Pandanus Beach Resort and Spa (ex Emerald Bay)

Hotel O.K. Pokój też, podobnie wyżywienie i obsługa. Szkoda, że w pobliżu nie ma żadnych sklepików, w których można nabyć jakieś pamiątki i regionalia bądź znośne ciuchy (w hotelu jest tylko jeden taki sklepik oraz sklep z biżuterią. Rady dla innych turystów: Nie wchodźcie do oceanu gdy łopocze czerwona flaga. Może być naprawdę niebezpiecznie, zwłaszcza gdy fala duża, a brzeg dość stromy.

Hotel w b.małej miejsowości,za 500rupii można tuk tukiem dojechać do Aluthgamy,Silne pr,ady morskie ,ale 100m od hotelu przy skałach można się spokojnie kąpać.All inclusiv to pomyłka , za kawę z ekspresu, świeży sok ,wino , coctaile itd trzeba płacić,Animacji nie ma ,ani jogi,ani gimnastyki w wodzie ,co 2 dzień smętny pan śpiewa 10 tych samych piosenek.Tak ,że o 20 do łóżka i ksiązka.W ostatni dzień,tuzżadnych występów związanych z kultura SriLanki,co 2dzień spiewa smutny pan 10 tych samych piosenek,d wyjazdem zginęło mi z portmonetki 12000rupi,ale nie zgłosiłam,bo zorientowałam się dopiero na lotnisku przy zakupach.Rezydentka zTUI niezbyt miła.

Wróciliśmy 30.01.2014 z 2-tygodniowego pobytu w hotelu Pandanus Beach Resort & Spa. jesteśmy bardzo zadowoleni ze standardu jaki otrzymaliśmy w tym hotelu Polecamy ten hotel rodzinom z dziećmi, szukającym spokoju. Po długiej podróży z Polski dotarliśmy nad ranem do hotelu. Miłym zaskoczeniem dla nas była szybka obsługa w recepcji jak również wspaniały widok na ocean.Pokój (De Lux) przeszedł wszelkie nasze oczekiwania.Był bardzo przestrzenny,wyposażony luksusowo z pięknym tarasem z widokiem na ocean.W łazience wanna hydromasażem. Przez cały czas pobytu spotykaliśmy się z życzliwością i sympatią osób pracujących w tym hotelu.Nie mamy żadnych zastrzeżeń do asortymentu i jakości wyżywienia. Gorąco polecamy pobyt w tym hotelu. Zachęcamy do spacerów po drugiej stronie ulicy za torami kolejowymi, gdzie można zobaczyć urok Sri Lanki nie pokazywanej na folderach turystycznych. Dla chętnych na wyjazdy fakultatywne nie polecamy wyjazdów proponowanych przez rezydentów.My korzystaliśmy z usług \"urzędującego \"na plaży sympatycznego mieszkańca Sri Lanki o imieniu Indika, który również profesjonalnie zorganizował nam wyjazdy do parków narodowych oraz ciekawych miejsc (np.Candy ,Galle, Yala) za ceny o połowę niższe jak proponowały Panie rezydentki. Dla zainteresowanych podajemy numer telefonu Indiki +(94)72 8100 203.

Kameralnie i bardzo spokojnie.

Kod hotelu HOT20229
Nazwa  Pandanus Beach Resort and Spa (ex Emerald Bay)
Miejsce  Sri Lanka / Południowa Prowincja / Induruwa
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu

Dziewicze plaże z białym piaskiem i lazurową wodą

Tropikalne lasy deszczowe i zapierające dech w piersiach widoki

Malownicze wodospady i rzeki

Wyświetlono 4 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Bezpośrednie sąsiedztwo plaży i morza (budynek przylega do basenu, basen do plaży, a dalej jest ocean. No i okna wszystkich pokoi na niego wychodzą. Można więc pływać, grać w siatkówkę wodną i plażową, jeździć na wiele wycieczek.

Wady

Innych rozrywek niż ww. mało - są tylko masaże, bilard i siłownia. No i kuchnia nie stosuje serów, jogurtów, kefirów itp. (jest tylko rano jeden rodzaj sera żółtego.

Gabi

Pobyt - Styczeń 2019

Zalety

plaża,cichy ,kameralny,czysto,spokojnie,wręcz nudno ,jedzenie

Wady

all inclusiv, 0 animacji przybliżających kulturęi SriLaanki

Poznaniacy

Pobyt - Styczeń 2014

Zalety

Wygodne pokoje i bardzo miła cała obsługa hotelu.

Marcin

Pobyt - Listopad 2010

Kameralnie i bardzo spokojnie.

Pandanus Beach Resort and Spa (ex Emerald Bay)