Nie polecam tego hotelu . Zasługuje max na 3 gwiazdki , pokój mieliśmy mieć z widokiem na ogród , po przyjeździe okazało się, ze pokój jest z widokiem na jakieś kontenery , na balkon nie dało się wyjść ponieważ był okropny smród z kanalizacji . W łazience na ścianie grzyb. Po spotkaniu z rezydentem zmieniono nam pokój na troszkę lepszy już z „ normalnym” widokiem . Jedzenie bez rewelacji . Jedynym plusem były baseny oraz bliskość do plaży.
- baseny oraz plaża w bliskiej odległości
- pokoje małe i zaniedbane , - jedzenie
W pokoju straszny syf juz przy zameldowaniu, nie sprzątają. Prosisz o posprzątanie i wymianę pościeli, zostawiasz napiwek i masz nadzieje, ze bedzie czysto. Niestety, można powiedzieć, że było jeszcze gorzej. Nawet papieru nie dołożyli. W łazience śmierdzi kanalizacja. Na szczęście mieliśmy pokój na 1 piętrze, ale pokoje na parterze są tragiczne. Najlepsze było na samym początku, zaraz po zameldowaniu. Zmęczony po podróży, poszedłem po piwo na restauracji, pseudo barmanowi nalało się za dużo pianki, i zamiast wylać do miski, ten wziął swoim palcem ta piankę zrownał z górą szklanki. Tak mnie zamurowało to, że poprostu odszedłem, i dopiero przy stoliku ogarnęłem. Gdyby chodź trochę dbali o obiekt, było by lepiej. Przez ten syf nawet do pokoju się niechce wracać. Po kryjomu zabrałem mopa i umyłem sam podłogę, aż w szoku byliśmy, że może być tak czysto. Jedzenie ogólnie kiepskie, dużo wszystkiego a nie ma w czym wybierać. Plus za kawiarnie, gdzie była dobra kawa i ciasta. Baseny też było ok. Nad morzem plaża kamienista, ale ładna, Jedzenie na plaży było w miarę ok, kebab, ryba, Arbuz. Przy basenie zjadliwa pizza. Ogólnie pierwszy raz cieszyłem się że wracam do domu. Jeżeli nie szukasz czystości w pokojach to hotel ok. Ja więcej napewno tutaj nie wrócę. Hotel nie jest nowy, zmienił nazwę że względów podatkowych. Drinki ok, ale dogadać się z barmanami ciężko. Prosisz o drinka dla dzieci koloru zielonego, dają ci czerwonego. Ogólnie z uwagi na syf, nie polecam.
Basen, plaża, snacki na plaży, kawiarnia, kawa, ciasta,
Syf, brud, syf, brud.
Nie polecam tego hotelu nikomu, w łazienkach zapach szamba przez tydzień, rozchodzi się po całym pokoju, na zewnątrz nie zabezpieczone szambo które się wylewa na kostkę ludzie muszą po tym chodzic, robactwo, mało miejsca w obrębie hotelu, dużo Rosjan którzy byli lepiej traktowani jak Polacy. Nie Polecam!!!!!
Szczerze mówiąc żadnych zalet hotel nie miał. No moze jedzenie nie było najgorsze
-grzyb w lazienkach, - zapach szamba w łazience i pokoju przez cały tydzień - nie zabezpieczone kratki w basenie
Syf, smród, robaki, pluskwy, grzyby na ścianach. Koszmar, nie polecamy .
Brak zalet.
Cały hotel jest wadą .
Najgorszemu wrogowi nie życzę pobytu w tym syfie bo inaczej nazwać się tego nie da. Pokoje zapluskwione, grzyb, wilgoć, i smród. Pokoje tak małe że wstawienie dostawki dla niemowlęcia powoduje że mamy 30 cm przejścia w pokoju. Jedzenie nie zawsze świeże, drinki okropne lub ich brak bo przez dwa dni pobytu było dostępne tylko piwo. Pokoj z którego przeniesiono wczasowiczow z powodu pluskiew za pół godziny trafił się nowym gościom, zmyli w nim tylko podłogę. Dziecko całe pogryzione przez pluskwy.
Basen dla dzieci, plaża .
Pluskwy, wilgoć, grzyb, arogancki menager i słaba obsługa .
Hotel dramat, ludzie nie dajcie nabrać się na pozytywne opinie. Tu nic nie ma pozytywnego .
Brak zalet .
Syf, smród, bród, GRZYB GRZYB GRZYBA GONI JEST WSZĘDZIE w pokojach w lobby W RECEPCJI. Zostaliśmy oszukani hotel który nam biuro podróży zaproponował zasługuje maksymalnie na dwie gwiazdki. Drodzy urlopowiczów nie bierzcie tego hotelu bo będziecie niezadowoleni, a zmiana hotelu przez biuro to oferta, jeszcze gorszego hotelu. Rezydentka w niczym nam nie pomogła. Tylko mówiła, że zostaje zliczyć reklamację. Urlop nieudany. Jedzenie stare, popsute, tak w skrócie, sprawę oddajemy do sądu.
Byliśmy w hotelu na przełomie września/ października i postaram się napisać taką optymalną opinie. Czytaliśmy opinie i jechaliśmy trochę z lękiem, co zastaniemy na miejscu. Hotel wybrany głownie przez cenę i baseny dla dzieci. Jeśli chodzi o pokój to nie trafiliśmy źle, bo na 3 piętrze. Fakt pokój mały - ktoś nie pomyślał budując hotel, bo balkon był wręcz za duży. Warunki jak tureckie, my wymagający nie jesteśmy, a w pokoju i tak nie siedzimy. Minus - śmierdziało z łazienki. Grzyb w łazience był, ale tylko w jednym rogu pod prysznicem, więc też batalii nie robimy, wiemy jak w Turcji sprzątają i że ogólnie wilgoć jest. Jedzenie - wybór jest, sosy z wołowinką były pyszne, a mięsko mięciutkie, choć fakt (minus) było to często zimne lub chłodne, no i trzeba było się spieszyć - raz o 19.00 było sushi, ale Ruskie zjedli i o 20.00 to już nawet patyczków do sushi nie było (mąż sushi nie zobaczył). Raz przy wieczorze Tureckim to było tyle warzyw i owoców, że stół się uginał (ale wtedy chyba robiono zdjęcia). Trzeba było też uważać na mięso z tych grilów (Boże, jakie one były brudne, Magda Gesller to by na zawał padła!), bo jakiś menager wziął takiego kotleta i opieprzył kucharzy, bo dawali surowe. Ogólnie wszystko ładnie miało wyglądać. Drinków rzeczywiście brakowało, ale jak były to Mohito się wypiło. Natomiast były problemu (pod koniec pobytu) z napojami - został otwarty tylko jeden bar w restauracji obsługiwany przez jednego kelnera, a automaty z napojami (tzw. soki) i kawą przestały działać. Ludzie kłębili się też zawsze przy gorącej wodzie żeby zrobić herbatę - minus - brakowało często filiżanek, zaś w barze na zewnątrz (póki działał) były tylko papierowe mini kubeczki, z których kawa się wylewała, gdyż ich objętość była za mała. Stół z daniami dla dzieci to była rzeczywiście porażka - wszystko zimne, mało i byle jakie. Czasem (jak Ruskie nie wzięli) to dawali dzieciom takie serki lub mleka smakowe. Potem wydawali jedno na dziecko. Obsługa - traktowali ok Ruskich, w ogóle odniosłam wrażenie, że wszyscy Turcy jacyś tacy byli nieuśmiechnięci, jakby źli, zmęczeni. Nie wiem, pierwszy raz byliśmy po sezonie, może oni się uśmiechają tylko w sezonie :-). Panie sprzątające pokoje i w ogóle dożo osób sprzątających to takie staruszki, aż mi szkoda ich było., ledwo to żyło, a smutne i zero komunikacji. Animacje -to wielka ściema. Animatorki od dzieci przez cały dzień siedziały i namawiały dzieci (bez uśmiechu i z żadnym podejściem do dzieciaków) na robienie rysunków wysypywanych piaskiem - jedynie 5 E. Raz w ciągu 10 -ciodniowego pobytu był aqua-aerobiki, bo... robili zdjęcia. Kids disco codziennie te same piosenki w takiej samej kolejności. Panie prowadzące pokazywały te tańce tak niechętnie, że aż się płakać chciało (może też zmęczone były sezonem). I na koniec - raz dzieci zostały zwołane na "niespodziankę" - okazało się, że zostały kolejno otwierane pokoje w Mini Klubie (Mini klub jest wypasiony - są pokoje muzyczne, kinowe, z klockami, z grami itp., tylko że były one cały czas zamknięte - po sezonie?). Dzieci zostały wpuszczone do kolejnych pokoi, miały się bawić, oglądać bajkę itp., tylko po to by fotograf mógł zrobić zdjęcia!!! Potem zostały zaproszone na stołówkę dziecięcą, która też tam była - o matko jaki tam był wypas z jedzeniem, były te serki, soczki, dania, ciasteczka, owoce, truskawki, no wszystko kolorowe, poukładane, piękne i tylko jeden raz!. Dzieci zagoniono do jedzenia....i zrobiono zdjęcia. I dla mnie to był największy minus tego hotelu - bicie piany, że jest tak super, a niestety jest to kłamstwo. Animatorzy nie robili nic. O DJ puścił muzykę przy basenie i wrzucił flakowatą piłkę (symbol hotelu? Na porządną piłkę to chyba hotelu nie było stać)) żeby grać w woterpolo, no chyba że chciano zrobić zdjęcia to wtedy się działo więcej. Dostaliśmy też darmowe wejście do SPA, ale kiedy poszłam się umówić to raz wpisali mnie na godzinę, kiedy przyszłam to Ruska mówiąca do mnie super szybko po rosyjsku powiedziała żebym przyszła za godzinę, a w ogóle to co mi dolega i po co chcę ten darmowy masaż, bo to jest po to żeby wykupić sobie cały. I tak to stwierdziłam, że ja już żadnego masażu nie chcę. Pluskiew (mam nadzieję, choć coś mnie gryzło - dwa komary zabite w pokoju) nie było. Ale pod koniec pobytu wywaliło dwa razy hotelowe szambo. zapach był przedni, a tym, co mieli pokoje na samym dole to można było tylko współczuć. W nocy szambiarka przyjechała, zaś panie sprzątające chodziły po pokojach i pryskały odświeżaczem. Pocieszające jest jednak to, że żadnych rewolucji żołądkowo - jelitowych w naszej rodzinie nie było. Na pewno drugi raz do tego hotelu nie pojedziemy. Ale byliśmy, widzieliśmy, przeżyliśmy. i pewnie moje dzieci znajdą się wkrótce na zdjęciach hotelowego folderu, że niby tak super Kids Club działa :-(
baseny dla dzieci, ładna plaża, bar na plaży z lodami, goframi i smacznym jedzeniem (tam było czysto i większy wybór niż w barze przy basenach)
dużo by wymieniać, ale największą wadą jest tworzenie iluzji poprzez zdjęcia, że tak niby super hotel działa
Tragedia jeden wielki syf i smród z całego serca nie polecam właśnie zmieniamy hotel bo ten nie jest wart aby spędzić tu jednego dnia.
Żadnych
Wady w każdej dziedzinie. Po prostu hotel katastrofa .
Hotel z bardzo miłą obsługą i smacznym jedzeniem. Przystosowany dla rodzin z dziećmi. Pokój bardzo mały i nieprzystosowany dla rodzin 4 osobowych. Ogólnie czysto. Hotel mogę ocenić jako przeciętny jak na tureckie warunki.
Hotel czysty, obsługa bardzo przyjazna.
Bardzo małe pokoje.
Hotel nie został otwarty w roku 2020. Jest hotelem starym który zmienił swoją nazwę. Proszę nie sugerować się zdjęciem w ofercie bo absolutnie nie oddają rzeczywistości
Pokoje dwuosobowe przeznaczone dla 4 osób brak szafy i miejsca na walizkę .Wyjazd z 2 dziećmi 16 i 12 lat które nie zmieściły się na dostawcach a walizki musielibyśmy trzymać za pokojem . Po negocjacjach otrzymaliśmy informacje ze jak dopłacimy 50 euro otrzymamy pokój z łóżkiem piętrowym . W ofercie nie ma mowy o dopłacie do pokoju z łóżkiem piętrowym który wg hotelu jest pokojem rodzinnym . Monotonne jedzenie brud brak sprzątanych pokoi . W hotelu przewaga obywateli Turcji którzy obsługiwani da poza kolejnością . Hotel powinien mieć 3 a nie 5 gwiazdek. Nie polecam za tą cenę
Hotel z przeznaczeniem dla gości tureckich, niewiele osób porozumiewa się w innym języku jak turecki ew. rosyjski My 2+2, zostaliśmy do tego hotelu przekierowani, gdyż ten docelowy nie otworzył się w czerwcu. Uważam, że cena jest stanowczo zbyt wysoka względem świadczonych usług. ogólnie pobyt oceniam na max. 3*
Baseny i zjeżdżalnie dla dzieci Pokój 4 osobowy jest bardzo mały, jest wiele niedociągnięć ale są czyste i codziennie sprzątane Dojście na plażę jest wśród pięknej roślinności i zajmuje 5 min.
Bardzo słabym punktem jest "restauracja " nastawienie na ilość nie na jakość potraw
Hotel bardzo fajnie przystosowany dla rodzin z dziećmi. Obsługa bardzo przyjazna i pomocna . Jedzenie smaczne i różnorodne. Ogromny wybór tortów i ciast. Serdecznie Polecam
* W ofercie podano jako hotel nowy - oddany w 2020 r, okazuje się po przybyciu, iż przejęty poprzez nowego właściciela i średnio wyremontowany, strona o hotelu została zaktualizowana dopiero 29.07.2021 r * W pokoju kilkukrotny brak prądu i notoryczne wzywanie obsługi, powracająca awaria. Pokój posprzątany w tzw, pośpiechu, mini bar pokojowy uzupełniony dopiero po niemalże 48 godzinach od czasu odebrania kuczy - uzupełniony tylko raz, w ofercie hotelu miało być codziennie. Ręczniki i pościel dostarczone tylko w trzech egzemplarzach na 4 osoby. * Poranny i wieczorny unoszący się fetor z kanalizacji na całym obiekcie hotelu. *Toalety ogólnodostępne bardzo zanieczyszczone i śmierdzące - sprzątane raz dziennie . *BARDZO zaniedbana stołówka, stoliki i podłoga klejące od brudu.. posiłki monotonne oraz ilościowe nie jakościowe, kierownik stołówki nie zwracający uwagi na sugestie dot. czystości, wręcz przeciwnie jak rozumiał j. angielski w dwóch pierwszych dniach rodzinnego mojego pobytu tak w kolejnych już nie znał żadnego języka.. nawet nie spoglądał w kierunku polskich turystów. *Na całym obiekcie odpadające tapety z oraz pouszczerbiane kafle, przede wszystkim pouszczerbiane kafle przy basenach kąpielowych dla dzieci. *Obsługa kelnerska jak i ogólno-hotelowa niezbyt miła i przyjemna w stosunku gości europejskich w przeciwieństwie do gości tureckich - co było ewidentnie zauważalne i odczuwalne. *Baseny o 19 zamykane celem czyszczenia, jednakże tak owe się nie odbywało co skutkowało kamyczkami na dnie basenów przynoszonymi poprzez gości z plaży, która to była żwirkowa. * Hotel w kategorii organizatora oznaczony 5* a w kategorii lokalnej także 5* - niestety nijak ma to odzwierciedlenie w rzeczywistości. *HOTEL NIE GODNY POLECENIA ABSOLUTNIE PO RAZ KOLEJNY NIE WYBRAŁABYM SIĘ TAM Z RODZINĄ !!!
Blisko Belek, park rozrywki Land of Legends Blisko Alanya
* W ofercie podano jako hotel nowy - oddany w 2020 r, okazuje się po przybyciu, iż przejęty poprzez nowego właściciela i średnio wyremontowany, strona o hotelu została zaktualizowana dopiero 29.07.2021 r . * Hotel w kategorii organizatora oznaczony 5* a w kategorii lokalnej także 5* - niestety nijak ma to odzwierciedlenie w rzeczywistości. *HOTEL NIE GODNY POLECENIA ABSOLUTNIE PO RAZ KOLEJNY NIE WYBRAŁABYM SIĘ TAM Z RODZINĄ !!!