Białe, piaszczyste plaże otoczone klifami i turkusową wodą
Malownicze miasteczka i tradycyjne greckie wioski
Urokliwe zatoczki idealne do nurkowania i snorkelingu
Polecam osobom szukającym spokojnego odpoczynku w uroczej okolicy dla których wspinaczka po stromym podjeździe nie stanowi problemu
-dobre położenie z zachwycającym widokiem na zatokę - bliskość zadbanej (żwirkowatej) plaży (ok. 300 m) oraz supermarketów, tawern i przystanku autobusowego
- nie działające WiFi - cienkie ściany - prysznic bez kabiny
Hotel położony na wzgórzu, do którego prowadzi naprawdę strome podejście. Niby tylko 200 metrów, ale zarówno starsze osoby, jak i rodziny z dziećmi z wózkami mogą mieć problem z codziennym wdrapywaniem się na górę. Rekompensują to natomiast przepiękne widoki z hotelu! Właściwie tylko dwa pokoje (nr 16 i drugiego nie pamiętam) mają kiepską lokalizację i słaby widok - na ścianę przy basenie i parking. Pokoje są przestronne, łóżka bardzo wygodne, aneks kuchenny też ok (proponuję zabrać własny nóż do krojenia). Jedyny minus to łazienka - metr na metr, bez normalnego prysznica (prysznic, to wąż ze słuchawką wystający ze ściany zaraz obok sedesu, zero zasłonięcia). Ale nie wszystkie łazienki tak wyglądają. W apartamencie 4-os. jest znacznie ładniejsza. Mimo wszystko, już po 1-2 dniach można się przyzwyczaić i właściwie to nie przeszkadza. Przy hotelu jest bardzo fajny basen. Dookoła leżaki. Hotel właściwie w 95% wynajmowany dla Polaków, więc na basenie można wypić z sąsiadami dobrą kawę, albo piwko, plotkując o tym co można pozwiedzać :) Do centrum Nidri jest ok kilometra, ale knajpki można znaleźć już jakieś 200-300 metrów od hotelu. Nad samym morzem jest promenada z restauracjami, ale szczerze mówiąc bardziej polecam te na uboczu, bo w centrum jedzenie jest średnie i nie do końca świeże (idą na ilość). Osobiście najbardziej smakowało mi w restauracji niedaleko hotelu (\\\"Anna Maria\\\" z niebieskimi obrusami - bardzo niepozorna, wygląda trochę jak stołówka, ale z pysznym, świeżym jedzeniem). Natomiast na wieczorne drineczki z całego serca polecam STOA Cafe!!!! Najlepsze drinki, najwspanialsza obsługa i niesamowici właściciele, którzy od pierwszego spotkania traktują gości jak swoją rodzinę :) Dodatkowo co chwilę przynoszą przekąski typu, sery, oliwki, tosty - wyjdziecie zadowoleni, najedzeni i o dziwo bez kaca na drugi dzień. Warto też wspomnieć o wypożyczalniach samochodów - Avis jest droga, Green chce kaucję 340 euro, więc wybraliśmy małą lokalną wypożyczalnię z niebieskim logo nad drzwiami, zaraz za super marketem praxis (miło, tanio i normalne auta). Wracając do tematu hotelu, to tak jak na całej wyspie i tu kręci się dużo kotów. Nie ma natomiast co się martwić, mimo otwartych okien, nie wchodzą do pokojów. W gorących okresach (my byliśmy w sierpniu) bez klimatyzacji raczej nie da się wytrzymać. Koszt to 5 euro za dzień. Myślę, że za jakiś czas wrócimy na Lefkadę i na pewno wybierzemy ten sam hotel. To były bardzo udane wakacje! :)
Piękne widoki, duże tarasy, wygodne łóżka. W pokoju znajduje się wszystko czego potrzeba. Fajny i czysty basen, przy którym nie ma \\\"walki o leżaki\\\". Nowy bar przy basenie z rozsądnymi cenami.
Łazienka i cienkie ściany.
Hotelik urokliwy, bardzo czysty, sprzątany codziennie, pościel wymieniana co dwa dni. Basen czysty, przy basenie knajpka z miłą męską obsługą, do hotelu strome podejście, około 120 m - kłopot sprawiało tylko w pierwszy dzień. Blisko plaża, kamienista i bardzo zaciszna. Idealna na spokojny wypoczynek pod parasolem (kupiliśmy parasol za 6 euro). Mały aneks kuchenny, skąpo wyposażony, należy mieć swoje środki myjące i czyszczące. Dobrze mieć swój czajnik, deskę i większy nóż. Dużo komarów (tych niewidocznych) Pobytem jesteśmy z mężem bardzo pozytywnie zaskoczeni i chętnie wrócimy do niego w 2019r.
Hotel czysty, zadbany, miła obsługa, blisko plaży, blisko centrum, brak TV
kuchnia bardzo skąpo wyposażona - brak czajnika i deski oraz noży do krojenia.
Wtspa i miasto bardzo ładne. Super wycieczki statkiem po sąsiednich wysepkach. Ale w hotelu Panas brak wyżywienia i bardzo brzydkie łazienki, wymagąjace remontu.
Położony na stromym wzgórzu z pięknym widokiem na morze, wyspy i całą okolicę
okropne łazienki, stare i ze stęchlizną
Hotel skromniutki i wszystko w złym stanie. Za to wyspa piekna i przepiekny widok z tarasów. Wynajęliśmy samochód i jeżdziliśmy na różne piekne plaże i zwiedzaliśmy wyspę. Nie polecam hotelu osobom mało sprawnym fizycznie, jest bardzo nieprzyjemne podejście. Natomiast polecam dla młodych osób ze skromnym budżetem .
piekny widok z tarasu (tzw. apartament na 4 osoby ),czysty , przyjemny basen .Możliwośc zedzenia dobrego śniadania ( 5 euro )w barze przy basenie.
bardzo strome podejście , autokar nie podjeżdża pod hotel, więc trzeba podchodzić z walizkami. Absolutnie sie nie nadaje dla starszych osób. Zeby wechać wypożyczonym samochodem trzeba sie rozpędzić na dole i nie można sie zartrzymywać na podjezdzie, bo już sie nie ruszy. Nie działa kuchenka , wode sie gotuje przez godzinę...Przez wiekszość pobytu nie było ciepłej wody w prysznicu. Płatna klima też nie nadzwyczajna. Wifi bardzo średnie. Zmiana pościeli i ręczników dzień przed wyjazdem, pewnie żeby zrobić dobre wrażenie.
Polecam Panos, było fajnie :))))))) Polecam Lefkadę, było cudownie :)))
cichy, czysty, basen, smaczna kawa ;) i piwko ;)
W hotelu bylismy tydzien piekne miejsce.Polozone na wzniesieniu wiec trzeba troszke podejsc nam to nie przeskdzalo bylismy na to nastawieni.Pokoje czyste do dyspozycji reczniki, aneks kuchenny dobrze wyposazony.Piekny widok z balkonow na morze z tym ze czesc pokoi ma widok na sciane, ale mozna wysunac krzesla i stol na taras i to rozwiazuje problem a najlepiej przy rezerwacji poprosic o pokoj z widokiem na morze my tak zrobilismy pomogla nam w tm czyjas opinia o hotelu mielismy pokoj nr1 z pieknym drzewem przed balkone ktore dawalo troche cienia i nie zaslanialo widoku super sprawa.W hotelu nie ma restauracji o czym wiadomo w ofercie .My gotowalismy sami i jedlismy w miescie gyros mozna kupic za 2 euro.Plaza bardzo blisk waska ale po sezonie nie ma ludzi konieczne buty do wody i cos na komary.Sklepy i centrum 10 minut (po zejsciu z gorki maly sklepik po lewej stronie).Cisza i spokuj ,bo nie jest to scisle centrum Nidri. Dobrz zwiedzic jest wyspe szczerze polecam.Mozna wypozyczyc samochod ,skuter nie ma z tym problemu po sezonie ceny sa nizsze.Warto zobaczyc plaze Porto Katsiki,Agiofili niedaleko Vassiliki , muzeum koronki w Kari gdzie oprowadza bardzo mily starszy Grek tam czas sie zatrzymal 100 lat wczesnie.
Polozenie cisza spokoj super widok blisko do plazy.Czyste pokoje.
Dlamnie bez wad zgodnie z opisem oferty.
Dostaliśmy pokój na parterze z widokiem na morze, także moja obawa, że nie dostaliśmy na 2 piętrze okazała się niepotrzebna. Piękny widok, piękny (pusty w sierpniu!) basen na wzgorzu, fajny grill i imprezownia. Strome podejście, ale niezbyt długie i do strawienia. Położenie nie przy głównej ulicy to wielka zaleta tego hotelu. Dość nieprzyjemny wyjazd z posesji- bardzo ruchliwe skrzyżowanie trasy na Vassiliki i do Nidri. Pokój przestronny i czysty, mankamenty w stylu opadający karnisz były załatwiane od ręki. Pani sprzątająco-zarządzająca komunikatywna, popołudniu w hotelu nie ma nikogo z obsługi, co jednocześnie wadą i zaletą. Brak wyposażenia kuchennego stanowi wielki minus, brak deski do krojenia, płyta grzeje wodę 20min i nie dogotowuje, nie ma czajnika. Niedaleko do piekarni i marketu, do ścisłego centrum kawałek. Polecam restaurację Pinewood niedaleko hotelu, reszta knajp bardzo komercyjna i nie ma typowo greckiego charakteru. Ogółem bardzo polecam hotel dla osób niewymagających, chętnych do zwiedzenia wyspy.
widok-położenie na wzgórzu, nie przy głównej drodze ładny, niezatłoczony basen czysto i dość nowocześnie
brak wyposażenia kuchni (brak czajnika, prawie niesprawna płyta grzejna itd).
Pobyt tygodniowy, lipiec 2016, aparthotel ładnie położony, niedaleko do morza. Wyżywienie własne. Pokoje sprzątane. Dobra baza do zwiedzenia wyspy. Plaża wystarczająca. Polecam rejs statkiem po okolicznych wyspach. Warto mieć buty na plażę i do wody. Stosunek jakości do ceny - powyżej oczekiwań! Dobra opieka rezydenta. Niedaleko lotniska - dojazd poniżej godziny. Udane wakacje.
Położenie, basen, ładne widoki, czyste, ładne pokoje.
Wakacje na Lefkadzie zaliczam do najlepszych w moim życiu. W tym miejscu zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Generalnie hotel Panos jest bardzo spokojnym i urokliwym miejscem położonym na wzgórzu. Widać, że był tuż po remoncie. Jak dla mnie jedynym minusem było wchodzenie tam pod górę w upał 40 stopni, ale rozwiązanie na to - wypożyczenie skutera, który towarzyszył nam przez cały wyjazd. Uważam, że na tej wyspie skuter to najlepsza opcja, a wręcz konieczność :) Na hotelowym basenie ( nie dużym, ale czystym) można pływać o każdej porze dnia i nocy (chyba,że jest pora czyszczenia). Przy basenie jest miejsce na zrobienie imprezki, rozpalenie grilla itp. Jeśli chodzi o jedzenie to nie jestem w stanie powiedzieć jakie smakołyki tam podają, bo mieliśmy opcje bez wyżywienia. Bez problemu można sobie zrobić samemu coś pysznego, bo w każdym pokoju znajduje się aneks kuchenny. Dla tych co nie przyjechali na wakacje, żeby stać przy garach to jest bardzo dużo urokliwych knajpek greckich. Ja najbardziej polecam Kalypso, niedaleko hotelu. Plaża znajduje się po przejściu przez ulicę. Szczerze mówiąc plaża w Nidri nie należy do najpiękniejszych na Lefkadzie i zazwyczaj jeździliśmy na zachód wyspy (Kathisma, Agios Nikitas, Porto Katsiki) albo bliżej w Niakianie lub Lygii. Gorąco polecam wszystkim !!! :)
Nidri bardzo ładna miejscowość, moze plaże nie są przepiękne ale są . Ogromny wybór tawern i restauracji z przepysznym jedzeniem. Rezydent Bartosz z Grecos kompetentny,znający się na swojej pracy ( 10 punktów na 10).Warto wziąć samochód i zwiedzić wyspę( plaże po wschodniej stronie przecudne)
Czysto,piękny widok z tarasu,
piękna wyspa, polecam wypożyczenie samochodu i pozwiedzanie okolicznych plaż i miejscowości (Porto Katsiki, Egremni, Vasiliki, Syvota), miejscowi bardzo życzliwi, bardzo dobre lokalne przysmaki w okolicznych nadmorskich tawernach
hotel na wzgórzu, piękny widok na morze z tarasu, hotel kameralny, oddalenie około 400 m od ścisłego centrum miasteczka daje możliowść wyciszenia i odpoczynku
brak możliowści posiłków - chociaż śniadań
Położony na uboczu Nidri, do centrum jakieś pół kilometra. Umiejscowiony na malowniczym zboczu, z fantastycznym widokiem na zatokę i okoliczne wysepki. Śliczny, bardzo czysty basen, wokół dużo zieleni. Spokojna i cicha okolica. Pokoje niezbyt duże, ładnie i skromnie urządzone, czyste. Każdy z tarasem, ale zależy jak się trafi, gdyż bodajże dwa pokoje niestety nie mają widoku na morze :-( Ogólnie bardzo polecam!
piękne położenie wśród zieleni widoki z pokojów i basenu basen