Osmine

Hotel elegancki, nowoczesny, czysty. Pierwszy raz spotkaliśmy wykładziny dywanowe na korytarzach. Pięknie położony, z każdego pokoju piękny widok na zatokę i pobliskie wybrzeże. Hotel bardzo rozległy, do restauracji trzeba dojechać dwoma windami, najpierw do recepcji i z recepcji inną windą na piętro z restauracją i z tego poziomu schodami wychodzi się na plażę i nad basen.

Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie. Hotel jest położony w malowniczej zatoce niedaleko miejscowości Slano, zaledwie ok. godzinę drogi autobusem od lotniska w Dubrovniku. Pokoje są klimatyzowane z balkonami. Z widokiem na morze i otaczające je góry. Okna wychodzą na wschód. Dla tych, którzy lubią dłużej pospać idealnym rozwiązaniem są przesuwne metalowe drzwi balkonowe. Po ich zamknięciu w pokoju jest ciemno jak w bieszczadzkim lesie 😉 W pokoju znajduje się bezpłatny sejf. Na plażę zjeżdża się windą, a następnie trzeba zejść po stromych schodkach. Może w zatoce jest spokojne, zasolenie morza jest duże. Plaża kamienista, dlatego warto mieć buty do wody. (Można je kupić w normalnej cenie w hotelowym sklepie). Na plaży dużo drzew gwarantujących cień, ogólnie dużo zieleni. Leżaki i parasole są bezpłatne i jest ich dużo zarówno na plaży jak i przy hotelowym basenie. Basen jest niewielki ale wystarczający. Dla najmłodszych jest brodzik. Woda w basenach jest słona, ale można do tego przywyknąć. Przy basenie znajduje się bar, w którym można dostać alkohole i napoje bezalkoholowe. Jest też samoobsługowy ekspres do kawy. Animacje dla dorosłych w języku angielskim są codziennie, przez cały dzień w określonych godzinach (aerobik wodny, siatkówka, joga, etc.) Animatorzy uśmiechnięci, bardzo kontaktowi, zachęcają osobiście do uczestnictwa w tych zajęciach. Animatorki dziecięce. również z Polski. Animacji dla dzieci w ciągu dnia brak. Jest miniclub, ale to bardziej "przechowalnia". Gdy weszlismy z 7 letnią córką do miniclubu z zapytaniem jakiego rodzaju aktywności mogą jej zaproponować, padła odpowiedź że mogą dać kartkę i kredki 🙃 ( btw. chyba każdy rodzic zabiera na wakacje z dzieckiem w swoim bagażu kartkę i kredki, wiec trochę to słabe...). W ogóle podczas naszego pobytu animatorki często siedziały w miniclubie i rozmawiały między sobą, dzieci nie było. Oprócz malowania buziek nie wychodziły z inicjatywą wspólnej zabawy z dziećmi w ciągu dnia. Brakowalo mi "pozbierania" dzieci i zachęcenia ich do udziału w różnego rodzaju zajęciach i aktywnościach jak to robili animatorzy dla dorosłych. W hotelu na 3 piętrze jest sala zabaw, tzw. play room czynny w godz. 15-17. , przez ten czas znajduje się tam jedna z animatorek. Wieczorami, po kolacji jest mini disco dla dzieci i wówczas widoczne jest pełne zaangażowanie animatorek dziecięcych. Po mini disco jest show dla dorosłych. Ok. godz. 22.00 gdy atrakcje się kończą. większość gości idzie do pokoju. Hotel nie jest "imprezownią", należy do tych spokojnych miejsc. Jest idealnym miejscem do wypoczynku. Wielu gości, z którymi rozmawiałem wracało tu po kilka razy. Jest to miejsce dla tych, którzy w wakacje przede wszystkim chcą odpocząć. Większość gości stanowią rodziny z dziećmi oraz seniorzy. Polacy, Francuzi, Niemcy, mniej Anglików. Jedzenie jest zróżnicowane i smaczne. (bardziej słone niż w Polsce). Dużo ryb oraz owoców morza w różnej postaci m. in. krewetki, kalmary, mule czy smażony rekin. Nie ma kolejek podczas posiłków. Nie ma problemów z wolnymi stolikami. Podsumowując: jeśli czujesz, że jesteś już na takim etapie życia, iż podczas wakacji bardziej od codziennej imprezy cenisz sobie ciszę, spokój i relaks to hotel Osmine jest idealnym miejscem dla Ciebie.

Hotel przepiękny, o wysokim standardzie. Czyste, ładne, nowoczesne pokoje, duża łazienka. Codziennie sprzątane. W szafie ręczniki plazowe, sejf. Jedzenie jedno z najlepszych jakie jadłam!!!! Bardzo dobre potrawy - zawsze ciepłe. Owoce, ciasta, kawa, soki ( nawet były świeżo wyciskane). Mozna było bez problemu napełnić sobie do wlasnej butelki i iść na plaże. Duża róznorodność. Niektóre posiłki były smażone/ przygotowywane tak, aby kązdy mógł zobaczyć ich sposób wykonania i sobie nałozyć gorące. Przy plaży bar, wysoka kultura osobista kelnerów, znają w stopniu podstawowym język polski, więc mozna się doagadac. Z ang też nie było problemu. Ładny widok na zatokę, można wypożyczyć rowery wodne, kajaki lub SUP i sobie popłynąć nieco dalej. Przy hotelu długa promenada. Teraz minusy: Hotel połozony tak naprawdę z dala od wszystkiego. Do najbliższego sklepu, conajmniej, 45 min pieszo. Cicha, mała okolica. Ogólnie nudno, po 3 dniach już nie ma co robic. Animacje słabe. Plaża wąska, żwirowa, leży się na leżakach prawie jeden obok drugiego ( warto zakupić materac na leżak, bo okropnie twardy ). W morzu kamienie, więc warto zabrać odpowiednie obuwie do pływania. Są tylko 3 rowery wodne, trzy kajaki i dwa SUPy. Za mało na tak dużą ilośc gości hotelowych. Zawsze trzeba było czekać aby wypłynąc.

w Osmine byliśmy w lipcu 2024 razem z partnerem i 3 letnią córką. Pobyt w hotelu był bardzo udany. Najważniejsze budynki w hotelu zostały odnowione, pokoje są przestronne i komfortowo urządzone. Roztacza się z nich piękny widok na zatokę, którego już nam brakuje. Generalnie największym plusem tego miejsca jest właśnie sama lokalizacja, w rogu spokojnej zatoki, gdzie od strony wody dojeżdżają jedynie hulajnogi i rowery, a do nabrzeża przybijają statki wycieczkowe dla gości hotelowych. Kolejne zabudowania przy wodzie są oddalone o około 1 km. Jest tu bardzo cicho, mimo szczytu sezonu nie ma tłoku. Na plus zasługuje też możliwość bezpłatnego korzystania z rowerów wodnych, kajaków, supów i zwykłych rowerów (brak roweru z krzesełkiem dla dziecka). Zatoka idealnie nadaje się do takiej rekreacji, bo woda jest spokojna i czysta (super miejsce do snurkowania i podziwiania podwodnych organizmów). Była również bardzo fajna ekipa animatorów z różnych krajów, którzy są zaangażowani i starają się umilić gościom czas. W naszej ocenie były jednak dwa spore minusy. Pierwszy to mały wybór potraw na stołówce na dany posiłek. Jedzenie było smaczne, urozmaicone jeżeli chodzi o kolejne dni, ale sama jego ilość w mojej ocenie była niewystarczająca (nasza córka to niejadek i często mieliśmy problem z wybraniem czegokolwiek). Drugi to bardzo stary i bardzo mały zewnętrzy plac zabaw, który nie przeszedł modernizacji. Są na nim 3 huśtawki, 1 drabinka i 1 huśtawka na przeciwwagi. W ogólnej ocenie polecam pobyt w hotelu osobom szukającym odpoczynku.

Hotel położony w pięknym miejscu na obszernym terenie, przy linii brzegowej pośród zieleni. Kilka budynków połączonych w całość z pool barem i własną plażą. Pokoje ładne czyste z balkonem z widokiem na morze.

Nazwa  Osmine
Miejsce  Chorwacja / Dalmacja Południowa
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis, rowery, parking

Zabytkowe miasta, takie jak Dubrownik, z pięknymi murami obronnymi

Malownicze wyspy, takie jak Korčula i Mljet

Krystalicznie czyste wody idealne do nurkowania i żeglowania

Wyświetlono 30 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Mariola

Zalety

Pięknie położony, piękne widoki.

Wady

Daleko od jakiegokolwiek sklepu.

Jarek

Zalety

Lokalizacja hotelu, spokojne morze, standard pokoju, jedzenie, obsługa, wszechobecna zieleń, plaża

Wady

animacje dla dzieci w ciągu dnia

Aleksandra

Zalety

Bardzo dobre, urozmaicone posiłki. Przepyszne świeże owoce, napoje. Kawa smaczna. Bezpłatne leżaki i parasole, oraz sprzęt wodny. Można wypożyczyć rowery. Ciekawe położenie , przy zatoce. Hotel, wysoka klasa i standard.

Wady

Hotel położony z dala od wszystkiego, do najbliższego sklepu 45 min pieszo. Trochę nudna okolica, brak rozrywek wokół. Plaża mała, żwirowa, leży się tak naprawdę jeden obok drugiego.

sylwia

Marlena

Zalety

Najbardziej podobała mi się lokalizacja hotelu, miła obsługa i jedzenie. Z basenu nie korzystałam, kąpieli zażywałam w tylko w morzu.

Wady

Wadą hotelu były wąskie łóżka, niewygodne twarde dostawki, serwowana kawa niestety nie do wypicia (oprócz expresso w restauracji) beznadziejne nagłośnienie przy puszczaniu muzyki, słaba muzyka, niezachęcające atrakcje wieczorne. Sugeruję popracować nad animacjami, te dla dzieci powinny być wcześniej by później było coś dla dorosłych. Hotel położony w miejscu oddalonym od centrum powinien opracować lepszy program rozrywkowy wraz z jego oprawą tak by stworzyło klimat.

Danka

Hotel czysty zadbany. Jeśli ktoś lubi ciszę i spokój to ten hotel na pewno jest dla niego

Zalety

Leżaki i parasole bezpłatne możliwość korzystania z rowerka wodnego oraz kajaków za darmo

Wady

Nie wiem czy wada zależy kto co lubi jak dla mnie zbyt daleko od miasteczka wokół żadnego sklepu ani restauracji Wyznaczone godziny przekąsek zbyt mało ich za duże kolejki czasem nie starczało dla wszystkich trochę słabo

Wiktoria

Hotel Osmine odpowiada na swoje cztery gwiazdki! Przeważnie goście tego hotelu to francuzi i polacy.

Zalety

Znajduje się w pięknym i spokojnym miejscu !

Wady

Niema Jedynie czego się bardzo chciało, to dobrej kawy, Ale i z tym nie było problemu, parzyłam swoją 😉

Edyta

Hotel Osmine, to Mistrzostwo Świata w każdym względzie!!! Jest to miejsce bardzo klimatyczne i kameralne, bez tłumów , z pięknymi widokami, jak z bajki!!! Cala obsługa, w tym kelnerzy i barmani - bardzo miła, pomocna i uśmiechnięta - nastawiona przyjaźnie do gości. W recepcji pracuje Polka, więc z komunikacją też nie ma żadnego problemu. Kuchnia bardzo smaczna, różnorodna, każdego dnia coś innego na obiad i kolację - dużo ryb, owoce morza, - był nawet rekin, osmiornica, czy małże/mule. Codziennie na śniadanie świeżo wyciskany sok, są ciasta, lody, desery, owoce, popołudniowe przekąski itd. W barach duży wybór alkoholi i drinków, nawet dla wybrednych klientów. Na plaży i przy basenach darmowe lezaki i parasole w ilości wystarczającej dla każdego niezależnie od godziny. Plaża zwirkowo - piaskowa z łagodnym zejściem, ale zalecamy buty do wody/można też kupić w hotelowym sklepiku z pamiątkami za 10 Euro, bo głębiej zdarzają są kamienie. Można za darmo wypożyczyć kajaki, rowerki wodne, supy, czy rowery, którymi można dojechać przepiękną promenadą do pobliskiego - uroczego Slano - 10 min. (spacerem 40 min.), gdzie są sklepy z pamiatkami itp. Ze Slano można też dojechać autobusem do Dubrownika. Codziennie odbywają się super animacje dla dzieci i dorosłych - widać, że animatorzy lubią, to co robią - szczególnie polecamy pokaz Fire Show! Zarówno z balkonu z pokoju, jak też z tarasu hotelowego cudowny widok na morze i góry, w tle z klimatyczną hotelową muzyką i cykadami wśród drzew. W pokojowych łazienkach dozowniki na żel i mydło, w pokojach ręczniki i ręczniki plażowe wymieniane na bieżąco, pościel też była zmieniana. Nigdy dotąd nie byliśmy w tak cudownym i wyjątkowym miejscu - naprawdę naładowaliśmy baterie na maxa!!! Wyjeżdżając z kręcącą się w oku łezką - pożegnaliśmy się: SEE YOU NEXT YEAR!!!

Zalety

Mistrzostwo Świata w każdym względzie, jak wyżej.

Andrzej

Bardzo ładne położenie, wszystkie pokoje z widokiem na mrze. Dostępność leżaków i parasoli na plaży i przy basenie. Dla osób lubiących kameralność w plażowaniu - możliwość korzystania z nabrzeża należącego do hotelu. Obsługa zarówno w recepcji, pokojach i restauracji bardzo miła, uczynna i uśmiechnięta. Dostępność rowerów, rowerów wodnych, kajaków i supów. Jedzenie bardzo urozmaicone łącznie z naturalnym wyciskanym sokiem z pomarańczy na śniadanie.

Zalety

- Kameralne położenie z super trasą spacerową do Slano - ok. 40 min. - dostępność sprzętów plażowych (leżaki i parasole) - bez jakiegokolwiek ręcznikowego rezerwowania. - kajaki, rowery wodne, supy i rowery do wypożyczenia za darmo. - bardzo urozmaicone jedzenie - obsługa bez zarzutu - zawsze uśmiechnięta i pomocna. - możliwości wypożyczenia samochodu przez obsługę recepcji z podstawieniem pod hotel i oddaniem pod hotelem. - Rezydentka i Asystentka z R. zawsze dostępne i pomocne.

Wady

Hotel położony nad zatoką morską w otoczeniu pięknych drzew Widoki z tarasów hotelowych jak również z pokoju zapierają dech Okna wychodzą na morze 🙂 Balkony glebokie i osłonięte sciankami na tyle że nie ma obaw zobaczenia sąsiada 😉 Obsługa hotelu miła i uśmiechnięta Pokoje ładne i czyste Jedzenie na prawdę bardzo smaczne i różnorodne (np. smazony rekin) Goście mają możliwość korzystania bezpłatnie z rowerów, rowerów wodnych, kajaków. Polecam spacery promenadą do Slano Bliskość Dubrownika zachęca aby go odwiedzić Można tam dotrzeć zarówno autobusem jak i statkiem Hotel wart polecenia

Zalety

Piękne widoki, dobre jedzenie i miła obsługa

Wady

Czysty ładny hotel z pięknym widokiem na morze, polecam dla osób starszych,miła obsługa hotelowa, poza panią Wiolettą z recepcji zachowuje się tak jak by pracowała tam za karę.

Wady

Muzyka dobiegającą z baru,byliśmy zakwaterowani w skrzydle hotelu nad barem od godziny 21 do 1 w nocy.

Maciej

Hotel oceniamy jako wspaniały. Pięknie położony na zaciszu w gęsto zalesionym terenie przy samym morzu. Od samego początku urzekła nas aura spokoju jaka otacza hotel jak i atmosfera w nim panująca. Na prawdę odpoczywa się w tym hotelu od razu kiedy się do niego przybędzie. Obsługa hotelu zawsze miła , uśmiechnięta i pomocna (dosłownie wszyscy czy to ekipa na recepcji, kuchni, barze czy ekipa sprzątająca). Na prawdę hotel tworzą fantastyczni i dobrzy ludzie. Pokoje czyste, zadbane i co dziennie sprzątane, jedzenie w kuchni bardzo smaczne, urozmaicone i zawsze świeże. W przerwie miedzy obiadem a kolacją, podają smaczne przekąski w barze przy basenie. Basen czysty ładny wielkościowo idealny, z uwaga słoną wodą. Brodzik dla maluchów również super. Bar bardzo dobrze obsługiwany przez świetnych barmanów. Alkohole w opcji all-inclusive oceniam jako delikatne ale na wakacjach się odpoczywa a nie upija. W gorącym maju 2024r. Zimne delikatne piwko świetnie dawało ochłodzenie. Animatorzy od rana do późnego wieczora dbali o atrakcje gości oraz o to aby każdy czuł się w hotelu bardzo dobrze. Nawiązywali kontakt z każdym i czuć było bardzo przyjacielską atmosferę. Z dodatkowych opcji to fantastyczna możliwość wypożyczenia rowerów aby przejechać się piękną promenadą do małej ładnej miejscowości Slano, gdzie można kupić pamiątki (w hotelu również jest taka opcja i te same ceny), jest market "studentac" gdzie zaopatrywaliśmy się w pampersy dla naszego malucha. Poza rowerami można bezpłatnie w hotelu wypożyczać rowery wodne, kajaki, deski do pływania co jest niesamowite (oczywiście obsługi dba też o kapoki i bezpieczeństwo). Z hotelu można było wypożyczyć auto w dobrej cenie na uczciwych warunkach wraz z ubezpieczeniem, skąd można było pojechać do Dubrownika, który położony jest jednie ok 30km od samego hotelu. Podczas podróży dech zapierają przepiękne widoki Chorwacji przy morzu. Poza tym że Slano jedzi autobus do samego centrum Dubrownika (mała rada - wracamy autobusem nr 12, który wraca do tego samego miejsca w Slano). Cały nasz 10 dniowy wypad oceniamy jako wspaniały, hotel zasługuje na więcej niż 3 gwiazdki, bo jest PO PROSTU CUDOWNY!!! Z CZYSTYM SUMIENIEM MOŻNA GO POLECIĆ KAŻDEMU!!!

Zalety

Pięknie położony, piękne widoki wokół, jedzenie, napoje, ludzie pracujący w hotelu, udogodnienia tj. Rowery, rowery wodne, blisko Dubrownika,

Wady

Nie ma

Osmine to chorwacki raj na ziemi. Było super, pokoje bardzo duże i z widokiem na morze, bez dopłaty !!! Nowością dla mnie było to, że mieliśmy za darmo sprzęt do pływania: rowerki wodne, kajaki, itd. oraz rowery na których można było pojeździć po okolicy. Rewelacją jest deptak który ma ok. 5 km. Poza tym spokój, nie było tłoku, nie było kolejek przy przepysznym jedzeniu, pokoje sprzątane codziennie i wymieniane ręczniki (ręczniki plażowe też czekały na nas w szafie :)). Nie mam żadnych zastrzeżeń. Pozdrawiam Panią Wiotetę z recepcji oraz naszą rezydentkę Joannę - obie Panie bardzo miłe i kompetentne. Podpowiadam osobom, które samodzielnie lubią zwiedzać, że autobusem numer 12 ze Slano możecie dojechać np. do Dubrownika i zwiedzić stare miasto, bo warto (35 euro od osoby kosztuje zwiedzanie murów ). Możecie też skorzystać z transportu wodnego bo w określone dni tygodnia z hotelu są rejsy (wystarczy zapisać się w recepcji, i jak będzie wystarczająca liczba osób to rejs się odbędzie - również polecam). Polecam pobyt w tym hotelu i na pewno kiedyś tam wrócimy :)

Zalety

Czystość, pokój z widokiem na morze, pyszne jedzenie, uprzejma obsługa, darmowy sprzęt do pływania i rowery, hotel z dala od zgiełku i tłumów, spokojna okolica, długi deptak nad samym morzem, blisko do lotniska

Wady

nie było wad, jedyne co bym zmieniła to dodałabym osobom darmowy dostęp do spa

Danuta

Hotel położony nad zatoką, w urokliwym miejscu, skąd widok z każdej strony zniewalający. W pomieszczeniach od strony zatoki, przeszklenia na całą długość ściany, zarówno w restauracji, jak i w pokoju, oraz miejscach wypoczynku, pozwalają na podziwianie krajobrazu i oczekiwany relaks. Hotel zadbany, czysty, przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Obsługa uprzejma. Posiłki smaczne, urozmaicone. Korzystanie ze sprzętu bezpłatne, co pozwala na wiele aktywności. Przy basenie bar, ale tylko z napojami i to jest mankament. Wypożyczenie samochodu, poprzez zgłoszenie w recepcji, zaoszczędza poszukiwania wypożyczalni. Parking przy hotelu, gdzie zawsze znalazło się miejsce do zaparkowania auta. Zapamiętamy ten obiekt , jako ten, w którym warto spędzić urlop i polecić znajomym.

Zalety

Piękne widoki, dużo zieleni, smaczne posiłki, czyste pomieszczenia.

Wady

Brakowało mi dobrej jakości kawy i drobnych przekąsek między posiłkami.

4.8
Juliett

Pobyt - Kwiecień 2024

Ogólnie ok. Ale... ciężki dostęp do wody pitnej. Dystrybutora powinny znajdować się na korytarzach. Za mało warzyw wśród dań ... osoby wege na pewno chodziłyby głodne. Plaża piękna, widok piękny. Dla osób które chcą po prostu poleżeć 8 dni to ok. Dla bardziej aktywnych nie. BRAK rezydenta! Nikt się nie zajmuje ludźmi przyjeżdżającymi, nie wiadomo do kogo się zwrócić z podstawowymi pytaniami... po dotarciu do hotelu po 22 nigdzie nie dostało się posiłku, a Panie odznaczyły że pierwszym daniem była kolacja której nie było....

Zalety

Położenie, plaża , codzienna wymiana ręczników

Wady

Brak dostępu bieżącego do wody pitnej, mało urozmaicone jedzenie, pościel zmienona RAZ... BRAK REZYDENTA- osoby opiekuna, barmani ledwo mówiący nawet po angielsku

Maryla

Ciche, spokojne miejsce, przestronne pokoje, plaża pod nosem i to w pewnym sensie piaszczysta, co w Chorwacji jest raczej rzadkością, wystarczająca ilość leżaków na plaży i przy basenie. Jedzenie smaczne, chociaż według mnie za dużo, nie do przejedzenia. Obsługa zawsze uśmiechnięta i pomocna. Polecam to miejsce tym co chcą uciec choć na chwilę od codziennego zgiełku.

Zalety

Lokalizacja, przestrzeń, czystość (pokoje sprzątane codziennie łącznie z wymianą ręczników), smaczne i różnorodne jedzenie oraz miła obsługa.

Wady

Na plaży po 17.00 niestety już nie ma słońca, ale trudno o to winić hotel.

Renata

Pokoje nowoczesne, czyste sprzątane codziennie. Miła obsługa, świetne animacje dla najmłodszych. Jedzenie urozmaicone, duży wybór. Serwis plażowy w cenie.

Zalety

wszystko.

Wady

Brak prawdziwej kawy z ekspresu do 17stej, po 17stej dostępna w lonuge barze. dla niektórych to że jest to zatoka ok 17stej na części plaży zachodzi słońce. Dla rodzin z dziećmi jest to wg mnie duży plus.

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel bardzo czysty, przestronny. Świetne jedzenie, bardzo bogaty wybór dań. Plaża czysta z dużą ilością leżaków.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie. Na plaży bardzo dużo leżaków. Świetna lokalizacja.

Wioleta

Pobyt - Lipiec 2023

Bardzo polecam, super miejsce dla rodzin z dziećmi. Bardzo czysto, wyśmienite jedzenie, bardzo miła obsługa, piękna plaża.

Zalety

Ładne i czyste pokoje. super animatorki dla dzieci, darmowe rowery, rowerki wodne kajaki, możliwość wypożyczenia hulajnogi.

Wady

słona woda w basenie

Pobyt - Lipiec 2023

Super uotel. Nowy. Pokoje czyste i dobrze wyposazone.

Zalety

Czyste i nowe pokoje. Polecam

Osmine