Hotel zadbany, pięknie położony, obsługa bardzo miła. Wakacje z 6 miesięcznym dzieckiem bardzo udane.
Polozenie
Jest tu teraz i jest to jedna wielki pomyłka takiego syfu i pluskiew nigdzie nie widziałem a podejście do nas pana na recepcji jest wręcz karygodne i lekceważące nas.
Jeden wielki syf w hotelu.
Świetny hotel! Pięknie położony, zalesiony teren z ogromnym ogrodem. Bardzo dobry standard pokoi, fajne wyposażenie części wspólnych i przestrzeni do relaksu. Sporo leżaków przy 3 basenach - nigdy nie było problemu z miejscem. Fajna plaża z molo i barem. I co najważniejsze - uśmiechnięty, przyjazny i chętny do pomocy personel. Polecam zwłaszcza rodzinom z dziećmi szukającym spokoju, bez całodniowych animacji na każdym kroku
Położenie Personel Standard wyposażenia Różnorodna kuchnia Baseny i miejsca przy nich Bary i poziom obsługi Animacje w przestrzeni oddalonej nieco od hotelu - dla chętnych, a nie dla wszystkich ;)
Las, morze i góry. Urokliwa fauna i flora. Pracownicy hotelu niezwykle życzliwi. Różnorodne dania, każdy znajdzie coś dla siebie. Wieczorami muzyka na żywo! Wi-Fi w pakiecie, nawet na plaży. Hotel dla duszy i ciała. PS Szczególne podziękowania dla przemiłej Salihy, która podarowała mi piękne kwiaty. Dziękuję!:)
Otoczenie
Dla wymagających - dokładniejsze sprzątanie.
Bardzo dobry hotel, doskonale bary, fajne, nienachalne animacje, super baseny, w szczególności ten dla dorosłych, gdzie jest cisza i spokój, a zakaz dzieci jest respektowany. Ogólnodostępny hammam, sauna, kryty basen. Pokoje w dobrym standardzie, codziennie sprzątane. Mini bar uzupełniany codziennie. Wspaniała obsługa i brak lokalnych alkoholi - jest w cenie wszystko od czerwonego Walkera, po Jacka Danielsa i inne alkohole z porządnej półki. Jedyna wada dla alergików - bez tabletek się nie wybierać, bo sosny strasznie pylą. Dużo Anglików i Francuzów, przez co Rosjanie nie szaleją jak na jarmarku. A tych niestety też sporo. Największą wiochę robią niestety Polacy, którym wydaje się, że jak zapłacili, to są królami hotelu.
Basen dla dorosłych, dużo przyjemnych miejsc do siedzenia, dobry wybór alkoholi.
Pylenie sosen, taras baru z nie do końca czystymi stolikami.
Holel bardzo ładny, zielony, polożony na dużym terenie. Obsługa bardzo miła i nie nachalna.
Dużo zieleni, dobre jedzenie chociaz moze troche monotonne - ale duży wybór
Trochę czuć "ząb czasu" np w łazience
Pobyt bardzo udany,dobra słoneczna pogoda,bardzo ładna okolica,wspaniałe widoki na góry
Hotel czysty,bardzo ładnie położony.Jedzenie smaczne,bardzo duży wybór zarówno przystawek jak i dań głównych w barach firmowe alkohole,a nie tak jak w Egipcie lokalne.Obsługa miła uśmiechnieta nie oglądająca na napiwki.
Wszystko było w porządku na wysokim poziomie
Otoczenie bardzo ładne, budynki w lesie sosnowym. Pokój ok. Jedzenie smaczne. Główny problem to kolejki przy barach, mała liczba kelnerów a i ci dostępni mało „ruchawi”. No i recepcja, gdzie tylko nieliczne osoby posługują się językiem angielskim!!!
Piękny park
Brak znajomości angielskiego przez pracowników recepcji. Łazienka przeszklona, bez drzwi, brak intymności.
Hotel i recenzje o nim to prawda najszczersza. Wszystko wygląda pięknie, tak jak na zdjęciach. W realu jeszcze piękniej. Ale to co wpływa na to że Twoje wakacje są najwspanialsze to ludzie którzy tam pracują. Ludzie którzy nie przechodzą obojętnie. Personel zasługujący na 10 gwiazdek!!! Czujesz się jak u rodziny. Nie jesteś jednym z tysiąca. Czujesz się tam kimś wyjątkowym. Mnie osobiście urzekł przesympatyczny MÜMIN 🤗⚘ oraz jedyny w swoim rodzaju mój faworyt CENGIZ ❤. Dzięki takim ludziom, mogłam spedzić najlepsze wakacje w swoim życiu. O takich ludziach się nie zapomina. Ich codzienny uśmiech, i śmiejące oczy .. szefowie powinni być wdzięczni mając takich ludzi w swojej załodze . Wiele osób robiło wszystko aby nam umilić pobyt. Kochany Pan edet który piekł pizze 🍕mimo trudu potrafił wywołać uśmiech na naszej twarzy. Najważniejszym czynnikiem są ludzie, bez nich byłyby to kolejne wakacje w pięknych hotelu. Te u Was zostaną w pamięci na zawsze. Mam nadzieję że wrócę ..
Ogród pełen palm, pełno zieleni.. bliskość gór. Mega PERSONEL. Jedzenie pierwsza klasa . Najlepsze 🍅🌶🫒 🍳
Pobyt 1-15.01.2022 Hotel świetnie przygotowany na przyjęcie gości, pełna perfekcja. Wysoka jakość obsługi i przemiły personel. Hotel na najwyższym poziomie. Duży przestronny, z przepięknymi widokami, polożony w lesie piniowym, nad morzem. Bardzo dobra , smakowita i różnoródna kuchnia. Hotel perfekcyjny czysty, pokoje przestronne, nowoczesne, codziennie sprzątane i uzupełniany barek. Obszerny teren gdzie można spacerować i uprawiać sport. Bardzo dobra kawa, przepyszne ciasta Na kolacje są czesto owoce morza, mięsa, kurczaki przyrządzane na różne sposoby, wszystko przepyszne. Kelnerzy błyskawicznie uwijają się między stolikami. W Paloma Foresta można doskonale wypocząć. Jest to hotel jednocześnie dla rodzin, par czy osób samotnych, każdy będzie czuł się wspaniale. Paloma Foresta jest hotelem godnym polecenia, my wypoczeliśmy wspaniale i jeszcze napewno wrócimy. Dziękujemy za dwa wspaniałe tygodnie spędzone w Waszym hotelu. Pozdrawiamy i do zobaczenia. Zofia i Waldemar Franz
Rodzinna atmosfera, dbałość o klienta. Czystość, wspaniała kuchnia.
Byliśmy w tym hotelu od 7 do 22 lutego 2020 r. Pobyt uważamy za rewelacyjny. Hotel położony w lasku sosnowo - piniowym. Małym mankamentem jest kamienista plaża. Z hotelu łatwe i tanie połączenia dolmuszem(bus 07) do Antalii (piękne stare miasto i port ),przed Antalią kolejka linowa ( cudowne widoki i wjazd bardzo tani). W przeciwnej stronie Kemer , oraz przepiękny kanion. Hotel ma swoje lata i to widać, ale tym co go wyróżnia ( oprócz jedzenia) są cudowni i ciężko pracujący ludzie którzy starają się zaspokoić wszystkie nasze oczekiwania .Szczególnie dziękujemy naszej ulubionej kelnerce Ikra ,Ali, cudownym barmanom Metis ,Mervre,Lomeet,Metin ,Melise oraz kelnerom w barze Romazan Tung ,Oguz Gelik i wszystkim innym których nie poznaliśmy z imienia. Mamy nadzieje że przyszły rok pozwoli również nam przyjechać do Palomy i spotkać się z Wami ponownie Pozdrawiamy Asia i Robert
Profesjonalna obsługa , jedzenie oraz położenie
Kamienista plaża
Spędziliśmy wraz z partnerem w tym hotelu tydzień w marcu 2019. Muszę powiedzieć, że byliśmy zachwyceni. Sam teren hotelu robi bardzo dobre wrażenie, ładny i zadbany, dość duży, jest gdzie pochodzić, siedząc na tarasie hotelowym ma się wrażenie, że się jest w lesie. Hotel czysty - zadbany, wiadomo, zawsze się można dopatrzeć jakiś uszczerbków bądź śladów użytkowania, ale uważam też, że nie ma co się doszukiwać dziury w całym na siłę, ogólne wrażenie bardzo dobre :) Widać też było, że obsługa na bieżąco stara się likwidować ewentualne problemy. Z pokoju byliśmy bardzo zadowoleni - czysty, sprzątany codziennie z darmowym sejfem i minibarem (uzupełnianym codziennie). Wybraliśmy opcję najtańszego promocyjnego pokoju, a mimo tego nie odbiegał standardem od pokoi naszych znajomych, którzy wzięli droższe pokoje. Widok był na teren zielony hotelu + na góry, jedynym mankamentem było położenie praktycznie nad salą bankietową, gdzie w czasie naszego pobytu miały miejsce dwie imprezy. Całe szczęście chodzimy późno spać, a imprezy nie trwały do białego rana także szło przeżyć - taki urok najtańszych opcji :) Co do jedzenia to na prawdę było w czym wybierać, ogromny wybór, wiadomo, że jedne rzeczy smakowały nam lepiej, inne mniej, ale na pewno każdy znajdzie coś dla siebie, nawet będąc na diecie. Korzystaliśmy tylko z restauracji głównej, ponieważ przed sezonem duża część pozostałych restauracji jest zamknięta. W trakcie pobytu mogliśmy raz skorzystać z restauracji a\'la carte, ale niestety za późno się obudziliśmy, dwa dni przed wyjazdem i już nie było wolnych stolików do końca pobytu - także trzeba się spieszyć :) Co do alkoholi to nie mieliśmy zastrzeżeń - piliśmy głównie piwo Tuborg - przyzwoite według mnie oraz różne drinki - w moim odczuciu całkiem smaczne, wiadomo niezbyt mocne, ale dla mnie to akurat dobrze. Obsługa na prawdę miła, a niektórzy kelnerzy się wyróżniali szczególnie : Yunus i Merve, serdecznie pozdrawiam :) Super zaletą dla mnie był dostęp ciepłych zup w nocy, idealne jak naszła ochota na coś ciepłego przed spaniem. W marcu było tam bardzo cicho i spokojnie - sąsiednie obiekty hotelowe były jeszcze zamknięte. Co może też niektórych zdziwić - o tej porze roku wszechobecne są koparki na plażach przy hotelach, remonty sklepików i ogólne przygotowanie do sezonu. Pogodę mieliśmy ładną od 18 do 26 stopni w ciągu dnia, jeden dzień cały deszczowy. Wieczorem temperatura spadała do 15-18 stopni, ale po ubraniu można było na tarasie posiedzieć. Przy hotelu żyje sporo kotów - są przyjaźnie nastawione i jeżeli się im okaże zainteresowanie to chętnie wchodzą na kolana, nam to nie przeszkadzało, przynajmniej nie tęskniliśmy tak za naszymi kotami :) Okolica hotelu zapiera dech w piersiach - z jednej strony morze, a z drugiej ściana gór, dla kogoś kto mieszka na północy Polski to góry robiły codziennie takie samo wielkie wrażenie. W samym Beldibi atrakcji zbytnio nie ma, przed sezonem dosłownie kilka sklepików otwarte i to tyle, ale bez problemu można podjechać do pobliskiej trochę większej miejscowości Goynuk lub miasteczka Kemer. Ogólnie hotel polecam, chętnie bym jeszcze kiedyś tam wróciła.
Piękne położenie, duży teren dookoła hotelu, widoki, czystość, obsługa przyjazna i pomocna
ewentualnie to położenie w niewielkiej miejscowości gdzie raczej cięzko o atrakcje :)
Paloma to był zdecydowanie trafiony wybór. Wróciliśmy pełni pozytywnych wrażeń i energii. Pogoda idealna na spacerki, a 3 razy udało mi się nawet poopalać :). Leżąc na plaży można podziwiać majestatyczne, piękne góry. Wszędzie czyściutko, obiekt nie pierwszej młodości. Ogrom atrakcji, które są dostępne także poza sezonem. Codziennie wieczorem muzyka na żywo, animacje, każdy znajdzie coś dla siebie. Jedzenie wyśmienite, różnorodne, świeże, nie było szans, aby przez tydzień spróbować wszystkiego. Obsługa przemiła, wszyscy uśmiechnięci, otwarci na sugestie, pomocni. Można wymieniać w nieskończoność, ale najlepiej po prostu tam pojechać. Polecam z czystym sumieniem.
Ogromna przestrzeń, ciekawie zaaranżowane wnętrza, cudowny, zadbany ogród,
Byliśmy w okresie bożonarodzeniowym i noworocznym na tygodniowym urlopie. Pobyt bez zastrzeżeń, opcja all inclusive spełniła w pełni nasze oczekiwania, co więcej kolacja świąteczna wyjątkowo bogata. Personel dba o gości, niczego nam nie brakowało. Pokoje przestronne i czyste. Położenie hotelu pozwala na zwiedzanie ciekawych rzeczy i miejsc w okolicy. Polecamy!
Duży kompleks, przesympatyczna i pomocna obsługa, duży plus za bardzo smaczne i urozmaicone jedzenie, co rzadko się zdarza w tak dużych hotelach.
Uważam, że hotel jest godny polecenia, ale w sezonie, gdy wszystkie baseny i dodatkowe atrakcje są dostępne.
Piękna zieleń w okół hotelu
Wakacje spędzaliśmy w listopadzie 2018 r. Wybraliśmy ten hotel, ponieważ miał mieć podgrzewane baseny. Byliśmy z dziećmi i bardzo nam na tym zależało. Niestety woda w basenach była zimna 26°C i dzieci z basenu nie korzystały.
Za tak wysoka cenę wakacji wTurcji w Hotelu 5gwiazdkowym oczekiwałam wyższego poziomu. Nigdy już do Turcji nie wrócę. TURCJA PRZEREKLAMOWANA.
Położenie i widoki bardzo ładne. Ogród zadbany.
Przez 10 dni sprzątaczka nie umyła i nie pozamiatała podłogi. Taras piękny duźy ale brudny źe strach wychodzić. Jaskółki mają gniazda więc odchody są wszędzie. Wypocząć się nie da bo niespodzianki z nieba spadają na głowę.
W ubiegłą sobotę wróciłam z koleżanką z tygodniowego pobytu w tym hotelu. Było naprawdę super. Nie mogłyśmy do niczego się przyczepić. Ja byłam po raz dziewiąty w Turcji i niezmiennie ten kraj , a szczególnie ludzie zasługują na słowa pochwały. Nie ma porównania do Egiptu , gdzie traktuje się turystów ......paskudnie. Pojechałyśmy tym razem z biura podróży TUI i chciałyśmy napisać o naszych pozytywnych wrażeniach z wycieczek fakultatywnych, które to biuro oferuje. Wycieczki fantastycznie przygotowane. Szczególnie nasze \"serce\" zdobyła Pani RENATA.:) Jej wiedza na temat historii Turcji i sposób w jaki nam ją przekazywała zasługuje na ogromne uznanie. Miałyśmy szczęście uczestniczyć w dwóch wycieczkach z p. Renatą i uważamy, że w dużej mierze udane były z uwagi na jej osobę. Babka ma poczucie humoru i nawet jak pada deszcz (lało jak z cebra ) to i tak wycieczka jest udana. Pani Renato mamy nadzieję, że w przyszłym roku będziemy mogły po raz kolejny odwiedzić Turcję i znów zabierze nas Pani w jakieś piękne miejsce :)))
Dobre jedzenie, wszędzie czysto, obsługa miła i pomocna.
Dla mnie brak
Piękne położenie, zadbany, jedzenie urozmaicone. Uwielbiam wakacje w Turcji i jeszcze nigdy sie nie zawiodłam. Polecam.
Położenie, ogrody, baseny, jedzenie, duże pokoje.
Pobyt w hotelu uważam za bardzo udany, byliśmy w lutym(ok.7 dnia miesiąca luty, temperatury ok. 20 stopni- raz padało, cały dzień). Wystrój ogólny: Bardzo pozytywne wrażenie(hotel nie młody, ale bardzo ładnie wyglądający mimo że tu czy tam można by przemalować) Pokoje: Bardzo ładne, czyste, duża łazienka z prysznicem nawet na troje : ) Bardzo wygodne i duże łóżko, w nocy nie mogłem ręką sięgnąć żony. Codziennie jest pani która zmieni ręczniki, pościeli łóżko oraz zaopatrzy barek(bezpłatny) Warto zostawić obsłudze drobny napiwek( Ich liry przeliczać trzeba na 1 do 1 z naszym złotym) Jedzenie: Byliśmy mile zaskoczeni ilością, różnorodnością ale i smakami. Kuchnia dostosowana do wszystkich narodowości. Co ciekawe było bardzo dużo warzyw(pokochałem cukinię)które były podawana w tak smaczny sposób że niejednokrotnie wypierały mięso. Bar: Dostępny praktycznie 24h/dobę, można pokosztować piwo tuborg z beczki oraz praktycznie każdy drink jaki kto sobie wymarzy(robione są z lokalnych alkoholi typu rum, gin, whisky, wódka) Ale, i tu ciekawostka, np. jeśli poprosimy o markowy alkohol, np. martini bianko to otrzymamy oryginalne martini(w zależności co jest w ofercie alkoholi markowych, kelnerzy podają lokalne z zasady. Pozdrowienia dla Deniz). Atrakcje hotelu: Basen, sauna, siłownia, salon gier(bilard, komputery, konsole, tablety)sklepiki, bar, co wieczorna gra na fortepianie oraz występy artystów. Basen na zewnątrz, kort tenisowy(płatny) mini golf, plaża. Oraz niesamowity widok, przed hotelem góry a za morze. Bardzo ładne otoczenie, palmy, pomarańcz, cytryny, oraz las piniowy. Obsługa: Miałem wrażenie że jestem jakimś maharadżą, wszyscy byli mili, uśmiechnięci, pomocni i to nie na pokaz, tacy po prostu byli. A jak już człowiek np. powiedział coś w ich języku to byli zachwyceni. Kelnerzy praktycznie są w stanie porozumieć się z nami w języku Angielski, Niemieckim, Rosyjskim. Jeden kelner(pozdrowienia dla AZIZA) nawet nauczył się z nasza pomocą podstaw Polskiego : D Poza hotelem: Ogólnie miałem pewne obawy no bo Turcy, maczety, islam itp. Obawy można śmiało zostawić w Polsce. Ludzie są bardzo przyjaźni(nie tylko ci hotelowi, byliśmy na targu, w restauracji dużego miasta itp.)Nikt nie patrzył na nas krzywo, nikt nie mówił nam czy mam zachowywać się tak lub tak. Ogólnie: Polecam Turcję pod każdym względem( w przyszłym roku jedziemy w to samo miejsce)Polecam turystykę zakupową, tanie ciuchy świetnej jakości, złoto itp.(trzeba wiedzieć gdzie kupować, warto pytać lokalnych)Polecam Wakacje.pl i TUI jako organizatorów, wszystko było tak jak na zdjęciach i jak na ofercie. Opieka na miejscu też była bez zarzutu. Skoro zostało mi miejsce to mały słownik przydatnych słów: ) Piszę tak jak wymawiamy: Teszekur Ederim- coś w rodzaju dziękuje bardzo(grzecznościowe) Saol(tak trochę przeciągnąć trzeba)- nasze dzięki Merheba- powitanie w stylu naszego cześć Gunaiden- dzień dobry(używać tylko do 11, po tej godzinie uważają że to śmieszne) I najważniejsze, indirim- przecena, rabat :D(nie bać się targować, Turcy to kochają)
Bardzo przyjemne położenie, jeśli jedziesz na tak zwanego leniucha to praktycznie nie ma potrzeby wychodzić poza hotelowe otoczenie.
Hotel nie jest najnowszy więc tak zwanym snobom tutejsze 5 gwiazdek może nie wystarczyć:). Byliśmy w cztery osoby, wad nie znaleźliśmy.
Hotel ma super położenie, koło hotelu jest wiele atrakcji które można zwiedzić samemu. Busik zatrzymuje się pod hotelem i można zrobić sobie tanio wycieczki za 2 euro np.: do Gonyuk Canyon czy wjechać na 2365m Olympos Teleferik. Warto zwiedzić miasto Phaselis. Wszystko ogarniesz z busika w oko;icy 20 km. Hotel leży bezpośrednio przy morzu, posiada dużyt ogród w którym można uprawiać jogging- są specjalne ścieżki do biegania. Ogólnie polecam raczej się nie zawiedziecie.
Czysto, dobrze zaprojektowany hotel- wszystko pod ręką, duże przestronne pokoje, obsługa pomocna- komunikują się w angielskim i niemieckim. Jedzenie średnie ale smaczne- byłem zimą więc może było okrojone.Brakowało mięs.Tylko kurczak i kurczak.
Hotel opiekuje się kotami i jak to koty - czuć w lobby i przy wejściu do hotelu.