Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Pobyt był cudowny, hotel spełnił nasze wszelkie oczekiwania. Za dość niską cenę jest wszystko na wysokim poziomie. Pokoje codziennie sprzątane, bardzo dokładnie. Jedzenie całkiem dobre, każdego dnia cos innego, obsługa bardzo miła i uśmiechnięta :-) pomimo bardzo głośnej okolicy - hotel był zacisznym miejscem w którym mogliśmy odpocząć po wesołej nocy ;-) z czystym sumieniem mozemy polecić ten hotel oraz okolice osobom, którym zależy na wieczornych spacerach, imprezach, zwiedzaniu oraz plażowaniu. Hotel nie koniecznie dla osób z małymi dziećmi ;-)
Czysto, smacznie, mila i pomocna obsługa, położenie w samym centrum miasteczka oraz blisko plaży.
Jeśli chodzi o hotel to wad nie znaleźliśmy :-)
Wszystko nam odpowiadało, przede wszystkim bardzo czysty hotel w idealnym położeniu - środek miasta i plaża obok, 20minut autobusem z lotniska. Mały basen nam nie przeszkadzał, ponieważ nastawiliśmy się na plaże :-)
Położenie, dobre jedzenie, bardzo czyste pokoje, codziennie sprzątane, mila i pomocna obsługa.
Bardzo mały basen
Witam Właśnie zakończyłam dzisiaj swój pobyt w tym hotelu i jestem.mega rozczarowana. Ale od poczatku- hotel położony w cudownym miejscu i otoczony wspaniałymi krajobrazami. Do morza kilka kroków. Cała otoczka jest bajeczna i nie sposób opisać słowami. Do hesonisos napewno wrócę ale. Nigdy do tego hotelu. Jak.juz poprzednicy pisali jedzenie porazka- śniadanie każdego dnia identyczne..... Obiadokolacja do zniesienia.... Choć nie należało do bardzo dobrych....No.i obsługa na stołówce pozostawia wiele do zyczenia- z całego zespołu była jedna pani która witala gości uśmiechem a reszta to.jakby tam była za kartę a goście dla nich udręka,. I teraz to co dla nas najgorsze- w dniu wyjazdu z hotelu mieliśmy transfer na lotnisko o godz 22 - w recepcji dowiedzieliśmy się że pokój musimy zdać do godz 12 ( więc zostało nam 8 godz) Nie byo przechowalni bagażu więc nasze walizki stały w holu głównym a my musieliśmy spędzać czas po za hotelem ponieważ dowiedzieliśmy się przy zdawaniu klucza że z tą chwilą już nie jesteśmy gośćmi więc nawet nie należy nam się obiadokolacja która kończy się o 21 a my wyjeżdżamy o 22. Bardzo było nam przykro. I poczulismy.wielki.nie smak.i rozczarowanie. Pani z recepcji była tak uprzejma że udostępniła nam.przed wyjazdem ( po całym dniu.na słońcu) prysznica ( dla kobiet w męskiej toalecie) z zepsutym zamkiem i mleczna szyba gdzie wsz widać. Jestem rozczarowana i nie polecam tego hotelu.
Obsługa Małe i ciasne pokoje ( te bez widoku na morze)
Hotel nie wygląda jak na powyższych zdjeciach, jest po generalnym remoncie. Położenie ma świetne, centrum Hersonissos, ale schodzi się do niego boczną uliczką w stronę 1 lini brzegowej, gdzie w ogóle nie odczuwa się centrum miasta. Widok z okna-coś niesamowitego. Mieliśmy pokój z widokiem na morze na najwyższym piętrze- malutki, ale czysty i nowoczesny, sprzątany codziennie. Obsługa baardzo miła i pomocna. Największą jednak zaletą jest restauracja hotelowa a\\\'la carte- Palmera Seaside Restaurant. Zdecydowanie polecam hotel, dla nas był strzałem w 10.
położenie, pokoje, restauracja a\\\'la carte
Położenie hotelu w samym centrum miasta, pokoje do zniesienia, łazienka masakra, ale jeśli ktoś nie potrzebuje luksusu, to da radę. Świetny barman o imieniu Edi rekompensuje wszystkie niedogodności, poza tym przepiękne okolice, polecam wypożyczenie Quada i zwiedzanie pobliskich gór oraz plaż. Obsługa na sali jadalnej niemiła, do wymiany, śniadania non stop to samo, obiady lepiej... ale generalnie było ekstra.
Hotel naprawdę fajny może nie dla wymagających, ale ogólnie nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń. Czysto, miło i przyjemnie :) Jedzenie bardzo dobre. Śniadania codziennie takie same, ale dało się wytrzymać, po za tym nadrabiali obiadami, które były pyszne. Tylko w pierwszy dzień nie bardzo nam smakowało, a tak po za tym to rewelacja. Zastrzeżeniem może być plaża (ta koło hotelu) jest ona nie tylko bardzo mała, ale też bardzo kamienista i ogólnie nieciekawa ;/ Polecam natomiast plażę przy hotelu Star Beach, ok kilometra od Palmera Beach. Podsumowując plusy i minusy bardzo polecam zarówno hotel jak i miejscowość :)
Hotel adekwatny do ceny. Kelner o ktorym mowa powyzej nie najgorszy ;) za to kelnerka w bluzie D&G kiepsciutka ;) Zartuje, w kazdym razie sniadania ubogie, ciagle to samo, kawa nawet dobra (wczesniej naczytalismy sie i nastawilismy na kiepska lure), w zaleznosci od tego kiedy zeszlismy na sniadanie byly : albo pomidory i ogorki, albo nic ;) z warzyw. Za to obiadokolacje bardzo bre i bardzo urozmaicone. Przez tygodniowy pobyt nic sie nie powtorzylo, chyba ze w te dni , w ktore na kolacje z racji wycieczek dalekich nie zdazylimy. Pizzeria obok hotelu serwuje wysmienite pizze i owoce morza! Hotel przyjemny, czyste pokoje, posciel zmieniane co drugi dzien! Reczniki codziennie! Lazienka mala, prysznic jak za PRL, ale szlo wytrzymac ;) Basen hotelowy - raczej wieksza wanna, ale przyjemnie bylo sie pomoczyc. Balkony spore, mozna we czworke posiedziedziec wieczorem i drineczka wysaczyc.
ten jast kukhotel
hotel jest super
Hotel ogólnie oceniam na "czwórkę"... duży plus za naprawdę pyszne jedzenie(kolacje), minus za śniadania-monotonne, codziennie ta sama mortadela, żółty ser, pomidory, czasem jajko. Pokój czysty, dość duży... ale łazienka paskudna-ciasna, ciemna, bardzo płytki brodzik przy prysznicu-biorąc kąpiel w 100% ryzykowałeś zalanie całej łazienki. Ja miałam pokój z widokiem na patio, na początku narzekałam, że nie ma widoku na morze, później się z tego cieszyłam bo przynajmniej od strony patio było znacznie ciszej niż od ulicy. Basen na zewnątrz rzeczywiście malutki, ale wystarczyło przejść przez uliczkę i już było morze i plaża, więc mały basen jakoś mi nie przeszkadzał. Za to na plaży była selekcja plażowiczów... ten kto wykupywał leżak i parasol miał spokój, ci którzy postawili na koc i leżenie na piasku byli często przeganiani przez jednego Pana który mówił, że tu i tu może się opalać tylko ktoś kto kupi leżak. Paranoja. Tyle o plaży. Blisko centrum miasta, a w nim dziesiątki knajp, restauracji, barów. Wszędzie tak samo drogo. Jakieś 10 min drogi od hotelu duży supermarket, a w nim wszystko taniej niż gdzie indziej. Ze sklepików na mieście polecam te z naturalnymi produktami-ziołami, słodkościami, gąbkami, wyrobami z drewna...:) Zamiast kupować wycieczki u rezydenta polecam wypożyczenie samochodu i wycieczki na własną rękę-ja zwiedziłam duży kawałek wschodniej i południowej Krety... jeździłam wysoko w górach gdzie rzeczywiście widać prawdziwą dziką Kretę. Po prostu bosko. W odległości ok.10 km od hotelu super oceanarium-a tam nawet rekiny. Polecam. Na Kretę wrócę na pewno... tym razem w jej zachodnią cześć. Urlop zaliczam do udanych, co do samego hotelu to gdyby nie ta fatalna łazienka to choćby ze względu na cenę wybrałabym go raz jeszcze.
rewelacja
pobyt zaliczam do bardzo udanych.wspaniale jedzenie,troche za rzadko,ale w tych upalnych klimatach nie chce się jesc.deseryyy:)pychota.okolica ruchliwa,bardzo sympatyczna,duzo klubów i dyskotek,restrauracji.to nie prawda,ze nie mozna usnac przy hałasie,klimatyzacji nie musicie wykupywac,gdyz tylko pierwszego dnia upał przeszkadza,ale potem jest juz ok.
mozna sporo zwiedzic,w samym Hersonissos-kosciółki,pozostałości po kulturze minojskiej,blisko i tanio jest Heraklion(tez sporo zwiedzania).Oczywiście Knossos.Zachęcam do podrózy na własną rękę,Nie opłaca się kupować wycieczek u rezydenta-są drogie,a poza tym nie będziecie mieć takiego kontaktu z naturą,jak pojedziecie z przewodnikiem.
Plaża w miarę czysta,mała,ale bardzo ciekawa(dużo rybek,moj przyszły mąż widział nawet płaszczki).
obsługa bardzo miła:)
Ogólnie nie żałujemy.Było i co zjeść i co zwiedzić.Zachęcam do podróży po Hersonissos,bo jest kilka dzikich przepięknych miejsc.
Hotel w samymy centrum przy promenadzie w dosc glosnej okolicy, ale do wytrzymania.Sniadania koszmarne!!!
Do hotelu przychodziliśmy tylko po to żeby wziąć prysznic i się przespać.Brak klimy, straszne komary>Ale ogólnie może być !
Przede wszystkim hotel jest fantastycznie położony. Nie dość, że pośrodku Hersonissos, to jeszcze w pierwszej linii od morza, a jedzenie posiłków w restauracji połączone z widokiem morza i zapachem morskiej bryzy (duże okna otwierane podczas posiłków) daje niezapomniane wrażenia. Obiadokolacje smaczne, jednak śniadania beznadziejne (w drugim tygodniu pobytu już nie do zniesienia - codziennie to samo - "spocona" mortadela i feta). Hotel czysty, obsługa bardzo miła. Ogólne wrażenia z pobytu bardzo dobre. Polecam głównie młodym osobom, ponieważ w Hersonissos nie można się nudzić. Jest gdzie poszaleć do białego rana :) Minus to rezydentki Orbisu - zupełnie niepotrzebne! Chyba, że ktoś lubi panie z przyklejonym uśmiechem do twarzy, jednak niestety zupełnie nieprzydatne. Pomimo dwukrotnej prośby o naprawę spłuczki w ubikacji nie zrobiły nic, żeby nam pomóc. Na szczęście po bezpośredniej interwencji w recepcji awaria została usunięta tego samego dnia. Jak widać panie nas ewidentnie olały i najwyraźniej nie zgłosiły tego problemu, choć wydawało by się, że to należy do obowiązków rezydenta, ale może się mylę ;) Odradziły nam wyjazd do wąwozu Samaria (w sierpniu ponoć jest tam zbyt gorąco), niestety nie poleciły nic w zamian. Nie ma to, jak mieć do czynienia z "kompetentnymi" osobami ;) Na szczęście przed wyjazdem na Kretę zorientowaliśmy się co warto tam zobaczyć i na własną rękę udało nam się zwiedzić kilka ciekawych miejsc.
hotel wyglada bardzo przyzwoicie , ale bez rewelacji. Pokoje sa sprzatane codziennie . Jedzienie w hotelu kest srednie (jezeli sie wykupi Hb ) Danie zamawiane w restauracji sa duzo smaczniejsze. Hotel jest połozony nad samym mozem ale plaza jest mala i kamienista.
Bardzo mały basen. Powiedziałbym że raczej bardzo duża wanna. Jedzenie bardzo dobre ale dosyć mało urozmaicone. Pokoje skromne. Część pokoi bez klimatyzacji. Pierwsza noc w pokoju bez klimy nie do wytrzymania. Następnego dnia zamieniono nam pokój na taki z klimą (według podpisanej umowy z biurem pokoje miały posiadać klimatyzację). Plaża hotelowa bardzo mała i ciemnego koloru. Kilkaset metrów w lewo ładniejsza plaża a ok. 1 km w prawo aquapark. Ogólnie: średnio!