Panareti`s Coral Bay

Słaby

- Hotel umiejscowiony na uboczu z dala od zgiełku . - Pokoje nie są może nowoczesne , ale jest czysto a obsługa bardzo miła. -Jedzenie bardzo smaczne - Niedaleko zejście na piaszczystą plażę 🏖️

Pokoje słabe, na apartament dla 4 osób dostaliśmy 2 łóżka - 1 jedno normalne sypialniane, duże. Drugie to rozkładana kanapa z materacem, okropnie niewygodne, materace stare i wyleżane. Jedzenie super, bardzo dobre. Czystość nie zachwyca, są mrówki, widziałyśmy jednego karalucha. Obsługa hotelu średnia, sprzątaczki oraz kelnerki sprawiały wrażenie jakby były tam za kare. Fajny basen. Ogólnie hotel wymaga remontu.

Hotel ładnie wygląda tylko na zdjęciach. Brud,bieda i straszne odludzie.

Hotel na sporym uboczu, trzeba mieć auto bo wszędzie daleko. Pokój zależy od wybranego wariantu, mieliśmy z balkonem i kuchnią wiec nie ma na co narzekać, kuchnia wyposażona w podstawowe przybory kuchenne i garnki. Płyta elektryczna plus czajnik. W pokoju i sypialni klima działa też ogrzewanie. Otoczenie hotelu wymaga remontu bo wszystko się sypie łącznie z płytkami przy basenie.

Pobyt w hotelu poza sezonem, a więc cisza i spokój, nawet jeśli ma się okna na stronę basenu i "dziedzińca" hotelowego. Łączy się to z absolutnym brakiem miejscowych atrakcji, programów artystycznych i animacji dla dzieci. Hotel - nadający się do gruntownego remontu. Pokój - w zależności od kategorii, różniący się wielkością. Pokoje apartamenty większe niż standardowe i nieco bardziej czyste. Ogólnie- bardzo zużyte sprzętu i meble. Jednak to jest do przeżycia. Ale nie do przeżycia jest brud. Obiekty sportowe(basen, siłownia, jacuzzi) - wszystko zdecydowanie niedoczyszczone. Woda w jacuzzi- żółtą. Rączki od urządzeń na siłowni tak brudne, że przyklejają się do dłoni. Basen wewnętrzny doprowadzony do temperatury użycia, dopiero poTprośbie. Sauna płatna 10 euro za osobę za seans. Yoaleta i przebieralnia przy nasenie okropnie brudne i zapuszczone. Mozna spotkać karaluchy. Basen zewnętrzny nie podgrzewany. Obsługa- absolutny tłum osób siedzących z telefonem w ręku lub przechadzających się z każdej strony hotelu. Rano niektórzy pracownicy zamiatają okolicę basenu, przycinają rośliny, dosypują proszek do wody basenowej, ale tak aby się nie zmęczyć. Notorycznie, kiedy wchodzi się do recepcji, obsługa otwiera drzwi (dość dziwne doświadczenie). Ogólnie mili ludzie. Serwis pokojowy - jest. Jednak zero zmieniania czegokolwiek, mycia, czyszczenia itp. Jedynie można liczyć na wyrzucenie śmieci. Sejf - zamykany na kluczyk dołączony do kluczy pokojowych. Ciekawe, kto ma duplikat? :) Komunikacja - przystanek autobusowy ok. 1 km od hotelu. Ogólnie to miejsce dla ludzi niewymagających luksusów, a także czystości. Hotel dobry dla osób, które nastawione są na zwiedzanie wyspy i wypożyczenie samochodu, czyli aktywnych. Dlatego go wybraliśmy. Jednak korzystanie z infrastruktury i siedzenie w tym hotelu frajdy estetycznej nie sprawia. :(

Nazwa  Panareti`s Coral Bay
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Paphos
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, fitness

Tylko 10 min. pieszo do piaszczysto-kamienistej plaży Corallia Beach.

Idealna lokalizacja dla osób szukających zakwaterowania z nastawieniem na zwiedzanie Cypru.

Krótki transfer z lotniska - port lotniczy oddalony tylko 25 km od hotelu.

Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami

Słaby

4.2
4.8
5.5
4.3
3.9

Wyświetlono 14 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.7

5.3

Zalety

basen jedzenie

Wady

komfort obsługa

Pobyt - Grudzień 2023

Hotel ładnie wygląda tylko na zdjęciach. Brud,bieda i straszne odludzie.

Zalety

Bardzo smaczne posiłki. Miła i pomocna obsługa.

Wady

Choć pobyt mieliśmy bez posiłków to byliśmy zmuszeni do korzystania ponieważ sklep w hotelu nie oferuje nic konkretnego. Pokój z dostawką. Dostawką była polówka ze złamaną nogą. Musieliśmy podłożyć deskę do prasowania ( na szczęście o dziwo była w wyposarzeniu pokoju). Bród niemiłosierny. Pani jak przyszła posprzątać to było jeszcze gorzej . Rozmazała tylko podłogę. Na basenie krytym było zimno. Daleko do przystanku i jakiejkolwiek cywilizacji tylko pole bananowców.

Pobyt - Grudzień 2023

Zalety

Pokój z balkonem i kuchnią bardzo dużo miejsca.

Wady

Jedzenie bardzo monotonne, mały wybór i codziennie to samo.

4.1
Magdalenka

Pobyt - Grudzień 2023

Zalety

Ten hotel jest wspaniale położony. Jeśli komuś zależy na ciszy, spokoju, miejscu na poranny jogging/spacer, to nie będzie zawiedziony. Okolica piękna, przestrzenna, pełna zieleni i błękitu nieba i morza. Piękne widoki.

Wady

Brud. Brud Brud!!!

Magdalena

Obiekt jest starszy, przydałby się na pewno remont. Na plus dużo przestrzeni w pokojach, dobrze działająca klimatyzacja, dobra obsługa. Na minus wentylacja w łazience (której prawie nie ma) oraz standard pokoi tj. meble oraz samo wykończenie.

Zalety

Okolica - ci ho i spokojnie Ciekawe strefy wspólne i basen

Wady

Standard hotelu. Jest to starszy obiekt któremu przydałby się już remont generalny.

Zofia

Pobyt - Luty 2023

Hotel tani, więc też nie ma co oczekiwać zbyt wiele. Ogólnie rzecz biorąc jest poprawny. Wyposażenie w aneksie mogłoby być bogatsze (np. dwa garnki, zamiast jednego małego, nóż itp.), ale to drobiazgi. Powinni też sprawdzać pokoje przed oddaniem gości - kilka rzeczy na dzień dobry nie działało m.in. wifi, telewizor, mikrofala (to nie są najpotrzebniejsze elementy wyposażenia, ale jednak troszeczkę frustrujące). Trzeba jednak przyznać, że pracownicy reagowali natychmiast i byli bardzo mili. W pomieszczeniu z basenem wewnętrznym jest zimą dość zimno, bo są tam tylko szklane ściany ze szparami, a woda nie jest podgrzewana. Jest natomiast gorące jacuzzi, więc to trochę rekompensuje. Sklep w hotelu czynny całą dobę, ale jest pusty (kilka puszek fasoli, jakiś napój i chrupki) i drogi, ale niedaleko są dwa większe sklepy (1 km i 3 km). Okolica hotelu spokojna, nic się tu nie dzieje, jest plantacja bananów a ok. 500 m od hotelu dojście do morza (ale tylko by podziwiać widoki, nie jest to plaża) i stąd można sobie zrobić przyjemny spacer z pięknymi widokami. Bardzo blisko jest jedna z lokalnych atrakcji - wrak statku. Jedzenia nie miałam w pakiecie, więc nie ocenię. Sprzątanie codziennie, wymiana ręczników i pościeli co dwa dni. Pokój z aneksem przestronny, standard poprawny, bez szaleństw. Pracownicy - dostępni, mili, pomocni. Standard hotelu, adekwatny do ceny. Niska cena - średni standard. Nie wiem jakie ceny mają w sezonie, ja byłam w lutym i za 2 osoby z dzieckiem zapłaciliśmy niecałe 4000 zł za 10 dni.

Zalety

Spokojna lokalizacja Personel

Wady

Wymaga remontu Dla niektórych osób zbyt spokojna okolica Warto mieć samochód

1.4
Sylwia

Pobyt - Luty 2023

Hotel na samym uboczu bez plaży jest deptak i obok widoki na nowo powstałe osiedle Jedzenie przeciętne śniadania serwowane na talerzu z możliwością wyboru albo angielski zestaw albo cypryjski brak owoców Sprzątanie i wymiana pościeli oraz ręczników 1 raz na cały nasz pobyt Personel w recepcji niepoinformowany o transferze powrotnym na stronie organizatora też żadnej informacji Do hotelu 1 autobus ale można wynająć samochód i śmigać po wyspie za niewielkie pieniądze

Zalety

Cisza

Wady

Basen na zewnątrz w remoncie ogrzewanie nie działało woda w umywalce cały czas obciekala w trakcie wypuszczania wody z wanny zalana całą podłoga zgłaszane nic nie naprawiono personel średnio miły w hotelu nic się nie dzieje brak własnej plaży brak atrakcji brak życia

2.0

Pobyt - Luty 2023

Hotel położony daleko od centrum - bez auta jest się uziemionym bo nawet do przystanku trzeba kawałek iść .. ok pół godziny jazdy do Pafos. Zdecydowaliśmy się z uwagi na cenę i wynajęte auto. Ale myśle ze lepiej trochę dopłacić i być bliżej miasta - zwłaszcza poza sezonie gdy niewiele się dzieje ( w hotelu totalne pustki) . Wystrój stary, wymaga remontu, zaniedbany - niby sprzątane ale tak byle jak. Brak pościeli co nam najbardziej przeszkadzało - my z mężem mieliśmy prześcieradło i koc a córeczka dostała kołdrę bez poszwy 😕 Trafiliśmy na tak niewygodne łóżko że mnie żebra bolały po pierwszej nocy. Poprosiliśmy o zamianę pokoju i nie było problemu - drugie łóżko było trochę lepsze. Pokoje przestronne ale raczej nie mieliśmy ochoty tam przesiadywać. Brak płynu do naczyń , jakiejś gąbki czy ściereczki ( musieliśmy sobie kupić). Basen kryty całkiem spory , jakuzzi gorące wiec była opcja na wieczór . Basen odkryty bez wody - wprawdzie poza sezonem ( luty) ale miło byłoby poleżeć na leżaczkach i poopalać się - a tak tylko tam spaliśmy. Obsługa miła .. ale w sumie niewiele widzieliśmy się . Nie jedliśmy w hotelu- podobno obiady i kolacje smaczne ( informacja od innych osób przebywających w hotelu). Tak naprawdę jedyny plus to teren kilkadziesiąt metrów za hotelem - piękne widoki i zachody słońca - ale to pewnie większość lokalizacji na Cyprze zapewnia. Plaża Coral Bay nas nie zachwyciła - po drodze było wiele ładniejszych . Ogólnie następnym razem wybrałabym coś bliżej centrum i ładniejszego ( z współczesnym wystrojem)

Zalety

Piękne widoki kilkadziesiąt metrów za hotelem , kryty basen i jakuzzi

Wady

Lokalizacja - wszędzie daleko, brud, stare wyposażenie, brak pościeli

2.4
Olga

Pobyt - Luty 2023

Hotel stanowczo odradzam. Bardzo stary, zniszczony, brudny, zaniedbany. Nie chodzi o sam standard, ale właśnie czystość, a w zasadzie jej brak. Karaluchy i ślady po pluskwach. Czuliśmy się bardzo niekomfortowo. Próbowaliśmy interweniować, ale bez skutku. Menagerka hotelu była nieuprzejma. Jesteśmy zaskoczeni, że ktokolwiek ten hotel oferuje klientom. Być może inne pokoje były lepsze, my mieliśmy pokój na samym dole. Ten hotel nie powinien mieć żadnej gwiazdki, a nie 3, bo może to zmylić podróżujących. Nie oczekiwaliśmy luksusów, był to budżetowy wyjazd, ale mamy wrażenie, że każda inna opcja byłaby lepsza od Panareti.

Zalety

Lokalizacja dość dobra, ok. 500 m od hotelu piękne klify i plaża Coral Bay. Innych zalet hotelu nie znaleźliśmy.

Adam

Pobyt - Sierpień 2022

Przede wszystkim miła obsługa, kucharz Polak, robiący cuda w kuchni, fajny basen i nienajgorsza siłownia. Pokoje nie najnowsze, czuć czas i faktycznie prosi się o remont, ale jak na bazę noclegową, gdzie służy tylko do spania ujdzie. Położenie na uboczu co ma swoje plusy i minusy - jest sklep hotelowy, restauracja, duży taras do jedzenia - miejsce do wypoczynku jak najbardziej OK - kwestia co chcemy zobaczyć na Cyprze przy okazji - jak całą wyspę - troszkę się trzeba na jeździć - jak odpocząć - nie ma tematu. Plaża kawałek drogi ale to też nie problem. Ja oceniam obiekt pozytywnie - 4 minus

Zalety

Ludzie - bardzo sympatyczni - wręcz czasami akcenty rodzinne po dłuższym pobycie. Basen OK, siłownia, basen w budynku - troszkę zaniedbany ale ma swój urok

Wady

Ząb czasu, troszkę brudna woda w jacuzzi, pokoje z częstymi awariami.

Marek

Pobyt - Kwiecień 2022

Wystrój to wczesny "gierek", śniadania bardzo słabe, 7 dni to samo.. Do autobusu ponad 1 kilometr. Do centrum Pafos kilkanaście przystanków autobusem.

4.1
Marek

Pobyt - Kwiecień 2022

Wystrój hotelu to wczesny "gierek" śniadania skromne i 7 dni to samo. Do przystanku 1km, do Pafos kilkanaście przystanków.

3.8
Evžen

Pobyt - Lipiec 2021

Nefunkční klimatizace, novou instalovali - hluk, sutiny atd.

Wady

Špinavý bazén

Panareti`s Coral Bay