Palladium Don Carlos (ex. Fiesta Don Carlos)

Słaby
1 opinia

Spędziliśmy tydzień w hotelu Palladium Don Carlos i niestety hotel nie wywarł na nas pozytywnego wrażenia. Największym minusem tego hotelu jest jedzenie. Większość gości hotelowych to Anglicy i jedzenie jest robione na pewno pod nich, ale nie oznacza to, że posiłki muszą być przygotowywane z produktów niskiej jakości, a tak niestety wygląda wyżywienie w tym hotelu. Z kuchni hiszpańskiej w zasadzie nie ma niczego - dwa razy pod koniec naszego pobytu pojawiła się paella, w tym jeden raz w \"przemielonej\" wersji. Zupy i dania z ryżu przygotowywane na bazie warzyw mrożonych. Większość potraw w smaku po prostu niedobra, posiłki w tym hotelu nie są na poziomie 4, ani nawet 3 gwiazdek. Pokój - nic specjalnego, powiewa starością, mały. Wykładziny na korytarzach brudne. Czystość w pokoju oceniam jako dobrą, pokoje są codziennie sprzątane. Warto wspomnieć też o pakiecie all inclusive- nigdy nie spotkałam się jeszcze z tak ubogą ofertą all inc. Brak przekąsek między posiłkami, bardzo skromny wybór drinków - ok. 6 drinków do wyboru, robionych wyłącznie na bazie lokalnych alkoholi i napojów. W hotelu możliwe jest wykupienie upgrade\'u do all inclusive premium w cenie 12 eur/osoba/dzień - to daje możliwość dostępu do alkoholi/napojów importowanych. Jeśli chodzi o położenie, hotel położony jest na uboczu, do centrum Santa Eulalia trzeba zrobić sobie ok. 15 minutowy spacer. Sama miejscowość spokojna, niewiele się w niej dzieje, polecam przejść się wieczorem w okolice portu - przyjemny klimat. Z portu w Santa Eulalia wypływa codziennie prom na Formenterę w cenie 35 eur/osoba w dwie strony. Plaża przy hotelu Don Carlos mała i wąska - nic specjalnego. Niewątpliwym plusem hotelu jest wyłączność dla dorosłych. Podsumowując jednak cały pobyt, po zwiedzeniu kawałka wyspy, polecam na Ibizie szukać zakwaterowania w stolicy (warto zwiedzić) lub w Sant Antoni i okolicach - tam są najpiękniejsze plaże.

Nazwa  Palladium Don Carlos (ex. Fiesta Don Carlos)
Miejsce  Hiszpania / Ibiza / Santa Eularia
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, żeglarstwo, rowery, bez paszportu

Tętniące życiem kluby nocne i festiwale muzyczne

Rajskie plaże i ukryte zatoczki otoczone klifami

Doskonałe warunki do uprawiania sportów wodnych, w tym nurkowania

Słaby
1 opinia

1.0

Wyświetlono 1 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dominika

Pobyt - Lipiec 2021

Zalety

- blisko do plaży - spokojna okolica - hotel tylko dla dorosłych

Wady

- niedobre jedzenie - niemiła obsługa na recepcji - pokoje wymagające renowacji - słaba opcja all inclusive

Palladium Don Carlos (ex. Fiesta Don Carlos)