Dziewicze plaże Adriatyku z malowniczymi klifami
Zabytkowe miasta Kotor i Budva z wąskimi, brukowanymi uliczkami
Przepiękne krajobrazy górskie i parki narodowe
Hotel oceniam raczej dobrze chociaż widać już jego słuszny wiek i związane z tym wady w estetyce pomieszczeń i otoczenia. Miła obsługa pomimo bariery językowej.
Blisko morza - około sto metrów. Leżaki bezpłatne na terenie hotelu. Winda ułatwiająca przemieszczanie się.
Grzyb na ścianie pokoju w miejscu gdzie była zamontowana klimatyzacja. Prawie codziennie rano musiałem prosić o włączanie jacuzzi na basenie ze słodką wodą długo czekając na włączenie . Na basenie otwartym ze słoną wodą pomimo że było jacuzzi to nigdy nie działało. Posiłki - monotonne ale dobre. Raz na cztery posiłki była dodatkowa potrawa - to znaczy jakaś inna wędlina. Brak możliwości porozumienia się w języku polskim. Bez wydzielonych miejsc dla palaczy na zewnątrz wszędzie palą.
bylam w roku 2005 w lipcu 7 dni. jestem zachwycona. codziennie na sniadanie czy na kolacje co innego, wszystko bardzo smaczne, dobrze i milo podane, kolacja-wybor z menu-hotel odzielony od plazy tylko promenda-waska- praktycznie na samej plazy, przy koncu promenady wiec wieczorami i w nocy cisza i spokoj. basen ze slona woda ale czysta, pokoje skormnie urzadzone ale ze wspanialym balkonem obudowanym tak ze nie ma sie sasiadow dokola. brak sportu i animacji, wieczorami muzyka na tarasie kawiarni.petrovac to pikene miejsce- zupelnie inne od halasliwej brudnej budvy-serdecznie polecam!!