Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Hotel Palm Bay jest malowniczo położony wśród śródziemnomorskiej zieleni w małym porcie. Ładna piaszczysta plaża oddalona jest Ok. 40 min. spacerem na zachód wybrzeża, częściowo po skałkach ( trzeba przejść dwie zatoczki kamieniste, jedną z piaskiem, ale warto. Przystanek Ok. 200m, z którego można dojechać w głównych kierunkach Malia Antyczna, Malia, Heraklion, Agios Nikolaos.
Otwarty charakter hotelu, rodzinna atmosfera, smaczne jedzenie.
Komary co (dla nas )wymagało wykupienia dodatkowo klimatyzacji ( 8 euro za dobę).
Bajeczne miejsce. Widoki i przyroda wokół hotelu zachwycające. Idealne miejsce na spokojny wypoczynek. Pokoje czyste, bez rewelacji, ale z niepowtarzalnym klimatem. Miła obsługa.
Przyroda i otoczenie hotelu
Brak napojów do kolacji
Ogólnie hotel bardzo fajny. Jest parę szczegółów, które, mogą lekko przeszkadzać np. brak reakcji na zepsutą słuchawkę do prysznica. Trzy razy prosiłam o wymianę totalnie zepsutej słuchawki i bez reakcji, pokoje skromne ale czyste. Śniadania monotonne, natomiast kolacjie bardzo smaczne. Szkoda że nie ma chociażby wody do posiłku, mimo funkcjonującego dystrybutora, zasłoniętego serwetką. Piekny ogród niestety z komarami szczególnie aktywnymi w nocy. Ogólna ocena bardzo dobra.
Piekny ogród i basen.
Brak wody do kolacji. Komary.
Hotel ok, dużo zieleni, czyste pokoje, można odpocząć. jedzenie przęcietne. przy hotelu plaża. w zatoce można spokojnie popływać. Przy hotelu miasteczko z kawiarenkami, barami i restauracjami. Blisko wypożyczanie samochodów i skuterów. Jeden wielki minus to bardzo mało Polaków w hotelu. Goście tego hotelu to 90% to niemieccy emeryci. Pobyt był w miarę ok ale chyba drugi raz bym tam nie pojechał. chyba że jak będę emerytem.
Hotel ok, dużo zieleni, czyste pokoje, można odpocząć. Przy hotelu plaża, w zatoce można spokojnie popływać.
Wielki minus to bardzo mało Polaków w hotelu. Goście tego hotelu to 90% to niemieccy emeryci.
Świetny hotel połozony w przecudnym ogrodzie. Cicho. Czysto. W pokoju lodowka , suszarka , na terenie hotelu wi-fi. W ogrodzie -palmy, bugenwille, pelargonie, róże i wiele innych; rozwieszone hamaczki. Basen wystarczajacy. W poblizu plaża -na oko kamienista, ale dno zatoczki piaszczyste. Byłam B&B i żałuję ze nie wzięłam obado-kolacji bo wygladały posiłki całkiem dobrze. Ale przestraszyłam sie opinii z forum. Zamierzam wrócic tam w przyszłym roku.
Sissi to fajne małe portowe miasteczko, bez komercyjnej otoczki jak Kreta. Kilka plaż, dużo miejsc gdzie można zjeść poza hotelem, a także bary. Palma Bay to hotel nie wychylający się niczym poza standard 3*, otoczony pięknymi kwiatami. Ręczniki były wymieniane kila razy w tygodniu. Pościel raz na tydzień. Nie odpowiadała mi godzina śniadań. Od 7 do 9,30. Ja lubię pospać, szczególnie będąc na wakacjach. Kolacja serwowana w godzinach od 17 do 19.
Hotel jest otoczony przepiekna roslinnoscia, wsrod palm, cytrusow i cudownych kwiatow i jest to najwieksza zaleta tego hotelu. Sniadania przez 2 tygodnie byly dokladnie takie same, jedyna roznica to w jeden dzien jajka sadzone na nastepny jajecznica:( Obiady bardziej urozmaicone, ale raczej kiepskie. Okolica jest spokojna i mozna tam wypoczac. Zeby poszalec wystarczy pojechac do pobliskiego miasteczka Malia gdzie rozrywek nie brakuje: mnostwo klubow, kawiarenek i ogolny wakacyjny gwar. Jesli chodzi o plaze to przy hotelu jest mala, kamienista i umieszczona blisko przystani do ktorej wplywaja i wyplywaja statki wycieczkowe, ale niedaleko bo ok. 15 min. pieszo sa az 3 piaszczyste plaze na ktorych mozna sie opalac na recznikach.
Przytulny hotel położony 100 m od plaży, bardzo kameralny z pięknym ogrodem, czystym basenem, bardzo fajne miejsce dla rodzin z dziećmi i dla osób poszukujących miejsca do wypoczynku (piękne widoki) nieopodal kilka ładnych i czystych plaż, mnóstwo tawern, restauracji, sklepów, wypożyczalni samochodów,8 km od Sisi jest miasteczko Mali - polecam osobom szukającym rozrywki, w okolicy ok 20km.znajdują się dwa duże water parki
Jedyny minus- wyżywienie
Spokojny, kameralny hotel z pięknym, zadbanym ogrodem, czystym basenem i okresowo polską obsługą.
Jedynym minusem były mało urozmaicone posiłki, reszta same plusy. Bardzo czysto.
Kilka dni temu wróciłem z dziewczyną z hotelu Palm Bay w Sissi.Jest to naprawdę miły hotelik w prawdziwej greckiej atmosferze.Hotel składa się z kompleksu niewielkich bungalowów,jest cały obrośnięty przepięknymi kwiatami i palmami.Polecam w szczególności ludziom ceniącym spokój,dla nowożeńców oraz nastawionym na zwiedzanie.W okolicy znajduje się spory market,liczne kawiarnie,bary,tawerny i romantyczne restauracje nad brzegiem morza.Sissi jest niewielką, lecz naprawdę uroczą miejscowością.W moim terminie,czyli 12.07-26.07.06 nie było tam zbytniego przeludnienia,gdyż był to jeszcze jak grecy to określają "średni sezon" ale pare dni przed wyjazdem widać było znaczny napływ turystów.Dla ludzi szukających rozrywki poleciłbym odwiedzenie pobliskiej miejscowości Mali,oddalonej o 8 km od Sissi, gdzie znajduje się pełno dyskotek i barów obleganych w szczegulności przez anglików-jest to taka mała Ibiza...dla zainteresowanych wypożyczeniem auta..ja płaciłem ok 95 euro za 4 dni-WW polo- nowy..z pełnym ubezpieczeniem z wypożyczalni SMILE po prawej stronie od hotelu.Bardzo polecam hotelik i życzę miłego pobytu..
Generalnie jestem z moją świeżo upieczoną żoną bardzo zadowleni z hotelu Pulm Bay poniewaz szukalismy spokoju i wyciszenia a jego piekne polozenie wsrod wspanialej zieleni doskonale nas odprezyl. Także bardzo dziekujemy. Pozdrawiamy serdecznie i wszystkim wybierajacym ten hotel zyczymy wspanialego pobytu. Ps. niech uważaja na komary na poczatku troche daly nam sie we znaki ;-)