Rajskie plaże z białym piaskiem i palmami kokosowymi
Bogata kultura i historia Stone Town z wąskimi uliczkami i zabytkowymi budynkami
Kolorowe rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu
Fajny butikowy hotel mieszczący się w ogrodzie. Pokoje skromne(bez telewizora i lodówki) ale codziennie sprzątane. Internet w częściach wspólnych. Miła obsługa.
Dobre jedzenie Blisko plaża Dwa baseny
Brak telewizora i lodówki Słabe otoczenie hotelu
Pobyt oceniam wyśmienicie:D pokój przytulny, Pani regularnie sprzątały i za napiwek zawsze zostawiły urocze orygami na łóżku. Było to bardzo romantyczne, szczególnie dla pary, która chce odpocząć od zgiełku i celebrować swoje uczucie. Widok z okna mieliśmy na drugi basen, bardziej kameralny gdzie kolorowe ptaki ćwierkały, co było bardzo odrażające. Jedzenie pyszne, w formie szwedzkiego stołu, można spróbować ciekawych potraw i na prawdę się najeść. Obsługa pilnuje aby każdy miał wodę, zagaduje, aby każdy dobrze się czuł w hotelu. Owoce w tej części świata, wow! Mango, ananas, arbuz, papaja, banan, marakuja całkiem inny smak. Najlepiej w ciągu dnia leżeć na leżakach pod palmami w ogrodzie, nie czuć wtedy takiego gorąca, a wiatr przyjemnie chłodzi ciało. W pokoju jest klimatyzacja i wiatrak, ale my jesteśmy wrażliwi na pracę klimatyzacji i od razu ból gardła xd Na plaży można zaobserwować przypływy i odpływy( i wtedy na plaży są wodorosty), ale ocean indyjski jest bardzo ciepły, plus tubylcy mają chwilę jak spacerujesz plażą zaproponować swoje usługi, towary itp. Nie czuliśmy się nagabywani przez nich, ale ciekawe doświadczenie widząc jak się starają, w jakim stopniu nauczyli się różnych języków, w tym polskiego. Są bardzo ciekawi świata. Podsumowując, ten hotel spełnił nasze oczekiwania, jeśli szukasz kameralnego miejsca na ciszę i relaks, dla nas na plus była niewielka ilość turystów z Polski, a ogród jest prześliczny, zadbany, i jeśli umie się odpowiednio wołać można spotkać lemury "Baby bush" 😀 😍 🤩
Najbardziej podobał mi się ogród i wystrój recepcji w stylu afrykańskim. Możliwość wyboru udziału w różnych animacjach przy jednym basenie lub błogi relaks na leżakach w ciszy przy drugim. Oraz obsługa z znanymi tekstami Hakuna matata, czyli nie ma problemu. W Polsce brakuje trochę tego luzu, ale byliśmy na Zanzibar także chillout i Hakuna matata
Nie widzę za dużo wad Może tylko to że dostaliśmy pokój na samej górze, jesteśmy młodzi, więc żaden problem, ale z windą byłoby bardziej leniwie ;) Czasami były braki prądu, ale krótkie i w żaden sposób nie przeszkadzały w użytkowaniu Usterki szybko usuwała obsługa A skąd ta wyspa ma prąd?!?!?! Hahaha
Hotel i otocznie malownicze, piekny zielony ogród jedzenie smaczne, zdarzały się przerwy w dostawie prądu i niestety problemu z internetem
Piekny ogród
Hotel średnio zadbany . Jedyny atut to zieleń. Ogrod przepiękny zadbany . Personel również bardzo miły, pomocny . Pokój w stanie tragicznym . Stęchlizna , ręczniki stare , sprane , szare . Baldachim nad łóżkiem poplamiony krwią . Prysznic tragiczny . Posiłki natomiast bardzo dobre .
Ogrod przepiękny. Posiłki bardzo smaczne. Personel super
Pokoje brudne Zniszczone
Miła pomocna obsługa , zasługuje na docenienie, hotel wymaga remontu , pokoje mają zapach stęchlizny ,ale wiem, że to wilgoć bo taki klimat to rozumiem , stara jest pościel , materace i ręczniki już dawno przestały być białe ,15 lat funkcjonuje hotel i to widać, ręczniki plażowe łatane, rwą się w rękach.Jedzenie ok, nie za duży wybór ale coś można wybrać , owoce obłędne , znikająca plaża ma swoje plusy,plusem jest jeszcze roślinność wokół hotelu, ogólnie jestem zadowolona z wyjazdu ale drugi raz tego hotelu bym nie wybrała
Obsługa Bujna roślinność hotel jest zatopiony w zieleni , palmy , papaje ,mnóstwo kwiatów robi wrażenie
Zużycie,
Czyściutko , piękna zieleń miła uśmiechnięta obsługa
Wszystko 10/10 pogoda ,jedzenie , wieczorne atrakcje
Brak wad
Było ok. Hotel o mniejszym standardzie niż na przykład w Egipcie. Miła obsługa i super jedzenie (najlepsza jakie jadłem do tej pory na wyjeździe), szczególnie dla wegetarian.
przepyszne jedzenie, duży spadek wybór dań vege, miła obsługa, nie było owadów: much ani komarów, pokoje sprzątane codziennie
Na plaży jest hodowla alg więc średnio nadaje się do pływania. Hotel jest przy plaży ale plaża nie jest prywatna i ciężko opędzić się od sprzedawców wycieczek. W czasie przypływu plaża jest całkowicie zalewana, po odpływie odsłania sterty śmierdzących glonów. Byliśmy z dwójką dzieci więc mieliśmy podwójny pokój ale klima była tylko w jednym więc spaliśmy wszyscy razem. Basen słabo filtrowany i pływało w nim sporo włosów, liści z drzew i małych robaczków które w ramach zabawy wyławiały dzieci.
Hotel super.czysty jedzenie pyszne.obsluga bardzo miłą . ogród piękny..nie ma się do czego przyczepić.
Hotel urządzony w bardzo ciekawym stylu. Uwagę zwraca na pewno piękny ogród, o który widać, że dba się ze starannością. Bardzo miła obsługa w razie jakichkolwiek pytań zawsze chętnie pomogą, wytłumaczą. Na pewno fajne położenie hotelu niedaleko plaży jest ogromnym atutem
-dobre jedzenie -świetna obsługa -przepiękny ogród
-starszy obiekt
Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Przepiękne zielone ogrody. Budynki w stylu afrykańskim, można poczuć klimat. Pokoje czyste i zadbane.
Przepiękne zielone ogrody
hotel ma już swoje lata jednak jest bardzo zadbany, mimo pobytu w trakcie pory deszczowej serwis robił wszystko by zapanować nad obiektem. Coś na co warto zwrócić uwagę to na pewno ogrody, sam hotel jest nimi otoczony i sprawia cudowny klimat.
Świetny hotel jak na stosunkowo niską cenę. Hotel wygląda oryginalnie - budynki są zbudowane ze skał i muszli, wygląda to bardzo ładnie i nadaje przyjemnego klimatu. Pokoje są czyste i przestronne. Teren hotelu jest bardzo zielony. Hotel posiada ładne, duże baseny.
Oryginalny wygląd. Położenie przy pięknej plaży.
Hotel podobał mi się pod każdym względem, bardzo fajny zanzibarski klimat, piękne zielone ogrody, plaża przy samym hotelu. Codziennie odbywają się animacje, ale sam hotel znajduje się w cichej i spokojnej okolicy.
Hotel posiada jeden z piękniejszych ogrodów jakie widziałem! Na każdym kroku pachnie cudownymi kwiatami. Hotel jest w bardzo atrakcyjnej cenie i moim zdaniem warto go odwiedzić. Pokoje czyste, zadbane. Obsługa również pierwsza klasa :)
Przepiękne egzotyczne ogrody, Dobre jedzenie, Hotel czysty i zadbany
Hotel w porządku. Obsługa miła. Wszystko zgodne z opisem w ofercie.
To że wieczorem znienacka wyłączał się prąd w całym hotelu. Te same jedzenie co dziennie.
Dekoracja w tym hotelu są zrobione z rafy koralowej, bardzo dobrze to wygląda. dodaje uroku dla całego hotelu. Duże przestronne pokoje i olbrzymimi łazienkami. Po 22 alkohole są dodatkowo płatne nawet na all. Ręczniki za depozytem 10 $/E. Bardzo polecam!
W hotelu akceptowane euro jak i dolary. Bardzo zielony hotel.
Generalnie hotel na odludziu. Hotel raczej wymagający remontu. Parterowe pokoje to ciemne, cuchnące szambem (szczególnie podczas częstych ulew) nory. Wszędzie pełno robaków i gekonów. Nie można otworzyć balkonu na noc bo wchodzą szczury i robactwo do pokoju. Mimo pakietu All Inclusive obsługa odmawia serwisu alkoholowego i kawowego (domagają się opłat). Plaża hotelowa zarośnięta i mulista, po odpływie zawalona zielonymi śmieciami. Wokół tłok nachalnych sprzedawców. Uwaga na bankomaty- bez ostrzeżenia połykają karty. Rezydent z Join Up- olewał wszystko i wszystkich, sprzedawał wycieczki o wątpliwej jakości (wysyłał ludzi na plażowanie i nurkowanie nawet podczas całodziennych ulew). Turystów nie zawiadamiano o zmianach godzin wylotu i wyjazdu z hotelu na lotnisko. Plus masa innych problemów. Nie polecam.
super hotel, wszystkie dobre opinie które czytałam o nim potwierdzam. Najlepsze było to jak zajęli się nami około godz. 1 w nocy, zaraz po przyjeździe do hotelu zaprosili nas na pełnowymiarową kolację, uśmiechnięci i bardzo pomocni, odprowadzali nas gdzie tylko poprosiliśmy. Hotel położony na terenie pięknego ogrodu , blisko plaży i basenu, dostępne dwa bary i restauracja, obsługa bardzo miła i pomocna, nawiązująca kontakt bezpośredni. wszelkie animacje dla dorosłych i dzieci począwszy od aerobiku w basenie przez rzutki i inne gry. Pole, pole i hakuna matata to da się poczuć w hotelu Palumboreef.
Piękny hotel , pokoje w stylu afrykańskim, ale co dzień sprzątane, czyściutkie, klimatyzowane. Pyszne różnorodne jedzenie. Co dzień wieczorem do kolacji i po kolacji inne atrakcje m.in. występ Masajów, w sobotę zawsze kolacja afrykańska w występami roztańczonych tubylców. w hotelu można wynająć taksówkę , która dowozi w docelowe miejsca. Można płacić w euro i dolarach.
Największą wadą hotelu jest to, że all inclusive nie obejmuje kawy z ekspresu, tylko kawę typu instant, brak alkoholi lokalnych, a w ofercie występują alkohole lokalne. WiFi nie zawsze i nie wszędzie działa.
Hotelik przyjemny,nie było problemu z prądem wodą i klimatyzacją,serwis sprzątający w jak najlepszym porządku,temperatura dzień w dzień po 30 stopni
Na plus zdecydowanie ludzie pracujący na całym obszarze hotelu,bardzo mili,radośni,aż chciało się tam jeść posiłki oraz opalać
Pokój słabo doświetlony oraz do naprawy niektóre gniazda elektryczne
Miejsce przepiękne cisza spokój zdecydowanie polecam napewno jeszcze tam wrócimy 😊 jedzenie pyszne codziennie duży wybór pokoje codziennie sprzątane.
Co wieczór atrakcje tance śpiewy rożnego rodzaju zabawy żeby zintegrować ludzi bardzo mili cudzie