Duża część pokoi ma widok na wewnętrzną 'studnię', dopiero z tarasu na dachu (tam jest mikrobasen) widok niezapomniany na całą plażę Copacabana i Głowę Cukru. Dużym minusem jest wielkość pomieszczenia restauracyjnego, podczas czasu serwowania śniadania trzeba postać w kolejce na korytarzu w oczekiwaniu na wolne miejsce a potem spożywać z tłumem ludzi przesuwającym się nad głową i przepychającym do wolnych miejsc i bufetu. Komórkę można naładować w recepcji bez problemu, natomiast usługa wysyłania pocztówek z tej recepcji bardzo kosztowna. Hotel nie leży jak podano w ofercie 'blisko centrum' Rio jeśli przyjąć, że centrum to dzielnica Centro i stare miasto, piechotą to ok. 2 godziny drogi (nie polecam z uwagi na bezpieczeństwo), autobusem ok. 20 min. ale za to do plaży Copacabana jest ok. 50 m praktycznie wystarczy przekroczyć nadmorski bulwar. Ipanema też blisko a niewiele dalej ok. 20 min. piechotą snobistyczna plaża Leblon.
nie polecam wykupienia w hotelu wariantu wyżywienia z obiadokolacją