Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami
Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem
Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami
Pokój duży, sprawna klimatyzacja, czysto, codziennie sprzątany. Lata świetności ma co prawda za sobą, ale , ale ogólnie sprawia dobre wrażenie . Pobyt odbywał się w końcu października, więc było w miarę cicho, pełen dostęp do leżaków przy basenie, choć temperatura wody nie zachęcała do kąpania. Chętni jednak byli , raczej zadowoleni, bo basen czyściutki i prawie pusty. Do piaszczystej plaży 20 minut spacerem, ale naprawdę warto . Jedzenie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie, choć śniadania raczej monotonne. Drinki lane od serca, nie oszczędzano na alkoholu czy dodatkach.
Hotel położony jakieś 300 m od promenady, dla osób które chcą odpocząć od zgiełku . Miła atmosfera w jadalni i w barze przy basenie.
To nie wada hotelu tylko biura podróży Grecos, od którego kupiłam pobyt. Proszę o weryfikowanie swoich przewodników wycieczek. Pani Pamela to nie jest osoba, z którą kiedykolwiek chciałabym jeszcze coś zwiedzać. Była nieprzystępna, czasami wręcz opryskliwa , traktowała nas jak zło konieczne. Raczej czegoś innego spodziewaliśmy się po przewodniku.
Hotel całkiem ładny czysto przemiła obsługa jedzenie dobre aczkolwiek monotonne basen średni ale dość głęboki z leżakami nie ma problemu zawsze były wolne
Blisko do morza
Przydałby się remont pokoi
Pobyt w tym hotelu uważam za udany. Położenie hotelu blisko plaży ok 5 minut, natomiast ładniejsze plaże ok 20 minut pieszo promenadą wzdłuż morza. Jeśli chodzi o jedzenie to trochę za ciężkie jak na klimaty cypryjskie, przeważa menu dla anglików, jednak każdy znajdzie coś dla siebie i nie będzie głodny. Natomiast kawa słabej jakości i brak wystawionego ciasta o które trzeba się upominać. Ogólnie hotel oceniam dobrze ze względu na panujący tam klimat - przyjazny personel i przesympatyczną Panią rezydentkę Ludmiłę. Miejsce kameralne dla osób szukających spokojnego wypoczynku.
Lokalizacja - bliskość do plaży
kawa
Pobyt oceniamy bardzo dobrze, choć ze względu na to że hotel działa dopiero pierwszy raz od czasów covid, jest trochę rzeczy do poprawy. Bardzo dobra okolica, pokoje czyste i codziennie sprzątane, do pięknej plaży (moim zdaniem ładniejszej niż Nissi) 20 min pieszo. Wspaniała obsługa, drinki i napoje w AI bardzo dobre. Nie rozumiem zarzutów dotyczących plastikowych kubków - to chyba zrozumiałe nad basenem, w czasie posiłków jak najbardziej są dostępne napoje w szkle. Na minus animacje - codziennie to samo i tylko bingo plus puszczanie muzyki przez pana, który w ciągu dnia organizuje water polo & grę w rzutki
- super menadżer i kelnerzy, którzy cały czas dopytują czy wszystko ok - różnorodne obiady i kolacje - okolica, 3 min do morza - spory aczkolwiek głęboki basen, z którego nikt nie wygania po 18/19
- do poprawy jedzenie, troszkę kuleje jakość i brakuje w czasie kolacji gotowania „live” ale i tak każdy znajdzie coś dla siebie - bardzo głośna klimatyzacja, dla wrażliwych będzie utrudniać spanie - niesympatyczne Panie sprzątające, które zabijają wzrokiem kiedy jesteś w pokoju a one chcą sprzątnąć - w regulaminie basenu jest mowa o tym, by nie zajmować leżaków ręcznikami, gdyż będą zabierane, natomiast nikt tego nie respektuje - łącznie z obsługą
Hotel czysty ładny wszystko zgodnie z opisem wycieczki, bardzo miła obsługa i jedzenie bardzo smaczne polecam
Dobre jedzenie czystość.
Pokoje czyste ,codziennie sprzątane, duże balkony z widokiem na basen ,codziennie zmieniane ręczniki.Nocny bufet dostępny dla gości z nocnym wylotem kawa,ciasto i napoje.Obok hotelu piękna promenada nad cudownym morzem.Blisko markety ,restauracje,dyskoteka.Dwie windy w obiekcie,udogodnienia dla osób niepełnosprawnych, klimatyzacja w pokojach.
Hotel kameralny idealnie nadajacy sie na odpoczynek ,cichy spokojny .Restauracja mega czysta ,jedzenie świeże, smaczne,ciepłe nawet gorące, jedzenia jest wystarczająco dużo,lody w barze.Obsluga bardzo miła nawet szef hotelu chodzi i obsługuje gości hotelowych.W recepcji wszystko można załatwić, deska do prasowania ogólnie dostępna.Smaczne burgery z frytkami.Basen czysty ,leżaków wystarczająco dla wszystkich nie ma problemu.Do morza około 300 metrów spacerkiem przez ładne obiekty,plaża piaszczys
Brak launch boxow na wycieczki fakultatywne.
Bardzo dobra lokalizacja. Blisko plaża ,miasto, sklep. Pokoje czyste, standard 3 gwiazdki.
Słabe jedzenie, niemiła obsługa w barze, robila łaskę, że ma coś podać( przecież zapłacono za to niemałe pieniądze ), słaby basen i praktycznie żadne atrakcje. Zdjęcia zamieszczone na wakacje.pl oraz opis hotelu daleko odbiega od jego standardów.
Zgodny z opisem. Spełnił moje oczekiwania. Oceniam bardzo pozytywnie.
Położenie w dobrym miejscu lecz bezpośrednie otoczenie hotelu tak sobie( bałagan przy nieczynnych hotelach) . Sam hotel : czysto, bardzo przyjazna obsługa hotelowa, pokoje sprzątane codziennie. Animacji nie oceniam gdyż nie korzystałam. Posiłki urozmaicone, smaczne .
Poważne zastrzeżenia budzi podawanie kawy w kubkach papierowych, a napojów w kubkach plastikowych. Chodzi o czas po zamknięciu basenu. Rezydent tłumaczyła, że jest to spowodowane względami bezpieczeństwa. Jednakże zamówienia płatne realizowane były w szkle , a kawa w filiżankach bez względu na porę dnia i czy basen był czynny czy nie. Korzystałam z opcji all inclusive i dziwi mnie traktowanie i różnicowanie gości.
Hotel bardzo mały , obsługa miła, jedzenie kiepskie i monotonne, mały wybór, ciasta i owoce codziennie te same. Basen duzy za głęboki .te 2 że zdjęcia pokazowego wyłączone z użytku. Program animacyjny ubogi.
Basen, brak animacji, jedzenie
Pobyt w hotelu raczej uznaję do tych mniej fajnych, patrząc na cenę za ofertę z początku roku zakupioną z biura wakacje.pl spodziewaliśmy się czegoś lepszego. Na miejscu okazało się, że sporo przepłaciliśmy co rozzłościło nas jeszcze bardziej już na samym początku. Sam hotel świeżo po „remoncie”, zlokalizowany w spokojnej okolica, niedaleko Protaras, hotel raczej dla rodzin z dziećmi niż imprezowych wariatów. W ofercie widnieją dwa baseny jednak jeden z nich już nie należy do hotelu. Obsługa hotelowa bardzo miła i starająca się orientować na potrzeby gościa -za to największy plus dla hotelu. Przywitali nas posiłkiem po podróży przed check-in’em. Pokój zaliczam do czystych, aczkolwiek zdarzyło się wejść świeżo po „myciu” podłogi i wyczuwalny był przykry zapach ściery… Brak sejfów we wszystkich pokojach. Brak suszarek w pokojach - mozliwosc wypożyczenia za 10 jurków. Bufet bardzo skromny,w formie szwedzkiego stołu, jedzenie wyłożone w bemarach, raczej letnie żeby nie powiedzieć zimne, takie proste danie jak frytki, które miejscowy kucharz podczas nakładania z uśmiechem skomentował, że są one dla dzieci -były zaparowane lub nawet surowe -współczuje dawać to dzieciom, tutaj spory minus dla hotelu. Śniadania angielskie bez urozmaiceń. Kawa słaba, napoje słodkie też niezbyt specjalne. Snack Bar miedzy posiłkami słaby, przykładowo pizza wyglada jak buła pizzerinka z piekarni lub dyskontu. Obiady i kolacje też bez szaleństw. Fakt jest taki, że głodny człowiek nie wyszedł , coś tam się wyskubało - jednak wspominać nie będzie czego. Dziwny zwyczaj ustawiania serwetek pod talerzykiem i „gołych” sztućców prosto na stolik. Obsługa chodzi i obserwuje kiedy skończysz jeść, żeby momentalnie zabrać talerz -to też na minus, same panie kelnerki bardzo miłe i uśmiechnięte, widocznie taki tam jest klimat. Animacje dla gości skromne żeby nie powiedzieć żadne. W ciągu całego pobytu dwa razy grane było w rzutki i raz rozegrana piłka wodna - mnie to nie interesowało wiec tylko wzmianka informacyjna. Wieczorową porą lokalny „DJ” starszej daty zapodaje muze z popularnego serwisu wideo - również na życzenie gościa, swoją drogą to ta sama osoba od animacji w ciagu dnia. Sama osoba miła i uśmiechnięta, jednak brakowało tego czegoś. Obsługa baru też raczej okej, drinki jak to w AI, co do serwowania loteria raz kubek 0,5 raz 0,3, raz plastik raz papier. Wody butelkowanej w opcji AI nie uświadczysz chyba, że zapłacisz 2 jurki. Z każdym dniem człowiek się przyzwyczajał do tego wszystkiego i jakoś dotrwał końca pobytu.
Obsługa hotelowa - bardzo mili i sympatyczni zdecydowanie nadrabiali niedociągnięcia hotelowe. Menedżer hotelu Christos ( nie wiem czy dobrze napisałem ) TOP. Nie ma sprawy nie do rozwiązania dla tego jegomościa :)
Jedzenie - zdecydowanie słaby punkt tego hotelu. Już nawet wytrzymał bym monotonność posiłków gdyby tylko było podane gorące.
Hotel czysty , sprzątny codziennie , części wspólne rownież , jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie, obsługa pomocna i profesjonalna. Basen mały , ale czysty , jeśli chcesz się wybrać nad morze to do najbliższej plaży masz 5 minut piechotą, pamiętaj o zabraniu butów do wody, gdyż wejścia są kamieniste. Jakieś 15 minut spacerkiem dostaniesz sie na jedną z ładniejszych plaż , kolor wody powala , czujesz się jak na rajskiej wyspie :), tam buty nie są konieczne.
Czystość oraz obsługa wraz z kierownictwem, którzy dbają byś czuł się zaopiekowany.
Drobny mankament to barmani , którzy przy zamówieniach podstawiają naczynie na napiwki, pierwszy raz spotkaliśmy się z tego typu praktykami.
Do Papantonii trafiliśmy razem z mężem przez przypadek. Miała być Turcja a polecieliśmy na Cypr dosłownie w ostatniej chwili. Co do hotelu to pomimo 3 * hotel jest bardzo przyjazny dla swoich gości. Przytulne pokoje w pełni wyposażone. My mieliśmy studio czyli salon z kuchnią, osobną sypialnią i łazienką z widokiem na basen . Obsługa hotelu zasługuje na 5* zawsze uśmiechnięci i pomocni . Położenie hotelu na 4+ wszędzie blisko. Do Protoras dosłownie 10 minut piękną promenadą która biegnie wzdłuż całego wybrzeża. Wszędzie blisko .My jeździliśmy autobusem za 1.5 euro od osoby do CAPE GRECO (park narodowy z pięknymi zatoczkami i plażami) , do najpiękniejszej na Cyprze plaży NISSI BEACH w AYIA NAPA. Co do posiłków to śniadania jak w każdym hotelu jajka sery, kiełbaski , pomidory.. no i oczywiście super Tzatziki a do tego kawa herbata itd. Naprawdę choćbym chciała to nie mam się do czego przyczepić a byłam w niejednym hotelu . Wszystkim niezdecydowanym gorąco polecam hotel Papantonia - nie będziecie rozczarowani Pozdrawiam Marzena
Tak jak wspomniałam wcześniej położenie hotelu, obsługa hotelu , duże przestronne pokoje - wszystko na 5. A co do posiłków każdy znajdzie coś dla siebie i nie będzie chodził głodny
Nie zauważyłam żadnych wad