Palm World Resort

3.5

Hotel jest bardzo ładny, robi wrażenie juz na wejściu. Do plaży jeździ meleks dosłownie co kilka minut, ale spacerkiem tez jest blisko, ok 600m. Pokoje są przestronne, ładnie urządzone, czyste, sprzątane prawie codziennie, łazienki też są ok, ale widać, że już wymagają w niektórych obszarach remontu. Natomiast toalety na parterze są chyba już po remoncie, bo widać przepych i elegancję, warto do nich zajrzeć będąc w tym hotelu. Natomiast wyposażenie stołówki, baru nie może być ocenione na 5 gwiazdek, ponieważ nie zawsze jest czysto, może być spowodowane niedoświadczoną obsługą, którą stanowią w większości bardzo młode osoby.

Hotel ok co do położenia , czystości w pokoju nie można nic złego powiedzieć , wifi na całym obiekcie ,

Hotel dla odwiedzających Turcję pierwszy raz , na prawdę robi wrażenie. Pokoje przestronne i codziennie sprzątane,obsługa pomocna i bardzo miła. Przepiękna szeroka plaża,na którą dowozi melex.

Pobyt ogólnie udany. Bardzo ładny, czysty, duży pokój. Dojazd do plaży hotelowym melexem lub spacerkiem 10 min. Plaża szeroka, piaszczysta, dużo leżaków, a z alko piwo do godziny 17:00 i można też zjeść obiad. Przy hotelu duży basen ze zjeżdżalniami, codziennie aerobik, gra w rzutki i inne atrakcje. Muzyka do późna. Jedzenie ok, ale bez szału. Przy hotelu przystanek i masa bazarów.

Hotel nie na pewno nie 5*max3* pokój sprzątany nie dokładnie stołówka też nie za czystą jedzenie może być ,ale tam nie wrócę nie polecam tego hotelu

Nazwa  Palm World Resort
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, parking

5.2

3.5

Wyświetlono 48 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.7
puzonik

Zalety

Piękny hotel, pięknie urządzony. Blisko do plaży Na plaży bar, gdzie można zjeść posiłki nie wracając do hotelu. Smaczne jedzenie.

Wady

-przydałoby się zmienić wyposażenie stołówki, szklanki, kubki itp. -zadbać o czystość na stołówce i w barze -dosyć głośno po otwarciu okien, ale wiadomo, ze hotel jest w mieście, więc nie można tego oceniać jako wady

Patryk

Zalety

Blisko do morza Czysty pokój Dobry fajny barman Blisko fajny bazar

Wady

Toaleta publiczna brudna Gruby zbieracz talerzy Monotonności jedzenia

Zalety

Hotel wyróżnia świetne położenie,blisko różnych sklepików.Niedaleko przechodząc przez mostek do Las Vegas zakupów jak powiedziała nasza rezydentka z Itaki można się obkupić w naprawdę dobrej jakości ubrania.Zawsze odwiedzam ulubione butiki min."KAMARI" gdzie obsługa jest na najwyższym poziomie.Sprzedawca Fadi ma zmysł i dobiera do figury,ma miarę w oczach:)Warto oczywiście się potargować.

Dagmara

3.3
Iwona

Zalety

Blisko do starożytnego miasta Side można zwiedzić na własną rękę .

Wady

Obsługa niezbyt miła i pomocna hammam miał być w cenie lecz był dodatkowo płatny ,talerze brudne bar w lobby wiecznie zamknięty , filiżanki do kawy brudne animacje tragedia .W opcji all inclusive nie ma lodów i dobrej kawy express do kawy w kawiarni byliśmy 12 dni cały czas zepsuty . W barze przy basenie napoje były w podawane w brudnych kubkach . Pani rezydentka z Itaki też nie stanęła na wysokości zadania tłumaczyła pokrętne hotel .

Mike

Stosunek ceny do jakości na dobrym poziomie. Pokoje przyzwoite. Stołówka brudna.

Zalety

Dobra lokalizacja , miły personel. W miarę dobry standard pokoju. Czysta, sprawna klimatyzacja.

Wady

Brud na stołówce. Pokoje nie dosprzatane. Pokój z widokiem na góry i ulice gdzie jest permanentny gwar ( samochody i muzyka z klubów ).

5.1
Kacper

Hotel dla osób o niskich wymaganiach, obsługa i warunki są poprawne, ale jest trochę niedociągnięć. Kuchnia - codziennie te same lub podobne dania, przy pobycie 8 dniowym nie chce się już jeść. Bar - na naszym wyjeździe, w ciągu drugiego dnia pobytu ogłoszono, że drinki są odpłatne 5 euro, co jest bardzo dużym minusem przy wyborze oferty all inclusive. Pokoje - w porządku, klimatyzowane, w miarę czyste, sprzątane codziennie (głównie wymiana ręczników, wyrzucenie śmieci). Basen - największy atut hotelu, duży, ciepła woda, jednak zjeżdżalnie były wyłączane o nieokreślonych porach dnia, czasami działały tylko od rana. Dla nas był to hotel, do którego nie wrócilibyśmy i którego nie polecilibyśmy naszym znajomym.

Zalety

bliskość bazaru duży basen

Wady

płatne drinki, nawet przy all inclusive monotonne jedzenie

Damian

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel był super, pokój też był ładny, było czysto, obsługa miła i pomocna. Blisko przystanek autobusowy i cała kupa sklepów.

Zalety

Przede wszystkim było czysto i był bardzo ładny wystrój. Miła obsługa, drinki nawet coś smyrały 😅

Wady

Mogliby się bardziej przyłożyć do wykończenia tych drogich materiałów. Nie działała restauracja a w ofercie mieliśmy przewidziany jeden posiłek z menu.

5.9
Sebastian

Na wstępie przywitano nas nowiną o naszym pokoju, który znajdował się na dachu hotelu. Żeby dotrzeć do niego trzeba było pokonać żeliwne, strome schody (poniżej zdjęcie). I to ma być 5 gwiazdowy hotel? Jedzenie przeciętne, często niedosmażone. Brak porozumienia z jednym z recepcjonistów. Cała reszta ok, obsługa bardzo miła.

Zalety

Lokalizacja Dojazd na plaże

Wady

Jedzenie

Marianna

Nie polecam hotelu dla rodzin z dziećmi. Dla pary super, ale można poszukać lepszego . Hotel w centrum ,bazar , sklepy , restauracje to w pieszej dostępności .

Zalety

Wielkie ładnie pokoje. Sprzątali codziennie na 4+ Plaża super, temperatura wody w morzu wynosiła 30 stopni . Było ekstra

Wady

Brak animacji. Hotel nie dla dzeci to 100% Jedzenia dla maluchów Brak. Brodik mały w którym 40cm a woda zimna. Plac zabaw mały i bez sensu . Mini disco dla dzeci o 21:30

Daria

Jedzenie w hotelu na wysokim poziomie. Duży wybór, całkiem różnorodne. Świeże. Pokój w najtańszym wariancie spełniał w pewni nasze oczekiwania, widok na inny hotel ale to dla nas bez znaczenia.

Zalety

Hotel nie był wielkim pałacem ale na prawdę spełniał nasze oczekiwania. Czysty, zadbany, mający wszystko to co powinien mieć.

Wady

Wada było tylko brak informacji w jakie dni działa restauracja a'la carte, z której docelowo nie udało nam się skorzystać oraz narzucenie pokoju 5 osobowego zamiast dwóch różnych.

Magdalena:)

Z plusów- hotel mały kameralny, ładne pokoje, jedzenie dobre- fajna plaża z barkiem i obiadami więc niema potrzeby w hotelu obiadów oraz bezpłatna łaźnia z sauna ale tylko do 18- morze ciepłe i dno piaszczyste dla dzieci super. Można pograć w siatkówkę na plaży. Blisko do antycznego Side -busikiem blisko spod hotelu za dolara od osoby -polecam wieczorem po kolacji zwiedzić, gdyż nie jest już gorąco tak..:) Z minusów- brak animacji -jedynie z rana cos się dzieje ale tylko po niemiecku.. Poza tym animatorzy siedzą, jedzą i nudzą się przy stolikach tak jak reszta gości hotelowych..:)Za mały basen i mało leżaków przy basenie gdyż pozajmowane od rana...

Zalety

Wygląd i bliskość wszystkiego:)

Wady

Troszkę nudno w samym hotelu:)

Pavel

Hotel byl OK, jak pomine sceguly wykonczenia (kafelki nie pasuja, woda wycieka poza prysnic - taki standard Egiptu, Tunesii albo Turcji), ale to mozna przezyc i tak jest clowiek caly dzien nad morzem.

Zalety

Oferta wyziwienia szeroka. All inclusive tez na plazy. Pracownici hotelu OK.

Wady

Pokuj smierdzial papierosami jak przyjechalismy i trwalo 3 dni zanim sie wywietrzyl.

Przemysław

Udany pobyt. Hotel jak najbardziej godny polecenia jednakże w standardzie europejskim zasługuje na max 4*. Dużym plusem jest darmowy transport meleksem z hotelu do plaży i spowrotem. Wolne, bezpłatne leżaki na plaży w zacienionym miejscu. Siatkówka przy plaży i duża ilość dodatkowo płatnych atrakcji wodnych. Duży wybór naprawdę dobrego jedzenia podczas każdego posiłku + dodatkowy posiłek w barku przy plaży. Pokoje ładne, czyste, klimatyzowane i zadbane. Doczepić się można jedynie niedokładych wykończeń w łazience. Niewielkimi minusami są brak animacji przy basenie, słabe drinki i przerwa w wydawaniu napojów alkoholowych podczas posiłku (tylko w barze przy basenie).

Zalety

+basen + zjeżdzalnie +jedzenie (dobra jakość produktów i duży wybór potraw, w tym owoców i deserów) +plaża: ++niedaleko hotelu ++darmowy transport meleksem co kilka minut ++bar z napojami i jedzeniem ++darmowe leżaki z osłoną od słońca +bazary w pobliżu hotelu +hotel położony kilka kilometrów od Side i Manavgatt (łatwy dojazd busem spod hotelu)

Wady

Niewiele :) -mała ilość animacji -„słabe” drinki

5.9

Tygodniowy pobyt 08.07-15.07. dla dwóch osób + dziecko 13 lat uważamy za bardzo udany. Jednak osoby, które wybierają się z młodszymi dziećmi powinny liczyć się z tym, że animacje dla najmłodszych gości są bardzo słabe i sporadyczne. Dużym atutem jest basen i zjeżdżalnie (czynne do 16/16:30 + przerwa w porze obiadowej). Do plaży dojeżdża melex co 10/15min, również z przerwą w porze lunchu (12:00-13:00). Plaża przyjemna, serwis plażowy dostępny, dużo przestrzeni i bez problemu można znaleźć dla siebie miejsce. Obsługa hotelowa ok, jednak mało kto mówi po angielsku, to raczej hotel w którym przeważają Niemcy i nikt nie ma potrzeby znać innego języka. Najlepszym pracownikiem hotelu był barman w barze na plaży, zawsze uśmiechnięty i sympatyczny. Pozostali skupiali uwagę na innych gościach hotelu, co łatwo można było zauważyć - bardziej uprzywilejowane osoby. Sam hotel w porządku, ale zdecydowanie można powiedzieć, że 5* może i miał w 2015 roku kiedy został oddany, dziś jest już mocno zużyty. Pokoje w porządku, nie było problemu ze zmianą, bo nasz pierwszy znajdował się po stronie ulicy na przeciwko dyskoteki i do 2:00 nie byłoby mowy o spaniu. Na szczęście meldowaliśmy się późno wieczorem i od razu to zauważyliśmy. Czystość w pokoju ok, jednak zdarzało się dostać brudne, dziurawe ręczniki. W czasie posiłków kolejki, brak miejsca, i dość brudno. Zastawa: talerze, sztućce, szklanki nie zawsze czyste... Trzeba bardzo zwracać na to uwagę. Jedzenie różnorodne, desery super, każdy znajdzie coś dla siebie. Animacje dla dorosłych to głownie waterpolo, karaoke, bingo (płatne! 15euro), dart. W porównaniu do wcześniejszych wyjazdów animatorzy nie udzielali się zbytnio. Atutem hotelu jest odległość od starego Side, dolmuszem 10/15min, odjeżdża spod hotelu (koszt 1euro/os.). Do wodospadu przez Manavgat 20 min z przesiadką (ale prócz samego wodospadu nie ma tam co robić). Super opcja sportów wodnych na plaży (dodatkowo płatna - 90euro/3osoby), szczególnie spadochron, piękny widok na całe Side. Ogólnie jesteśmy zadowoleni i polecamy.

Zalety

basen, zjeżdżalnie, jedzenie, bliskość antycznego Side, baza zakupowa

Wady

max 4 gwiazdki, czystość w jadalni, jakość ręczników, podejście obsługi do polskich gości,

Kamil

Mało animacji, głównie po niemiecku, niby 5 gwiazdek ale w Grecji byliśmy w 4 gwiazdkach to te 4 gwiazdki miały parę półek wyżej niż tutaj 5. Takie max 3 gwiazdki ale wiadomo Turcja standard niższy

Zalety

ładny pokój i ładny wizualnie hotel

Wady

Hotel typowo niemiecki i język głównie niemiecki zdarzają się niedomyte naczynia animacje ale głównie dla dzieci i po niemiecku bardzo mało animacji dla dorosłych

Maksym

Dobry hotel na 4 gwiazdy, nie na 5!! Spoko obsługa, dobry wybór jedzenia! Zadbany pokój econom!

Zalety

Internet w lobby to porażka!

Paulina

Do hotelu wybraliśmy się w parze (2 osoby po 40 lat). Hotel oceniamy bardzo dobrze. Pokoje mają wysoki standard. W całym obiekcie dostępne jest bezpłatne wi-fi. Obsługa miła i pomocna. Do dyspozycji gości średniej wielkości basen wewnętrzny i zewnętrzny. Do plaży spacerkiem 15 min. Można skorzystać z transportu meleksem. Bardzo dobra lokalizacja jeśli chodzi o punkt wypadowy do Side lub Manavgat. Animacje dla dorosłych i dzieci na średnim poziomie. Jedzenie bardzo smaczne, świeże i różnorodne. Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Można liczyć nawet na zupę nocną o 23:00 :)

Zalety

Dobra lokalizacja wypadowa do Side czy Manavgat. Przestronne, nowoczesne pokoje. Duży wybór jedzenia. Lunch dostępny również w barze na plaży.

Wady

Animacje dla dzieci i dorosłych powinny być bardziej dopracowane. Kącik zabaw dla dzieci, huśtawki wymagają remontu.

Magdalena

Hotel w bardzo wysokim standardzie. Jestem miło zaskoczona. Pokoje bardzo czyste. Codziennie sprzątane, pościel wymieniana za każdym razem, ręczniki czyste. Pokoje wyglądają dokładnie tak jak na zdjęciach. Jedzenie bardzo dobre, i wszystkiego bardzo dużo, każdy znajdzie coś dla siebie. Ciasta przepiękne oczy tylko jadły🙂. Wszędzie blisko, przystanek koło hotelu, plaża 10min spacerkiem lub można podjechać melexem który zabiera z pod hotelu i zawozi pod samo wejście na plażę. Basen bardzo czysty, czyszczony codziennie, zjeżdżalnia działa 2godz. Kelnerzy wspaniali , bardzo dbają o turystów, każdy uśmiechnięty i zawsze pomocny. Animacje kiepskie bardziej pod Niemców ale dla mnie to nie był problem bo nie lubię tego typu zabaw😉 wielki minus za plac zabaw. Jest tylko jedna mała zjeżdżalnia i 2 huśtawki. Mini club porażka. Podsumowując my jesteśmy bardzo zadowoleni. I będziemy polecać z czystym sumieniem ten hotel.

Zalety

Czystość Blisko wszędzie Przemiła obsługa Pyszne jedzenie

Wady

Plac zabaw

Franek

Hotel wart polecenia. Pokoje czyste i sprzątane ale w moim przypadku nie potrzebowałem sprzątania i miałem włączone czerwone światełko. Jednak widziałem jak codziennie sprzątali w pokojach obok. Lodówka chłodziła, TV programy Tureckie i Niemieckie. Woda ciepła była zawsze. Klima działała dobrze ale manipulator na ścianie. Basen średniej wielkości ale wystarczał i nie było tłoku. Większość ludzi przebywała na plaży. Na plaży wydzielona część hotelowa z darmowymi leżakami. Za materac chyba trzeba było dopłacać. Ilość leżaków była wystarczająca. Na plażę kursował busik elektryczny prawie na okrągło. Na piechotę to może z 5-10 min. Pierwszy raz na plażę zalecam jazdę busikiem aby wiedzieć gdzie jest hotelowa plaża. Plaża piaszczysta, w wodzie miejscami były kamyczki lub większe zaokrąglone kamienie. W hotelu było najwięcej Niemców, Polaków i Rosjan. Jedzenie było ok. Sporo surówek, różnych chrupek dla dzieci, ciast i przypraw Z dań mięsnych to najwięcej było kurczaka na 1000 sposobów. Była też ryba wątróbka deko filcowata, makaron i sos spaghetti. Po kilku dniach jak dla mnie było lekko monotonnie, bo nakładałem sobie wszystkiego po trochu, lecz ci co będą nakładać max po dwa rodzaje to na pewno nie odczują monotonni. Do obiadu wino, soki, napoje, kawa, kakao, herbata. Na śniadania jajka na twardo, smażone omlety, jajecznica, chrupki, sery, wędliny (ala mortadela) były przez dwa dni i na koniec jeden dzień, surówki, pomidory, sery, było tego sporo. Pieczywo różnego rodzaju. Bary przy lobby, tarasie nad basenem, przy basenie i na plaży. Na plaży były serwowane obiady prawie takie same co w hotelu, z alkoholi było tylko piwo. Przy basenie i lobby napoje, kawy, herbaty alkohole lokalne wódka, whisky, gin, malibu i inne. Było też ze pięć proponowanych ogólnie znanych drinków. Do południa obsługiwał miły i serdeczny szczupły barman, po południu nie zawsze serdeczny wysoki. Po południu przez kilka dni podawał drinki z colą bez cukru pomimo prośby o z cukrem. Dlatego wielokrotnie przynosiłem z lobby. Z rozrywek to rzutki, piłka siatkowa na plaży i ręczna na basenie. Z sauny, hammam, rowerków i bieżni nie skorzystałem. Prawie codziennie mini disco ale dla dzieci, muzyka niemiecka i rosyjska. Pomysł animatora może i dobry ale wszystko ciągnęło się jak flaki w oleju i wszyscy po prostu się nudzili. Uważam że było za mało dla dorosłych. W pokojach od ulicy niektórym przeszkadzał uliczny hałas i pobliskiej dyskoteki. Mi akurat to nie przeszkadzało. Bazary po drugiej stronie ulicy.

Zalety

Ogólnie czysto, smacznie, obsługa miła, kursujący prawie non stop busik na plażę.

Wady

Jak dla mnie to brak wieczornych imprez dla dorosłych i ta od popołudnia cola light. Może ktoś znajdzie coś jeszcze ale ja czepialski nie jestem.

Palm World Resort