Bogaty program hotelowych animacji (dziennych i wieczornych), prowadzonych przez bułgarskich animatorów.
Doskonałe położenie: panorama na Morze Czarne i zatokę Słonecznego Brzegu z widocznym Półwyspem Nessebar.
Piaszczysta plaża bezpośrednio przy zatoczce z łagodnym zejściem do morza.
Hotel ogromny, w pięknej okolicy, zadbany, czysty, 6 barów, 2 restauracje, dobre jedzenie, świetne pokoje i niesamowite widoki, hala do gier z barem i kręgle. Basen ładny ale jeszcze był lodowaty ( na początku sezonu nie da się kąpać - lepiej w ciepłym morzu) leżaki na plaży płatne ale nie ma potrzeby płacić bo darmowe są na basenie a nie daleko stamtąd do morza. Hotel usytuowany w cichej okolicy jednocześnie nie ma dosłownie nic w tejże okolicy- trzeba jechać autobusem do miasta 8km. Ja bym już więcej nie wybrał tego hotelu, chyba, że właśnie z rodziną. Zostałem wprowadzony w błąd przy zamawianiu, myślałem że jest trochę bliżej cywilizacji- mój urlop uratowały tylko dodatkowe wycieczki.
Połowa atrakcji niedostępnych przed sezonem. Położenie 8km od sunny beach, chociaż dla osób chcących nie wychodzić z hotelu to zaleta. Absolutnie nie dla singli! Tylko dla par, a najlepiej rodzin z dziećmi. Całkowicie odradzam osobą chcącym aktywnie spędzić czas bo tam nie ma aktywności oprócz jedzenia picia i jedzenia.
Klimatyzacja nie działała w holu głównym i w restauracji-stołówce. Jedzenia dużo, ale bardzo monotonne. Nie było wcale łyżeczek do herbaty,cukier i masło nie były porcjowane,podawane w wielkiej misce,luzem. Przy basenach grzyb, brudne płytki i śmierdząca wykładzina imitująca trawę, pokryta glonami i bakteriami. Animacje bardzo słabe. Na dodatek w trakcie kilkudniowej awarii elektrycznej spaliła się część amfiteatru i wieczornych animacji nie było. Reklamacje dotyczące pobytu składaliśmy w hotelu u rezydentki, która wcale nie była zaskoczona tym faktem. Żaden problem nie był na miejscu rozwiązany, bo nie było takiej możliwości. Wszyscy mieliśmy podobne odczucia. Ogólne rozczarowanie i niezadowolenie.. Nikomu nie polecam.
Byliśmy z dziećmi,hotel bardzo ładny,czysty.Jedzenie różnorodne,oprócz tych wymienionych potraw na śniadanie byly naleśniki,płatki z mlekiem,sery także wybór ogromny.Byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu,wszędzie blisko,do Słonecznego Brzegu można dojechać taxi lub busem.
Hotel fantastyczny, pokoje sa w sam ras, jedzenie bardzo urozmaicone, plaza czysta jedyne uniedogodniebie to duża ilosć os które lataja koło kubków z niedopitymi słodkimi napojami.Połozenie hotelu bardzo malownicze.My bylismy na przełomie 07/08 2009.dodatkowo posiłki z grila bardzo urozmaicone.Polecam
Jedno wielkie rozczarowanie. Piewsze wrażenie - fruwające jaskółki nad wejściem do budynku głównego, pełno gniazd i odchody ptaków. Miał być pokój z malowniczym widokiem na morze... był pokój na parterze z super widokiem na krzaki i rozwalające się ogrodzenie. Hotel podzielony jest na część centralną ( recepcja, stołówka, hol z barem) i 5 połączonych budynków mieszkalnych. W całym budynku nr 2 i pokojach straszny smród i odór. Po kilku dniach można było się przyzwyczaić do tego zapachu. W pokoju wilgoć, robaki spacerujące po pokoju i mrówki. Po deszczu kilka pokoi i korytarz na najniższym poziomie zalała woda,która po interwencji w recepcji została usunięta. cdn
Super fajne miejsce dla osób które lubi plażowanie. Jedzenie ok, rozrywka też. fantastyczny zespół animatorów. Prywatna plaża jest the best. Winda na plażę - bajer. Polecam to miejsce wszstkim którrzy nie jeżdżą na wakacje żeby szaleć w dyskotekach, pubach i kn ajpach.
Hotel pięknie położony, przy samej plaży, z pięknym widokiem na morze. Standard w hotelu bardzo wysoki. Polecam szczególnie parom bez dzieci (niewiele atrakcji dla dzieci).
Hotel super.Warunek - wybór pokoju z widokiem na morze.Jedzenie zadowalające.Położenie 50/50 w zależności kto czego szuka. Dla szukających spokoju od zgiełku i gwaru - rewelacja. Dla tych którzy chcieliby skosztować nocnych rozrywek w słonecznym brzegu-porażka.
Hotel idealny dla rodzin z dziećmi którzy chcą wypocząć z dala od zgiełku wielkiego miasta.
To może być wada lub zaleta to zależy od preferencji, ale daleko jest od centrum słonecznego brzegu gdzie można zrobić udane zakup lub zobaczyć nocne życie w kurorcie.
Hotel pięknie położony, jedzenie bardzo dobre, na zdjęciu nie ma tego ale super zjezalnie dla dzieci na basenie, obsługa bardzo miła, bardzo fajnie że jest przedszkole dla dzieci. Ogólnie właśnie wróciliśmy z wakacji w tym hotelu i chociaż sama Bułgaria taka sobie to dzięki pobytów w tym hotelu uważam te wakacje za jedne z lepszych. Polecam
hotel w ładnej, cichej lokalizacji. niedaleko przystanki autobusowe w kierunku Nesebar oraz Elenite - bilety w przedziale cenowym od 1,3 - 4,5 LEV dostępne u kierowcy autobusu. Bardzo ładna szeroka plaża z łagodnym zjeście do morza. Hotel posiada przeszkolona windę którą dostajemy się do zejścia na plaże.Mało atrakcji dla dzieci, raczej polecam grupom znjaomych, parom, singlom. Rozrywek w okolicy raczej nie ma, do centrum dojazd autobusem lub taksówką.
hotel bezpśrednio przy plaży - przy plaży dużo leżakó (płatne), dużo pokoi z widokiem na morze, duże lobby z wygodnymi fotelami, hotel świeżo po remoncie
bar w lobby i na plaży dodatkowo płatne, male baseny/mało leżaków przy basenie,, mało atrakcji dla dzieci,
Kolejny raz nie zawiodłam się lecąc na wakacje z tym biurem podróży.Zacznę od tego że wszystko było sprawnie zorganizowane i przylot i wylot nie trzeba było się denerwować niczym a nasz opiekunka sun&fun była z nami do samego wylotu i pomagała jeśli były jakieś problemy przy odprawie. Dojechaliśmy w nocy do hotelu przy zameldowaniu trzeba na noc zostawić dokumenty i w depozyt po 10 euro od osoby który oddają po zdaniu opaski/klucza. po przyjeździe dostaliśmy prowiant w ramach kolacji co prawda marnej jakości no ale czego można się było spodziewać. Wszystko zgodnie z opisem czyli pokój z przepięknym widokiem na morze. Pokoje też ładne świeżo po remoncie jeszcze była resztka foli na drzwiach. Niestety największym problemem były robaki na balkonie wieczorami ale na to raczej hotel ma mały wpływ. Sprzątaczki raczej się nie wyslilały na naszym piętrze codziennie były wymieniane ręczniki i zbierane śmieci zamiatały chyba co drugi dzień i raz było zmienione prześcieradło reszta pościeli nie była zmieniona przez cały tydzień. W telewizji tylko POLONIA na której totalnie nic nie ma. Jedna sytuacja która nas zdenerwowała to późnym popołudniem do naszego pokoju wszedł jakiś facet twierdząc ze piętro niżej jest awaria w toalecie - problemem było to że wszedł jak do siebie najpierw otworzył drzwi a potem dopiero zapukał kiedy zorientował się ze jesteśmy w pokoju i tak naprawdę nie mam pojęcia kto to był bo nie miał żadnej koszulki bądź chociaż plakietki że jest to pracownik hotelowy (po tym incydencie przestałam się czuć komfortowo). We wrześniu często pada my byliśmy na początku i codziennie koło godziny przynajmniej padało albo wieczorem albo w ciągu dnia ( kiedy miało padać w pokoju z rur w łazience strasznie śmierdziało). Wyżywienie spoko nie ma tragedii ale codziennie na śniadanie to samo obiad czasem coś się zmieniało kolacja to przerobione jedzenie które zostało z obiadu.Drinki w porządku na samym początku dwóch młodych sympatycznych barmanów potem do końca pobytu niemiły barman. Animatorzy mili ale ciągle zmuszali do zabaw polaków było prześmiesznie. Wszędzie piękny widok na morze z każdego piętra. Poza hotelem trochę syf i nie ma co robić bo jest położony bardzo na uboczu. Kawałek od hotelu kilka sklepów i nic poza tym przy hotelu jest przestanek autobusowy. Pojechaliśmy do nassbaru tu fajne urokliwe miejsce a na słonecznym brzegu imprezownia leżak na leżaku. Ani w hotelu ani poza hotelem nie znaleźliśmy zbytnio ciekawych wycieczek były takie głupoty czyli pirackie party safari jeep i tego typu nic specjalnego. Jest to raczej okolica typowo na wypoczynek w hotelu ale dzięki temu się opaliliśmy wypoczęliśmy. W morzu cieplejsza woda jak w basenie. Dużo meduz było.
Piękny widok na morze z pokoju przy samej plaży. Wystrój hotelu przepiękny urządzony w nowoczesnym stylu
Nie zauważyliśmy specjalnych wad może trochę monotonne jedzenie ale nie ma się co szczególnie czepiać każdy coś dla siebie znajdzie.
Hotel wywarł na mnie pozytywne wrażenie, aczkolwiek nie poleciłbym go każdemu. Lokalizacja, która dla jednych będzie sporą zaletą tego obiektu, dla innych będzie jego największym przekleństwem. Wciśnięty pomiędzy morzem i zalesionymi wzgórzami budynek z powodzeniem mógłby pełnić rolę sanatorium. Hotel ten nadaje się idealnie dla osób, które w trakcie wakacyjnego wyjazdu nastawiają się przede wszystkim na wypoczynek. Ci, którzy wybierają się w te okolice, aby zaznać uroków nocnego życia, będą czuli niedosyt.
pierwsza linia brzegowa, pokoje i udogodnienia dla niepełnosprawnych, wypożyczalnia rowerów, odnowiony w 2018 roku, bezpłatne Wi-Fi na terenie hotelu.
odległość od centrum Słonecznego Brzegu, odległość między budynkiem hotelu i basenem, jedna winda na plażę, to zdecydowanie za mało, jak na tak duży hotel.
Ogólne wrażenie OK. Pokoje czyste, świeżo odnowione, bardzo ładne. Duży balkon z cudownym widokiem na morze. Blisko plaży choć mieliśmy pokój na końcu hotelu a że hotel jest OLBRZYMI to mimo wszystko trochę zajmowało, aby dostać się na plażę. Na plażę zjeżdżało się panoramiczną windą - fajny pomysł. Na plaży głównie piasek. Leżeli płatne, ale zawsze były wolne miejsca. Zejście do wody bardzo bolesne po ostrych kamykach, warto mieć buty do wody. W wodzie spotkaliśmy parę meduz. Śmieszne animacje dla dorosłych. Najgorzej oceniamy jedzenie. Codziennie frytki i pizza z mielonką ze śniadania fu. Rano jajka i jajka i mielonka :( Jeden rodzaj ciasta codziennie ten sam. Piwka do obiadu sam sobie nie nalejesz trzeba stać w kolejce, aby wziąć od barmana. Drinki i alkohole w barach OK. W trakcie dnia kawa i lody. Przekąski też były, ale tylko raz je znaleźliśmy i były to po prostu suche ciastka. Ogólnie hotel oceniamy bardzo dobrze oprócz wyżywiania :)
Ładne pokoje, fajne animacje, blisko plaży, widok na morze
Jedzenie - codziennie to samo, położenie oprócz hotelu dookoła nie ma nic, najbliższe sklepy około 5km
Bardzo miły pobyt, w pięknie położonym hotelu, z dala od dyskotek i gwaru miasta. Pokoje są bardzo czyste, wszystko jest nowe i ładne. W sam raz dla rodziny z dziećmi. Dobre, niemonotonne jedzenie.
Piękne widoki, spokój, cisza, luksusowy nowy hotel, ładne i czyste pokoje, dobre jedzenie
W przypadku braku pogody (a tak się nam przytrafiło przełom czerwiec/lipiec 2018 ) rodzina z dziećmi nie ma co robić zostaje tylko siedzenie w barze gdzie dla dzieci poza kilkoma automatami brakuje rozrywki.
Relacja cena do jakości, po remoncie, czysty.
Duży , dojście z pokoju do basenu /plaży zajmuje 12 do 15 min windy się psują. Jak nie ma pogody nie ma co robić! Obsługa robi to co musi i nic więcej !
Bardzo przyjemnie spędzone wczasy. Pokoje po remoncie - bardzo eleganckie. Jedzenie bardzo dobre, obiady bardzo urozmaicone. Wszystko na swoim miejscu i bardzo na poziomie. Jedyny mankament ze względu na malutkie dzieci to brak jakiegokolwiek placu zabaw. Hotel wart polecenia.
Super położenie przy samym morzu. Plaża z łagodnym zejściem do morza. Super baseny.
Hotel jest tak rozległy, że dojście z najdalszych pokojów do restauracji zajmuje kilka minut. Brak placu zabaw.
Pobyt na tydzień w czerwcu 2018 - rodzina 2+1 (dziecko 14 miesięcy). Z czystym sumieniem polecamy, jeśli ktoś nie jedzie na wakacje tylko się najeść, to ciężko się do czegoś innego przyczepić. Plaża pod nosem, jeśli ma się pokój z widokiem na morze, usypia się przy szumie fal, jakieś disco jest, ale nie trwa do późnej nocy (do 22:30). Jedna noc była cięższa, ale to przez imprezę w hotelu obok. Plaża jest dość wąska i miejscami kamienista, tak samo zejście do morza i to może być minus, jeśli ktoś nie planuje spędzać czasu tylko na leżaku na tarasie, które w sumie są tak blisko plaży, że nie opłaca się rozkładać na piasku. Ale w morzu popływać - jak najbardziej warto! Woda przejrzysta i miejscami dość płytko w pewnej odległości od brzegu. Fajne jest też położenie na uboczu - nam osobiście jak jeździliśmy zbierać ludzi po hotelach w Słonecznym Brzegu bardzo rzucił się w oczy totalny chaos, hotel na hotelu, mnóstwo samochodów i pełno ludzi. Dlatego jeśli ktoś szuka spokoju - polecamy!! Szczególnie jeśli trafi takiego \"lasta\" jak my:)Aha, i na koniec..wszędzie jest informacja, że hotel ma 4 gwiazdki, natomiast przy wejściu do hotelu naliczyliśmy ich 5 i są one w pełni zasłużone (właściwie powinna być 5- za jedzenie).
wysoki standard pokoi i innych pomieszczeń, bajkowe widoki z restauracji i lobby, ogromny atut to winda zwożąca na plażę i taras z basenem i leżakami, łatwość poruszania się po hotelu z wózkiem, miła i pomocna obsługa
trochę szalony układ wind wewnątrz, który powoduje, że czasem można się zgubić, ale to do ogarnięcia w 2 dni; jedzenie rzeczywiście trochę monotonne, głównie śniadania, z obiadem i kolacją już to lepiej wygląda, chociaż szału nie ma; to co pozytywne dla małych dzieci, to są często warzywa na parze, natomiast nie ma praktycznie wcale klasycznych surówek - króluje pomidor i ogórek.
Hotel idealny dla rodzin z dziećmi. Położony kilka km od Słonecznego Brzegu (możliwość dojazdu busem). Dla ludzi ceniących spokój. Byliśmy z 3-letnim dzieckiem i było super. Polecam wejść na oficjalną stronę hotelu (są tam aktualne zdjęcia np. pokoju, stołówki itp. które nas pozytywnie zaskoczyły - hotel świeżo po remoncie). Codzienne, standardowe czyszczenie pokoju . Jedzenie ok - duży wybór (mała miała co jeść). Plaża piaszczysta, ale przy wejściu do morza kamienista. Po kilku metrach ponownie piasek (polecam buty ochronne). Windy bardzo ułatwiają życie (bezpośredni zjazd na plażę oraz na basen). Napoje alkoholowe jak i bezalkoholowe dobrej jakości. O rozrywkę dba kilku młodych bułgarskich animatorów (starają się). Przy brodziku stolik i krzesełka przy, którym dzieci rysują z animatorem. Wieczorem mini disco oraz animacje dla dorosłych. W hotelu w większości Polacy oraz Czesi i Rosjanie. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym miejscu:)
basen, blisko do morza, widok, animacje. Idealny dla rodzin z dziećmi
hotel (po remoncie) wygląda inaczej niż na zdj. (wygląda lepiej), położony na samej plaży, duży basen, dobre jedzenie( jest w czy wybierać(pieką pizzę na obiad)), stołówka z widokiem na morze, możliwość zjedzenia posiłku na świeżym powietrzu na balkonach, ładne pokoje widokiem na morze, duuuże balkony, codziennie zmieniane ręczniki i super łazienka, wszystko nowe, miła obsługa, hotel znajduje się na skarpie ale nie robi to problemu bo kursują 4 przeszklone windy z cudownym widokiem na morze, leżaki przy basenie za free, bar przy basenie i w hotelu, nad basenem picie, alkohol i lody sklepy bliziutko (supermarkety, pamiątki, wycieczki, stroje kąpielowe, buty itp.)(jeśli wyjdziesz w dobrym kierunku. patrząc na hotel z plaży to w prawo bo w druga stronę chyba z 4km nic nie ma:) do miasta kursują hotelowe autobusy
hotel (po remoncie) wygląda inaczej niż na zdj. (wygląda lepiej), polożony na samej plazy, czyste pokoje,wszystko nowe,
słabe przekąski w hotelowym barze..(suche ciastka)
Polecam ten hotel wszystkim, którzy nastawieni są na spokój i odpoczynek. Młode, żywe towarzystwo mogłoby się nudzić, gdyż rozrywkowa część Słonecznego Brzegu oddalona jest o kilkanaście kilometrów od hotelu. Jedzenie nie jest z najwyższej półki, ale jest dość szeroki wybór, myślę, że każdy znalazłby coś dla siebie. Dużym plusem są świeże owoce podawane przy każdym posiłku. Opcja all inclusive zawiera godne polecenia drinki, serwowane przy basenie przez sympatyczną obsługę. Wybraliśmy się z chłopakiem pod koniec września, więc sklepy, bazarki, itp. w okolicznych miejscowościach (Elenite, Sunny Beach) były w większości zamknięte, co wg mnie jest małym minusem, ale to w końcu ostatnie tygodnie sezonu. Reasumując, hotel i okolica fajna, ale nastawione przede wszystkim na odpoczynek i wyciszenie. Niewiele do zwiedzania (jedynie stare miasto w Nessebarze), punkty rozrywkowe daleko od hotelu, główną atrakcją jest plaża i dosyć duży obszar basenowy.
bardzo ładne pokoje, miła obsługa, położenie tuż przy plaży, pyszne drinki przy basenie
sprzątaczki wchodziły kiedy chciały mimo, że wiedziały, kiedy ktoś jest w pokoju (gdy choć jedna opaska znajdowała sie w pokoju, nie miały prawa wchodzić - czytniki magnetyczne)