony, zamawia sie transport na recpecji, sa lunch boxy o ktorych nie ma mowy w ofercie a uwazam ze powinno byc, bezplatne wifi, sejf bezplatny(klucz na recepcji), posilki w stylu greckim, idzie poznac cala kuchnie grecka, drinki troche slabe jak na stnadard polakow ale maz byl zadowolony. minusy: rezdyent !!!!!!! wciska wycieczki fakultatywne, namawia do wynajmu samochodu bo tylko taka niestety jest opcja, a nie informuje przy zamowieniu ze w poniedzialki zabytki sa nieczynne !!!!!!! skandal, jak rezydent moze nie wiedziec takiej rzeczy. Sama namawia do wynajmu samochodu, zaznacza na mapie co zwiedzic jaka trase wybrac a nie mowi ze zamek w methoni koroni i pylos jest nieczynny w poniedzialek !!!!!! masakra poprostu. Najgorsze ze nie jest w stanie zaproponowac innego wyjscia z sytuacji np. przedluzenie bezplatnie wynajmu samochodu o 3 godziny zeby moc zobaczyc to czego nie zwiedzilismy. Nie przyznaje sie do bledu i mowi tylko ze ma info od biura ze zabytki sa czynne do 5.10 Co z tego skoro w pon sa nieczynne. NIech nikt nie zarzuca ze moglas sobie sama sprawdzic w necie bo skoro rezydent ci sam proponuje wycieczke an wlasna reke i ci wszytsko tlumaczy to ufasz mu ze dane zabytki sa otwarte w tym terminie. Przestrzegam przed ta pania bo idzie sobie przez nia zepsuc wyjazd.

Zalety

spokoj, cisza, czystosc, posilki, basen, kelnerzy, recpecja, wszystko doslownie

Wady

rezydent hotelu

Halina

Pobyt - Wrzesień 2018

Mimo wad polecam ???? można "bardzo" wypocząć . Po wypożyczeniu samochodu są bardzo fajne miejsca do zwiedzenia w niedużej odległości od hotelu.

Zalety

Miła wręcz rodzinna atmosfera, personel bardzo sympatyczny

Wady

Trochę za bardzo "na uboczu", brak jakichkolwiek rozrywek typu bilard itp a nawet piłki do siatkówki

L.

Pobyt - Sierpień 2018

Niedawno wróciliśmy z mężem i 3-letnim synem z wakacji w tym hotelu. Wakacje bardzo udane, hotel ładny, czysty, pokoje odnowione i z aneksem kuchennym. Dla mnie ogromy plus za panujący tam spokój i ciszę co dla małego dziecka, które jeszcze śpi w ciągu dnia jest bardzo ważne. Wieczorem również było spokojnie - nasze okna wychodziły na ogród a nie słychać było hałasów. My siedzieliśmy na balkonie a dziecko spało sobie w pokoju przy otwartym oknie. Miejsce idealne dla rodzin z małymi dziećmi, niemowlakami a także osób ceniącym spokój i ciszę. W hotelu nie ma animacji co dla mnie osobiście było dużym plusem. W innym hotelu z animacjami nie dało się spać do 23:00 nawet z zamkniętymi oknami- koszmar. Nie ma bieganiny rano i \"rezerwowania sobie leżaków\", zawsze miejsce przy basenie się znajdzie. Momentami na na basenie jest kilka osób, małe dzieci swobodnie mogą się pluskać w brodziku. Bardzo dobre jedzenie, pyszne, duży wybór, spokojnie codzienne można jeść coś innego i się nie znudzi. Ja osobiście przytyłam :) Ogromny plus dla obsługi hotelu: od osób na recepcji, restauracji po Panie sprzątające. Zawsze uśmiechnięci, pomocni, mili. Plaża piękna i piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Dla naszego syna idealna do budowania zamków z piasku. Leżaki i parasole otrzymuje się w barze w zamian za zakupy - np woda 0,50 euro. Do miasteczka można dojść pieszo lub taksówką zamawianą w hotelu. My skorzystaliśmy i z jednej i z drugiej opcji. Finikouna bardzo urokliwa, polecam wybrać się na kawę i lody (pyszne!!) albo na greckie przysmaki. Z wycieczek nie skorzystaliśmy ze względu na dziecko (zbyt męczące) ale wypożyczyliśmy samochód i zwiedzaliśmy na własną rękę. Polecam plażę Voidikilia - przepiękna. Ogólne polecam bardzo ten hotel.

Zalety

Świetna obsługa hotelu, cisza i spokój, piękna plaża i krystaliczna woda, świetne jedzenie

Wady

plac zabaw dla dzieci - dość ubogi, przydałaby się chociaż porządna huśtawka

Przemek

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel położony blisko piaszczystej plaży, ok 30-40 min spacerem od Finikoundy. Pokój (superior) przestronny, czysty, codziennie sprzątany. Obsługa bardzo, miła, uprzejma, pomocną. Posiłki bardzo smaczne i urozmaicone. Brak w pobliżu wypożyczalni samochodów więc zostaje tylko wypożyczyć za pośrednictwem Grecosa (ok 60euro). Transfer z lotniska ok 1,30-1,45.

Zalety

Czystość, położenie, fantastyczne jedzenie, przemiła obsługa

Wady

brak placu zabaw dla dzieci

Małgosia

Pobyt - Sierpień 2017

Cicha spokojna okolica, można dojść do miasteczka jeśli tęskno za małym gwarem. Bardzo miła obsługa hotelowa, w szczególności Pani i Pan za barem. Mili uśmiechnięci:) Bardzo polecam ten Hotel.

Zalety

Hotel dla osób, które cenią sobie spokój i brak tłumów. Cicha spokojna okolica, można dojść do miasteczka jeśli tęskno będzie za małym gwarem miasteczko 2,5 km.

Dominika

Pobyt - Lipiec 2017

Hotel położony jest na uboczu niewielkiego miasta, do którego można dojechać transportem z hotelu za 3 eur w jedną stronę, lub 5 eur w obie(z tym, że można wrócić najpóźniej o 20:30). Paradise Resort reprezentuje dobry poziom, obsługa jest miła, pokoje nowoczesne i czyste a jedzenie zazwyczaj dobre. Można ewentualnie wspomóc się marketem, który leży ok. 5 min. od hotelu, a oferuje wszystko co potrzebne turyście na wakacjach. Największym atutem tego miejsca jest to, że leży na uboczu, dzięki czemu można naprawdę odpocząć od zgiełku dużych miast. Plaża jest piaszczysto-żwirkowa, z łagodnym zejściem do krystalicznie czystego morza, co stanowi ogromny atut tego miejsca. Do poprawy jakości usług sugeruję lepsze napoje w barze, a także rozbudowanie/zmianę strefy gastronomicznej- czasami wybór dań był słaby, potrawy bywały zimne, makarony rozgotowane lub niedogotowane, czasem nieprzyprawione(jednak można sobie z tym poradzić bo podstawowe przyprawy były dostępne), często to co zostało ze śniadania było przerabiane i pojawiało się na obiedzie(niby nic w tym złego, ale nikt nie rzucał się na pokrojone parówki z musztardą). Pobyt zdecydowanie udany, hotel staje na wysokości zadania, widać, że się tu starają. Polecam!

Zalety

+Nowoczesny hotel położony blisko plaży +Plaża czysta(dużym plusem jest brak tłumów), woda w morzu krystaliczna i ciepła, łagodne zejście +Pokoje sprzątane codziennie +Sprawna klimatyzacja +Miła obsługa hotelowa

Wady

-Kulejąca strefa gastronomiczna, niekiedy zimne posiłki, napoje w barze niskiej jakości

Para znajomych

Pobyt - Czerwiec 2017

Czerwiec 2017 ,polecam obsługę hotelu! Zdecydowane nie -dla biura

Zalety

Wyjątkowo miła obsługa hotelu ,ludzie uśmiechnięci pomocni i bardzo życzliwi! Zarówno barmani ,panie recepcjonistki jak i Pani Kardiashanka z kuchnią swoją drogą niesamowita przemiła osobowość!obsluga hotelu 10+ czego niestety nie mizna powiedzieć o rezydentce!

Wady

Postawa rezydentki Anny G. karygodna !!! Nigdy wcześniej nie spotkaliśmy się z takim podejściem opiekuna ! Jedyne na czym zależało p. rezydent to sprzedaż wycieczek ! Na zarzuty dotyczące braków leżaków na plaży p.Anna stwietdzila że ''co za problem proszę Państwa kupić sobie parasole i wziąć ze sobą do Polski " Oliwy do ognia dodał fakt że po naszej interwencji została zmieniona informacja w lobby że leżaki i parasole na plaży dostępne są od 15.07 .Szkoda tylko że firma grecos nie poinformowała o tym fakcie ,klientów przed zakupem urlopu!bo gdybyśmy wiedzieli że cały urlop musimy spędzić przy malutkim basenie wybralibyśmy się na nasz osiedlowy albo wybrali inne miejsce. Na umowie zawartej z biurem wyraźnie istnieje informacja o dostępie zarówno leżaków jak i parasoli na plaży! Niestety z racji tego że przez dwa pierwsze tygodnie czerwca wszyscy musieliśmy siedzieć przy basenie -brakowało miejsc Brak zainteresowania ze strony p.rezydent Anny ktora nawet nir chciala z nami rozmawiac wpływają na negatywna opinie biura Grecos !

Andrzej

Pobyt - Czerwiec 2017

Hotel dla osób, które cenią sobie spokój i brak tłumów. Cicha spokojna okolica, można dojść do miasteczka jeśli tęskno będzie za małym gwarem.

Zalety

Kametalny czysty hotel. Ładne położenie, nie duża odległość od miasteczka można spacerem dojść i plażą i ulicą.

Wady

Dojście do plaży piaszczyste, nie wygodne.

KC

Pobyt - Wrzesień 2016

Hotel oceniam pozytywnie, mieliśmy bardzo ładny, przestronny pokój z tarasem z widokiem na morze, przemiła obsługa, zwłaszcza barmani- super faceci :) Plaza bardzo blisko, do miasteczka 30 minut spacerkiem. Nie ma co inwestować w wycieczki z biurem podróży, lepiej samemu wynająć samochód i zwiedzać Peloponez. Jedynym minusem jest jedzenie, które było dość monotonne, baardzo tłuste i niestety mały wybór owoców.

Zalety

blisko plaży, przyjemne, czyste pokoje, miła obsługa

Wady

jedzenie

Paradise Resort